Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη


Εύχομαι οι Άγιες ημέρες του Πάσχα να αποτελέσουν περίοδο περισυλλογής, ειλικρινούς επικοινωνίας με τα πρόσωπα στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον μας και αφετηρία για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν τη ζωή μας σε τοπικό, εθνικό και οικουμενικό επίπεδο. Το παράδειγμα των παθών και της Ανάστασης Του Χριστού, μας δείχνει το δρόμο ώστε να συναισθανθούμε την προσωπική μας ευθύνη και να δράσουμε με κοινωνική αλληλεγγύη και αλτρουισμό προς τον κοινό στόχο να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση και οι νέες γενιές να ατενίσουν με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους, η Ανάσταση Του Κυρίου να φέρει υγεία, αγάπη, ηρεμία στις καρδιές μας και ειρήνη στον κόσμο.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Κίνδυνος υποβιβασμού για Πανιώνιο και Ηρακλή


Την ώρα που οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός και Ολυμπιακός Βόλου παρέδωσαν ολοκληρωμένους φακέλους, έχει προκύψει πρόβλημα με την εξασφάλιση της αδειοδότησης τόσο για τον Πανιώνιο, όσο και τον Ηρακλή. Την Μεγάλη Τετάρτη (20/4) οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΠΟ, που φαίνεται πως δίνει διορία για να συμπληρωθούν οι φάκελοι από τους κυανέρυθρους και τους κυανόλευκους.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης έδωσε την Μεγάλη Δευτέρα (18/4) την άδεια στις δέκα (Καβάλα, Εργοτέλης, Ολυμπιακός, Κέρκυρα, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ξάνθη, Αρης, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος) από τις 16 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και οι υποθέσεις των υπόλοιπων ομάδων εξετάστηκαν σήμερα (19/4).

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου και Πανσερραϊκός παρέδωσαν ολοκληρωμένους φακέλους και το ΠΟΑ θα ανάψει το πράσινο φως για την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στις διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Για την ώρα δεν ισχύει το ίδιο και για τις ΠΑΕ Πανιώνιος και Ηρακλής, από τις οποίες το ΠΟΑ ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με τον φάκελό τους, αλλά και συμπληρωματικά έγγραφα.

Αυτά θα πρέπει να παραδοθούν την Μεγάλη Τετάρτη (20/4) όταν και θα προκύψουν οι οριστικές αποφάσεις, αλλά και οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Τόσο οι άνθρωποι του Ηρακλή, όσο και αυτοί του Πανιωνίου δηλώνουν αισιόδοξοι, τονίζοντας πως δεν θα προκύψει πρόβλημα, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο ομάδες θα πρέπει να ανησυχούν και να παρουσιαστούν συνεπείς την Μεγάλη Τετάρτη (20/4) αν θέλουν να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πηγή www.sport.gr

Ευχές από τον Δήμαρχο Πέλλας

Το μεγαλείο των Παθών και η πορεία προς την Ανάσταση στους δύσκολους καιρούς της αμφισβήτησης και της αβεβαιότητας, μας θυμίζουν πως η ελπίδα παραμένει ζωντανή. Εύχομαι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!


Γρηγόριος Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας

Aυτοκτονία-σοκ 27χρονου στη Νεάπολη με καραμπίνα!


Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia, 27χρονος άντρας, κάτοικος Νεάπολης, με καταγωγή από χωριό της περιοχής, στις 3 το μεσημέρι έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του σε υπόγειο διώροφης οικοδομής της πόλης, με κυνηγετική καραμπίνα!

Όλα δείχνουν πως οι λόγοι έχουν να κάνουν με προβλήματα στο οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ να σημειωθεί πως στην ίδια οικοδομή έμενε ο ίδιος με τη σύζυγο και το μικρό παιδί του, καθώς και η οικογένεια του πεθερού του. Ο άτυχος 27χρονος φαίνεται να έχει αφήσει και ιδιόχειρο σημείωμα που εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην τραγική αυτή πράξη…

Πηγή kozanimedia.gr

Γκαζάκια στα γραφεία Β. Παπανδρέου και Πετραλιά


Διπλή επίθεση με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια) στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου και της ΝΔ Φάνης Πάλλη Πετραλιά(φώτο) πραγματοποίησαν άγνωστοι εμπρηστές χθες αργά το βράδυ.

Τα γραφεία των δύο πολιτικών στεγάζονται στην ίδια πολυκατοικία στην οδό Ακαδημίας 28, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο μηχανισμός που αποτελείτο από τρία γκαζάκια και είχε τοποθετηθεί έξω από το γραφείο της κ. Πετραλιά, στον ημιώροφο, εξερράγη και προκάλεσε ζημιές στην είσοδο.

Έξω από το γραφείο της κ. Παπανδρέου στον πέμπτο όροφο είχε τοποθετηθεί πιο ισχυρός μηχανισμός που αποτελείτο από πέντε γκαζάκια αλλά δεν εξερράγη.

Πηγή www.tanea.gr

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο Δήμος Πέλλας μπορεί να αναλάβει την διαχείριση ΧΥΤΑ ακόμη και σήμερα.


Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών και ο Σύλλογος Δημοτικών Υπάλληλων Πέλλας, εκφράζουμε δημόσια την αντίθεση μας στην απόφαση του προέδρου της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας και του νυν Δημάρχου Πέλλας υπέρ της εκχώρησης της διαχείρισης του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη. Η διαφωνία τους στα έτη παραχώρησης μας αφήνει αδιάφορους. Η εκχώρηση από τη μία μεριά καταργεί τη μόνιμη και σταθερή εργασία και από την άλλη δημιουργεί ένα τεράστιο κόστος που θα μετακυλίσει σύντομα στα δημοτικά τέλη. Το τελικό κόστος από την εκχώρηση της λειτουργία του ΧΥΤΑ υπολογίζεται περίπου στο 1.000.000 ευρω το έτος ενώ εάν λειτουργήσει με την ευθύνη του δήμου, το κόστος δεν θα ξεπερνά τα 400.000 ευρω.

Πιστεύουμε ότι το σύνολο της Διαχείρισης των απορριμμάτων από την αποκομιδή έως την ασφαλή απόθεση των υπολειμμάτων αποτελεί κοινωνικό αγαθό που πρέπει να εκτελείται από δημόσιο φορέα με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Η λειτουργία της διαχείρισης είναι συνδεδεμένη άμεσα με την υγιεινή και τη περιβαλλοντολογική ασφάλεια και αποτελεί προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος μπορεί να αναλάβει την διαχείριση ακόμη και σήμερα.

Αν δεν μπορούν να βρεθούν 7-8 εργαζόμενοι για να λειτουργήσει ένα τόσο σημαντικό μονοπωλιακό κοινωνικό αγαθό που θα βρεθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;

Η απόφασή αυτή εάν υλοποιηθεί θα κάνει την κοινωνία και το δήμο φτωχότερους.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Πέλλα εάν τελικά η λειτουργία του ΧΥΤΑ περάσει σε ιδιώτη να δεσμευτεί ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες το επιπλέον κόστος λειτουργίας του.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το συμφέρον δημοτών και εργαζομένων.

Νέο άλμα της ανεργίας, ξεπέρασε το 15%!


Πάνω από 750 χιλιάδες άτομα ήταν χωρίς δουλειά τον Ιανουάριο του 2011 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ενώ το ποσοστό ανεργίας σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ, ξεπερνώντας το φράγμα του 15% από το 11,3% που ήταν ένα χρόνο πριν αλλά και το 14,8% που έφτασε το Δεκέμβριο του 2010.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σχεδόν μια στις πέντε γυναίκες ήταν χωρίς δουλειά τον περασμένο Ιανουάριου (18,8%) ενώ το ποσοστό ανεργίας των ανδρών σκαρφάλωσε στο 12,4% από το 8,7% που ήταν ένα χρόνο πριν.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η ανεργία των νέων καθώς πάνω από ένας στους τρεις (37%) αναζητούσε μάταια απασχόληση από το 30,4% που ήταν τον Ιανουάριο του 2010.

Από την ανεργία «υποφέρουν» περισσότερο οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας (22,7% από 17,7% ένα χρόνο πριν), των νησιών του Νότιου Αιγαίου (20,2% από 15,3%) και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (19,3% από 10,9% το 2010).

Τα ποσοστά αυτά ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού που εκτιμούσαν ότι η ανεργία θα φτάσει στο 14,6% το 2011.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη και «αισιόδοξη» πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος η ανεργία θα προσεγγίσει φέτος το 16,5%. Το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, υποστηρίζει το ποσοστό των ανέργων αναμένεται να φτάσει το 22% κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 1,2 εκατ. ανέργους.

Εκτός από τις προφανείς επιπτώσεις της ανεργίας στην ιδιωτική κατανάλωση αλλά και τη ζωή του ανέργου, η ανεξέλεγκτη πορεία της έχει ήδη πλήξει και τα έσοδα των ταμείων. Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ, ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που παρακολουθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, η «αιμορραγία» των ταμείων εξ αιτίας της αυξημένης ανεργίας και της συνακόλουθης μη καταβολής εισφορών ανέρχεται στα 3,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Πηγή www.enet.gr

Πώς είναι σήμερα ο άνθρωπος που υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό;



Πώς είναι σήμερα ο άνθρωπος που υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό του Φράνκο Τζεφιρέλι που βλέπουμε κάθε χρόνο στον ΑΝΤ1;
Το πραγματικό του όνομα είναι Ρόμπερτ Πάουελ και είναι 67 χρονών. Στην αρχή ήταν να παίξει το ρόλο του Ιούδα, αλλά τα εντυπωσιακά μάτια του τού έδωσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ιησού. Όταν προβλήθηκε πρώτη φορά η σειρά ήταν 33 χρονών και μάλιστα του είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά του η σειρά, καθώς οι θαυμαστές του τον θεωρούσαν ως τον πραγματικό Ιησού. Βέβαια μετά το τέλος της σειράς η καριέρα του δεν είχε τόσο μεγάλη πορεία. Οι παραγωγοί του Χόλυγουντ του έκλεισαν την πόρτα, γιατί το κοινό τον είχε ταυτίσει με τον Ιησού, οπότε δεν θα μπορούσε να παίξει κάτι αντίθετο. Οπότε για να βγάζει το ψωμί του έκανε αναγκαστικά μεροκάματα σε ασήμαντους ρόλους και σπικάζ σε παραμύθια και παιδικές σειρές. Έχει δηλώσει πώς πραγματικά ελπίζει στην κηδεία του να τον θυμούνται όλοι ως τον άνθρωπο που έπαιξε το ρόλο του Ιησού.

Πηγή: «10 με 1 μαζί»

Τι λένε Χατζηνικολάου, Μάκης, Τράγκας για το Alter


Την στιγμή που- σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης- το Alter περιμένει την απάντηση των τραπεζών για τη σωτηρία του, οι δηλώσεις τριών στελεχών του καναλιού, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Χατζηνικολάου, Τράγκας και Τριανταφυλλόπουλος, μιλάνε για το μέλλον του καναλιού σκιαγραφώντας με σκούρα χρώματα το μέλλον.

“Μένω για να υποστηρίξω τους εργαζόμενους”


"Εύχομαι το σημερινό δελτίο του Alter να μην είναι το τελευταίο. Τα πράγματα στο Alter δεν τα βλέπω πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες. Φαίνεται ότι δεν πηγαίνουν καθόλου τα πράγματα στο κανάλι που εργάζομαι. Είμαι υποχρεωμένος να μείνω και να υποστηρίξω τους 700 εργαζόμενους. Διαφορετικά ΔΕΝ θα ήμουν εκεί".

Με αυτά τα λόγια έκλεισε τη σημερινή του εκπομπή στον Real fm ο Νίκος Χατζηνικολάου, δίνοντας δραματικό κλίμα στις διαβουλεύσεις με τους τραπεζίτες. Και ο Χατζηνικολάου, είναι άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι πως πάνε οι διαπραγματεύσεις...

Ραντεβού στη... zougla


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Ουσιαστικά μίλησε για επικείμενο λουκέτο στο κανάλι, εμίλιησε για εργαζόμενους που δεν πρέπει να μείνουν άνεργοι και κλείνοντας την εκπομπή του είπε με νόημα: "Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εκεί που ξέρετε. Στο zougla.gr" ...

Ε, όχι και να πληρώνω...

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Τράγκας που ήταν βασικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων και τις τελευταίες μέρες έχει εξαφανιστεί, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Newpost.gr δεν εμφανίζεται στην οθόνη του Alter γιατί αν το κάνει, θα πρέπει να... πληρώνει.
Ο Γ. Τράγκας, εμφανιζόμενος στο κανάλι είναι αναγκασμένος να κόβει κάθε μήνα τιμολόγιο και τους μήνες που το έκανε, απλώς επιβαρύνθηκε ο ίδιος με τον ΦΠΑ και τον... φόρο, αφού έμεινε απλήρωτος !
Έτσι λοιπόν αποφάσισε να μην εμφανίζεται, ώστε να γλυτώσει...

Πηγή www.newpost.gr

Νόμιμη η απόλυση υπαλλήλων που επισκέπτονται το Facebook εν ώρα εργασίας


Νόμιμη και χωρίς αποζημίωση έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας την απόλυση υπαλλήλου, η οποία κατά το ωράριο εργασίας του επισκέπτονταν την ιστοσελίδα Facebook.

Το δικαστήριο δικαίωσε αεροπορική εταιρεία η οποία απέλυσε υπάλληλό της, καθώς επισκεπτόταν καθημερινά και επί ώρες διάφορες ιστοσελίδες και μάλιστα πιάστηκε στα πράσα από το διευθυντή της να επισκέπτεται το Facebook.Το Πρωτοδικείο έκρινε επίσης ότι η απόλυση της εργαζομένης δεν έλαβε χώρα καταχρηστικά, αλλά νομίμως και στα πλαίσια του καλώς νοούμενου συμφέροντος της εργοδότριας επιχείρησης, καθόσον πραγματικό κίνητρο της καταγγελίας ήταν η πλημμελής και μη προσήκουσα άσκηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εργαζομένης, η οποία δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή και αποδοτική άσκηση της εργασίας και στις ανάγκες της επιχείρησης και επέφερε ακολούθως κλονισμό της εμπιστοσύνης της εργοδότριας στο πρόσωπό της, εκ του οποίου εξέλιπε το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας.

Ακόμη, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου ότι η απόλυσή της έγινε για λόγους εχθρότητας και εκδίκησης της εργοδότριας εταιρείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις αποδείχθηκε, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ότι ενώ η αεροπορική εταιρεία από το Δεκέμβριο του 2008 είχε στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα που απαγόρευε στο προσωπικό της να επισκέπτεται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ήτοι ιστοσελίδες με περιεχόμενο άσχετο με την εργασία του, παρ' όλα αυτά η υπάλληλος καθημερινά επισκεπτόταν το Facebook προκειμένου να διαβάσει και να γράψει σχόλια.

Πολλές φορές, όταν την καλούσαν πελάτες για να προβούν σε κράτηση εισιτηρίων, τους απαντούσε ότι το σύστημα κρατήσεων δεν λειτουργεί και τους ζητούσε να ξανακαλέσουν αργότερα, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με την περιήγηση στο Facebook.

Πηγή www.e-go.gr

Φινλανδικό καρδιοχτύπι στην Ε.Ε.


Σε νυχτερινό θρίλερ για τη Φινλανδία, αλλά και για την ευρωζώνη, εξελίχθηκαν οι χθεσινές εκλογές της χώρας, καθώς το εθνικιστικό και ξενοφοβικό κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί» έφτασε στην πρώτη θέση με καταμετρημένο περίπου το 50% των ψήφων, πριν καταλήξει τρίτο. Ωστόσο τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στην κυβέρνηση θα είναι τουλάχιστον ένα κόμμα που αντιτίθεται στη συμμετοχή της Φινλανδίας στο μηχανισμό στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων και με βάση προβλέψεις του κρατικού καναλιού YLE, το δεξιό Κόμμα Εθνικής Συμμαχίας τερματίζει πρώτο με 43 από τις 200 έδρες της Βουλής. Η «Εθνική Συμμαχία» είναι ένα από τα δύο κόμματα του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού. Οι Σοσιαλδημοκράτες έρχονται δεύτεροι με 42 έδρες, ενώ οι «Αληθινοί Φινλανδοί» παίρνουν 39, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ. Οι «Αληθινοί Φινλανδοί» έχουν ταχθεί εναντίον του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης για τα χρεωμένα κράτη. Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν τον υποστηρίζουν με τη σημερινή μορφή του. Θέλουν να διαπραγματευτούν διαφορετικούς μηχανισμούς. Η Βουλή της Φινλανδίας είναι η μόνη της ευρωζώνης που θα ψηφίσει για να εγκρίνει το μηχανισμό.

Βαριά ήττα των κεντρώων

Μεγάλος ηττημένος των χθεσινών βουλευτικών εκλογών είναι το κεντρώο κόμμα της απερχόμενης πρωθυπουργού Μάρι Κιβινίεμι, το οποίο φαίνεται ότι χάνει 15 έδρες, σε σχέση με τις εκλογές του 2007. «Φαίνεται ότι πρόκειται για συντριπτική ήττα», δήλωσε η Κιβινίεμι. Η επίδοση των «Αληθινών Δημοκρατών», κάπου γύρω στο 19% είναι υπερτετραπλασιασμός των δυνάμεων του κόμματος. «Είναι όντως καλό. Είναι ιστορική αλλαγή», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος, Τίμο Σόινι(φώτο). Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κόμμα του θα προσκληθεί στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης και ότι το σχέδιο της Ε.Ε. για τη σωτηρία της Πορτογαλίας δεν θα επιβιώσει μετά το χθεσινό αποτέλεσμα.

Ειδικοί εξηγούσαν χθες ότι μπορεί οι εθνικιστές να κέρδιζαν πολλές ψήφους, αλλά το πετύχαιναν σε περιφέρειες με λίγες έδρες και έτσι προέκυψε το θρίλερ στη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονταν τις πρώτες πρωινές ώρες.
(Πηγές: Ασοσιέιτεντ, Γαλλικό, Ρόιτερ)

Από σήμερα η κατάθεση δικαιολογητικών για επιδότηση ενοικίου


Από τη Δευτέρα οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του 2009 θα μπορούν να ενημερώνονται και από τα ΚΕΠ, όπως και από τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το πρόγραμμα αφορά 150.000 δικαιούχους.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να καταθέτουν αποκλειστικά στα ΚΕΠ τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιδότηση ενοικίου.

Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο παραμένει το ίδιο, δηλαδή μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο. Το κονδύλι ωστόσο θα μειωθεί στο μισό, από 220 εκατομμύρια ευρώ το 2008, στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. του ΟΕΚ και είναι τα κάτωθι:

1) ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 1599/86 που συμπληρώνονται επί τόπου στα Κ.Ε.Π.

2) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Για τους Έλληνες πολίτες αναζητείται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας. Στην Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 δηλώνεται από ποιόν Δήμο πρέπει να το αναζητήσουμε.

Αν δηλωθούν παιδιά που σπουδάζουν, απαιτείται πιστοποιητικό σπουδών.

Αν δηλωθούν παιδιά ανίκανα για βιοποριστικό επάγγελμα, απαιτείται βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας.

Εάν υπάρχει διαζύγιο ή διάσταση, απαιτείται δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών, έστω και προσωρινή (αντίγραφο επικυρωμένο).

Πηγή www.skai.gr

Με ένα κόκκινο φουλάρι η Ελλάδα είπε αντίο στο Ν.Παπάζογλου


- Περισσότεροι από 3.500 κόσμου τραγούδησαν, χειροκρότησαν, έκλαψαν και αποχαιρέτισαν το Νίκο Παπάζογλου
- Ο χαμός του έχει συγκινήσει το πανελλήνιο


«Κανείς εδώ δεν τραγουδά/ Κανένας δεν χορεύει/ Ακούνε μόνο την πενιά/ Κι ο νους τους ταξιδεύει...» Με αυτά τα λόγια και άλλα πολλά αποχαιρέτισαν φίλοι, θαυμαστές, οικογένεια και όλο το ελληνικό τραγούδι τον τύπο με το τζην και το κόκκινο φουλάρι.

Εκτός από τα τραγούδια του ο Νίκος Παπάζογλου έφτιαξε στα µέσα του ‘70 µε τα ίδια του τα χέρια το θρυλικό στούντιο «Αγροτικό» απ’ όπου πέρασαν οι (Σωκράτης Μάλαµας, Αργύρης Μπακιρτζής, Βάσω Αλαγιάννη, Μελίνα Κανά, Γιώργος Ζήκας, Θωµάς Κοροβίνης, Γιώργος Ζερβουδάκης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου αλλά και πολλά ανεξάρτητα γκρουπ όπως οι Μικρές Περιπλανήσεις κ.ά.).

Σήμερα όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί ήταν στην Τούμπα, εκεί που γεννήθηκε και εκεί που θα μείνει για πάντα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλει στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα. Εκεί, για το τελευταίο αντίο βρέθηκαν όλοι: η Γλυκερία, η Μαριώ, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, ο Βασίλης Καρράς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου.

Στεφάνια έστειλαν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Χάρις Αλεξίου, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Ελληνική Ραδιοφωνία, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ένωση Τραγουδιστών και πολλοί άλλοι.

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τους πάντες όταν το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία. 3.500 κόσμου χάρισαν στο Νίκο Παπάζογλου το τελευταίο του χειροκτότημα και τραγούδησαν: "κανείς εδώ δεν τραγουδά...".

Πηγή www.sigmalive.com

Γ. Προβόπουλος: "Βλέπει" εμπορικό έλλειμμα κάτω του 9%, ανεργία άνω του 15% και πληθωρισμό στο 3,25%


Tην άποψη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν καταστροφική για την πρόσβαση της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, καθώς και ότι θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Κεντρικής Τράπεζας.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος από τον περασμένο Οκτώβριο έχει εξηγήσει με σαφήνεια ότι μια τέτοια επιλογή δεν είναι επιθυμητή», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης σε ομιλία του στους μετόχους της ΤτΕ.

Σημειώνεται πως το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε νωρίτερα σήμερα δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου έχει ήδη ζητήσει την επιμήκυνση στην άτυπη συνεδρίαση του Ecofin νωρίτερα αυτόν το μήνα.


Παράλληλα, ο κ. Προβόπουλος έδωσε και τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2011... Όπως τόνισε οι προβλέψεις, παρά κάποιες θετικές ενδείξεις που διαφαίνονται, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Σημείωσε δε ότι η κρίση είναι κρίση του προτύπου ανάπτυξης, όχι του Μνημονίου.
Για τις τράπεζες υπογράμμμισε ότι παραμένει αναγκαία προς το παρόν η παροχή κρατικών εγγυήσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας αλλά θα πρέπει να προχωρήσουν και αυτές από την πλευρά τους σε ανασυντάξεις και συνενώσεις.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο ίδιος η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά το τρέχον έτος, βλέποντας να εκτινάσσεται πάνω από το 15%, ενώ παράλληλα “βλέπει” το μέσο ετήσιο πληθωρισμό να φτάνει στο 3,25%.


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμά ότι η πιστωτική επέκταση προς τον ιδιωτικό τομέα θα εξακολουθήσει να είναι αρνητική, ενώ στον αντίποδα βελτίωση αναμένει για την ανταγωνιστικότητα το 2011 λόγω πτώσης του μοναδιαίου κόστους εργασίας.

Ως προς την πορεία του φετινού ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε ότι προβλέπεται να υποχωρήσει κατώ του 9% του ΑΕΠ με αύξηση των εξαγωγών και πτώση των εισαγωγών, ενώ για την ύφεση σημείωσε ότι θα συνεχιστεί και το ΑΕΠ προβλέπεται ότι θα μειωθεί κατά 3% χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και μεγαλύτερη πτώση.

Πηγή www.reporter.gr

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Δενδροφύτευση από τον κυνηγετικό Σύλλογο Αλμωπίας


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμωπίας σε συνεργασία με την ΚΟΜΑΘ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίησε δενδροφύτευση οπορωφόρων δένδρων στα δασικά συμπλέγματα Θεοδωρακίου και Αρχαγγέλου χθες Τετάρτη 13-4-2011. Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν μέλη του ΔΣ και απλά μέλη του συλλόγου.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Στεφανος Μπουραλης

Υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης ο Κ. Σημίτης


«Μια καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική, ώστε τα επόμενα 15-20 χρόνια να είναι περίοδος στην οποία θα ξαναχτίσουμε με αισιοδοξία μια σταθερή οικονομία και θα επανενταχθούμε στην ευρωπαϊκή εξέλιξη» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Κ. Σημίτη, το ζητούμενο δεν είναι να τα καταφέρουμε «κουτσά στραβά» με βάση τις ισχύουσες ρυθμίσεις, καθότι η εμπειρία δείχνει ότι μια λύση που κινείται στα απώτατα όρια των δυνατοτήτων της οικονομίας δεν αποτελεί ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σχολιάζοντας τις θέσεις που διατυπώνονται σε διεθνές επίπεδο για την αναδιάρθρωση -όπως οι θέσεις του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ- ο κ. Σημίτης εκτιμά ότι δεν θέλουν να υπάρξει ένα προηγούμενο, το οποίο ίσως αποτελέσει παράδειγμα σε άλλες χώρες να ζητήσουν και αυτές αναδιάρθρωση.

«Στην περίπτωση της αναδιάρθρωσης θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία μαζί τους, ώστε να πειστούν ότι δεν θα υπάρξει επίπτωση στην ευρωζώνη» συνεχίζει.

Επισημαίνει δε ότι από μία τέτοια κίνηση δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις, αρκεί η όλη προσπάθεια να σχεδιαστεί σωστά.

Σημειώνει επιπλέον ότι αυτό πρέπει να προηγηθούν επίμονες και συνεχείς απόρρητες συνομιλίες, που δεν επιτρέπεται να γίνουν στο συνηθισμένο κλίμα των «διαρροών».

«Χρειάζεται μια ομάδα με ειδικές γνώσεις, ικανή για διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις των ενδιαφερόμενων χωρών και την Ε.Ε., καθώς και η συμβολή της Τραπέζης της Ελλάδος, που γνωρίζει όλα τα στοιχεία των ελληνικών τραπεζών.»

Πηγή www.tanea.gr