Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Πέντε λόγοι για να τρώτε μήλα κάθε μέρα


"Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα" λέει η γνωστή παροιμία και πλέον είναι τεκμηριωμένο και επιστημονικά πως η κατανάλωση αυτού του απολαυστικού φρούτου, θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας, προάγει την καλή υγεία και αποτελεί ελιξήριο νεότητας.
Ένα μήλο περιέχει 50-80 θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φλαβανοειδή και φυτικές ίνεςΠοιοί οι κυριότεροι λόγοι να απολαμβάνουμε ένα μήλο κάθε μέρα, ή και

Ν.Δ.: Πυλώνας η ιδιωτική οικονομία


Το δικό του «πιστεύω» στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και σε ένα τεκμηριωμένο και κοστολογημένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα λέει «όχι» στο κράτος «πατερούλη» το οποίο επιβάλλει εξοντωτικές εισφορές για να μοιράζει επιδόματα, επανέλαβε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συνάντησή του με τους προέδρους του ΤΕΕ και της ΠΟΜΙΔΑ.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την κριτική του προς την κυβέρνηση, που με δύο χρόνια καθυστέρηση ετοιμάζει ένα αναπτυξιακό σχέδιο «εν κρυπτώ» και χωρίς

1η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση «Εκπαίδευση και Λαογραφία»



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Αλμωπίας και τα Λουτρά Πόζαρ, συνδιοργανώνουν στις 24 και 25 Απριλίου 2018, στην Αριδαία, διημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση και Λαογραφία», με συμμετοχή σχολικών μονάδων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Νέο ατόπημα Κοτζιά με τα Σκόπια.


«Ο υπουργός των Εξωτερικών εμφανίζεται να αποδέχεται, έστω και εμμέσως, τους ισχυρισμούς των Σκοπίων ότι δήθεν η Ελλάδα έχει αλυτρωτικές βλέψεις έναντι της γειτονικής χώρας. Πρόκειται για πολιτικό, διπλωματικό και διαπραγματευτικό ατόπημα πρώτου μεγέθους», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος με αφορμή τη δήλωση Ντιμιτρόφ μπροστά στον Ν. Κοτζιά ότι «σχεδόν συμφώνησαν το κείμενο για τη μελλοντική συνεργασία σε διάφορους τομείς, μεταξύ άλλων και για την αποτροπή του

Ψήφισμα-κόλαφος κατά Τουρκίας από το Ευρωκοινοβούλιο για τους φυλακισμένους Έλληνες


Ράπισμα για την Τουρκία είναι το ψήφισμα ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που αφορά στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς οι οποίοι βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.Το ψήφισμα θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Στρασβούργο και όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Σμηναγός Μπαλταδώρος: Σήμερα η τελευταία «πτήση» στη γενέτειρά του


Μια οικογένεια, ένα ολόκληρο χωριό, μια χώρα, βυθίστηκε στο πένθος από τον χαμό του κυβερνήτη Γιώργου Μπαλταδώρου, του μοιραίου Mirage 2000-5, το οποίο συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου.Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχθεί το πρωί, στην γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.Τραγική φιγούρα η σύζυγος του σμηναγού, η οποία είχε μιλήσει μαζί του πριν απογειωθεί για τη μοιραία πτήση.«Σ' αγαπάμε, να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος από την σύζυγό

Τα μυστικά για χρέη ως 50.000 ευρώ σε Δημόσιο και Τράπεζες


Διευκρινίσεις για την ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό (4469/2017) επιχειρήσεων με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ προς όλους τους πιστωτές (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, κ.λπ.) περιλαμβάνει εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), Φώτη Κουρμούση. Πρόκειται για τη λεγόμενη απλοποιημένη διαδικασία που προβλέπεται στο πλαίσιο του νόμου.

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία χτύπησαν με πυραύλους τη Συρία


Η προαναγγελθείσα επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία σημειώθηκε τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα χτυπήματα ανακοίνωσε ο ίδιος ο προεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 04.00 (ώρα Ελλαδος) σε ομιλία του προς το αμερικανικό έθνος.  Οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά του δικού του λαού και όπως είπε ο Τραμπ στη δήλωσή του: «Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου. Είναι το έγκλημα ενός τέρατος».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 14/4



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Τα τρόφιμα που μας δηλητηριάζουν -Σοκαριστικά στοιχεία


Σε ένα άκρως διαφωτιστικό τεύχος, το γαλλικό περιοδικό  60 millions de consommateurs [«60 εκατομμύρια καταναλωτές»], γνωστό για τις αποκαλύψεις του στα θέματα διατροφής και υγιεινής, καταγγέλλει «τα τρόφιμα που μας δηλητηριάζουν».Το τεύχος αποκαλύπτει πώς μπορούμε, για κάθε μάρκα, να βρούμε την κρυφή ζάχαρη, το αλάτι, τα λιπαρά, το πρόσθετα, τα νιτρικά και τα κρυφά φυτοφάρμακα που οι βιομηχανίες μας κρύβουν.

Έδεσσα: Συναυλία αγάπης & αλληλεγγύης προς το Γηροκομείο μας



Συμμετέχει η χορωδία του ΚΑΠΗ Έδεσσας
και ομάδα φίλων μουσικών.

Ένα «Στην Υγειά μας», για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θα στηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου, στην αίθουσα της Νομαρχίας.  Στις 8 το βράδυ, ο Σύλλογος Φίλων του Γηροκομείου με την φιλική συμμετοχή, της γνωστής πλέον χορωδίας του ΚΑΠΗ, θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στην Τρίτη ηλικία.  Γενική είσοδο 5 € και για όσους δυσκολεύονται (ηλικιωμένοι, πολύτεκνοι κλπ) 3 €.  Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του Γηροκομείου.

Πόνος στα πλευρά, πλευροδυνία, νευραλγία. Ποιες οι αιτίες και πότε πρέπει να πάτε σε γιατρό;



του Κωνσταντίνου Λούβρου

Έντονος πόνος στην δεξιά πλευρά 
Ένας πόνος στα πλευρά πέρα από την ενόχληση που μπορεί να προκαλεί μπορεί να υποδηλώνει κάτι πολύ σοβαρό, άρα δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους. 
Ο πόνος στα πλευρά μπορεί να οφείλεται σε αίτια ή καταστάσεις συνήθεις και απλές ή σε σοβαρές και δυνητικά επικίνδυνες για τη ζωή.
Για παράδειγμα, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της κακής πέψης, αερίου ή δυσκοιλιότητα.

Εκδήλωση - Πρόσκληση Δήμου Σκύδρας



Ο Δήμος Σκύδρας διοργανώνει εκδήλωση-διάλεξη με ομιλητή τον Αλέξανδρο Καϊδόγλου αρθρογράφο, συγγραφέα, πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Σκύδρας με θέμα: «Η πολιτική ως δυνατότητα αποτροπής της βίας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, με ώρα έναρξης 11:30΄.

Στις 22 Απριλίου η Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Ιστορικού Λαογραφικού Συλλόγου «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»



Σύμφωνα με τα άρθρα 5,9,20,21,22 και 23 του Καταστατικού μας, σας 
καλούμε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που θα 
γίνει στην κεντρική αίθουσα του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ 
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, στην οδό ΠΛΑΣΤΗΡΑ (όπισθεν Πολύκεντρου), στις 22 Απριλίου 
2018 , ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30΄ το πρωί. Σε περίπτωση μη απαρτίας, 
σύμφωνα με το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση θα γίνει μετά 1 ώρα στον 
ίδιο χώρο.

Χωρίς οικογενειακά επιδόματα οι νέες επικουρικές


Άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους συνταξιούχους που παίρνουν για πρώτη φορά επικουρική σύνταξη μετά από αναμονή τριών ετών. Οι νέες επικουρικές που εκδίδονται (με ρυθμό σταγονόμετρου) με βάση το νόμο Κατρούγκαλου είναι «απογυμνωμένες» από τα οικογενειακά επιδόματα τα οποία καταργήθηκαν με αποτέλεσμα να στερούνται οι συνταξιούχοι 30 ευρώ για τη/το σύζυγο και έως 100 ευρώ για το επίδομα τέκνου (ανήλικα η φοιτητές έως 24 ετών).

Το Κολυμβητήριο Έδεσσας, ανοίγει για τους φίλους του νερού



To Δημοτικό Κολυμβητήριο Έδεσσας ανοίγει για όλους όσους αγαπούν το νερό! Την Δευτέρα 16 Απριλίου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Έδεσσας ανοίγει και σας καλωσορίζει για την θερινή περίοδο 2018 με νέα καθημερινά προγράμματα κολύμβησης, εκμάθησης, προπόνησης και άθλησης για παιδιά και για ενήλικες με στόχο την ασφαλή διασκέδαση, την άθληση και την ψυχαγωγία στο νερό.
Ήδη την εβδομάδα που διανύουμε φιλοξενείται ένα εκπαιδευτικό κολυμβητικό camp προετοιμασίας με δεκάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα μαζί με τους προπονητές τους που επέλεξαν την Έδεσσα, των νερών και των ανθισμένων κερασιών για την προετοιμασία τους. 

Ανοίγει το TAXIS για υποβολή φορολογικών δηλώσεων του 2018


Τις επόμενες μέρες ανοίγει το TAXIS ώστε οι υπόχρεοι να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις του 2018(δηλαδή αυτές που αφορούν τα εισοδήματα του 2017).
Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το διοικητή της ΑΑΔΕ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών.
Ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα ανακοινωθεί ο μεγαλύτερος όγκος των

Ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο: 125 ψυχές θρηνεί η ΠΑ από το 1990 ώς σήμερα


C-130 όρος Όθρυς

Από το 1990, οπότε η τουρκική προκλητικότητα άρχισε να απορρόφα όλο και μεγαλύτερο μέρος του πτητικού έργου της Πολεμικής Αεροπορίας, άνθρωποι και μηχανές άρχισαν να ωθούνται στα όρια τους.

Εκατόν είκοσι πέντε ψυχές που κλήθηκαν να υπηρετήσουν την πατρίδα θρηνεί η Πολεμική μας Αεροπορία από το 1990 έως σήμερα, με πολλούς εξ αυτών να είναι θύματα του ακήρυχτου πόλεμου με την Τουρκία που επικρατεί στο Αιγαίο. 

Με το νόμο Κατρούγκαλου η χήρα του αδικοχαμένου πιλότου δεν δικαιούται σύνταξη!


Υποκριτικά τα δάκρυα Τσίπρα για τον αδικοχαμένο πιλότο μας.Με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου όσον αφορά την χήρα του με τα δύο παιδιά το μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο. Αυτό διότι με βάση τις προβλέψεις άρθρου 12 του ν.4387/2016 “Σύνταξη λόγω θανάτου”, οι γυναίκες που έχασαν τον άνδρα τους και είναι: (1) Από 52 έως 55 ετών δικαιούνται το 50% της σύνταξης για 3 χρόνια, μετά διακόπτεται και επαναχορηγείται σε ηλικία 67

Tι αλλάζει στην υπαγωγή στη ρύθμιση των 12 δόσεων


Χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν πιστοποίηση από εκτιμητή καθώς και εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες για το ύψος της οφειλής μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που χρωστούν στην Εφορία ποσά που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.
Διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η συγκεκριμένη υποχρέωση αναστέλλεται για δυο ακόμη χρόνια.

Πως έπεσε το Mirage 2000-5: Το δεύτερο γλίτωσε τη συντριβή τη τελευταία στιγμή



Πως χάθηκε το Mirage 2000-5 με τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο και πως λίγο έλειψε να χάσουμε και το δεύτερο αεροσκάφος; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Militaire.gr το σημερινό δυστύχημα μοιάζει με την τραγωδία του Πηλίου όταν δύο F-16 πήγαιναν για προσγείωση σε σχηματισμό “κάρφωσαν” στο βουνό. Παραλίγο να γίνει ακριβώς το ίδιο και σήμερα. Ο δεύτερος πιλότος γλίτωσε κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Μέσα σε κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Απριλίου, το απόγευμα, στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από μαθητές των σεμιναρίων της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Το θέμα της έκθεσης είναι: «Δύο». Οι συμμετέχοντες προσπαθούν μέσα από τις φωτογραφίες τους να απεικονίσουν από την δική τους οπτική γωνία τον κόσμο τριγύρω και να αποτυπώσουν καταστάσεις που βλέπουν με δυο διαφορετικές οπτικές, μία μέσα από τα μάτια

Παρασκευή και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη αυτή η ημέρα



Μπορεί στην Ελλάδα οι προληπτικοί να... τρέμουν την «Τρίτη και 13», σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου όμως, οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη.
Γνωρίζατε ότι ο φόβος της Παρασκευής και 13 έχει και επιστημονική ονομασία; Συγκεκριμένα, ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας.

Ερντογάν: Τούρκοι στη Δυτική Θράκη! Όνειρό μου η Μεγάλη Τουρκία!


Δεν εγκαταλείπει το όνειρό του για τη «μεγάλη Τουρκία» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν... Σε ομιλία του την Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε εκ νέου στα σύνορα της Τουρκίας πριν από έναν αιώνα, περιλαμβάνοντας και τη Δυτική Θράκη, ενώ χαρακτήρισε Τούρκους πολίτες τους κατοίκους της και δεσμεύτηκε ότι «δεν θα τους γυρίσει την πλάτη».

Κόκκινα χτυπά η ανεργία στους νέους -Στο 42,3% τον Ιανουάριο


Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 977.222 άτομα και μειώθηκε κατά 126.430 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2017 (μείωση 11,5%) και κατά 10.167 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2017 (μείωση 1%).Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.755.427 άτομα. Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 98.712 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2017 (αύξηση 2,7%) και μειώθηκαν κατά 12.443 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2017 (μείωση 0,3%).

Απόφαση σκάνδαλο από την δημοσία επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΔΕΗ Γιαννιτσών



Απόφαση σκάνδαλο από την δημοσία επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) να αναστείλει άγνωστο το πόσο, 2 σημαντικών γραφείων της από την Πόλη των Γιαννιτσών, τον μεγαλύτερο δήμο του νομού, του ταμείου και  του γραφείου Εξυπηρέτησης πολιτών (διακανονισμών κτλ)
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια της ΔΕΗ, ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες του μεγαλύτερου δήμου του νομού μας ,που πλέον είναι υποχρεωμένοι  να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους μόνο σε τράπεζες και γραφεία ιδιωτών, με επιπλέον κόστος από μισό έως και ένα ευρώ.

Γιώργος Μπαλταδώρος: Θρηνεί η Ελλάδα τον ήρωα πιλότο μας.


Ο Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο ιπτάμενος που έχασε την ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.Ο άτυχος χειριστής του μοιραίου Mirage 2000-5 είχε γεννηθεί στις 3 Ιουνίου 1984 στο Μαυροβούνι Καρδίτσας και ήταν 34 ετών και αφήνει πίσω του δύο παιδιά.Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και στοιχεία που δεν αφήνουν καμία

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 13/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Με Αλτσχάιμερ κινδυνεύουν όσοι ξενυχτούν


Ακόμη και μία νύχτα αϋπνίας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για Aλτσχάιμερ, καθώς αυξάνει στον εγκέφαλο τη συγκέντρωση της βήτα αμυλοειδούς, της πρωτεΐνης που συνδέεται με την εκδήλωση της νευροεκφυλιστικής πάθησης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Η βήτα αμυλοειδής δημιουργεί συσσωματώσεις (πλάκες) ανάμεσα στους νευρώνες εμποδίζοντάς τους να λειτουργήσουν ομαλά, πράγμα που

Επεσε Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας βορειοανατολικά της Σκύρου


Μιράζ 2000-5 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε πριν λίγο, 9 μίλια βορειανατολικά της Σκύρου. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5
Ο χειριστής του αγνοείται και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού

Η προσφορά αίματος είναι πολιτισμός! Η προσφορά αιματος είναι καθήκον!


Απευθύνουμε κάλεσμα στους συμπολίτες μας να ενταχθούν ώς νέοι εθελοντές αιμοδότες στην τράπεζα αίματος εθελοντών αιμοδοτών Ν.ΠΕΛΛΑΣ
και να υπενθυμίσουμε στα ήδη εγγεγραμένα μέλη να διατηρήσουν την αιμοδοτική τους πρακτική των μη αμοιβομένων εθελοντών αιμοδοτών
Συμβάλλοντας στην προσπάθεια αιμοδότησης για την ευημερια του κοινωνικού συνόλου!

Έρχονται ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι επιβαρύνονται


Αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ της τάξεως του 3,5% προκύπτουν για τις λεγόμενες λαϊκές περιοχές.Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης από 1.100-1.200 ανεβαίνει στα 1.500-1.600 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο αυξάνοντας τον ΕΝΦΙΑ κατά 21,6%.Στελέχη του ΥΠΟΙΚ τονίζουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν τον μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ για ένα χρόνο και από το 2019 να καταργηθεί ο φόρος.Στις εισηγήσεις

Ένα βήμα πιο κοντά στην καταπολέμηση του καρκίνου των ωοθηκών με… ελληνική σφραγίδα!


Ένα εξατομικευμένο εμβόλιο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών για να καταπολεμήσει τον καρκίνο των ωοθηκών, δημιούργησε μια διεθνής επιστημονική ομάδα, στην οποία σημαντική συμβολή είχαν Έλληνες επιστήμονες.Η πιλοτική κλινική δοκιμή του εμβολίου σε 25 ασθενείς με προχωρημένο και υποτροπιάζοντα καρκίνο των ωοθηκών, έδειξε ότι αυτό είναι ασφαλές, καλά ανεκτό και πέτυχε να ενισχύσει τις αντιδράσεις του

Επτά σκληροί όροι για το… μνημόνιο μετά το καλοκαίρι


Στενό κοστούμι με επτά αυστηρούς όρους για τις ιδιωτικοποιήσεις, τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, τις προσλήψεις στο Δημόσιο, τα κόκκινα δάνεια, τα πλεονάσματα και τις μεταρρυθμίσεις ράβουν οι δανειστές για την Ελλάδα με αντάλλαγμα τις ελαφρύνσεις στο χρέος. Η κυβέρνηση αφού εγκλωβίστηκε πρώτα στο αφήγημα της «καθαρής εξόδου», μετά στην αποχή από την προληπτική γραμμή στήριξης, άρχισε να μιλάει τώρα για πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης από τους δανειστές.  

Το χρονοδιάγραμμα Μητσοτάκη για ανανέωση της ΝΔ, στο δρόμο προς τις κάλπες


Σε τροχιά υλοποίησης έχει θέσει και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προσωπικό του στοίχημα για ανανέωση της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης, ο οποίος εξελέγη με «σημαία» την αλλαγή σε πρόσωπα και σε νοοτροπία της ΝΔ, προχωρά στην αναδιάταξη του κομματικού μηχανισμού, έχοντας παράλληλα στραμμένο το βλέμμα του στις εθνικές εκλογές.

Αναδρομικά τεσσάρων ταχυτήτων για 820.000 συνταξιούχους


Αναδρομικά τριών… ταχυτήτων «κλειδώνουν» για επικουρικές και κύριες συντάξεις λίγους μ ήνες πριν έρθει το μεγάλο «ψαλίδι» έως 18% τον Δεκέμβριο του 2018. Επιστροφές από τις παράνομες μειώσεις επικουρικών με το νόμο 3986 έχουν λαμβάνειν πάνω από 220.000 συνταξιούχοι με ποσά από 207 ευρώ έως 1.035 ευρώ.

Ο Σκοπιανός ανακοίνωσε το Upper Μacedonia και ο Κοτζιάς μιλά για συμβιβασμό.


Το νήμα των συνομιλιών, από το σημείο που το άφησαν, κατά την πρόσφατη τριμερή συνάντησή τους στη Βιέννη, στις 30 Μαρτίου, πιάνουν σήμερα στην Αχρίδα εκ νέου οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ Νίκος Κοτζιάς και Νικόλα Ντιμιτρόφ.Σημειώνεται ότι με βάση την πρόταση των Σκοπίων, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα στη γείτονα, το όνομα που προτάσσει η άλλη πλευρά είναι «Upper Macedonia» (Άνω Μακεδονία), η γλώσσα

Οι «φθηνοί» και οι «ακριβοί» εργαζόμενοι στην Ευρώπη


Το ανά ώρα κόστος της εργασίας (μισθολογικό και μη μισθολογικό) ανήλθε στην Ελλάδα το 2017 στα 14,5 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT) ενώ στην ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο στα 30,3 ευρώ.Μεταξύ των κρατών της ΕΕ το μικρότερο εργατικό κόστος είχαν η Βουλγαρία με 4,9 ευρώ, η Ρουμανία με 6,3 ευρώ, η Λιθουανία με 8 ευρώ, η Λετονία με 8,1 ευρώ, και η Ουγγαρία με 9,1 ευρώ.

Mεγάλη αποβατική άσκηση των Τούρκων απέναντι από τη Χίο!


Αποβατική άσκηση μεγάλης κλίμακας με την ονομασία Efes θα πραγματοποιήσουν οι Τούρκοι κοντά στις Οινούσσες.Συγκεκριμένα, η Τουρκία έχει δεσμεύσει γι’ αυτό τον σκοπό ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου.Πρόκειται για την ετήσια προγραμματισμένη άσκηση EFES 2018, την οποία έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών.

Γ.Σηφάκης για επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Πέλλα


Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη την Παρασκευή 20 Απριλίου στην Πέλλα :
«Θα θέσω στον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη ( παλιό συμφοιτητή και συναγωνιστή μου στο ίδιο έτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) τέσσερα κύρια θέματα για την Παιδεία στην Πέλλα: 

Συρία "Ώρα Μηδέν": Παγκόσμια ανησυχία για γενικευμένη σύρραξη


Eντείνεται η ανησυχία σε όλο τον κόσμο για το ζοφερό ενδεχόμενο να υπάρξει αναμέτρηση των μεγάλων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας.
Όλα δείχνουν ότι τις τελευταίες ώρες έχει καταλάβει "πυρετός" πολεμικής προετοιμασίας τις συμμαχικές δυνάμεις της Δύσης, με αφορμή τις καταγγελίες για χρήση χημικών από το στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εναντίον ανταρτών, στην Ανατολική Γούτα,

Οι παγίδες φόρου που κρύβονται σε ακίνητα, μετοχές και αυτοκίνητα


Αγορά ακινήτων, ανέγερση οικοδομών, αγορά μετοχών και εντόκων γραμματίων, σύσταση ή αύξηση του κεφαλαίου επιχειρήσεων, δάνεια που χορηγούνται σε φυσικά πρόσωπα, απόκτηση πρώτης κατοικίας, αγορά κινητών πραγμάτων όπως πίνακες ζωγραφικής, επίπλων ή κοσμημάτων άνω των 10.000 ευρώ ακόμη και γονικές παροχές σε χρήμα άνω των 300 ευρώ τον χρόνο αποτελούν τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και πρέπει να

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 12/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Πάσχα στην Έδεσσα (φωτογραφίες)


Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (8/4/2018), στις 11.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, αφού ενδύθηκε την αρχιερατική στολή στο Μητροπολιτικό Οίκημα κατά το έθος, μετέβη εν πομπή συνοδευόμενος από όλο τον ιερό κλήρο της πόλεως καθώς και από τους αγάμους κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως, από το Οίκημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης, όπου τέλεσε τον εσπερινό της Αγάπης.

Αλλεργική ρινίτιδα, προκαλεί συνάχι, μπουκωμένη μύτη, πονοκέφαλο, φτέρνισμα, ξηρό βήχα. Πρόληψη και φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης


του Κωνσταντίνου Λούβρου

Μήπως η μύτη σας είναι συνεχώς βουλωμένη ή τρέχει και δεν λέει να σταματήσει;
Αν συμβαίνει αυτό, μπορεί να υποφέρετε από ρινίτιδα, μια φλεγμονή των βλεννογόνων της μύτης. Αν είναι κρύωμα τα συμπτώματα υποχωρούν σε λίγες μέρες.
Η αλλεργική ρινίτιδα είναι, πραγματικά, η πιο συχνή αλλεργική πάθηση και έχει γίνει πολύ πιο συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια.

Ο Γ. Σηφάκης στον Μεγαπλάτανο και την Πιπεριά με τις Ομάδες παραγωγών σπαραγγιού και στο Μαυροβούνι με αγρότες


O Μεγαπλάτανος και η Πιπεριά εκ των πρωτεργατών στην εκ νέου οργάνωση του αγροτικού κόσμου σε οργανώσεις και ομάδες παραγωγών.
Οι πρόεδροι των οργανώσεων Μεγαπλατάνου και Πιπεριάς Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Κονάκογλου αντίστοιχα ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι η παραγωγή και οι φετινές τιμές στο σπαράγγι εξελίσσονται ικανοποιητικά και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο άμεσο μέλλον.