Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Παρουσιάστηκε στην Έδεσσα το βιβλίο «Το ανάθεμα. Η Νάντια της Γιόλακας» (εκδ.Άγκυρα) του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου


 Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια  από την ίδρυση του Φιλοπροόδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος»  σε συνεργασία με το Εδεσσαϊκό Θέατρο παρουσιάστηκε στην Έδεσσα το βιβλίο  του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα. Η Νάντια της Γιόλακας» (εκδ.Άγκυρα). Η εκδήλωση έγινε την Δευτέρα 26 Μαρτίου.

Η προστατίτιδα, είναι η πιο συχνή ουρολογική πάθηση του προστάτη, σε άντρες κάτω των 50. Ποιες οι αιτίες και πώς αντιμετωπίζεται;


του Κωνσταντίνου Λούβρου

Η προστατίτιδα είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί πολλούς άντρες όλων των ηλικιών. Σε αντίθεση με την υπερτροφία του προστάτη, η προστατίτιδα αφορά κυρίως τους νέους άνδρες. Αποτελεί την πιο συχνή ουρολογική πάθηση σε άντρες κάτω των 50 και την τρίτη πιο συχνή σε άντρες άνω των 50 μετά την καλοήθη υπερπλασία και τον καρκίνο του προστάτη. Είναι η πιο συχνή πάθηση του προστάτη. Η συχνότητα του συνδρόμου της προστατίτιδας στον γενικό πληθυσμό υπολογίζεται σε 5-10% (η οξεία προστατίτιδα είναι σχετικά σπάνια).

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018 κι ώρα 14:00΄, με τα εξής είκοσι τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αποδοχή  ποσού 6.238,35€ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2018.

Ευχές και λαμπάδες στο ΚΔΑΠ-μεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ ενόψει του Πάσχα


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Δ.Σ. της επιχείρησης Απόστολος Φάκκας, ο οποίος αντάλλαξε ευχές, δώρα και λαμπάδες με τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευόμενους του Κέντρου, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» προτείνει για τον Απρίλιο 2018


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» παρουσιάζει για το μήνα Απρίλιο του 2018 τις εξής βιβλιοπροτάσεις:
Για τους ενήλικες:
1)«Το βιβλίο των εφτά σοφών», Μιχαήλ Ανδρεόπουλος, μυθιστόρημα.
2)«Οι τέσσερις τοίχοι», Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, μυθιστόρημα.
3)«Το τρένο με τις φράουλες», Γιάννης Ξανθούλης, μυθιστόρημα.

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση: «Ο Καβάφης πάει σχολείο»


Το Αρχείο Καβάφη και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος  Ωνάση επισκέφτηκαν το σχολείο μας για να συνομιλήσουν με τους μαθητές  και τις μαθήτριές μας. Έφεραν  την καβαφική ποίηση στα θρανία με τον πλέον βιωματικό τρόπο. Μέσα από πρωτότυπα εργαστήρια, που πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια των συντελεστών του Ιδρύματος, προσεγγίσαμε τα κείμενα του Αλεξανδρινού ποιητή, αξιοποιώντας τα εργαλεία των πλέον «απρόβλεπτων» τεχνών.

Die Welt: Πιθανός πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας


«Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο, από τότε που ο Τούρκος πρόεδρος αναδομεί την Τουρκία σε ένα αυταρχικό κράτος και ασκεί μια επιθετική, επεκτατική εξωτερική πολιτική» τονίζει σε ανάλυσή της η γερμανική εφημερίδα για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.Κάνοντας μια αναδρομή στα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, η Die Welt προσθέτει:

Γ. Σηφάκης: Ανανέωση της ελπίδας των ροδακινοπαραγωγών οι δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους παριστάμενους εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών ότι θα δοθεί εισοδηματική ενίσχυση στο επιτραπέζιο ροδάκινο και το νεκταρίνι λόγω απώλειας εισοδήματος με τις εμπορικές τιμές το 2017 να κινούνται πολύ κάτω του κόστους παραγωγής.
Ακόμη επισήμανε ότι το ζήτημα της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 έχει πάρει τον δρόμο του.

Κοτζιάς: Είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο βήμα! Ποιο άραγε;


Για εποικοδομητικές συναντήσεις έκανε λόγο ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σε δηλώσεις του από την Βιέννη, όπου διεξήχθη η τριμερής συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, του ομολόγου του της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ και του ίδιου του κ. Νίμιτς, για το ονοματολογικό των Σκοπίων.
Στη σύντομη δήλωσή του, ο κ. Νίμιτς έκανε μεν λόγο για μεγάλη βελτίωση στις συνομιλίες,

Δάσκαλοι-Καθηγητές. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρπαξε τις ψήφους τους και τώρα τους ψεκάζει με χημικά.


Αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν, απαιτώντας να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων. 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή, 30 Μαρτίου στις 13:30 πραγματοποίησαν δάσκαλοι και καθηγητές.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΔΗΚΕΠΑΠ για τον μήνα Απρίλιο




Όποιος δεν πληρώσει πρόστιμο του ΚΟΚ χάνει τη φορολογική ενημερότητα


Για τα νέα πρόστιμα που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) για τις τροχαίες παραβάσεις μίλησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, εξηγώντας πως με το νέο Κώδικα στόχος της κυβέρνησης ήταν να δείξει ότι «υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ότι για εμάς προέχει, όχι η είσπραξη οποιουδήποτε προστίμου, αλλά το να συμβολίσουμε ότι εδώ προέχει η ανθρώπινη ζωή».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 31/3


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 31 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

NASA: Στην τελική ευθεία η εκτόξευση του τηλεσκοπίου που θα ανακαλύψει τη νέα «Γη»



Αποστολή του TESS για τα δύο επόμενα χρόνια, είναι η χαρτογράφηση του διαστήματος και ο εντοπισμός πλανητών σε «κοντινά» αστέρια, που να διαθέτουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν ζωή

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση ενός εξαιρετικά μεγαλόπνοου σχεδίου, μέσω του οποίου η ανθρωπότητα είναι πιθανόν να «έρθει πιο κοντά» σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, έχουν εισέλθει οι υπηρεσίες της NASA.

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων ΚΔΑΠ μεΑ Πέλλας



Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία ΄΄ ΑΝΑΤΟΛΗ ΄΄ του ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Πέλλας ευχαριστεί θερμότατα την επιχείρηση ΄΄ΔΕΡΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΄΄ για την προσφορά φρέσκων κοτόπουλων στους νέους του κέντρου μας.
Ευχόμαστε Υγεία και Καλή Ανάσταση.

Αιτίες που προκαλούν απώλεια όρασης, περιφερική ή μισού οπτικού πεδίου (ημιανοψία), δηλαδή βλέπετε μισή την οθόνη της τηλεόρασης



του Aλέξανδρου Γιατζίδη

Μια αιφνίδια, παροδική, απώλεια της όρασης μπορεί να είναι κάτι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Για τον λόγο αυτό παραθέτουμε κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες είτε για την περιφερική απώλεια της όρασης είτε της απώλειας μισού οπτικού πεδίου που μπορεί να βοηθήσουν στην κατανόηση του προβλήματος. Το σημαντικό που δεν χωράει αναβολή είναι ότι μπορεί να προειδοποιεί για κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.

«Γεύμα αγάπης» από την Ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Φιλανθρωπική εκδήλωση πραγματοποιεί το Γεύμα Αγάπης "Επιούσιος Άρτος" της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου την Κυριακή των Βαΐων (1 Απριλίου 2018), στις 5:00 μ.μ., με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

NBA: Απίστευτη τηλεθέαση η συνέντευξη Αντετοκούνμπο στο CBS


Πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης κατέγραψε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην εκπομπή «60 minutes», του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.
Μιλώντας με αριθμούς, τη συνέντευξη του άσου των Μιλγουόκι Μπακς παρακολουθήσαν 21 εκατομμύρια Αμερικανοί, ήτοι ποσοστό από 16,3% έως 27%.
Για να γίνει αντιληπτή η απήχηση που είχε ο 23χρονος Έλληνας διεθνής, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η τελευταία φορά που η ίδια εκπομπή είχε «γράψει» τέτοια νούμερα ήταν πριν από μια δεκαετία!

Γερμανικός Τύπος: Οι Ελληνες στρατιωτικοί απειλούνται με 5ετή φυλάκιση


Η συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία δεν περνά απαρατήρητη από τον γερμανικό Τύπο.«Οι Έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με πενταετή φυλάκιση», γράφει η Neue Presse του Ανοβέρου στη διαδικτυακή της έκδοση. «Η τουρκική δικαιοσύνη τηρεί αμείλικτη στάση: Παρατείνει τη διάρκεια προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Εναντίον τους ενδέχεται να απαγγελθεί μάλιστα και η κατηγορία της κατασκοπείας. Η σχέση ανάμεσα στους δύο νατοϊκούς εταίρους, την Ελλάδα και την

Τελετή Αφής της Φλόγας του 13ου Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»



Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου, το Σάββατο 31 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας και θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης :

Λαύριο: Όλη η αλήθεια για τη 13χρονη ελληνίδα που γέννησε στο «Αλεξάνδρα»



Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η πρωτοφανής για τη χώρα μας είδηση ότι ένα κορίτσι έγινε μητέρα μόλις στα 13 της χρόνια!
Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης.
Από εκεί, μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα», όπου και έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό.

"Η νέκρωση των παθών και η ανάσταση της ψυχής" το θέμα της τελευταίας εκδήλωσης του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών



  Η προσέλευση του κόσμου το απόγευμα της  Δευτέρας 26-3-2018 σε μιαν ακόμη εκδήλωση της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών  «Ο Φίλιππος» υπήρξε εντυπωσιακή, δεδομένου του επίκαιρου θέματος, αλλά και του εμπνευσμένου ομιλητή. Στην 13η εκδήλωση της 22ης περίοδου 2017-18 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών σε αγαστή συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, κεντρικό πρόσωπο και εισηγητής υπήρξε ο  πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ μαθηματικός και θεολόγος, μοναχός της Ι.Μ. Aγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και  ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Επίσκεψη του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στο ΚΔΑΠ-μεΑ της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας



Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, ενόψει των εορτών του Πάσχα, πήραν μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών (ΓΕΛ) Γιαννιτσών.
Πιο συγκεκριμένα, αποστολή με 13 μαθητές του 3ου Γ.Ε.Λ., τους οποίους συνόδευαν η υποδιευθύντρια του σχολείου, Αυγή Κάζογλου και η καθηγήτριά τους, Γεωργία Λάζου, επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ –μΕΑ) της ΔΗΚΕΠΑΠ, στα Γιαννιτσά.

Γ. Σηφάκης: Σιδηροδρομική σύνδεση με προαστιακά χαρακτηριστικά Θεσσαλονίκης – Σκύδρας - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών



Το 2019 χρηματοδοτείται η μελέτη και από το 2020 η κατασκευή του από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών ( CEF ) με προϋπολογισμό 110 εκατ. €.  
Τεράστιο βήμα για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας
Απαραίτητο να μελετηθεί και η παράκαμψη Σκύδρα – Αριδαία στα πλαίσια της οριστικής μελέτης
 Θανάσης Βούρδας ( Γ.Γ. Υπουργείου Μεταφορών) : Σκόπιμο το έργο και πρώτη φορά σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης – Παρουσιάστηκε στα Γιαννιτσά η μελέτη σκοπιμότητας

Αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις του 2018


Κάθε πέρσι και καλύτερα…Το 2017 η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε στις 6 Απριλίου. Φέτος, τελειώνει ο Μάρτιος και επικρατεί ένα αλαλούμ. Το τοπίο παραμένει θολό. Οι λογιστές ήδη γκρινιάζουν για το νέο πολύπλοκο έντυπο Ε3 που θα πρέπει να συμπληρωθεί από περίπου 1,5 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Όπως λένε η εφαρμογή του Taxisnet που θα υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 δεν πρόκειται να ανοίξει πριν το τέλος Απριλίου. Οι

Ανοιχτό ενδεχόμενο για μείωση αφορολόγητου το 2019 αφήνει το ΔΝΤ



«Σφίγγα» σε ότι αφορά το αφορολόγητο αλλά και τις συντάξεις ήταν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες για πιέσεις περί επίσπευσης της εφαρμογής μείωσης του αφορολόγητου από το 2019, λέγοντας ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές για την επόμενη χρονιά θα συζητηθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Παράλληλα υπενθύμισε την θέση του Ταμείου πως σημασία δεν έχει τόσο το χρονοδιάγραμμα όσο η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η αξιόπιστη ελάφρυνση του χρέους.

Γ.Καρασμάνης: «Να στεγαστεί σε δικό του σύγχρονο κτίριο το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών»



Την επί 22 χρόνια τεράστια εκπαιδευτική και πολιτιστική προσφορά του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, υπογραμμίζει ο Γιώργος Καρασμάνης με Ερώτησή στη Βουλή, επισημαίνοντας παράλληλα τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα στην προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του.
 Υπενθυμίζει ότι το Σχολείο (που αρχικά – το 1996 - συστεγάστηκε με το 2οΓυμνάσιο Γιαννιτσών), μετά από δικές του προσωπικές παρεμβάσεις που εξασφάλισαν κονδύλι 105.000 ευρώ από τον τότε Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες.

Απορρίφθηκε και η 2η ένσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών



Υπό κράτηση παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για διατήρηση της προφυλάκισής τους στις φυλακές Αδριανούπολης, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Τα επιχειρήματα των Τούρκων συνηγόρων των δύο στρατιωτικών δεν «έπεισαν», όπως φαίνεται, την τουρκική Δικαιοσύνη, η οποία δεν έκανε δεκτή την ένσταση και το αίτημα επανεξέτασης της αίτησης αποφυλάκισης υφ΄ όρων των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς, τα οποία την Παρασκευή θα δεχθούν την επίσκεψη των γονιών τους, που αγωνιούν για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 30/3



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας