Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 κι ώρα 19:00΄, με τα εξής δώδεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων υλοποίησης της πράξης «Κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες Καλυβίων και Ριζού Δήμου Σκύδρας».

Πέφτετε συχνά; Τι μπορεί να φταίει; Πώς θα προλάβετε την επόμενη πτώση;



του Κωνσταντίνου Λούβρου

Ο καθένας μπορεί να γλιστρήσει, να σκοντάψει και να πέσει, αλλά οι πτώσεις είναι συχνότερες και πιο σημαντικές όταν μεγαλώνουμε στην ηλικία, επειδή τότε είναι πιο πιθανό να τραυματιστούμε.
Οι άνθρωποι συχνά θεωρούν τις πτώσεις ως «σημάδι ότι γερνάνε» ή ότι «απλώς δεν πρόσεχαν» αλλά συχνά είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, επομένως είναι σημαντικό να συζητάτε κάθε πέσιμο με τον γιατρό σας.

Επίσκεψη εργασίας του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Αγάπιου Γαβριηλίδη στο Κ.Υ. Έδεσσας παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρας Τζάκρη



Συζητήθηκαν προβλήματα του Κ.Υ. Έδεσσας και του Κ.Υ. Αριδαίας
Την Παρασκευή 9/3/18 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας επίσκεψη του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Αγάπιου Γαβριηλίδη που έχει την αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις μονάδες της 3ης ΥΠΕ.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.
Ο νέος Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαχούρι Άρνια αναφέρθηκε στα προβλήματα του Κ.Υ. με πρωτεύοντα την υποστελέχωση με γιατρούς και συντήρηση των υφιστάμενων και προμήθεια νέων μηχανημάτων. 

Σκότωσε τη σύζυγό του γιατί βγήκε με τις φίλες της για τη μέρα της γυναίκας


Συγκλονίζει την Κέρκυρα η οικογενειακή τραγωδία όπου ένας άνδρας δολοφόνησε τη σύζυγο του.Ο 62χρονος συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του, μετά από έναν καβγά.Σύμφωνα με πηγές του οικείου περιβάλλοντος, η άτυχη γυναίκα είχε βγει το προηγούμενο βράδυ με τις φίλες της για να γιορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας.Οταν γύρισε στο σπίτι, ακολούθησε καυγάς που κατέληξε στον θανάσιμο πυροβολισμό.Ο 62χρονος συνταξιούχος αστυνομικός μετά την πράξη του παραδόθηκε στην αστυνομία.

Το "μεγάλο κόλπο" της Τουρκίας.Τα πραγματικά σχέδια Ερντογάν για την Ελλάδα.


Tις πραγματικές προθέσεις της Αγκυρας έναντι της Αθήνας φωτογραφίζει σε συνένετυξή του ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.
Όπως εξηγεί στο star.gr, η Τουρκία επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την ελληνική πλευρά από το κρίσιμο ζήτημα της Κυπριακής ΑΟΖ «που θα οδηγήσει και στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην περιοχή».
«Το μήνυμα που στέλνει η Τουρκία στην ελληνική πλευρά είναι ότι είναι πάρα πολύ ενοχλημένη με ό,τι συνέβη με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι αυτομόλησαν στη

Γκάλοπ Rass: Η ΝΔ 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ


Ισχυρό προβάδισμα 10,2% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Πανελλαδική έρευνα της Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24 αποτυπώνει ότι η ΝΔ έρχεται πρώτη στην προτίμηση των πολιτών με ποσοστό 29,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,2%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2. 
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%. 
Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Ποσοστό 4,6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, 3,7% επιλέγουν την

Άμεση στελέχωση των δομών Ειδικής Αγωγής με μόνιμο προσωπικό ζητούν με επιστολή τους οι Εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε. Πέλλας



Η ειδική αγωγή και η  αποτελεσματική διδασκαλία  των μαθητών με ειδικές ανάγκες προϋποθέτει εκτός από τη θεωρητική κατανόηση των πληροφοριών που αφορούν τη φύση των συγκεκριμένων δυσκολιών,  την απόκτηση γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την προσαρμογή των διδακτικών στόχων και μέσων διδασκαλίας στις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών των μαθητών.

Σκάνδαλο ΑΕΠΙ. Διώξεις για κακουργήματα.


Το ξέφρενο «πάρτι» φοροδιαφυγής, κακοδιαχείρισης και σπατάλης που είχε στηθεί στην Εταιρεία Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων, τη γνωστή ως ΑΕΠΙ για 14 ολόκληρα χρόνια φέρνει πλέον τους υπευθύνους αντιμέτωπους με σειρά κακουργημάτων για την «τρύπα» ύψους περίπου 30 εκ. ευρώ που έχουν αφήσει πίσω τους. 
Ύστερα από εισαγγελική έρευνα σχεδόν ενός έτους, το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ βρίσκεται γύρω από έναν κλοιό κακουργημάτων ενώ η οικογένεια Ξανθόπουλου μαζί με άλλα μέλη του

«Στημένα» 2 στα 10 δηλωμένα ατυχήματα στις ασφαλιστικές!


Σε έξαρση το φαινόμενο υποτιθέμενων τροχαίων ατυχημάτων που δηλώνονται στις ασφαλιστικές εταιρείες.Σε δυσθεώρητα ύψη έχει φτάσει ο αριθμός των στημένων τροχαίων “ατυχημάτων” που δηλώνονται στις ασφαλιστικές εταιρείες. Η κρίση, επισημαίνουν ειδικοί του κλάδου των ασφαλειών αυτοκινήτου, έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση της ασφαλιστικής απάτης. Όπως εξηγούν, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, ιδιαίτερα μάλιστα των τροχαίων ατυχημάτων που δηλώνονται “χωρίς επαφή”.

Πού θα κρυφτεί η κυβέρνηση αν χτυπήσουν οι Τούρκοι


Ηταν ξεκάθαρος προχθές ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και το σύνολο των ελληνοτουρκικών σχέσεων: η Γερμανία, είπε, δεν θέλει εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. 
Μίλησε ως τρίτος, ως ουδέτερος, ως να έχει ίση απόσταση η χώρα του και από τη μία και από την άλλη χώρα, την Ελλάδα και την Τουρκία. Και, φυσικά, ωσάν τα δύο μέρη να έχουν τις ίδιες ευθύνες για την κλιμάκωση που εξελίσσεται πλέον πολύ απειλητικά στα

Αυτός είναι ο νέος ΚΟΚ -Τι αλλάζει σε παραβάσεις, πρόστιμα, κατάθεση πινακίδων


Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και σύμφωνα με όσα προβλέπει, οι παραβάτες θα τιμωρούνται πιο αυστηρά απ' ό,τι μέχρι σήμερα.
Τι ισχύει για τα πρόστιμα
Ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει μείωση 40% σε όλα τα πρόστιμα, αλλά τριπλάσια προσαύξησή τους με εισοδηματικά κριτήρια.

Ποιοι δικαιούνται μειωμένη ασφαλιστική εισφορά κατά 50%


Όσοι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν 40 χρόνια ασφάλισης, με αίτησή τους, μπορούν να καταβάλουν μειωμένη κατά 50% ασφαλιστική εισφορά, παραιτούμενοι από την προσαύξηση της σύνταξής τους ως προς τα επόμενα έτη ασφάλισης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016.Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ημερομηνία έναρξης ισχύος της νέας διάταξης είναι η 1η Ιανουαρίου 2017. Στην παρούσα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 10/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 10 Μαρτίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Τι είναι το λεμφοίδημα; Ημέρα Ενημέρωσης για το Λεμφοίδημα (video)



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή

Η 6η Μαρτίου,  έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Πλαίσιο Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος (International Lymphedema Framework) και σε συνεργασία με Δίκτυα Υποστήριξης Ασθενών (Lymphoedema Support Networks) ως Ημέρα Ενημέρωσης για το Λεμφοίδημα (Lymphedema Awareness Day) σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 11 Μαρτίου σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 11 Μαρτίου 2018, μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:

1. Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σκιαδαρέση, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., και θέμα: «Ο Σταυρός του Χριστού και ο κόσμος».

2. Στον Ι. Ναό Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Νεοσκητιώτη και θέμα: «Ήταν αναμάρτητοι οι άγιοι;».

Παρουσίαση του Ισπανού ποιητή Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο στην Έδεσσα



Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια  από την ίδρυση του Φιλοπροόδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και σε συνεργασία με την  Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας θα παρουσιασθεί το πρόσφατα εκδοθέν στην Ελλάδα  βιβλίο του  Ισπανού ποιητή Jose Antonio Moreno Jurado
 «Στο τέλος του δρόμου». –« Al final de la calle» . Ανθολογία ποιημάτων (1973-2017), εκδ.Ρώμη, Ιαν.2018, σελ. 178 , (Δίγλωσση Ελληνοϊσπανική Έκδοση).

Καταγγελία Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας για την άγρια καταστολή των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ



Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, συνεχίζοντας επάξια τον άγριο κατήφορο της καταστολής, όπως έκαναν και προηγούμενες κυβερνήσεις, χτυπώντας αυτή τη φορά την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.

Μητσοτάκης:"Πάρε τώρα τον Ερντογάν να ελευθερώσει τους στρατιωτικούς μας".Τσίπρας: "Δεν τηλεφωνώ για ένα σύνηθες γεγονός".


«Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα» κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ - «Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ» τόνισε ο πρωθυπουργός
Μπορεί η σύγκρουση στη Βουλή να ήταν για την υπόθεση Novartis και για την Προανακριτική που ζητά η ΝΔ για τους κ. Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή, ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρωθυπουργός αντιπαρατέθηκαν σφόδρα για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, με έμφαση στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ιδιαίτερα μετά

Μουσικοχορευτική παράσταση από το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών


Πρόβα πολέμου από τις ΗΠΑ στη Μεσόγειο.


Με μία τεράστια δύναμη πυρός περιπολεί ο 6ος Αμερικανικός Στόλος στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το «Iwo Jima», που έχει βάση στο Mayport, Florida, διεξάγει ναυτικές επιχειρήσεις στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.
Η Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG) του «Iwo Jima» περιλαμβάνει την 26η MEU και δύο Iwo Jima, το αμφίβιο πλοίο με πλατφόρμα προσγείωσης «USS New York» (LPD 21)

Ο Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του Δ.Σ της Olympia Electronics, στη Pellatv



Την Κυριακή 11-3-2018 και ώρα 19.00' θα μεταδοθεί από την Pella TV η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού  την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Κολινδρό,  στην οποία ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του Δ.Σ της Olympia Electronics Α.Ε, Επικεφαλής Τhink Τank του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

Βροχή οι αιτήσεις από συνταξιούχους για επιστροφή παράνομων παρακτρατήσεων.


Βροχή πέφτουν τα αιτήματα συνταξιούχων για επιστροφή, αναδρομικά, στους συνταξιούχους ποσών που έχουν παρακρατηθεί παράνομα. Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να ανοίξει ειδική πλατφόρμα όπου οι συνταξιούχοι θα υποβάλλουν αιτήσεις για επιστροφή των αναδρομικών.
Τις πληροφορίες για άνοιγμα ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αίτησης προς επιστροφή των «παρανόμως παρακρατηθέντων» έδωσε αντιπροσωπεία συνταξιούχων, που είχε συνάντηση με τον υφυπουργός Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο. Σύμφωνα με τις

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 9/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 9 Μαρτίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις για κάθε γυναίκα, γιατί προέχει η πρόληψη



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή

Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και αρχικά ονομαζόταν «Διεθνής Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας». Ο εορτασμός ποικίλει από χώρα σε χώρα, από την έκφραση σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης προς τις γυναίκες, μέχρι τον εορτασμό των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιτευγμάτων της γυναίκας.

Δασκάλες σε παιδικό σταθμό έδιναν ζελεδάκια με μελατονίνη για να ηρεμήσουν τα παιδιά και να τα βάλουν γρήγορα για ύπνο



Τρεις δασκάλες ενός παιδικού σταθμού στο Σικάγο συνελήφθησαν επειδή έδιναν σε μικρά παιδιά ζελεδάκια με μελατονίνη για να τα ηρεμήσουν και να τα βάλουν γρήγορα για ύπνο.
Οι αρχές μετέβησαν στον παιδικό σταθμό Kiddie Junction το απόγευμα της Παρασκευής επειδή αναφέρθηκε ένα «ύποπτο περιστατικό».
Τρεις δασκάλες παραδέχθηκαν ότι έδιναν ζελεδάκια με μελατονίνη σε 12 παιδιά ηλικίας από δύο έως τριών ετών.

Εργατικό Κέντρο Πέλλα για την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών,  ημέρα με διεθνές και ξεκάθαρο αγωνιστικό περιεχόμενο, η Διοίκηση του Εργατ/κου κέντρου Πέλλας  τιμά τις εργάτριες και συνδικαλίστριες που αγωνίστηκαν για τα Εργασιακά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα των γυναικών.
Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησαν εκείνες γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κατακτήσουμε. Γιατί είναι πολλά αυτά που κατακτήσαμε και απειλούνται.

Ραντεβού στο Κιλελέρ δίνουν την Κυριακή 11 Μαρτίου αγρότες και κτηνοτρόφοι



Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτρόφοι



Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σας καλεί να συμμετάσχετε μαζικά στο μαχητικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 11 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο χώρο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ.
            Είναι η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων.   Η αφετηρία νέων αγώνων στην πάλη για την επιβίωση μας κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της Ε.Ε που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.
            Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πρίν 108 χρόνια,  παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και οδηγό της δράσης μας.

Μητσοτάκης: Το Έθνος μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο


Με την παρακολούθηση των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα
«Έχουν περάσει 70 χρόνια από αυτήν τη σπουδαία μέρα εθνικής υπερηφάνειας για τη 
Δωδεκάνησο, για όλο το ελληνικό Έθνος», δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες, απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις

Το Εθνικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη στην Pella TV



Τη Τετάρτη 7-3-2018 και ώρα 15.00' και την Πέμπτη 8-3-2018 και ώρα 19.00' θα μεταδοθεί η εκπομπή "Μια φωτογραφία μια ιστορία" στην οποία παρουσιάζεται το "Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη" που βρίσκεται στη Μελίκη Ημαθίας και στεγάζεται στο αρχοντικό της οικογένειας του ιδρυτή του κέντρου.

Άγριο ξύλο έξω απο συμβολαιογραφείο.Με τα ΜΑΤ απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κατασχέσεις κατοικιών.


Άγρια επεισόδια δημιουργήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας.
Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αστυνομία είπε στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης. Ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς επιθυμία τους ήταν να ανέβει αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας και

Πότε μπορούν να έχουν επιστροφή οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ


Με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιο Πετρόπουλο, θα επιστραφούν ασφαλιστικές εισφορές που αχρεωστήτως έχουν καταβάλει ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ ή έχουν συνεισπραχθεί από τον ΕΦΚΑ για λογαριασμό τρίτων φορέων (ΕΤΕΑΕΠ, ΕΟΠΥΥ,ΟΑΕΔ).Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, χρηματικά πόσα που καταβάλλονται στον ΕΦΚΑ για οποιαδήποτε αιτία περιλαμβανομένων για πρώτη φορά και των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης θα επιστραφούν ή θα συμψηφιστούν, εφόσον με βάση τη νομοθεσία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής τους.

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 8/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 8 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Δημόσια επιστολή δημότη προς τον Ιωάννη Σηφάκη



 ΚΥΡΙΕ Ι.ΣΙΦΑΚΗ εχθές δευτέρα στο  πνευματικό κέντρο σκύδρας  για  πρώτη φορά ήμουν παρόν σε ανοιχτή δημόσια ομιλία ,με κύριο θέμα το μεγάλο πρόβλημα των αγροτών που είναι όμηροι, από την υπόθεση τής Ο.Π ΑΘΗΝΑ,αλλά και την  αναφορά σας  στα υπόλοιπα τρέχοντα προβλήματα των αγροτών.
Ύστερα από μεγάλη υπομονή που έκανα όσο αφορά την ομιλία σας,αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια και να σας ρωτήσω , είπατε εχθές,και πιο συγκεκριμένα ότι,

Πώς μπορεί να καταλάβετε ότι ένα παιδί είναι θύμα σχολικής βίας (bullying) ή εκφοβίζεται;



της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, σύμβουλος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού
Ο εκφοβισμός είναι μακροχρόνια σωματική ή ψυχολογική βία που ασκείται από ένα άτομο ή ομάδα ατόμων εναντίον ενός ατόμου που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του στη συγκεκριμένη κατάσταση. Ο σωματικός εκφοβισμός μπορεί να περιλαμβάνει κλωτσιές, σπρωξίματα ή ξύλο ενώ οι πιο συνηθισμένοι τρόποι ψυχολογικού εκβιασμού είναι τα πειράγματα και ο αποκλεισμός

Ορκωμοσία Αιρετών στο Τοπικό Συμβούλιο Καλής



Ενώπιον της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου ορκίστηκε, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, στο Δημαρχείο, νέος Πρόεδρος στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Καλής ο Μάρκος Καρύπης στη θέση του αείμνηστου Νικόλαου Τσακμάκη. Επίσης, ορκίστηκε ως νέα Τοπική Σύμβουλος της ίδιας Κοινότητας η Σταυρούλα Λούλου – Αντωνίου.
Η Δήμαρχος ευχήθηκε στα ορκισθέντα αιρετά πρόσωπα υγεία και καλή συνεργασία.