Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Στη φυλακή 45χρονος που βίαζε και κακοποιούσε την γυναίκα του



Μία απίστευτη υπόθεση, από αυτές που συνήθως δεν φτάνουν να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς δεν καταγγέλλονται, συζητήθηκε στο Κακουργιοδικείο Τρικάλω,  με πρωταγωνιστή πράξεων φρίκης 45χρονο Βολιώτη.Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δίκασε τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 35χρονης συζύγου του και για σωματικές βλάβες ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου, αλλά και της 15χρονης
κόρης.
Με το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο καταδίκασε τον Βολιώτη σε δώδεκα έτη φυλάκιση, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η υπόθεση
Η υπόθεση ανέβηκε στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου μετά από καταγγελία της 35χρονης το 2016. Η γυναίκα είχε αναγκαστεί τότε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μπορέσει να φύγει από την οικογενειακή της εστία και να πάρει μαζί της τα παιδιά. Ο 45χρονος, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, την κακοποιούσε σεξουαλικά ανά τακτά διαστήματα και της προκαλούσε και σωματικές βλάβες, όπως μώλωπες και εκδορές, ενώ είχε φτάσει πλέον να απειλεί ότι θα τη σκοτώσει.
Η γυναίκα δεν άντεξε άλλο και έλυσε τη σιωπή της προκειμένου να σωθεί και να σώσει και τα δύο παιδιά της. Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και άρχισε άμεσα έρευνα.
Στο δικαστήριο εξετάστηκαν και δύο ακόμη μάρτυρες κατηγορίας, φίλες της 35χρονης. Γνώριζαν για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γυναίκα και επιβεβαίωσαν στο Κακουργιοδικείο όλα όσα ανά τακτά διαστήματα εξομολογούνταν η παθούσα.
Απολογούμενος ο 45χρονος αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, και στα «πιεστικά» ερωτήματα της έδρας για το τι συνέβαινε επικαλέστηκε τελικά -για να δικαιολογηθεί- το γεγονός ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου