Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 28/1 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:

Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στο Δήμο Πέλλας


Ευχαριστήριο για χορηγίες από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού  Σχολείου Γιαννιτσών θα ήθελε να ευχαριστήσει:
1.      Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής  Γλυκά Πέλλας για την προσφορά του μπουφέ στην ημερίδα για της 3η Δεκέμβρη.
2.      Τον οδοντίατρο Πέτρο Δουβατζή για την  χρηματική κάλυψη  του λεωφορείου του σχολείου μας στο μουσείο της Πέλλας.

Νέο Δ.Σ. στην Ο.Μ.Γ.



Μετά τις αρχαιρεσίες της  21-01-2018 για ανάδειξη νέου  Δ. Σ. με πρωτοβουλία  του  πλειοψηφίσαντος υποψηφίου Στυλιανού Φιούνη, προσκλήθηκαν τα μέλη του νεοεκλεγέντος Δ. Σ., το οποίο  αφού  αναγνώρισε πανηγυρικά το αποτέλεσμα των  εκλογών  και το  αποδέχθηκε, προέβη  παμψηφεί, μετά από  διαβούλευση, στην ανάθεση  καθηκόντων και αρμοδιοτήτων ως εξής:

Γαϊδουράγκαθο, βότανο που αποτοξινώνει το συκώτι, κάνει καλό στη δίαιτα, στο σάκχαρο, την ψωρίαση και ως αντίδοτο σε δηλητηριάσεις



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου

Το γαϊδουράγκαθο (Silybum marianum) ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών και πήρε την ονομασία του από τα αγκαθωτά φύλλα του. 
 Το γαϊδουράγκαθο, βρίσκεται παντού στον κόσμο. Είναι θα έλεγε κανείς ένα κοινό βότανο. Αγαπάει όμως ιδιαίτερα τα μεσογειακά εύκρατα κλίματα και το συναντάμε σε μορφή θάμνου. Είναι ανθοφόρα μονοετή, διετή ή πολυετή φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των μαργαρίτων (Asteraceae ή παλαιότερα Compositae). Χαρακτηρίζονται από φύλλα και βλαστούς που φέρουν αγκάθια.

Ι.Ανδρίτσος «Αναγκαία η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων αξιοποίησης των οχημάτων της Π.Ε. Πέλλας»



  Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στις 26/01/2018 για την έγκριση της απόσυρσης και εκποίησης δύο μηχανημάτων έργων και ενός φορτηγού ιδιοκτησίας της Π.Κ.Μ. -  Π.Ε. Πέλλας, ο ειδικός αγορητής Γιάννης Ανδρίτσος υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση που αφορά τα μηχανήματα όλης της Περιφέρειας, είναι αποσπασματική και πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις αξιοποίησης των οχημάτων της Περιφέρειας.
Ειδικότερα :

Ενημέρωση για το ΚΕΑ από τον Δήμο Πέλλας



 Η  Δ/νση Κοινωνικής  Προστασίας  του Δήμου  Πέλλας  ενημερώνει  σε  εφαρμογή  της  αριθ.  Γ.Δ.5οικ.2961-10/24-01-17 ΚΥΑ «Καθορισμός  των  όρων  και  των  προϋποθέσεων  εφαρμογής  του  προγράμματος  Κοινωνικό  Εισόδημα  Αλληλεγγύης»  ότι:
Η  εισοδηματική  ενίσχυση  ΚΕΑ  καταβάλλεται  για  δώδεκα  (12)  μήνες  από  την  ημερομηνία  της  πρώτης  καταβολής.

Η Ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και «Φίλιππος» στο Συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία



Η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και η Ιστορική και Λαογραφική εταιρία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΛΙΠΟΣ" διοργανώνουν μετάβαση με λεωφορεία στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.

Αναχώρηση λεωφορείων την Κυριακή 4/2 από το προαύλιο του Ι. Ναού στις 05:15 το πρωί.

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα «Η Παιδεία κατά τους Τρεις Ιεράρχες και η Παιδεία σήμερα»



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την όγδοη εκδήλωση της 22ης περιόδου 2017 – 2018 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ", υπό την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, με τη συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας, της Ένωσης Γονέων Ν. Πέλλας, τους Συλλόγους Γονέων 3ου και 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών και 8ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών,

Σφαγείο προσπάθησε να «βαφτίσει» ελληνικά 10.000 αρνιά Ρουμανίας



Προσπάθησαν να «βαφτίσουν» ελληνικά σφάγια από τη Ρουμανία.
Έκθεση Ελέγχου που υπέβαλε ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, από την οποία «προκύπτει σαφής περίπτωση ελληνοποίησης σφάγιων αμνών Ρουμανίας και προκύπτουν σφαγές αμνών που δεν δηλώθηκαν στο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ», απέστειλε στον εισαγγελέα σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά μεγάλο

Γιάννης Σηφάκης: Ιδρύονται πρώτη φορά φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών



Συζητείται στην Βουλή το νομοσχέδιο που ιδρύει για πρώτη φορά Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βόρα – Πάϊκου – Βερμίου με έδρα την  Έδεσσα.
Ιδρύει ακόμη για πρώτη φορά Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας με έξι λίμνες ( Βεγορίτιδα, Πετρών, Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Πολυφύτου και Καστοριάς) μια απόφαση ιστορική για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας και ποσοτικά και ποιοτικά.

Ψάχνει άλλοθι στο σκοπιανό ο Τσίπρας.



Στηρίγματα και άλλοθι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό αναζητά πλέον η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς το Μαξίμου έχει αντιληφθεί την αδύναμη θέση και τους λάθος χειρισμούς του, διαπιστώσεις που ενισχύονται από την ηχηρή αντίδραση της κοινωνίας που εκδηλώνεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις αλλά και από τον αντίκτυπο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, η επιθετική ρητορική και μάλιστα σε υψηλούς τόνους από την πλευρά των ΑΝΕΛ στο θέμα της ονομασίας, αναγκάζει τον Τσίπρα να «τρέξει» για άλλη μια φορά και να συρθεί

Πότε θα δοθεί η πρώτη δόση για το επίδομα τέκνου



Πριν από το Πάσχα, εντός των τελευταίων ημερών του Μαρτίου, θα καταβληθεί η α΄ δόση του νέου ενιαίου «επιδόματος παιδιού» για το 2018. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 καταβάλλεται πλέον το νέο ενιαίο «επίδομα παιδιού», σύμφωνα με το άρθρο 214 του ν. 4512/2018.Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 15 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2017.

Στις 30 Ιανουαρίου η φορολοταρία για τις αγορές του Δεκεμβρίου



Την ερχόμενη Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, στις 18.00 το απόγευμα θα γίνει σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών η επόμενη κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Χίλιοι τυχεροί φορολογούμενοι θα κερδίσουν από χίλια ευρώ. Υποψήφιοι νικητές είναι όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει αγορές μέσω καρτών κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.Το μοντέλο που ακολουθεί το πρόγραμμα της κλήρωσης στην ιστοσελίδα www.aade.gr έχει

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 27/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Βόλος: Αθώοι 3 μαθητές για βιασμό συμμαθητή τους



Αθώοι κρίθηκαν ομόφωνα, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, οι τρεις μαθητές δημοτικού σχολείου του Βόλου που είχαν κατηγορηθεί, πριν ενάμιση χρόνο, ότι βίασαν 10χρονο συμμαθητή τους μέσα στις τουαλέτες του σχολείου.Η δίκη πραγματοποιήθηκε χθες και ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Οι δικαστές μετά την ακροαματική διαδικασία έκριναν ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν οι τρεις

Τι αλλάζει σε απουσίες, εγγραφές και επαίνους, σε Γυμνάσια και Λύκεια



Αλλαγές στην καθημερινότητα των σχολείων φέρνει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ρυθμίζει θέματα Γυμνασίων, Λυκείων, καθώς και Επαγγελματικών Λυκείων.
Με την απόφαση αλλάζει ο αριθμός απουσιών στα σχολεία, καταργείται η διάκριση δικαιολογημένων-αδικαιολόγητων, επιστρέφει ο χαρακτηρισμός της αγωγής και προβλέπονται έπαινοι και αριστεία προόδου. Μεταξύ των αλλαγών που εισάγονται από φέτος

Τρεις μήνες προθεσμία για να σώσουν τα ακίνητά τους όσοι δεν τα δήλωσαν σωστά



Τρεις μήνες προθεσμία για να «σώσουν» τα ακίνητά τους και να μην περάσουν αυτά στην ιδιοκτησία του Δημοσίου έχουν οι ιδιοκτήτες που δεν τα δήλωσαν στο Κτηματολόγιο, για οποιοδήποτε λόγο ή τα δήλωσαν με σοβαρά σφάλματα.Πιο συγκεκριμένα,  οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν αγωγή σε περίπτωση ανακριβούς πρώτης εγγραφής στα κτηματολογικά βιβλία, προκειμένου να αναγνωρισθεί το προσβαλλόμενο δικαίωμα και να γίνει η απαιτούμενη διόρθωση.

Οδηγός επιβίωσης για όσους χρωστούν σε τράπεζες και Δημόσιο-Eρωταπαντήσεις.



Έχω ένα δάνειο σε Τράπεζα, που δεν μπορώ να πληρώσω. Τι πρέπει να κάνω;
Φυσικό πρόσωπο/Νομικό πρόσωπο: Αρχικά, θα πρέπει να πούμε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε: Όσο…δύσκολο κι αν είναι, ΔΕΝ θα πρέπει να αγνοείτε την Τράπεζα. Απαντάμε σε όλες τις επιστολές της εγγράφως, περιγράφοντας σε αδρές γραμμές την οικονομική μας κατάσταση. Επισκεπτόμαστε το κατάστημα, στο οποίο συνήψαμε τη δανειακή σύμβαση και συζητούμε για πιθανές λύσεις στο πρόβλημά μας. Αν, ελέω της απουσίας μας, χαρακτηριστούμε «μη

ΔΕΗ: Από 1η Φεβρουαρίου το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο -Ποιοι εντάσσονται (πίνακες)



Έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προσφέρει το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος, που θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου.
Στο κοινωνικό τιμολόγιο εντάσσονται πλέον όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα, ενώ οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση. Οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ παραμένουν δύο, αλλά ορίζονται πολύ αυστηρότερα και διευρυμένα κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολικότερη περιουσιακή

Προσοχή στις απάτες σε αγορές στο διαδίκτυο -Οδηγίες προς καταναλωτές



Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών στο πλαίσιο αγορών που πραγματοποιούν μέσω διαδικτύου.Αυτό προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ανοιχτής γραμμής καταγγελιών, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και 'Ερευνας (ΙΤΕ).Το γεγονός αυτό έρχεται να ενισχύσει και πρόσφατες διαπιστώσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνδέεται με το ότι «οι νέες τεχνολογίες δίνουν την ευκαιρία σε επιτήδειους

Public Issue: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Εδρες, σενάρια



Σύμφωνα με την έρευνα, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής μειώνεται πλην όμως παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα της του 15,5%. Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ανάκαμψη του χώρου της Κεντροαριστεράς. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκτιμήσεις της Public Issue για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής. Έτσι σύμφωνα με τo βαρόμετρο, η ΝΔ αναμένεται να είναι πρώτο κόμμα, ενώ η επόμενη Βουλή θα έχει λιγότερα κόμματα από την τρέχουσα.

Τι πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε το ΚΕΑ



Προσοχή χρειάζεται από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν να χάσουν το ΚΕΑ. Οι αιτήσεις χρειάζονται ανανέωση το Φεβρουάριο του 2018.Ειδικότερα, οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οι οποίες εγκρίθηκαν εντός του Φεβρουαρίου 2017 και έκτοτε δεν έχουν τροποποιηθεί, πρέπει να υποβληθούν εκ νέου από την 1η Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις. Τα παραπάνω αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 26/1





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου





Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά Φιλικών Παιχνιδιών Μπάσκετ στην Σκύδρα



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/01/2018, στην Σκύδρα, το Τουρνουά Φιλικών παιχνιδιών Μπάσκετ, που διοργάνωσαν από κοινού η Ακαδημία Μπάσκετ του «Γ.Α.Σ. Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών και η Ακαδημία Μπάσκετ της ομάδας του Σκυδραικού.
Στο Τουρνουά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών, καθώς συμμετείχαν 45 αθλητές γεννημένοι το 2005-06, δίνοντας μια σειρά από δύο (2) ηλικιακά παιχνίδια, τα οποία πραγματοποιηθήκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Σκύδρας.

Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα από τον Μακεδονικό Έδεσσας



Στην μεταγραφή τριών παικτών προχώρησε ο Μακεδονικός Έδεσσας. Πρόκειται για τους: 
1) Τάσο Σκούλη, αμυντικός από τον Άρη Νησίου, 
2) Αλέξανδρο Γαβριηλίδη, μέσος από Μ. Αλέξανδρο Άρνισσας και 
3) Θάνο Θεολόγου, αμυντικός από Ηρακλή Έδεσσας. 

Δυσκολία να φάτε ή να καταπιείτε; Τι προκαλεί δυσκαταποσία, δυσφαγία και γιατί πρέπει να διερευνάται αμέσως;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Η δυσκολία στην κατάποση ονομάζεται δυσφαγία. Μπορεί να επηρεάσει τη λήψη στερεάς, υγρής τροφής η ακόμη και τη λήψη φαρμάκων. Τέλος μπορεί να οδηγήσει σε κακή σίτιση.
Η δυσφαγία είναι σοβαρό σύμπτωμα και θα πρέπει, εκτός και αν είναι μικρής διάρκειας, να διερευνάται επειγόντως, ώστε να αποκλεισθεί κακοήθεια.

8ος Ημιμαραθώνιος Βεγορίτιδας (βίντεο)



Οι Road Runners Arnissas διοργανώνουν και σας προσκαλούν στον 8ο ημιμαραθώνιο δρόμο γιορτής Λίμνης Βεγορίτιδας την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 11:00. Με 3 διαδρομές (21km,5km και 1km για τα παιδιά), δίπλα στην μαγευτική Λίμνη Βεγορίτιδα και στους πρόποδες του χιονισμένου Βόρα-Καϊμακτσαλάν. 
Για 8η συνεχή χρονιά τρέχουμε σε μια πανέμορφη, πράσινη και γεμάτη οξυγόνο διαδρομή, που όσοι την γνωρίζουν μπορούν να καταλάβουν τι εννοούμε. 

Έναρξη συγκέντρωσης στοιχείων για ζημιές από βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017


Σεμινάρια κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων από πηλό από την Ενορία Αγ.Γεωργίου Γιαννιτσών



Μετά την επιτυχία που σημείωσε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων από πηλό από την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και τα εξαιρετικά σχόλια που συγκέντρωσε από τους συμμετέχοντες, θα ξεκινήσει νέος κύκλος μαθημάτων.

Κάθε Σάββατο στις 16:00 θα παραδίδονται μαθήματα κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων από πηλό.

Διάρκεια μαθημάτων: 5 90λεπτες συναντήσεις.

Ομιλία με θέμα "Οι Τρεις Ιεράρχες και η Παιδεία" στα Γιαννιτσά


Τοποθέτηση Στάθη Καστερίδη στο ΔΣ Πέλλας για το Μακεδονικό Ζήτημα



Στην συνάντηση των επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πέλλας
στις 17-01-2018 ύστερα από τηλεφωνική πρόσκληση του Προέδρου του
Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η υποστήριξη
της καμπάνιας με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ» που αφορά στο θέμα
της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε η
συμπολίτευση, η μείζων καθώς και η  1η ελάσσων αντιπολίτευση. Κατά του
ψηφίσματος τάχθηκε η 2η και η 3η κατά σειρά ελάσσων αντιπολίτευση.

Την αμόλησε πάλι ο μορφονιός Κατρούγκαλος."Εθνικιστές όσοι διαφωνούν με το "Μακεδονία"



Ως «ακραία και εθνικιστική» χαρακτήρισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος την άρνηση της χρήσης του όρου Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων, επισημαίνοντας ότι η θέση της κυβέρνησης είναι η σύνθετη ονομασία «που θα επιτρέπει πλήρη διάκριση της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας από το άλλο κράτος και η πλήρης απαλοιφή του αλυτρωτισμού».
Ο κ. Κατρούγκαλος κράτησε στη Βουλή μετριοπαθή στάση, ρίχνοντας πάντως καρφιά σε όσους επιμένουν να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία στην νέα ονομασία.

Γιάννης Σηφάκης: Συνάντηση Β.Αποστόλου με αγροτικούς συλλόγους Πέλλας, Ημαθίας και Βελβεντού



Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με την Διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων, τους συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών και τους αγροτικούς συλλόγους Πέλλας, Ημαθίας και Βελβεντού
Επαναβεβαιώθηκε από τον Υπουργό ότι θα πληρωθεί η ζημιά από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου στα ροδάκινα μετά από τις δηλώσεις ζημιάς των παραγωγών στους συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι 7 Φεβρουαρίου.

Θρήνος στο ελληνικό χάντμπολ: Σκοτώθηκε ο Βεροιώτης Ακης Ψωμιάδης κάνοντας σκι



Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό χάντμπολ από τον άδικο θάνατο του αθλητή Άκη Ψωμιάδη, της ομάδας του Φίλιππου Βέροιας.
Οπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 20χρονος αθλητής είχε ανεβεί στο βουνό για νυχτερινό σκι στα Τρία Πεντε Πηγάδια, αλλά για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε βράχια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο Φίλιππος Βέροιας ανέφερε στην σελίδα του στο facebook τα εξής για τον τραγικό χαμό

Καταργούν στην πράξη το νόμο Κατσέλη.Όλοι απροστάτευτοι.



Αυστηροποίηση που οδηγεί στην κατάργηση του νόμου Κατσέλη (3869/2010) και βελτιωτικές παρεμβάσεις στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών (ν. 4469/2017) προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, εν όψει της τέταρτης αξιολόγησης.Η πρόοδος της κυβέρνησης στα παραπάνω θέματα θα εξεταστεί κατά την επιστροφή των θεσμών στη χώρα μας – πιθανώς μέσα στον Φεβρουάριο.
Ειδικότερα όσον αφορά στο ν. 3869/2010, οι ελληνικές αρχές πρέπει να παρουσιάσουν στους

Ο Γ. Βαρουφάκης για την οικονομία: «Παραμύθι ότι σώθηκε η χώρα»



Ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσα από μία ακόμη συνέντευξή του επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους Ευρωπαίους.
Η Ευρώπη λέει ότι η Ελλάδα έχει σωθεί και πάει καλύτερα, αλλά αυτό είναι ένα παραμύθι, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο Nouvel Observateur, συμπληρώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι πως η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο.
«Η Ευρώπη πανηγυρίζει τα αποτελέσματα των πλάνων της, αλλά οι νέοι άνθρωποι

Ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος και μείωση αφορολόγητου από το 2019



Ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος φέρνουν τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.Είναι ανοιχτή η μείωση των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των κατ’ επάγγελμα αγροτών έναν χρόνο νωρίτερα, το 2019 αντί το 2020, και η αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δρομολογήσει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου μισθωτών, συνταξιούχων και των κατ’ επάγγελμα

Μητσοτάκης: Δεν θα διχάσω τους Ελληνες για να ενώσω τα Σκόπια



Τη συνολική θέση του για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας ότι «η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία».
 Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της υπονομεύει τη λύση, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενως να έχει

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Κατάθλιψη, άγχος σχετίζονται με διαταραχές του θυρεοειδή (hashimoto, υποθυρεοειδισμό, υπερθυρεοειδισμό)



της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας

Δύο συμπτώματα που σχετίζονται με τις διαταραχές του θυρεοειδούς είναι το άγχος και την κατάθλιψη
Παρόλο που ο υποθυρεοειδισμός και η κατάθλιψη είναι ξεχωριστές παθήσεις, φαίνεται να έχουν μεγάλη αλληλεπίδραση. Υποθυρεοειδισμός σημαίνει ότι ο θυρεοειδής δεν εκκρίνει επαρκείς ποσότητες θυρορμόνης, γεγονός που επηρεάζει κάθε όργανο του σώματός μας.

Ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ Πέλλας για τη Μακεδονία



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας, μετά από πρόταση του Προέδρου της κ. Πέτρου Πριβαρτιτσάνη, συζήτησε, αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) και εξέδωσε ένα ψήφισμα για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, το οποίο, αφού ανέλυε το πολιτικό σκεπτικό, κατέληγε στη ξεκάθαρη θέση περί μη χρήσης του όρου «Μακεδονία» από το γειτονικό κράτος.
   Το ψήφισμα αυτό διακινήθηκε σε διάφορες ΕΛΜΕ της Μακεδονίας, προκειμένου να υιοθετηθεί και να κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Πράγματι, στην Αθήνα,