Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Φρίκη! Τρεις μαθητές βίαζαν 10χρονο συμμαθητή στις τουαλέτες του σχολείου-Δικάζονται



Τρεις μαθητές δημοτικού, δύο αγόρια και ένα κορίτσι κατηγορούνται ότι έδεναν, φίμωναν και βίαζαν 10χρονο συμμαθητή τους στις τουαλέτες του σχολείου.Για τις αδιανόητες και φρικτές πράξεις στις οποίες φέρονται να πρωταγωνίστησαν  παραπέμπονται σε δίκη και μαζί τους οι δάσκαλο του σχολείου και οι γονείς τους.Την καταγγελία έκανε ο πατριός του 10χρονου μαθητή και ανέφερε ότι τον κακοποίησαν σεξουαλικά επανειλημμένως, σε ώρες διαλείμματος στην τουαλέτα του σχολείου τους, στο Βόλο.

Η χειμερινή κολύμβηση, από τις υγιεινότερες μορφές άθλησης, ιδανική για το κλίμα της χώρας μας



του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Η κολύμβηση αποτελεί μία από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες μορφές άσκησης για το ανθρώπινο σώμα. Είναι ένα άθλημα ζωής που ωφελεί το σώμα και τον εαυτό μας, γενικότερα. 

Αλλά τι είναι αυτό που κάνει ωφέλιμο το κολύμπι; 
H κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα,  που μπορεί να γίνεται σε όλη την διάρκεια της ζωής μας  και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, αξίζουν τον κόπο ώστε να μπούμε στο νερό. 

ΟΜΓ ΄΄ Ετήσια Γενική Συνέλευση – Εκλογές Δ.Σ. ΄΄



    
  Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 20 του ισχύοντος καταστατικού της Ο.Μ.Γ., καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί, στις 21 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Κυριακή, από ώρα 11.00 πρωινή έως και 14.00 μ.μ. στην «αίθουσα υπολογιστών» του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

"Πόλεμος" ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για την ονομασία των Σκοπίων



Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με φόντο τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κι ενώ την Τρίτη ξεκινούν οι επαφές του Νίκου Κοτζιά με την ηγεσία της γειτονικής χώρας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του, χαιρετίζει την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας να δημοσιοποιήσει τη θέση της για την ονομασία της ΠΓΔΜ και παράλληλα, θέτει το ερώτημα εάν η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκει σύμφωνο και τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος

Ένας στους τρεις δεν μπόρεσε να πληρώσει τον φόρο εισοδήματος



«Εκτός μάχης» έχει τεθεί πλέον οι ένας στους τρεις φορολογούμενους, καθώς δεν κατάφερε να πληρώσει τους τρέχουντες φόρους εισοδήματος της χρονιάς. Ο «λογαριασμός» των φόρων για τον μήνα Νοέμβριο αποδείχθηκε βαρύς για τους φορολογουμένους, αλλά έπληξε και την εισπραξιμότητα των φόρων.
Και παρότι οι εφορίες έκαναν συνολικά 21.001 κατασχέσεις στις 22 εργάσιμες μέρες του μήνα (σχεδόν 2 ανά λεπτό λειτουργίας τους),  οι απλήρωτοι φόροι αυξάνονταν αντί να

΄΄ Ετήσιος χορός Ο.Μ.Γ.΄΄



Η διοίκηση της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών Ο.Μ.Γ. σας κάνει γνωστό ότι ο ετήσιος χορός μας θα πραγματοποιηθεί  στις 14 Ιανουαρίου το μεσημέρι στο κέντρο διασκέδασης "ΟΝΕΙΡΩΝ ΖΕΥΞΗ". Σας παρακαλούμε όλους φίλους και μέλη, να συμμετάσχετε στην εκδήλωση όπου θα τιμήσουμε παρουσία σας τους δρομείς της ομάδας για τη χρονιά που πέρασε ενώ θα κληρωθούν και δώρα.

Οι αλλαγές στα επιδόματα πλήττουν τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες



Οι οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, με μεσαία εισοδήματα, θα πληγούν από την αναπροσαρμογή των οικογενειακών επιδομάτων.
Οι αλλαγές θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Η αναπροσαρμογή ρίχνει το βάρος στη στήριξη του πρώτου και του δεύτερου παιδιού. Από

Ασύλληπτο: Εργοδότης απέλυσε υπαλλήλους γιατί δεν του επέστρεψαν το δώρο των Χριστουγέννων



Ένα νέο περιστατικό καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Εργαζόμενοι επιχείρησης εστίασης στη Λάρισα κατήγγειλαν χθες στην Επιθεώρηση Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν... επέστρεψαν στους εργοδότες τους το δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την υπόδειξη!

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 6/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Μόνο η γυμναστική δεν αρκεί για το αδυνάτισμα



Η άσκηση, εάν δεν συνδυαστεί με αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, δεν είναι πιθανό να οδηγήσει σε μείωση του σωματικού βάρους, τουλάχιστον σε νεαρές γυναίκες.
Αυτό δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 34 γυναίκες ηλικίας 18-32 ετών, οι οποίες ακολούθησαν ένα κυκλικό πρόγραμμα γυμναστικής για 3

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Χριστουγεννιάτικο camp μπάσκετ του Εδεσσαϊκού



Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ήμερο προπονητικό camp που διοργάνωσε ο Εδεσσαϊκός, τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων 27-29/12. Στο camp συμμετείχαν 50 αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου αλλά και αθλητές από γειτονικές πόλεις.
Υπό τις προπονητικές οδηγίες του Srboljum Samailovic που εντυπωσίασε με το πρόγραμμα του, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη μάθηση με τη διασκέδαση πάνω στο άθλημα που αγαπούν.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Πέλλα την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου.



Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στην Πέλλα, ο Πρόεδρος της ΝΔ κος Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 11/01/2018 περιοδεία στο Νομό Πέλλας, κατά την διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί  την Έδεσσα , τα Γιαννιτσά, τη Σκύδρα, την Αριδαία, την Κρύα Βρύση, τους Προμάχους, τη Σωσάνδρα, το Λουτράκι και το Μαυροβούνι .
Την ίδια μέρα στις 20:00 θα έχει συνάντηση με κομματικά στελέχη στο ξενοδοχείο PELLA

Καρκίνος του στομάχου. Ποια τα συμπτώματα και ποια τα μέτρα πρόληψης; Ποιες τροφές βοηθούν και τι προσέχουμε;



του Κωνσταντίνου Λούβρου

Ο καρκίνος του στομάχου είναι μία νόσος κατά την οποία τα στομαχικά κύτταρα γίνονται κακοήθη (καρκινικά) και αυξάνονται ανεξέλεγκτα, σχηματίζοντας όγκο. Γίνεται λόγος για την πέμπτη πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στην Ευρώπη, τέταρτη παγκοσμίως και έβδομη στην χώρα μας, προσβάλλει συχνότερα τους άντρες συγκριτικά με τις γυναίκες και συνήθως σε ηλικίες μεταξύ 60-80 ετών. 

Πρωτοχρονιά και Βασιλόπιτα στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης



Την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Περιτομής και την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του εξήρε την αξία του χρόνου και 
προέτρεψε όλους να αξιοποιήσουμε πνευματικά το νέο έτος αλλά και γενικότερα τον χρόνο της ζωής μας.

Πώς το smartphone σου σε κατασκοπεύει



Μπορεί να μοιάζουν αθώες αλλά μόνο αυτό δεν είναι... Εκατοντάδες εφαρμογές και παιχνίδια που κατεβάζεις στο smartphone σου, μέσω Google Play και App Store είναι πολύ πιθανό να σε κατασκοπεύουν.Πώς;Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, πολλές από αυτές χρησιμοποιούν ένα software με την ονομασία Alphonso, που επιτρέπει την ηχογράφηση ήχων μέσω του μικροφώνου του κινητού.
Μάλιστα, η ηχογράφηση είναι δυνατή ακόμα κι όταν το κινητό δεν χρησιμοποιείται, είναι

Σήμερα στις 7μ.μ. η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Προστασία Βεγορίτιδας



Σας προσκαλούμε σε  Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία μετά απο έλλειψη απαρτίας κατά την 1η πρόσκληση και με βάση το Καταστατικό θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 05/01/2018 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Άρνισσας.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας

Ερχονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για όσους χρωστούν στο Δημόσιο



Σφίγγει ο κλοιός και για τους οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς με σχετική διάταξη που θα έρθει σύντομα στη Βουλή καθιερώνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για οφειλές προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Πρόκειυται για νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ξεκινήσουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και από το Ελληνικό Δημόσιο. 

Τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στον Λουδία


Τουρκικό πλοίο με ναρκωτικά νότια της Κρήτης - Εμπλοκή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού



Μια νέα υπόθεση ναυτικού συμβάντος με μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από τουρκικό πλοίο στα Νότια της Κρήτης, με εμπλοκή της φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού «Έλλη» φέρνει στην επιφάνεια με επίκαιρη ερώτησή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Έδεσσας



Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Έδεσσας, το οποίο στελεχώνεται από δύο κοινωνικούς επιστήμονες.
Ρόλος του Κέντρου Κοινότητας είναι η διασύνδεση των πολιτών με όλες τις πληροφορίες για το σύνολο των εφαρμοζόμενων και σχεδιαζόμενων κοινωνικών προγραμμάτων. Ουσιαστικά αποτελεί ένα τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση όλων των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή.

O Γιάννης Σηφάκης στην Φλαμουριά για ιδιοκτησιακά θέματα στα πλαίσια του κτηματολογίου και αγροτικά θέματα



Ο Γιάννης Σηφάκης στη Φλαμουριά για ιδιοκτησιακά θέματα καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης της οργάνωσης, σε νέα βάση, των αγροτών της Πέλλας
Η Φλαμουριά, κατά τον βουλευτή, πρέπει να αποτελέσει έναν από τους τέσσερεις (τουλάχιστον) ισχυρούς πόλους συγκέντρωσης και τυποποίησης του κερασιού στην Πέλλα. Σημαντικές οι δυνατότητες της και στο επιτραπέζιο ροδάκινο και σε άλλες καλλιέργειες.

Φορολογικά μέτρα "κόλαση" φέρνει η τέταρτη αξιολόγηση.



Νέες ανατροπές στους φόρους εισοδήματος, ακινήτων και ΦΠΑ θα φέρει η τέταρτη αξιολόγηση που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαίου ή το αργότερο αρχές Ιουνίου. Από τα 82 προαπαιτούμενα που θα κληθεί να υλοποιήσει η ελληνική πλευρά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις φορολογικές δεσμεύσεις συγκεντρώνουν οι παρεμβάσεις στα τεκμήρια διαβίωσης, δηλαδή η φορολογία των Ι.Χ., ακινήτων και σκαφών αναψυχής, και το νέο ποινολόγιο σε όσους

Κοτζιάς: Θα λύσουμε το Σκοπιανό με σύνθετη ονομασία



Ένα βήμα πίσω από Καμμένο: «Ο ελληνικός όρος Μακεδονία είναι μια πάγια θέση και ελπίζω ότι η λύση η οποία θα δοθεί θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα» - «Θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες» προανήγγειλε ο Κοτζιάς
Για μια χρονιά που θα είναι χρονιά που «θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες και που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να βρούμε ορθές και παραγωγικές λύσεις» έκανε λόγο σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Παράσταση «Δεν σε ξέχασα ποτέ» του ΚΘΒΕ στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα,  μετά από ένα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, παρουσιάζεται την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ στις 20.30,, σε συνεργασία με με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Γιαννιτσών. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση.

Πώς θα ρυθμίζονται οι οφειλές επιχειρήσεων ως 50.000 ευρώ



Εφαρμοστική εγκύκλιο σχετικά με την απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων που δεν ξεπερνούν το ποσό των 50.000 ευρώ, στο πλαίσιο υπαγωγής τους στο Ν. 4469/2017 «Εξωδικαστικός μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις», εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Οι οφειλέτες με συνολικές προς ρύθμιση οφειλές προς όλους τους πιστωτές (φορολογική διοίκηση, ΚΕΑΟ, πιστωτικά ιδρύματα, κλπ) που ανέρχονται από 20.000 ευρώ και δεν

Μητσοτάκης: Η εθνική γραμμή για το Σκοπιανό καθορίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι



«Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Καμμένος θα επιδείξει μεγάλη ευλυγισία για τα Σκόπια - Θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του υπουργού» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ 
Στάση αναμονής τηρεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και αναμένει την επίσημη θέση της κυβέρνησης - η οποία όπως λέει θα πρέπει να εκφράζει και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους - και μετά θα τοποθετηθεί επί της ουσίας.