Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Η διευκόλυνση που κάνει ο ΕΦΚΑ σε ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλές


Με διαδικασία εξπρές, μέσα σε 28 ημερολογιακές μέρες θα αποστέλλει ο ΕΦΚΑ και οι υπηρεσίες των τέως φορέων κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. ταμείο νομικών, ιατρών κ.λπ.), τα στοιχεία των οφειλετών που δεν υπάρχουν στη βάση δεδομένων του ΚΕΑΟ. Έτσι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θέλουν να ρυθμίσουν οφειλές τους δεν θα έχουν την υποχρέωση συλλογής των στοιχείων αυτών.
Τα στοιχεία θα πηγαίνουν απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού
Μηχανισμού.
Στην ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, στη θεματική ομάδα «νέα» θα αναρτώνται οι αιτήσεις και αποφάσεις επικύρωσης συμβάσεων αναδιάρθρωσης οφειλών, όπως προκύπτουν από τη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού. Ήδη αναρτήθηκε η πρώτη σχετική αίτηση.
Την εβδομάδα που προηγήθηκε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ξεκίνησε κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και προστασίας των οφειλετών (120 δόσεις ελευθέρων επαγγελματιών, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, Νόμος Κατσέλη - Σταθάκη, λοιπά εργαλεία αντιμετώπισης οφειλών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών, μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων).
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (επιμελητήρια, σύλλογοι δικηγόρων, μηχανικών κλπ). Ήδη πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε Κιλκίς, Κατερίνη, Έδεσσα και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Την προσεχή εβδομάδα θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, 'Αρτα, καθώς και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου