Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Κρίσιμη η αναμέτρηση του Αλμωπού με την Καρίτσα αύριο στις 3:00μμ


Μετά τη λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Εδεσσαϊκό, σειρά έχει το κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στη φιλοξενούμενη Καρίτσα. Ο Αλμωπός βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αγωνίζεται με τον κόσμο στο πλευρό του και θέλει να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του στη Γ Εθνική.

Κοπή πίτας από το Τελωνείο Σκύδρας



Την καθιερωμένη  βασιλόπιτα  έκοψε και φέτος το Τελωνείο Σκύδρας
την περασμένη Παρασκευή σε γνωστό κατάστημα της Σκύδρα.
Η διευθύντρια του τελωνείου Μυστακίδου Πολύνα έκοψε την πίτα

και ευχήθηκε σε όλους το 2018 να είναι ένα έτος με υγεία και
δημιουργικότητα  ενώ ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους για

Δενδρολίβανο για τον πονοκέφαλο, το στομάχι, το φούσκωμα, την μνήμη, το άσθμα, τα μαλλιά, την κυτταρίτιδα



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου

Δενδρολίβανο, γνωστό ως ροζμαρίνι, αρισμαρί, λασμαρί, δυσομαρίνι. Ονομάζεται και «δροσιά της θάλασσας», λόγω της συνήθειάς του να φυτρώνει κοντά στη θάλασσα. Το δεντρολίβανο το χρησιμοποιούσαν παλιότερα ως λιβάνι γι΄ αυτό λεγόταν και λιβανόδενδρο.
Ανήκει στην οικογένεια φυτών των Χειλανθών, Lamiaceae ενώ η βοτανική του ονομασία είναι ροζμαρίνος ο φαρμακευτικός Rosmarinus officinalis L. Το δενδρολίβανο (αρχ. ελλ. πόσπληνος), είναι ένας πολυετής (15-20 χρόνια), αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 1,8 m.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» προτείνει για τον Φεβρουάριο 2018



Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» παρουσιάζει για το μήνα Φεβρουάριο του 2018 τις εξής βιβλιοπροτάσεις:
Για τους ενήλικες:
1)«Φρειδερίκος Β΄», Θόδωρος Ιωαννίδης, μυθιστόρημα.
2)«Ανάμεσά μας το ποτάμι», Έλσα Φαραζή, μυθιστόρημα.
3)«Το μαγειρείο των αισθήσεων», Ντόρα Βαλκάνου και Παναγιώτης Κουκουβίτης, μυθιστόρημα.
4)«Μια ΄άλλη΄ Κυριακή: ΄τρέλα΄ και ‘αρρώστια’ στα ελληνικά γήπεδα», Δημήτρης Παπαγεωργίου, ποδόσφαιρο.

Αλμωπός vs Καρίτσα για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής


Αποκριάτικος Χορός 3ου Δημ.Σχολείου Αριδαίας



 ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (11/02) ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ!

Σας προσκαλούμε στον παιδικό – και όχι μόνο – Αποκριάτικο Χορό του Συλλόγου μας 
(Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας)
ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11/02/2018 και ώρα 18:00 στην Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας.

Τιμή Εισόδου Παιδιών :  3 ευρώ
Τιμή Εισόδου Συνοδών : Ελεύθερη.

Κινηματογραφική Λέσχη Έδεσσας: Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι (2017)



Ο Φ.Σ.Ε. «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.,  την  Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου             στις  8:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας (αίθουσα προβολών) θα προβάλλει την ταινία:

Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι (2017)

Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών. Στο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα και στο Σκοπιανό αναφέρθηκε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός Φράγκος Φαγκούλης.



Πλήθος κόσμου έσπευσε στην 9η εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών της 22ης περίοδου 2017-18 που έλαβε χώρα  την Δευτέρα 6-2-2018 στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.  Η παρουσία του  επίτιμου αρχηγού Γ.Ε.Σ.  Φραγκούλη Φράγκου  λειτούργησε ως πόλος έλξης μεγάλου αριθμού  συμπατριωτών μας  που συνέρευσαν στον εν λόγω χώρο για να παρακολουθήσουν την  άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του. 

Κοπή πίτας από τον Αλμωπό Αριδαίας



Στο εστιατόριο των Λουτρών βρεθήκαμε το βράδυ της Τετάρτης 7/2/2018 οι παίκτες και η
διοίκηση του Αλμωπού και σε οικογενειακό κλίμα κόψαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, ενώ μας
τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος, Δημήτρης Μπίνος και οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος
Τσιμτσιρίδης και Γιώργος Χατζηγιαννίδης.
Αμφότεροι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος μας, Παναγιώτης Κοτίδης, στο σύντομο χαιρετισμό τους

Γιώργος Καρασμάνης: Θα ενταχθεί το σύνολο των επιλαχόντων στο πρόγραμμα ενίσχυσης των Νέων Αγροτών;



Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε ερώτηση για τους επιλαχόντες νέους αγρότες την οποία συνυπογράφουν Βαγιωνάς Γεώργιος Βουλευτής Χαλκιδικής, Βεσυρόπουλος Απόστολος Βουλευτής Ημαθίας, Καραμανλής Κωνσταντίνος Βουλευτής Σερρών, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος Βουλευτής Πιερίας
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Πάνω από 4 εκατ. πολίτες χρωστούν στο δημόσιο



Αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των οφειλετών προς το δημόσιο και τον αριθμό των οφειλών τους, μέχρι την 1η του έτους έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με ή χωρίς αμφίεση..όλοι ευπρόσδεκτοι στο καθιερωμένο πάρτι του Φ.Σ.Ε. "Μέγας Αλέξανδρος"


Κατεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis - Προτείνει προανακριτική Επιτροπή από τη Βουλή



Σε ηπιότερες μορφές αντιμετώπισης του σκανδάλου Novartis και της πιθανής εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε αυτό φαίνεται ότι αποφάσισε να πάει η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι θα προτείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει την Δευτέρα την κατάθεση πρότασης για Προανακριτική Επιτροπή από την Βουλή.

Οι διαρκείς συσκέψεις των προηγούμενων ημερών του πρωθυπουργού
Αλέξη Τσίπρα με στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος οριστικοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τους χειρισμούς στην υπόθεση αυτή.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 10/2



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 10 Φεβρουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου “Εν Έργω” – Έρχεται το δεύτερο Συνέδριο στο δήμο Πέλλας



Έχοντας ως κληρονομιά την περσινή μας εμπειρία από την διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου «Εν Έργω | Πράξη Δημοκρατίας»o νεοσύστατος Σύλλογος Γιαννιτσών «Εν Έργω | Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου» σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας επιστρέφουν με το 2ο Συνέδριο έχοντας πάλι ως αυτοδιοικητική βάση τον Δήμο μας, το Δήμο Πέλλας.
Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, τα χαμόγελα μας, οι εντάσεις μας, ο γόνιμος διάλογος επί

Τον Μάρτιο η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές του 2018



Εντός του Μαρτίου θα υποβάλουν φέτος τις δηλώσεις συμμετοχής οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) που δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη, στο ΦΕΚ (353/Β/07-02-2018).
Μέχρι πέρυσι και με βάση τη μέχρι σήμερα ισχύουσα ΥΑ, οι δηλώσεις υποβάλλονταν τον Φεβρουάριο, ωστόσο φέτος, λόγω των διαδικασιών για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το υπουργείο προέβη στη μεταφορά του χρονικού πλαισίου υποβολής,

Ο Κωστής Χατζηδάκης αύριο στην Πέλλα.


Aπό τη ΝΟΔΕ Πέλλας γνωστοποιείται με δελτίο τύπου, πως ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωστής Χατζηδάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νομό μας αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες του Νομού και στη συνέχεια θα παραστεί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΝΟΔΕ που ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΗΡΩ στην Σκύδρα στις 11:30.

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει περίπτωση για «κούρεμα» στο χρέος



Η Ελλάδα θα γίνει ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης, με πλήρη δικαιώματα, και φυσικά καθήκοντα, με σεβασμό στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ωστόσο προειδοποίησε ότι σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας χώρος για εφησυχασμό.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Economist στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Μοσκοβισί εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για την Ελλάδα και σημείωσε πως οδηγούμαστε στην

Ρώσοι επιστήμονες ετοιμάζουν φάρμακο κατά της γήρανσης



Φάρμακο που θα σταματά τη γήρανση θα είναι σε θέση να παρασκευάσουν Ρώσοι επιστήμονες μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσε κέντρο τύπου του πρακτορείου TASS στην περιοχή των Ουραλίων, ο ακαδημαϊκός Βλαντίμιρ Σκουλάτσεφ που είναι επίτιμος πρόεδρος της Ρωσικής Εταιρείας Βιοχημείας και πρόεδρος της Βιοενεργειακής Ένωσης της Ρωσίας.

Έρχεται ρύθμιση για οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ



«Οι ασφαλισμένοι του τέως ΟΑΕΕ με πτωχευτική ικανότητα (που διατηρούν δηλαδή την εμπορική ιδιότητα) και οφειλές προς ΕΦΚΑ ή και ΑΑΔΕ κάτω των 20.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση εξωδικαστικού μηχανισμού εντός των επόμενων μηνών».
Αυτό αναφέρει, ως πληροφορία της, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε εγκύκλιό της προς τα μέλη της, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού

«Σουρωτήρι» το Αιγαίο: 36 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά



Σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου προχώρησαν την Πέμπτη πέντε τουρκικά αεροσκάφη σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.Σύμφωνα με το ΓΕΕθΑ, δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, δύο CN-235 και ένα ελικόπτερο προχώρησαν σε 36 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, αλλά και σε σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.Τα τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα.Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους

Οριστικό τέλος για το Mega -Αποχώρησε ο Βαρδινογιάννης



Δυσάρεστα νέα για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο οποίος βάζει πλέον οριστικά λουκέτο.Και αυτό διότι σύμφωνα με ανακοίνωσή της η εταιρεία Ascope Trading Ltd, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη που μετείχε στο ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (MEGA), ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το εταιρικό σχήμα. Στην ανακοίνωση αναφέρει τις προσπάθειες που έγιναν για τη σωτηρία του σταθμού οι οποίες όμως δεν έφτασαν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.  Βέβαια, από τη στιγμή που το κανάλι δεν κατέθεσε

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον ΙΙ»



Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον ΙΙ» υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, η οποία περιλαμβάνει και τον οδηγό εφαρμογής, ανοίγοντας το δρόμο για την επαναλειτουργία του προγράμματος.
Όπως προβλέπεται, οι αιτήσεις υπαγωγής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τα τέλη του μήνα, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνδεσης των τραπεζών με το πληροφοριακό

FBI: Πως η Novartis "καλόπιανε" γιατρούς στην Ελλάδα



Αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη δικογραφία της Novartis, και ειδικότερα από την έρευνα του FBI, για τους τρόπους με τους οποίους ο φαρμακευτικός κολοσσός "δωροδοκούσε" γιατρούς και εταιρείες στη χώρα μας, με πολυτελή ταξίδια, συνέδρια, αλλά και με... call girls. 
Πιο αναλυτικά, για την Ελλάδα, από την έρευνα προκύπτουν καταγγελίες για περισσότερους από 4.500 γιατρούς, οι οποίοι φέρονται να πήρα "δωράκια" από τη Novartis, προκειμένου να συνταγογραφούν φαρμακευτικά σκευάσματα της ελβετικής εταιρείας. 

Μας "γλεντάνε" οι Σκοπιανοί με ταμπέλες και γεωγραφικό προσδιορισμό.



Περιπλέκεται η κατάσταση με το Σκοπιανό, ενώ ετοιμάζεται το ελληνικό σύμφωνο, το κείμενο που θα αποτελέσει την ελληνική πρόταση για το ονοματολογικό και όλα τα ανοιχτά ζητήματα.Εντύπωση προκαλούν οι ελιγμοί του Ζόραν Ζάεφ, ενώ είναι σε εκκρεμότητα οι συναντήσεις του Μάθιου Νίμιτς με τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών, καθώς και η επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αλλάζει την ονομασία του αεροδρομίου και της εθνικής οδού, την ώρα που αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή στο

Στο «μικροσκόπιο» του ΥΠΟΙΚ όποιος έχει συναλλαγές πάνω από 1.000 ευρώ!



Καταγράφονται και όσοι παίζουν ή κερδίζουν €2.000 σε τυχερά παιχνίδια - Με το νομοσχέδιο διευρύνονται οι κατηγορίες των επιχειρήσεων, αλλά και των πελατών που θα καταγράφονται, ώστε να είναι εύκολο να ταυτοποιηθούν οι εγχρήματες συναλλαγές τους σε περίπτωση ελέγχων.
Τα στοιχεία όσων κάνουν ή λαμβάνουν ηλεκτρονικές πληρωμές από μόλις χίλια (1.000) ευρώ -ακόμα και από ένα δικό του λογαριασμό προς έναν άλλον που έχουν οι ίδιοι στην ίδια τράπεζα- αλλά και όσους παίζουν ή κερδίζουν από 2.000 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια, θα

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 9/2




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου





Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΚΚΕ: Χειροτέρευση των όρων απόδοσης της ασφάλισης του Ε.Φ.Κ.Α. προς τους ασφαλισμένους



Μέχρι 31/12/2001 για να επικολλήσει ο εργοδότης τα ένσημα στο ασφαλιστικό βιβλιάριο του εργαζόμενου έπρεπε πρώτα να τα αγοράσει.
Από 01/01/2002 με την κατάργηση των ενσήμων και την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων με το θεσμό της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), αποσυνδέθηκε η ασφάλιση των εργαζομένων (συνεπώς και η δυνατότητα λήψης παροχών από το Ι.Κ.Α.) από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη. Η διαδικασία ασφάλισης χωρίστηκε σε δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους διαδικασίες:

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα: «Μακεδονικό: Από την ιστορία στην επικαιρότητα. Η λύση;»



                              Εκδήλωση με θέμα:
 «Μακεδονικό: Από την ιστορία στην επικαιρότητα. Η λύση
                                   θα πραγματοποιηθεί
             την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00΄ π.μ.,
                           στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.