Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί του ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου



Το ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας ενημερώνει τους γονείς και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών πως οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018.
Η ΠΕΔΚΜ συντάσσεται με τις κοινές θέσεις και αιτήματα της ΚΕΔΕ  και των εργαζόμενων στους Δήμους και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και, με την 50 / 2018, ζητεί να αποσυρθούν οι αιφνιδιαστικά εισαχθείσες διατάξεις του άρθρου 33 παρ. 3 του Σχεδίου Νόμου.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ Δ.Τ Ενημερωτικές ημερίδες για τον Αντικαπνιστικό Νόμο σε Γιαννιτσά και Έδεσσα



Το Επιμελητήριο Πέλλας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας Δ.νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας διοργανώνουν από κοινού δύο ενημερωτικές ημερίδες σε Γιαννιτσά και Έδεσσα με θέμα :
Το κάπνισμα – Απειλή για τη Δημόσια Υγεία,
Η Εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου στις Ελληνικές Επιχειρήσεις

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν:

Ντιμιτρόφ-ΠΓΔΜ: Η χώρα ωρίμασε, δεν χρειαζόμαστε ρίζες 2.000 ετών



«Η χώρα μου «ωρίμασε» και δεν χρειάζεται πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσει αυτοπεποίθηση». Αυτή η δήλωση ανήκει στον Νικόλα Ντιμιτρόφ, υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο οποίος από τη Σόφια στέλνει μήνυμα συναίνεσης και συνεργασίας με την Ελλάδα.

Εδεσσαϊκός B. C. – Φ.Ο. Αριδαίας 44-61 (Γυναικείο Πρωτάθλημα). Διαμαρτύρεται ο Εδεσσαϊκός για την διαιτησία του κ. Αρβανίτη



Την ήττα με 44-61 γνώρισε η Γυναικεία ομάδα του Εδεσσαϊκού από την αντίστοιχη ομάδα του Φ.Ο. Αριδαίας.
Δυστυχώς το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού μπήκε σε «δεύτερη μοίρα» με ευθύνη των δύο διαιτητών της αναμέτρησης κυρίων Αρβανίτη  και Κούλη που δυστυχώς κατάφεραν, γιατί πρόκειται περί κατορθώματος, να δυναμιτίσουν έναν αγώνα Γυναικείου Πρωταθλήματος !!

Σκάνδαλο Novartis: Τι είναι πιο σημαντικό ένα ακριβό φάρμακο ή η καλυτέρευση ενός ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης

Μέσα στις διάφορες πτυχές του Σκανδάλου Novartis υπάρχει και αυτή που λέει ότι υπουργός ενέκρινε την κυκλοφορία ενός φαρμάκου του Gilenya της Novartis, εσπευσμένα αφού ενέκρινε την κυκλοφορία του δίνοντας τιμή, με απόφαση του, τον Αύγουστο του 2012 και μάλιστα με ακριβή τιμή οπότε και επηρέαζε την τιμή των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης.

Μεταφορά του Γραφείου Έκδοσης Βιβλιαρίων Ανασφαλίστων στην Έδεσσα



Σας γνωρίζουμε το Γραφείο Έκδοσης Βιβλιαρίων Ανασφαλίστων μεταφέρεται στην διεύθυνση Θ.Χαραλαμπίδη 11 (παλιά σφαγεία Έδεσσας) και θα συστεγάζεται με το νεοσύστατο Κέντρο Κοινότητας Έδεσσας.
Από την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου οι δικαιούχοι βιβλιαρίου ανασφάλιστου καθώς και οι αιτούντες και ωφελούμενοι του Κ.Ε.Α. (Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης) θα εξυπηρετούνται στον νέο αυτό χώρο.

Εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, σε συνεργασία με την κλινικό Ψυχολόγο Βεσελίνα Ιορδανίδου, προσκαλούν στις 21/02/2018 και ώρα 6 μ.μ. τους Γονείς και Κηδεμόνες σε ενημερωτική διάλεξη με θέμα: "Τα παιδιά σχολικής ηλικίας και τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας".
Πιο συγκεκριμένα η παρουσίαση θα περιλαμβάνει:

Βουλευτική δραστηριότητα Γιάννη Σηφάκη για θέματα της Πέλλας

 Ο Γιάννης Σηφάκης με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας στο Υπουργείο Εργασίας, ΣΕΠΕ,  ΟΑΕΔ και Υπουργείο Υγείας
Συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, το στέλεχος της Γεν. Γραμματείας Μάριο Μουζάλα, τον διευθυντή του γραφείου της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Τάσο Πεχλιβανίδη , το στέλεχος του ΣΕΠΕ Παναγιώτη Κορφιάτη και την Μαρία Βαμβουρέλλη υπεύθυνη του γραφείου του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου. 

Σοκ στη Βέροια: Ενας 19χρονος μαχαίρωσε τον 15χρονο αδελφό του



Σοκ στην τοπική κοινωνία της Βέροιας, όταν αποκαλύφθηκε ότι ένας 19χρονος μαχαίρωσε τον 15χρονο αδελφό του σε καβγά στο σπίτι τους.Όλα συνέβησαν σήμερα τα ξημερώματα, όταν τα δύο αδέρφια, 15 και 19 ετών αντίστοιχα, τσακώθηκαν ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους.Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, ο 19χρονος φέρεται να τραυμάτισε τον αδερφό του, χτυπώντας τον τρεις φορές με μαχαίρι στο λαιμό.Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας από τους γονείς του. Αρχικά δήλωσε ότι δεν γνώριζε τον δράστη της

«Καμπάνες» σε όσους… ξεχνούν να δηλώσουν τα ακίνητά τους



Τη δυνατότητα ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των ηλεκτρονικών αρχείων τους θα έχουν σύντομα το «Εθνικό Κτηματολόγιο» και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί και τηρούνται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων από την εταιρία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» θα διασταυρώνονται με τα στοιχεία του «Περιουσιολογίου», το οποίο έχει καταρτιστεί από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με βάση τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9.

Σύσκεψη για τη λειτουργία της τράπεζας Πειραιώς στην Κρύα Βρύση



Σύσκεψη με θέμα την απομάκρυνση του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, στο δημαρχείο της Κρύας Βρύσης. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, ο αντιδήμαρχος και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Κρύας Βρύσης,

Απεργία στους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου



Στην προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών, την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, προχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς υπάρχουν ορισμένοι δήμοι που παρά τη σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσαν ότι την ημέρα εκείνη οι σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων.
Την ίδια μέρα, η ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος

Η Παιδεία κατά τους Τρεις Ιεράρχες και η Παιδεία σήμερα" στην Pella tv



Σήμερα Σάββατο 17-2-2018 και ώρα 15.00' θα μεταδοθεί από την Pella tv η εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών που πραγματοποιήθηκε στις 31-1-2018 στη Κεντρική Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Γιαννιτσά και συνδιοργανώθηκε από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ",

Χάθηκαν περισσότερες από 16.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο



Κατά  16.542 μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα  το μήνα Ιανουάριο 2018 σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».
Αλλά και στο θετικό ισοζύγιο που καταγράφηκε στην περίοδο των 13 μηνών ( 1/1/2017-31/1/2018) κατά τη διάρκεια του οποίου οι προσλήψεις ανήρθαν σε 2 εκ. 400 χιλιάδες , κυριάρχησαν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Συγκεκριμένα , 54.27% αφορούσαν ελαστικές μορφές απασχόλησης ενώ 45.23% αφορούσαν προσλήψεις πλήρους

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 17/2





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Σπογγοειδής μυκητίαση. Δερματικό λέμφωμα Τ-κυττάρων, μια σπάνια μορφή κακοήθειας non-Hodgkin λεμφώματος



του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Ο πλέον κοινός τύπος των κατά το πλείστον χαμηλής κακοήθειας δερματικών Τ-λεμφωμάτων είναι η σπογγοειδής μυκητίαση (mycosis fungoides, MF). Η MF εισβάλλει  συνήθως με επίπεδες ερυθηματoλεπιδώδεις κηλίδες ή πλάκες, που τυπικά εντοπίζονται στις ηλιοπροστατευμένες περιοχές του σώματος, με ή χωρίς κνησμό, με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι δύσκολη έως αδύνατη η κλινική διαφορική διάγνωση από το έκζεμα, τη μυκητίαση, την ψωρίαση κατά πλάκας και άλλες δερματικές παθήσεις.

Σήμερα το Αποκριάτικο Πάρτυ του Φ.Σ.Ε. "Μέγας Αλέξανδρος"


14 φωτογραφίες που αποτελούν έμπνευση για το σεβασμό στη φύση



Η γη είναι το απίθανο μέρος που αποκαλούμε σπίτι μας. Έχουμε καθήκον να φερόμαστε στον φυσικό κόσμο με αγάπη και σεβασμό και όσο το δυνατόν να διατηρούμε την ομορφιά. Παρόλο που αυτό αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τον άνθρωπο, μπορούμε να αρχίσουμε με κάτι πιο απλό – φυτεύοντας ένα δέντρο για παράδειγμα, ή τουλάχιστον προστατεύοντας αυτά που έχουν ήδη φυτρώσει.

Από 15/2 ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο στην ΔΕΗ



Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Έδεσσας και Άρνισσας ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο στην ΔΕΗ θα υποβάλλονονται από της 15/2/2018 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.idika.gr και όχι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών .

Γ.Καρασμάνης: Επιβεβλημένη η άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣΤΕ για τα Σώματα Ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις



Παρά τις διαβεβαιώσεις δημοσίως, αλλά και τις σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, οι Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ότι αφορά τις μισθολογικές περικοπές των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί.
Γι’ αυτόν τον λόγο ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Δράμας Κυριαζίδη Δημήτριο. 
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

Συναγερμός: Τρίτος θάνατος από ιλαρά



Μία 35χρονη γυναίκα, η οποία είχε υποβληθεί σε μια δόση εμβολίου ιλαράς, είναι το τρίτο θύμα της νόσου στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε τις προηγούμενες ημέρες, λόγω πνευμονίας και αναπνευστικής ανεπάρκειας.Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει η επικαιροποιημένη έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 1.588 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη νότια Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας- κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από τον γενικό

Ερώτηση Γ.Σηφάκη στη βουλή για τον μη χαρακτηρισμό του Δήμου Αλμωπίας σε ορεινή περιοχή



Ο Γιάννης Σηφάκης με ερώτηση στη Βουλή υπέρ της αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος του Δήμου Αλμωπίας που με τον Καλλικράτη δεν έχει χαρακτηριστεί ορεινή περιοχή.
Ο βουλευτής συνυπόγραψε ερώτηση στη Βουλή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για «Λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της οικονομικής αδικίας σε βάρος των ορεινών περιοχών οι οποίες με το Πρόγραμμα Καλλικράτη έχασαν διοικητικά τον ορεινό χαρακτήρα τους»  

Πρόστιμο 500-1.000 ευρώ για όσους δεν κόβουν αποδείξεις



Διευκρινίσεις στις εφορίες σχετικά με τα πρόστιμα που πρέπει αυτές να επιβάλλουν σε περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων ή ανακριβών φορολογικών στοιχείων, και ειδικά για φορολογουμένους και πράξεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ (πχ γιατρούς, ασφαλιστικούς πράκτορες, φροντιστήρια, πρακτορεία ταξιδίων κλπ) δίνει με νέα εγκύκλιο η ΑΑΔΕ.
Ο «τιμοκατάλογος» των προστίμων έχει αυστηροποιηθεί (500 ή 1.000 ευρώ) για παραβάσεις που βεβαιώνονται από 7.6.2017 και μετά.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα “ Όταν ο ήλιος εξαφανίζεται από τον ουρανό”



Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Αστρονομίας κ. Ιωάννη Σειραδάκη παρουσίασαν στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών το εντυπωσικό φαινόμενο της έκλειψης του Ηλίου.
   Η δέκατη εκδήλωση της 22ης περίοδου  2017-2018 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου  Γιαννιτσών επιφύλαξε για το ακροατήριό της  κάτι διαφορετικό  και, εν πολλοίς, πρωτόγνωρο. Την Δευτέρα 12-2-2018 στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου  του Δήμου Πέλλας παρουσιάστηκε μια πολυσυμμετοχική δράση  και κέντρισε το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Άνοιξε αλλά μετ’ εμποδίων η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο



Ανοικτή είναι από χθες το απόγευμα η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ στην οποία γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο του ρεύματος (ΚΟΤ). Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στην υποβολή αίτησης είναι μεγάλες και κάποιοι χρήστες δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την αίτηση τους.Οι αιτήσεις γίνονται με τους κωδικούς του TAXISnet, στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκτός από τους νέους αιτούντες, θα πρέπει να υποβάλλουν ξανά αίτηση και

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 16/2





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου





Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο ΛΑΕΚ «Αγγλικά 1 Εισαγωγή στα Αγγλικά για ειδικούς» της ΟΕΒΕΣ



Ολοκληρώθηκε το πρώτο  σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-30 με τίτλο «ΑΓΓΛΙΚΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ» που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας .Με τμηματικές ενότητες, παρουσιάζουμε τους  εαυτούς μας σε άλλους , περιγράφουμε τον εαυτό μας και άλλους ,που ζεις ,τι δουλειά κάνεις  και δίνουμε και παίρνουμε παραγγελίες . Στο σεμινάριο πήραν μέρος εργαζόμενοι από επιχειρήσεις της περιοχής μας.   

Επίσκεψη ΕΣΜΥΕ και της κ. Χισκάκη Μελίτας (ως αντιπρόσωπος) στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΦΩΤΟ)



Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) μέσω της εκπροσώπου του κ. Χισκάκη Μελίτας (Μηχανικός) αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ .
Έτσι, η κ. Χισκάκη παραβρέθηκε στο μοναδικό Τμήμα  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που εξειδικεύεται στα θέματα Εγκατάστασης και Συντήρησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2018  στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Αριδαίας.

Αφροδισιακές τροφές που αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και τροφές και ποτά που σκοτώνουν την λίμπιντο



των βιολόγων Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή και Αγγελικής Μήλιου

Η ερωτική επιθυμία είναι προϋπόθεση για να εμπλακούμε σε μια σεξουαλική πράξη. Κυριαρχείται από την έλξη για τον άλλον άνθρωπο και την προσδοκία να πάρουμε και να δώσουμε ηδονή. Η λίμπιντο μπορεί να περιγραφεί ως αυτή η ενστικτώδης ερωτική ορμή, η διάθεση για σεξ αλλά και όλη η ενέργεια που ξεχειλίζει από αυτή Η λίμπιντο έχει τις ρίζες της στα πιο βαθιά συναισθήματα πριν επηρεάσει και το σώμα σου.

Ανάρπαστα τα εισιτήρια της συναυλίας που διοργανώνει ο Αλμωπός Αριδαίας



Λόγω της υψηλής ζήτησης των εισιτηρίων για την συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη, η διοίκηση του Αλμωπού αποφάσισε να διαθέσει 200 επιπλέον εισιτήρια για προπώληση στην τιμή των 13€ έως Τετάρτη στις 14:00.
Προπώληση στα καταστήματα:
Αριδαία: Βιβλιοπωλείο Συμβολή, Infotech, κατάστημα Γερμανός,
Γιαννιτσά: Ζαχαροπλαστείο Κατσικάρη, κατάστημα Γερμανός
Έδεσσα: Βιβλιοπωλείο Κράλλη, κατάστημα Γερμανός
Σκύδρα: Cafe Event, κατάστημα Γερμανός

Επικράτηση 2-1 της Σκύδρα 2000 επί του Μακεδονικού Έδεσσας



Σ’ έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο και υπό συνεχή βροχόπτωση διεξήχθη η αναμέτρηση του Σαββάτου ανάμεσα στην Σκύδρα 2000 και τον Μακεδονικό Έδεσσας.
Καθ΄όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα της Σκύδρας ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και απειλούσε με βαθιές μπαλιές και μακρινά σουτ. Από μια τέτοια μπαλιά ευτύχησε να προηγηθεί στο 34’ με τον Καρασαββίδη με γυριστό σουτ. 

Εισφορές – σοκ έρχονται για τους ελεύθερους επαγγελματίες



Κεραμίδα περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που εμφάνισαν στις περσινές φορολογικές δηλώσεις αυξημένα καθαρά κέρδη σε σχέση με τη χρήση του 2016. Τον Απρίλιο θα διαπιστώσουν ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που θα κληθούν να πληρώνουν κάθε μήνα μέχρι και τον Αύγουστο θα είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με αυτές που θα πληρώνουν στον ΕΦΚΑ μέχρι και τον Μάρτιο. Η αύξηση προκύπτει λόγω επανεκκαθαρίσης των ασφαλιστικών εισφορών του 2017.

Επίσκεψη κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στα Γιαννιτσά



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, η επίσκεψη κλιμακίου στελεχών του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα, στο νομό μας.
Εκτός του βουλευτή και επικεφαλής του Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστα Μπαργιώτα, στο κλιμάκιο συμμετείχαν το μέλος της ΚΟΕΣ Νίκος Κριθαρίδης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλος του Συντονιστικού του νομού Ευάγγελος (Λάκης) Προκοπίδης, η υποψήφια βουλευτής Αγάθη Βουδρεσλή Μακρίδου και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας στο νομό Μίμης Γρηγοριάδης.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα από τον Μακεδονικό Έδεσσας



Το καθιερωμένο πλέον μασκέ πάρτυ του Μακεδονικού Έδεσσας θα γίνει και φέτος στο αγαπημένο μας Play Caffe!
H παρέα του Μακεδονικού σας προσκαλεί για τρελό ξεφάντωμα στον ρυθμό του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Ώρα έναρξης 22:00. Να είστε όλοι εκεί!!