Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Δεκαπενθήμερο εαρινών εκπτώσεων από την Τετάρτη 2 Μαΐου


Στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης στοχεύει ο εμπορικός κόσμος με το δεκαπενθήμερο της εαρινής εκπτωτικής περιόδου που αρχίζει την Τετάρτη 2 Μαΐου.
Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά προαιρετικά την Κυριακή 6 Μαίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι έμποροι, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014 «κατά

Αμερικανικά «χαστούκια» στην Αγκυρα, και για τους φυλακισμένους Έλληνες


Σε αμερικανική… μέγγενη θα βρεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η Τουρκία, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει και την Ελλάδα, ειδικά στο θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Η Ουάσιγκτον έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που θεωρείται ως η μοναδική λύση για να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα.
Στις ΗΠΑ θεωρούν ότι η Τουρκία μπορεί να μετατραπεί σε αστάθμητο παράγοντα που

Τι πρέπει να ξέρετε για τις εκκαθαρίσεις του ΕΦΚΑ για το 2017


Μέχρι το τέλος του Μαΐου θα πρέπει να εξοφλήσουν οι υπόχρεοι την 1η δόση χρεωστικού υπόλοιπου εφόσον αυτό προκύπτει από την εκκαθάριση των εισφορών του 2017.Αν το πιστωτικό υπόλοιπο είναι κάτω από 50 ευρώ, δεν θα επιστραφεί στον δικαιούχο, αλλά θα συμψηφισθεί με μελλοντικές του εισφορές.Αυτά ορίζει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ που εκδόθηκε με διευκρινιστικές οδηγίες για την εκκαθάριση.

Δήλωση υποψηφιότητας για την προεδρία της ΝΟΔΕ Πέλλας από τον Γιάννης Σουκιούρογλου


Φίλες και φίλοι,

Στις 13 Μαΐου 2018 διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών και προέδρων, στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα της περιφερειακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, τις ΔΗΜ.Τ.Ο και τις ΝΟΔΕ, σε όλη τη χώρα.
Ο νέος κανονισμός κάνει πράξη το σύνθημα «Η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της», προβλέποντας απευθείας εκλογή από τα μέλη του κόμματος των προέδρων και των μελών των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ).

Μόνο το 35% των εργαζομένων στην Ελλάδα καλύπτεται από τις συλλογικές συμβάσεις


Λιγότεροι από το 35% των εργαζομένων στην Ελλάδα καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Την επιτακτική ανάγκη για συζήτηση των κυβερνήσεων με τα συνδικάτα για να προχωρήσει η επαναφορά και η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις επισημαίνει η

Τζιχαντιστές "κόβουν" βόλτες στην Αθήνα.


Ένα σημαίνον στέλεχος του ISIS, που είχε δώσει εντολή για την εκτέλεση εκατοντάδων ανθρώπων στη Συρία, συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές στη Σμύρνη, ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.
Ο τζιχαντιστής, που δίνονται μόνο τα αρχικά του ονόματός του ως Κ.Ε.Η.,  και ο οποίος έχει δώσει εντολή για εκτέλεση πάνω από 700 ανθρώπων συνελήφθη μαζί με άλλους τρεις τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους». Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο

Βιομηχανία Ζάχαρης...Λίγο πριν τη λύση ή τη διάλυση;


Κοντά στην υπογραφή Μνημονίου Αλληλοκατανόησης (MOU), βρίσκεται η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας ΖάχαρηςΑΕ, με υποψήφιο επενδυτή και την πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς και εντός του τρέχοντος έτους, εκτός απροόπτου, θα γίνει πραγματικότητα η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο της ΕΒΖ.
Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΒΖ, καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης, στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι ο

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 28/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 28 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Χλαμύδια, αιτία για πόνο στην ούρηση, στην κοιλιά, έκκριμα. Μπορεί να είναι ασυμπτωματικά, ενώ μεταδίδονται και με τα χέρια


του Γιώργου Μονεμβασίτη

Τα χλαμύδια είναι το πιο κοινό και θεραπεύσιμο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Προκαλείται από το βακτήριο Chlamydia trachomatis, το οποίο μεταδίδεται από τα υγρά ή τα τοιχώματα του κόλπου των μολυσμένων γυναικών, και το έκκριμα της ουρήθρας ή και το τοίχωμα του έξω στομίου της ουρήθρας των μολυσμένων ανδρών.
Μεταδίδεται μεταξύ των ερωτικών συντρόφων αλλά και από τη μητέρα στο νεογέννητο προκαλώντας παθήσεις των ματιών (τράχωμα), των πνευμόνων και των αυτιών.

Κορεατική χερσόνησος: Ιστορική συνάντηση κορυφής


Με μία χειραψία υψηλού συμβολισμού επάνω στην στρατιωτική οροθετική γραμμή που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο ξεκίνησε η ιστορική σύνοδος κορυφής, ανάμεσα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν.
"Είμαι ευτυχής που σας συναντώ", είπε ο Μουν στον ομόλογό του, που πέρασε τα σιδηρόφρακτα σύνορα κι έγινε ο πρώτος βορειοκορεάτης ηγέτης που πάτησε το νοτιοκορεάτικο χώμα μετά το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-'53).

Εκδηλώσεις Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών για την 1η ΜΑΗ


Η Διοίκηση του Κέντρου Πέλλας  στην συνεδρίασή της 19/4/2018 , συζήτησε το θέμα του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς  και λαμβάνοντας υπόψη της ότι    η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων. ομόφωνα αποφάσισε να  Τιμήσει    την μέρα αυτή με  τις παρακάτω δράσεις  που επισυνάπτουμε καλώντας σας να συμμετέχετε σε αυτές.

Αισχρή απάτη: Τάζουν θεραπεία του καρκίνου με αιθέρια έλαια


Συναγερμό για τη δημόσια υγεία κρούει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και στις άλλες αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές σχετικά με τη λειτουργία σελίδας στο διαδίκτυο, που πουλάει αιθέρια έλαια, όπως κανναβέλαιο, βερικοκέλαιο και γαϊδουράγκαθο για την ολιστική θεραπεία του καρκίνου, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, του AIDS και πολλών άλλων σοβαρών παθήσεων!

Ενημέρωση για δωρεά μυελού των οστών στην ανθοέκθεση στα Γιαννιτσά


Σας περιμένουμε στην ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών
από τις 4 Μαΐου  έως 13 Μαΐου
να ενημερωθείτε  κ. να εγγραφείτε στην μεγάλη αγκαλιά των εθελοντών δοτών μυελού των οστών!
παράλληλα θα έχουμε δρώμενα,
μουσική κ.χορό!

  ΓΙΝΕ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ  -    ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Οδηγός για το πώς θα συμπληρωθούν σωστά οι νέες φορολογικές δηλώσεις από την ΑΑΔΕ.
1. Πως μπορώ να υποβάλω τη φορολογική μου δήλωση;
Οι δηλώσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Εξαιρούνται οι δηλώσεις των αποβιωσάντων και των ανηλίκων τέκνων με υποχρέωση υποβολής Ε3, οι οποίες υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Όσοι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης

Γ. Καρασμάνης: «Θέλουν να στείλουν στις καλένδες το Φράγμα Αλμωπαίου, αλλά δεν θα τους περάσει»!


Αδιανόητα είναι αυτά που συμβαίνουν με την κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου. Ενός έργου τεράστιας σημασίας και πολλαπλής χρησιμότητας, που θα αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο της Σκύδρας, των Γιαννιτσών αλλά και της Αλμωπίας, και θα δημιουργήσει δεκάδες ή και εκατοντάδες θέσεις εργασίας ως τουριστικός πόλος έλξης επισκεπτών. Το σημαντικότερο δε, είναι ότι θα αποτελέσει και ένα έργο ανεκτίμητης περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, καθώς θα προστατεύει τον υδροφόρο ορίζοντα, και θα διοχετεύσει νερό στην τάφρο 66 που σήμερα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον!

Κληρώθηκαν οι 1000 τυχεροί της λοταρίας αποδείξεων


Ολοκληρώθηκε κανονικά χθες το απόγευμα η 15η Δημόσια Κλήρωση απο το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με βάση τις συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι το μήνα Μάρτιο, με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών.Απο την κλήρωση προέκυψαν 1.000 τυχεροί οι οποίοι κερδίζουν απο 1.000 ευρώ ο καθένας τα οποία είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα, δεν

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά για τα 100 χρόνια από την λήξη του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη δέκατη τέταρτη εκδήλωση της 22ης περιόδου 2017 – 2018 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
     την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.
      ΘΕΜΑ:"100 χρόνια από τη λήξη του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Γεγονότα - Μνημεία".  

Πώς θα πετύχετε μείωση φόρου μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών


Απαντήσεις σε πέντε συχνές ερωτήσεις για τα θέματα που άπτονται της μείωσης του φόρου εισοδήματος για δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Ειδικότερα η ΕΕΤ αναφέρει:

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 27/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Μηνιγγίτιδα. Ο εμβολιασμός αποτελεί την αποτελεσματικότερη πρόληψη και προστασία



του Κωνσταντίνου Λούβρου

 Η μηνιγγίτιδα είναι μια φλεγμονή που εντοπίζεται στις μήνιγγες (δηλ. στις μεμβράνες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο) καθώς και το υγρό που βρίσκεται μεταξύ αυτών και που καλείται εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Ωράριο λειτουργίας κρεοπωλείων Έδεσσας την παραμονή της Πρωτομαγιάς



Το σωματείο Κρεοπωλών Έδεσσας ενημερώνει ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτα παραμονή Πρωτομαγιάς  Δευτέρα 30 Απριλίου το πρωί από  τις 08:00 έως 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως 21:00  για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού .Παράλληλα θα είναι ανοιχτα και όλα τα καταστήματα τροφίμων.

Ν.Σμύρνη: Μετανιωμένη εμφανίζεται η 22χρονη που πέταξε το βρέφος



Όπως λέει ο συνήγορος της Αλέξανδρος Αλεξιάδης η νεαρή κοπέλα είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς με το πέρασμα των ωρών αντιλαμβάνεται την πράξη της - Θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Μετανιωμένη εμφανίζεται η 22χρονη που γέννησε μόνη και στη συνέχεια πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο πολυκατοικίας.

Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο από τους πόντιους στο νεκροταφείο του Μεσιανού



Γέλια και τραγούδια. Για μία ακόμα φορά το νεκροταφείο στο Μεσιανό, ένα από τα ποντιακά χωριά του Ν. Πέλλας, δε δάκρυσε, δε μοιρολόγησε, δεν άκουσε πένθιμες ψαλμωδίες. Η δεύτερη μέρα του Πάσχα ήταν μια μέρα χαράς, αναμνήσεων, μια μέρα που το τραπέζι στρώνεται δίπλα στα μνήματα αντί για τα σπίτια και οι ζωντανοί «ανταμώνουν» με τους νεκρούς.

Σοβαρή καταγγελία μέλους του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, για κομματική επέλαση στην Υγεία και άλωση των πόρων του ΕΟΠΥΥ



του Γρηγόρη Σαμπάνη, οικονομολόγου, μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ


Ανοικτή Επιστολή

Προς την ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΑΓΣΣΕ, ΓΣΒΕΕ και τον ΣΕΒ


Κομματική επέλαση στην Υγεία: Οι κοινωνικοί εταίροι να αντιδράσουν!

Μια πολύπλευρη επίθεση, με στόχο την πλήρη κατάλυση της αυτονομίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), άρχισε το περασμένο καλοκαίρι.

Πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο


Τέλος στη ζωή του έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ένας 49χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης ο οποίος αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο.
Ο 49χρονος αυτόχειρας σύμφωνα με πληροφορίες είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ενώ οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.
Ο 49χρονος εντοπίστηκε νεκρός, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα,  σε άλσος στην περιοχή

Όσα πρέπει να ξέρετε για την εκλογική διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ


Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.Ε.Φ.Ε.) Πέλλας ενημερώνει για τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών των οργανώσεων της Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Μαΐου 2018 που αφορούν την κατάθεση υποψηφιοτήτων.
       Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τη Βασική Εγκύκλιο για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών 2018 με αριθμ. πρωτ. 524/19-3-2018, συγκροτήθηκαν οι Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΔΗΜ.ΕΦ.Ε.) υπό την εποπτεία των οποίων διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις που υπάγονται στην οικεία Νομαρχιακή Οργάνωση. Οι ΔΗΜ.ΕΦ.Ε που συγκροτήθηκαν είναι οι εξής: Έδεσσας, Γιαννιτσών, Σκύδρας και Αλμωπίας.

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας και Ημαθίας



Την Παρασκευή 27 Απριλίου η συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας και Ημαθίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για την εισοδηματική ενίσχυση στα επιτραπέζια ροδάκινα και την αποζημίωση από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017.
Οι βουλευτές θα ζητήσουν συγκεκριμενοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού για την διευθέτηση των προαναφερόμενων θεμάτων.

31ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 2018



Στις  21/4/2018  διεξήχθει  ο 31ος Μαραθώνιος Βελιγραδίου. Ένας ανοιξιάτικος  αγώνας ιδιαίτερης ομορφιάς. Ο κύριος αγώνας του Μαραθωνίου πραγματοποιήθηκε τόσο στην παλιά όσο και στην καινούρια πόλη του Βελιγραδίου. Μαραθώνιος και ημιμαραθώνιος είχαν κοινή εκκίνηση η οποία δόθηκε από το κέντρο της παλιάς πόλης. Μετά από το 8ο χλμ ,  περνώντας την γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σάββα , οι δρομείς κινήθηκαν προς το νέο Βελιγράδι .Κάνοντας μια κυκλική πορεία επέστρεψαν στην παλιά πόλη όπου και τερμάτισαν μπροστά από το ξενοδοχείο Movska.

ΑΑΔΕ - φορολοταρία αποδείξεων: Οι ημερομηνίες για τις κληρώσεις του 2018



Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των τυχερών 1.000 λαχνών για αγορές με πλαστικό χρήμα οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο, με έπαθλο 1.000 ευρώ για τον κάθε τυχερό.
Το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοινώνουν, επ’ ευκαιρία της επερχόμενης 15ης κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018, τις προγραμματισμένες ημερομηνίες των επόμενων κληρώσεων για το 2018, στον ακόλουθο πίνακα:

Αποκαταστάσεις φθαρμένων οδοστρωμάτων στο δήμο Πέλλας



Αποκαταστάσεις φθαρμένων οδοστρωμάτων θα ξεκινήσουν άμεσα στο δήμο Πέλλας, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στάμκο. Η σύμβαση υπεγράφη την Τετάρτη 25 Απριλίου  μεταξύ του δημάρχου Πέλλας και του εκπροσώπου της αναδόχου τεχνικής εταιρείας κ. Δημήτριου Καιρίδη. 

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα Θρησκευτικά και για το Λύκειο



Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε η διδασκαλία των θρησκευτικών και στα Λύκεια της χώρας με απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 926/2018 απόφασή της ακολουθεί το σκεπτικό της προηγούμενης απόφασής της για τα Δημοτικά και Γυμνάσια και μάλιστα με τη νέα κρίση της «επιτίθεται» στις κυβερνητικές αποφάσεις για το μάθημα των θρησκευτικών.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 26/4



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Τα βότανα που... θεραπεύουν!


Το κώνειο μπορεί να σκότωσε τον Σωκράτη, ωστόσο το 19ο αιώνα ανακαλύφθηκε η αντικαρκινική του δράση, και σήμερα πλέον είναι γνωστές οι θεραπευτικές του ιδιότητες για οιδήματα, νευραλγίες, λειχήνες, ψωριάσεις και άλλες δερματικές παθήσεις. Το φασκόμηλο από την άλλη που το έχουμε συνδέσει με τους βετεράνους της

Η κυβέρνηση βγάζει τους αθίγγανους από τους καταυλισμούς και τους μεταφέρει στις πόλεις


Σε δύο βασικές παρεμβάσεις που αφορούν στη στεγαστική υποστήριξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, προχωρά η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μέσω της Ειδικής Γραμματείας για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, με στόχο την πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση και την ενδυνάμωση των Ρομά όλης της χώρας.
Οι παρεμβάσεις απορρέουν από το Νόμο 4483/17 και εξειδικεύονται με την εφαρμοστική

Καταργούνται σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια! Κάντε τις προτάσεις για το πως θα πίνουμε το φραπέ μας!


Το οριστικό τέλος για τα πλαστικά καλαμάκια σήμανε η ανακοίνωση εταιρειών-μελών της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝΕΑΠ), ότι πρόκειται να τα καταργήσουν σταδιακά, στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Τα μέλη της ΕΝΕΑΠ -που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου αλκοολούχων ποτών, οι οποίες εισάγουν και διακινούν το 80% από τις διεθνείς μάρκες premium ποτών στη χώρα μας-, παύουν να χρησιμοποιούν μη βιοδιασπώμενα πλαστικά καλαμάκια, καθώς και