Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Συγχαρητήριο μήνυμα Συνδέσμου Διαιτητών Ν.Πέλλας για την εκλογή του Α.Αντωνίου στην ΕΠΣ Πέλλας



Ο  Σύνδεσμος  Επισήμων  Διαιτητών  Ποδοσφαίρου  Ν.Πέλλας  συγχαίρει  τον  Πρόεδρο  της  Ένωσης  Ποδοσφαιρικών  Σωματείων  Πέλλας  κ. Αστέριο  Αντωνίου  για  την  καθολική  εκτίμηση  και  εμπιστοσύνη  που  είχε  από  το  σύνολο  των  σωματείων-μελών  της  Ένωσης , που  είχε  ως  αποτέλεσμα  την  πανηγυρική  του  επανεκλογή  στις  αρχαιρεσίες  της  Ένωσης  στις  6-12-2017.

Πώς ορίζεται η διαφθορά και από πότε υπάρχει; Tι γίνεται στην υγεία; Η εκδίκηση οδηγεί σε διαφθορά;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης

Η 9η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, γιατί την ημερομηνία αυτή του 2003 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς.

Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο πληρώνονται σε όλο τον κόσμο για δωροδοκίες πάνω 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, γεγονός που εντείνει τη διαφθορά και συμβάλλει στην υπονόμευση του μέλλοντος των επερχόμενων γενεών. Κάθε πράξη δωροδοκίας συμβάλλει στη φτώχεια, αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο και αποστερεί πόρους για επενδύσεις.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ.Ιωήλ και αγρυπνίες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Ομιλητής ο Σεβασμιώτατος στο Εσπερινό Κήρυγμα της Έδεσσας (10/12)

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει στα πλαίσια των εσπερινών κηρυγμάτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα:

Μητσοτάκης: Η πατρίδα μας δεν κέρδισε τίποτα από την επίσκεψη Ερντογάν



Επικριτικός προς την κυβέρνηση για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν και τη διαχείρισή της από το Μαξίμου εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αφιέρωσε ένα μέρος της ομιλίας του στο 10ο ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας προκειμένου να κάνει μία πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου.

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Πέλλας της 3ης και 4ης Δεκεμβρίου 2017



Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Πέλλας, που συγκροτήθηκε με την υπ’ αρ. 6654/16.05.2017 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, μετά τη διενέργεια των εκλογών της 3ης και 4ης Δεκεμβρίου 2017 και δυνάμει του υπ’ αρίθμ. 9/4.12.2017 πρακτικού προέβη στην ανακήρυξη των επιτυχόντων υποψηφίων του Συνδυασμού που έλαβαν μέρος στις παραπάνω εκλογές ως εξής:

Αναθεώρηση "Καλλικράτη"-Αλλαγές στην αυτοδιοίκηση



Σειρά αλλαγών στη λειτουργία των περιφερειών και γενικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του «Καλλικράτη», προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στην ομιλία του κατά την έναρξη του 5ου συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).Για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημείωσε ότι το εκλογικό αυτό σύστημα «θα ευνοήσει συνεργασίες και την είσοδο νέων δυνάμεων και νέων απόψεων στην πολιτική», ενώ «σε

Εκδρομή στο Βόλο ετοιμάζει η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών




  Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών διοργανώνει ημερήσια εκδρομή την 16-12-2017 στο Βόλο, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη πρωτεύουσα της Μαγνησίας.                     
  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση σε αξιοθέατα της πόλης όπως στο "Μουσείο της Πόλης", μοναδικό, σύγχρονης αντίληψης μουσείο στην Ελλάδα. Ένας χώρος όπου εκτίθενται οι ιστορίες ζωής των ανθρώπων της πόλης μαζί με τα υλικά τεκμήρια της δραστηριότητάς τους.

Ο Ερντογάν μας αποχαιρέτησε με νέα πρόκληση." Έχω τέσσερις βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο"



Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναχώρησε στις 16:55 από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Τουρκία.Στον τελευταίο του σταθμό στην Κομοτηνή, ο κ. Ερντογάν είπε ότι «όποιες εθνικές καταγωγές και να υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν αυτόν τον έναν λαό. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Όποιες εθνικές καταγωγές και αν υπάρχουν, όλες μαζί αποτελούν τον ένα λαό».
Σημείωσε επίσης ότι «όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρά

Ενημέρωση για σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και οδική συμπεριφορά σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών



Άλλη μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών μας πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.
Στις 7 Δεκεμβρίου 2017, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων, επισκέφθηκαν το σχολείο μας ο Διοικητής της Τροχαίας Γιαννιτσών κ. Βελόπουλος Ιορδάνης και ο Ανθυπασπιστής κ. Ευαγγέλου, με σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές μας σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής ασφάλειας.

Σχεδόν η μσή... Ελλάδα έκανε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα...



Τις 2.665.516 έφτασαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα αλλά μόνο το 42% έχει εγκριθεί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ).Συνολικά έχουν εγκριθεί 1.129.756 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 645 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το μέσο ποσό ανά αίτηση ανέρχεται σε 517,58 ευρώ.Από τις αιτήσεις που δεν έχουν εγκριθεί, οι 293.783 έχουν ακυρωθεί, οι 592.590 δεν έχουν ολοκληρωθεί και 529.590 είναι μη εγκεκριμένες.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 9/12





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας στην 24ωρη Γενική Απεργία της 14ης Δεκεμβρίου



Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Απέναντι στην αδιέξοδη και ανάλγητη Κυβερνητική πολιτική η οποία «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Ομάδες αίματος, Παράγοντας ρέζους και οι σχέσεις τους με ορισμένες ασθένειες. Μύθοι και αλήθειες για την αιμοδοσία



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου

Στατιστικές μελέτες στον Ελληνικό πληθυσμό έχουν δείξει την ίδια συχνότητα των ομάδων αίματος με τους Ευρωπαίους.
ΑΒ = 4.75%
Α = 37.93%
Β = 12.93%
0 = 44.39%

«ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ» του Αρκά από την θεατρική ομάδα ΕΠΑΛ Βεροίας



Την μαύρη κωμωδία «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά, από την Θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Βέροιας, απόλαυσε το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Το βιτριολικό χιούμορ-σήμα κατατεθέν του συγγραφέα-και οι απολαυστικές ερμηνείες των ηθοποιών-καθηγητών Δημήτρη Γκιλιόπουλου, Γιώργου Τσίρη και Λίζας Τσέκου, κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Μια αχρείαστη επίσκεψη



Η επίσκεψη του νεοσουλτάνου Ερντογάν τελειώνει σήμερα με τη σκηνοθετημένη αποθέωσή του στην Κομοτηνή από χιλιάδες ομοδόξους του. Η αποτίμηση όμως της επίσκεψης δεν είναι μια απλή υπόθεση.
Κατ’ αρχάς οι δημόσιοι καυγάδες μεταξύ Παυλόπουλου - Ερντογάν αρχικά και Τσίπρα - Ερντογάν στη συνέχεια ήταν αναπόφευκτοι. Ευτυχώς που το αποτέλεσμά τους έσωσε την επικοινωνιακή παρτίδα, διότι όσοι είχαμε δει την εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά του Προέδρου της Τουρκίας κατά τη συνέντευξή του την Τετάρτη το βράδυ στον

Βιβλιοπαρουσίαση: "Εκούσια Αμαρτωλή" της Έλενας Κίσκη



Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν.Πέλλας σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Έλενας Κίσκη "Εκούσια Αμαρτωλή" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.

ΠΓΔΜ: Επί πολλά χρόνια προκαλούσαμε την Ελλάδα



Σε παραδοχή πως επί πολλά χρόνια η χώρα του προκαλούσε την Ελλάδα προέβη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτά έχουν τώρα σταματήσει γιατί η χώρα του θέλει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, με την οποία, όπως παρατηρεί, έχει κοινή ιστορία που θα πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung, τονίζει ότι «έχουμε επίγνωση πως η Ελλάδα έχει μία επαρχία με το ίδιο όνομα και γι' αυτό δεν αποδέχεται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως, επίσης, μας είναι σαφές ότι κανένας δεν θα κατακτήσει το έδαφος του γείτονα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας στα Γιαννιτσά



Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου ο εκ Γιαννιτσών καταγόμενος Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος.

«ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΟΥΣ» Στήσιμο Χριστουγεννιάτικου Δέντρου αγάπης με γάλατα



Με την ελπίδα το φετινό «Δέντρο της Αγάπης» από γάλατα μακράς διάρκειας, να ξεπεράσει σε ύψος αυτά των προηγούμενων ετών ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ», σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ και την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΛΛΑΣ (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.),

Ποιες αλλαγές έρχονται στον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη



Αλλαγές που θα «διυλίσουν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και θα λάβουν νομοθετική ισχύ μέσα στο επόμενο δίμηνο, το πολύ, επέρχονται στον νόμο Κατσέλη. Στόχος είναι το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» δανείων, ύψους 15 δισ. ευρώ, που έχουν βρει καταφύγιο στις διατάξεις του νόμου και στα οποία κρύβεται μεγάλη μερίδα στρατηγικών κακοπληρωτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση όσα συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς, το «ποιόν» των αιτούντων την προστασία του νόμου Κατσέλη θα «ξεσκονίζεται» εκ των προτέρων, ώστε

Δημοσκόπηση κόλαφος για Τσίπρα.Προηγείται με 10,86% η ΝΔ



Παραμένει διψήφια η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Ειδικότερα, σε έρευνα της κοινής γνώμης σε δείγμα 1.010 νοικοκυριών που διενεργήθηκε από 28 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκέμβρη από την εταιρεία Opinion Poll, η Ν.Δ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 10,86% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24,5%, το κυβερνών κόμμα 13,64%, το Κίνημα Αλλαγής 7,5%,

Στο βλέμα του Τσολιά...όλη η Ελλάδα.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις.



Είναι, χωρίς αμφιβολία, μία εντυπωσιακή φωτογραφία. Συνηθίσαμε να λέμε πως “μία φωτογραφία (ή μία εικόνα) αξίζει όσο χίλιες λέξεις”. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη αξίζει ένα εκατομμύριο! Ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επιθεωρεί στρατιωτικό άγημα, έχοντας δίπλα του τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (που δεν εικονίζεται) και ο Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς τον κοιτά με αυστηρό και ευθύ βλέμμα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι δύο τουρκικά αεροσκάφη

Αυτόματες κατασχέσεις για 1.700.000 πολίτες που χρωστούν στην εφορία



Οφειλέτες – φαντάσματα από τους οποίους το Δημόσιο δεν έχει να περιμένει τίποτα ούτε ένα ευρώ είναι οι περισσότεροι που περιλαμβάνονται στις δυο νέες λίστες των οφειλετών της φορολογικής διοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων που αναρτήθηκαν αργά χθες το απόγευμα στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).
Οι δυο λίστες περιλαμβάνουν 8.909 φυσικά πρόσωπα καθώς και 14.083 νομικά πρόσωπα με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο ή/και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο, η

Iστορικό φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν.



Σε Βατερλώ για την ελληνική κυβέρνηση εξελίσσεται η διήμερη επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι, από την Παρασκευή που ανακοινώθηκε, η Αθήνα διαβεβαίωνε για μια επίσκεψη καλά προετοιμασμένη, που θα είχε πολύ καλά αποτελέσματα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κ.ο.κ.
Μετά το πολιτικό και διπλωματικό σόου Ερντογάν μέσα στην καρδιά του ελληνικού κράτους, στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μαξίμου, είναι απρόβλεπτες οι συνέπειες στις

Στοιχεία - σοκ: 582.000 εργαζόμενοι ζουν με μισθό 407 ευρώ!



Στα 407,15 ευρώ κυμαίνεται ο μηνιαίος μισθός για 582.041 εργαζόμενους με μερική απασχόληση σύμφωνα με τα στοιχεία των ίδιων των επιχειρήσεων, όπως δηλώθηκαν στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις του ΕΦΚΑ το Μάρτιο του 2017. Ο μέσος μισθός για την πλήρη απασχόληση εμφανίζεται οριακά αυξημένος στα 1199,35 ευρώ.
Ειδικότερα ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις Α.Π.Δ. ανέρχεται σε 1.840.099, εκ των οποίων 1.807.681 σε κοινές επιχειρήσεις και 32.418 σε οικοδομοτεχνικά

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 8 /12





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου





Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Εδεσσαϊκός B.C. – Φ.Ο. Αριδαίας 51-50 (Παιδικό πρωτάθλημα)



Την 4η νίκη του στο παιδικό πρωτάθλημα πέτυχε η ομάδα του Εδεσσαϊκού, καθώς νίκησε εντός έδρας τον  Φ.Ο. Αριδαίας με 51-50.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ σε όλη του την διάρκεια, με τις δύο ομάδες να «παλεύουν» για την νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στον 5ο Ιαματικό Ημιμαραθώνιο Λουτρών Αριδαίας (ΠΟΖΑΡ)



Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ συμμετείχε στον δημοφιλή Ημιμαραθώνιο τόσο με τους Συνοδούς Βουνού με εθελοντές στις διαδρομές...όσο και με τους Αρτοζαχαροπλάστες που κέρασαν τους αθλητές στον τερματισμό.
Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες αθλητές από όλη την Ελλαδα....και φυσικά στους εθελοντές σπουδαστές μας και τους εκπαιδευτές τους για τη φιλότιμη και αξιέπαινη συμμετοχή.

Κεραυνός Άσπρου – Μέγας Αλεξανδρος Γιαννιτσών 49 - 55



Την πρώτη του νίκη για το φετινό πρωτάθλημα της Ά ΕΚΑΣΚΕΜ κατάφερε να σημειώσει το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Μεγάλου Αλεξάνδρου απέναντι στον Κεραυνό Άσπρου, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα εν όψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο και για τις δύο ομάδες και το άγχος αισθητό στις προσπάθειες των παικτών, με αποτέλεσμα τα λάθη να είναι πολλά και να μην υπάρχει ρυθμός.

Κάθε φορά που της έκανε κάποιος like, την χτυπούσε ο άνδρας της! (pics)



Όταν η ζήλια ξεπερνά τα όρια! Μία 21χρονη κοπέλα έπεσε θύμα συζυγικής βίας.

Ο λογαριασμός της στο facebook παραλίγο να της στοιχίζει τη ζωή. Κάθε φορά που ερχόταν ένα like ή κάποια αντίδραση ο σύζυγός της δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον θυμό του. Ξέφευγε τόσο πολύ που την έδερνε άσχημα. 

Οι ρίζες των δοντιών πότε και πώς προσβάλλονται από τερηδόνα;



του Γιώργου Κουτσικάκη, Χειρουργού Οδοντιάτρου

Με την  ηλικία, και όχι μόνο, συχνά τα ούλα υφιζάνουν και έτσι εκθέτουν τις ρίζες των δοντιών στο στοματικό περιβάλλον. Συνεπώς και οι ρίζες των δοντιών είναι δυνατόν να προσληφθούν από τερηδόνα.

Πρόσκληση για εγγραφή ενδιαφερομένων στο μητρώο μελετητών της Ο.Τ.Δ. της ΑΝ.ΠΕ.



H Ο.Τ.Δ. της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.) στα πλαίσια του προγράμματος Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων-CLLD/LEADER –Μέτρο 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ-Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 2014-2020, με την υπ. αριθμ. 284/06.09.2017 απόφαση, έχει σε ισχύ τη δημιουργία μητρώου μελετητών / μελετητικών γραφείων με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των υποψήφιων δικαιούχων για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω τοπικού προγράμματος.

Ο ακρωτηριασμός της λίμνης και της λογικής.!



Η Ιστορία της λίμνης Βεγορίτιδας , είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Είναι η ιστορία ενός υδάτινου συνόλου που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Και η ευθύνη-είναι γνωστό-βαραίνει την κεντρική διοίκηση, την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία . Καθένας από τους 3 πόλους έπαιρνε αυθαίρετα ένα κομμάτι της, νερό ή εδάφη, για ίδιον όφελος.
 Η λίμνη, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΓΜΕ έχασε το 65% του όγκου της.

Η ανακύκλωση από το 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης συνεχίζεται…


«Θανατική καταδίκη για την ειρήνη»: Παγκόσμια καταδίκη της απόφασης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ



Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη - Χαμάς: Ο Τραμπ «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως» για τα αμερικανικά συμφέροντα - Τι λένε οι επίσημες παλαιστινιακές αρχές - Αντιδράσεις από Ερντογάν, Μακρόν, Μέι, ΟΗΕ
Σφοδρή είναι η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στο άκουσμα της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει επισήμως την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σκύδρα



Σκηνικό λαμπερό και πολύχρωμο ομορφαίνει τη Σκύδρα καθώς πλησιάζουν  οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Οι κεντρικοί δρόμοι, οι πλατείες, οι βιτρίνες των καταστημάτων, τα μπαλκόνια και οι εξωτερικές όψεις των σπιτιών έχουν δεχθεί τον περίτεχνο στολισμό από τα συνεργεία του Δήμου μας κι από τους συμπολίτες μας, αντίστοιχα, συνθέτοντας κι απλώνοντας ένα ατμοσφαιρικό κλίμα που προδιαθέτει ευχάριστα τη συμπεριφορά και την ψυχολογία μας.

Ερευνα: Η κατάρρευση της μεσαίας τάξης - Υπό φτωχοποίηση 700.000 Ελληνες



Σε σημαντική αύξηση του κινδύνου φτωχοποίησης ή αποκλεισμού μέρους της μεσαίας τάξης οδήγησε η κρίση, σύμφωνα με έρευνα της ΔιαΝΕΟσις για την κοινωνική ανιστότητα στην Ελλάδα.
Ο βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης είναι η αύξηση της ανεργίας ειδικά στις νεότερες ηλικίες, και πάντως όχι σε ηλικίες μεγαλύτερες των 55 ετών.
Στην Ελλάδα, η εισοδηματική ανισότητα σταδιακά μειωνόταν από το σχετικά υψηλό επίπεδο πριν από το 1980, με την τάση απομείωσης ουσιαστικά να διακόπτεται από την κρίση, καθώς από το 2009 η εισοδηματική ανισότητα αυξάνεται.

Τι απαντά η βελγική αστυνομία για τους ελέγχους σε Ελληνες ταξιδιώτες στα αεροδρόμια



Για δειγματοληπτικούς ελέγχους, που γίνονται ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, στα αεροδρόμια έκανε λόγο η Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ΕΛ.ΑΣ.
Επειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε, για ελέγχους που γίνονται σε Ελληνες επιβάτες στο Βέλγιο, κάτι που κατήγγειλαν και Ελληνες ευρωβουλευτές με αναρτήσεις τους στα social media, η ελληνική αστυνομία υπέβαλε ερώτημα στη βελγική.

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου



Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου για θέματα αρχαιοτήτων στην Πελλαία χώρα , στον Λόγγο Έδεσσας και στο Κάστρο Χρυσής καθώς και για το μνημείο σε χρήση του «Μεγάλου  Αλεξάνδρου»
Ο Γιάννης Σηφάκης κάλεσε την Υπουργό να επισκεφτεί την Πέλλα, κάτι που η Υπουργός απεδέχθη. Θα οργανωθεί η επίσκεψη της το προσεχές διάστημα.
Ο βουλευτής ζήτησε από την Υπουργό :

Συμμετοχή της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.



Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε,) που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, συμμετείχε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Στο πλαίσιο δε του συνεδριακού διαλόγου η Δήμαρχος κατέθεσε το εξής κείμενο, ως θέση – πρόταση, τονίζοντας κι αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της επίλυσης των προβλημάτων του περιφερειακού – αγροτικού Δήμου Σκύδρας, όπως κι όλων των Δήμων της χώρας που βρίσκονται σ΄ανάλογο επίπεδο:

Χριστούγεννα με τους Art Various Χριστός γεννάται δοξάσατε.....!



Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών, Κυριακή 10/12, ώρα 20.00

Από την ταπεινή Φάτνη στη Δόξα των Ουρανών. Ένα μουσικό χρονικό της γέννησης του Θεανθρώπου μέσα από τη μουσική των Corelli, Scarlatti,Vivaldi.
Έργα γραμμένα για τη νύχτα των Χριστουγέννων μας ταξιδεύουν στη ζεστασιά της φάτνης του Χριστού, που τόσο ανάγκη έχει ο κουρασμένος σύγχρονος άνθρωπος.
Θα ερμηνευτούν τα έργα:

Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί για το κοινωνικό μέρισμα και πόσα χρήματα έχουν δοθεί



Έως σήμερα έχουν υποβληθεί 2.016.000 αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα, έχουν εγκριθεί 1.054.000 και έχουν πιστωθεί 605 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου στο 7ο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο στην Κέρκυρα.
«Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει», τόνισε κατά την ομιλία της η υπουργός και πρόσθεσε:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 7/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας