Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Γνωστός κοσμηματοπώλης ξέχασε να δηλώσει 21 εκ ευρώ - Νέα διαμάντια του ΣΔΟΕ


Μεγάλα ψάρια βγάζουν στον... αφρό οι έρευνες του ΣΔΟΕ και τον Οκτώβριο. Διάσημος
κοσμηματοπώλης της Αθήνας για παράδειγμα ξέχασε να δηλώσει 21 εκατ. ευρώ...


Από τις αρχές του μήνα οι ελεγκτές του Σώματος άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς και τους αντιπαρέβαλλαν με δηλωθέντα εισοδήματα, διαπιστώνοντας κρούσματα εκτεταμένης φοροδιαφυγής ύψους 46,74 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, πρωταγωνιστικό ρόλο...

Σε νέα δημοσκόπηση φέρνει κάτω από το 37% τα δύο μεγάλα κόμματα


Στην δημοσκόπηση για λογαριασμό του Βήματος, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 22,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 14,7%!!!

Ακολουθούν το ΚΚΕ 9,1%, ΛΑΟΣ 6,3%, ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, Δημοκρατική Αριστερά 4,2%, Οικολόγοι 3,4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Άρμα Πολιτών 1,8 %, ενώ άλλο κόμμα θα ψήφιζαν το 4,1% των ερωτηθέντων...

Δείτε το νέο “sexy” βίντεο της Beyonce


Κυκλοφόρησε το video clip της Beyonce για το κομμάτι "Party" -όπου συμμετέχει και ο J.Cole-  και όπως ήταν φυσικό ανέβασε την θερμοκρασία και τα σχόλια.

Φυσικά τίποτα δεν φανερώνει ότι η τραγουδίστρια είναι έγκυος και μάλιστα στον έκτο μήνα! Ειδικά για όσους θεώρησαν ότι η εγκυμοσύνης της είναι ψέμα, στάθηκαν στην πολύ προκλητική της εμφάνιση.

Το video clip το γύρισε τον περασμένο Αύγουστο στο Νew Jersey και έχει γυρίσει και αρκετά ακόμα για τα τραγούδια...

Ρωσία: Ανοιξε και πάλι το θέατρο Μπολσόι


Το θρυλικό θέατρο Μπολσόι άνοιξε ξανά σήμερα τις πύλες του στους φιλότεχνους όλου του κόσμου, μετά από έξι χρόνια που παρέμεινε κλειστό προκειμένου να ανακαινιστεί.
Στο γκαλά που οργανώνεται απόψε για τα εγκαίνια αναμένεται να παρεβρεθούν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα Ρώσων συνθετών, όπως του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι και του Σεργκέι Προκόφιεφ...

Εννιά στις 10 τράπεζες λένε «ναι» στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Κατηγορηματικά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διευθυντής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα στην προοπτική της εθελοντικής απώλειας του 50% της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων από τις τράπεζες σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα. Ο ίδιος χαρακτηρίζει ιστορική τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα και θεωρεί ότι τόσο η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος όσο και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «χρύσωσαν» το χάπι που έπρεπε να «καταπιούν» οι τραπεζίτες.

Τουλάχιστον εννέα στις 10 τράπεζες είναι πιθανόν να δεχτούν «κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος...

Fitch: Το «ελληνικό κούρεμα» μπορεί συνιστά πιστωτικό γεγονός


Ως πιστωτικό γεγονός χαρακτηρίζει την εφαρμογή απομείωσης κατά 50% του ελληνικού χρέους ο διεθνούς οίκος αξιολόγησης Fitch. Στην έκθεσή του όπου σχολιάζει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναφέρει: «Η επιβολή απομείωσης του ελληνικού χρέους κατά 50% μπορεί να συνιστά για εμάς πιστωτικό γεγονός».

Ο Fitch θεωρεί ότι...

29 Οκρωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης


Η 29η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης» το 2004, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης, που συσπειρώνει στους κόλπους της γιατρούς και ασθενείς.
Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι να ενημερώσει ασθενείς, ιατρούς και κοινό και να αυξήσει την επίγνωση για την ασθένεια, ώστε να δώσει στους ασθενείς που πάσχουν από Ψωρίαση την προσοχή και την κατανόηση που τους αξίζει.
Παρότι αναφέρεται ήδη από την αρχαιότητα, η Ψωρίαση παραμένει από πολλές απόψεις μια κρυφή ασθένεια...

Σαν Σήμερα, 29 Οκτωβρίου


  • Γεγονότα

1814: Καθελκύεται στις ΗΠΑ το πρώτο πολεμικό ατμόπλοιο, με το ελληνικό όνομα «Δημολόγος».
1863: Ιδρύεται ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός από τον ελβετό Ερρίκο Ντυνάν.
1914: Οι Έλληνες της Κύπρου χαιρετίζουν την προσάρτηση της νήσου από τη Μεγάλη Βρετανία ως το πρώτο βήμα για την ένωση με την Ελλάδα.
1918: O φιλοβενιζελικός Εμμανουήλ Μαχαίρας εκλέγεται γενικός γραμματέας της νεοσύστατης Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ)...

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παπουτσής: «Φασίζουσες μειοψηφίες» πίσω από τα επεισόδια στις παρελάσεις


«Φασίζουσες μειοψηφίες επέλεξαν τη σημερινή μέρα του ΟΧΙ στο φασισμό, να επιβάλλουν με τη βία την παρουσία τους» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις παρελάσεις.

«Την ημέρα μνήμης και σεβασμού των ηρώων που έπεσαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ορισμένοι, ελάχιστοι, με μειωμένη κοινωνική και πολιτική υπευθυνότητα, επέλεξαν να οργανώσουν τη δράση και τις πράξεις τους επιχειρώντας την ταπείνωση των θεσμών, του Έθνους και του λαού» είπε...

Ματαιώσεις και επεισόδια στις παρελάσεις σε όλη τη χώρα


Οι αποδοκιμασίες του κόσμου τον ανάγκασαν σε αποχώρηση
Φυγάδευση Παπούλια και επισήμων στην Θεσσαλονίκη

Με ένταση, πανό, μαύρα μαντίλια και πολιτικούς που φυγαδεύθηκαν εν μέσω συνθημάτων και βολής αβγών εορτάσθηκε η εφετινή 28η Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα. Η παρέλαση ματαιώθηκε σε αρκετές πόλεις λόγω της διαμαρτυρίας διαδηλωτών που αρνούνταν να αποχωρήσουν αν οι επίσημοι δεν απομακρύνονταν. Αποκορύφωμα των επεισοδίων ήταν η αποχώρηση εν μέσω συνθημάτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης, λόγω της παρουσίας...

Πάμε για εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου;


Λέτε να το δούμε;
Αρνητικά τοποθετείται ο Αντ. Σαμαράς ως προς το αν η ΝΔ θα ψηφίσει τη νέα δανειακή συμφωνία. «Εγώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπογράφω» είναι το επιχείρημα του προέδρου της ΝΔ. Αν επομένως η κυβέρνηση επιμείνει, έστω πολιτικά και όχι νομικά, να ψηφιστεί η νεά σύμβαση με πλειοψηφία 180 βουλευτών, αυτό σημαίνει εκλογές.

Ήδη τα εκλογικά σενάρια έχουν φουντώσει. Και σε περίπτωση που οι εξελίξεις...

Δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδωρίδη Ηλία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Η προτροπή των Δ.Σ. συνδικαλιστικών φορέων της πόλης μας προς του Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του νομού μας, να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, δεν ήταν δυνατόν να εισακουστεί από εμένα, διότι ισοδυναμούσε με ακύρωση του Ευρωπαϊκού δρόμου ρύθμισης του δανεισμού  και του χρέους της Ελλάδας, την ανατροπή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και οδηγούσε την Χώρα στην κατάσταση Χωρών του Τρίτου Κόσμου όχι της Ασίας αλλά της Αφρικής.
    Γνωρίζετε πιστεύω και εσείς και τα μέλη των φορέων που εκπροσωπείτε...

Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου


Η Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, για να φέρει στο προσκήνιο το έργο των ανθρώπων της ένατης τέχνης.
Η 28η Οκτωβρίου 1892 θεωρείται σημαδιακή ημερομηνία για το είδος, επειδή στο Παρίσι προβλήθηκε η δεκαπεντάλεπτη ταινία του Εμίλ Ρενό «Ο φτωχός κλόουν», που θεωρείται η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων.
Καθιερώθηκε το 2002 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Δημιουργών Κινουμένου Σχεδίου (ASIFA), μιας οργάνωσης εταίρου της UNESCO.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:...

28 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων


Η Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων καθιερώθηκε το 2005 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και γιορτάζεται κάθε Οκτώβριο (το 2007 στις 28 Οκτωβρίου), με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την αξία της δωρεάς οργάνων σώματος, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευεργετηθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση...

Σαν σήμερα, 28 Οκτωβρίου


  • Γεγονότα

312: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος νικά το στρατό του διεκδικητή του θρόνου Μαξέντιου στη μάχη της Μουλβίας Γεφύρας στη δεξιά όχθη του Τίβερη. Την προηγούμενη μέρα είχε δει ως όραμα στον ουρανό ένα σταυρό με τις λέξεις «Εν τούτο νίκα».
1886: Γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη από τον πρόεδρο Κλίβελαντ. Είναι δώρο της Γαλλίας για τη 100η επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.
1919: Ξεκινά στις ΗΠΑ η Ποτοαπαγόρευση...

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αυτήν την ώρα το διάγγελμα του πρωθυπουργού στον Ελληνικό λαό


Αλέξης Τσίπρας: Ενα ακόμη βήμα στο κενό η συμφωνία των Βρυξελλών


Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου είναι ένα ακόμη βήμα στο κενό για την ευρωζώνη και ένα ακόμα καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου για τον ελληνικό λαό, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί σήμερα να μας παρουσιάσει ως παράδεισο όλα όσα ξόρκιζε χθες ως κόλαση».

Με τη συμφωνία των Βρυξελλών, πρόσθεσε, αποδεικνύεται ότι όλο αυτόν τον καιρό οι πολιτικές της κυβέρνησης ήταν εγκληματικές και στο τέλος μας οδήγησαν στην ουσιαστική χρεοκοπία.
Μας έβαλαν στην εθνική περιπέτεια με χρέος στο 115% του ΑΕΠ και στην καλύτερη περίπτωση θα μας βγάλουν φτωχούς, ταπεινωμένους, διαλυμένους και με χρέος 120% του ΑΕΠ...

Γ. Καρατζαφέρης: Θεσμοποίηση της ταπείνωσης


Για «θεσμοποίηση της ταπείνωσης» με τη συμφωνία των Βρυξελλών έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και καταλόγισε στον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες τους ότι είναι είτε ανυποψίαστοι, είτε πολιτικά δόλιοι.
«Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι γι' αυτά που αποδέχθηκαν, είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνοι με τον τρόπο που θέλουν να τα παρουσιάσουν», παρατήρησε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και παρέπεμψε στο 1983 και την υπογραφή για τις αμερικανικές βάσεις...

Βενιζέλος: Οχι νέα μέτρα, ασφαλείς οι συντάξεις


«Οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την ανάγκη λήψης νέων μέτρων αφού, όπως είπε, τα μέτρα για το 2012 έχουν ψηφιστεί, έχουν ληφθεί και αυτά είναι, υπό την προϋπόθεση ότι όλα όσα έχουν ψηφιστεί εφαρμόζονται. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος...

Γερμανοί βουλευτές χαιρέτισαν τις «ηγετικές ικανότητες» Μέρκελ


Οι βουλευτές της συμπολίτευσης χαιρέτισαν σήμερα τις "ηγετικές ικανότητες" της καγκελαρίου 'Αγγελας Μέρκελ μετά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, στις οποίες η Γερμανία επέβαλε κάποιους από τους βασικούς στόχους της.

"Επέβαλε σε μεγάλο βαθμό τη θέση της δείχνοντας τις ηγετικές ικανότητές της στην Ευρωπαϊκή Ένωση", ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Σημείωσαν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα συνιστούν "ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη σταθεροποίηση του ευρώ" αλλά επισήμαναν ταυτόχρονα ότι...

Παρέλαση-εξπρές χωρίς βουλευτές και υπουργούς στη Θεσσαλονίκη


Παρέλαση - «αστραπή» και χωρίς επισήμους, ήταν η σημερινή παρέλαση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη. Η διέλευση των μόλις 15 σχολείων, κράτησε λιγότερο από 35 λεπτά.
Στην εξέδρα των επισήμων δεν παρέστη ούτε ένας βουλευτής, γεγονός που σχολιάστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, την πρώτη θέση κατέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ λίγο πιο πίσω καθόταν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πλαισιωμένος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους...

Γιαννιτσά: "Αδέσποτη μητέρα με τρία μικρά ψάχνουν σπίτι". SOS!!! (φώτο)


Από τον Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών γίνετε γνωστό πως εντοπίστηκε αδέσποτη μητέρα με τα 3 μικρά της, τα οποία κάποιος προφανώς τα άφησε σε αυλή σπιτιού στον συνοικισμό Γιαννιτσών. Τονίζουν πως ΕΠΕΙΓΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ καθώς η κυρία που έχει το σπίτι δεν είναι σε θέση να τα κρατήσει για λόγους υγείας.

τηλ επικοινωνίας 6975701437

Αλ. Παπαρήγα: Αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας


Αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας, υποστήριξε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ και την απόφαση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%.
Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για ελεγχόμενη πτώχευση που μπορεί, όπως είπε, να εξελιχθεί και σε ανεξέλεγκτη πτώχευση.
Πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε ένας συμβιβασμός που...

Σαμαράς: Ο κύκλος της κυβέρνησης έκλεισε


Αναποτελεσματική ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρέους χαρακτήρισε τη χθεσινή συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ο Αντώνης Σαμαράς εντοπίζοντας παράλληλα σοβαρούς κινδύνους εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.

Στη δήλωσή του αναφέρει:
"Το 2020 το χρέος θα είναι όσο και το 2009. Δηλαδή στο 120% του ΑΕΠ. Αυτή η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι σε 9 χρόνια από σήμερα θα μας έχει φέρει...

Μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό στις 8 το βράδυ


Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό θα απευθύνει στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου θα αναφερεθεί στη συμφωνία και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Στις 4:30 θα ενημερώσει για το ίδιο θέμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ αμέσως μετά θα συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει ακολούθως τους πολιτικούς αρχηγούς.

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 4:30 το απόγευμα...

Save Greece: Το κίνημα που γεννήθηκε στο Hollywood και θα σώσει την Ελλάδα (foto)


#save_greece Gisele
Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, η δυσφορία και η απόγνωση του ελληνικού λαού, η βίαιη στάση της αστυνομίας και τα εκτεταμένα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, συγκίνησαν ολόκληρη την υφήλιο. Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς ειδήσεις από την Ελλάδα και οι εικόνες από το Σύνταγμα κάνουν τον γύρο του κόσμου...

«Καίει» τον Ολυμπιακό η έκθεση της αστυνομίας!


Με αφορμή την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά του Ολυμπιακού για «εκτεταμένα» επεισόδια στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο για την 4η αγωνιστική, το sport-fm.gr δημοσιεύει την έκθεση της αστυνομίας που «καίει» τους «ερυθρόλευκους» και ουσιαστικά τους απειλεί με τιμωρία της έδρας τους!

Είναι γνωστό πως τόσο το φύλλο αγώνα, όσο και η έκθεση του παρατηρητή της Σούπερ Λίγκας, δεν αναφέρουν κάτι επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό στο επίμαχο παιχνίδι.

Ωστόσο, η έκθεση της αστυνομίας για όσα φέρονται να έχουν συμβεί στο Παγκρήτιο...

«Αν η συνταγή είναι η ίδια δεν την ψηφίζουμε» δηλώνει η ΝΔ


Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η ΝΔ σχετικά με την νέα δανειακή σύμβαση, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι «θα δούμε τη συμφωνία και θα αποφασίσουμε». Πιο συγκεκριμένος ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομικών του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι «αν η συνταγή είναι η ίδια δεν θα την ψηφίσουμε».

Ειδικότερα για το θέμα της εποπτείας, ο Γ.Μιχελάκης δήλωσε:..

Με ανοιχτή διαδικασία η επιλογή γενικών διευθυντών


Με ανοιχτή διαδικασία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν υπάλληλοι από οποιοδήποτε υπουργείο θα επιλεγούν οι γενικοί διευθυντές Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων, βάσει χθεσινής απόφασης του Δ. Ρέππα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επιλογή θα γίνει από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) με αντικειμενικά κριτήρια και όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην προκήρυξη «δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν, εκτός των μονίμων υπαλλήλων του οικείου υπουργείου, και οι μόνιμοι υπάλληλοι όλων των άλλων υπουργείων», εφόσον διαθέτουν...

Γιατροί τσακώνονταν μέσα στο χειρουργείο!


Σε καταγγελία-σοκ για τη στάση τριών γιατρών στην καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» προχώρησε, χθες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατήγγειλε ότι γιατροί της συγκεκριμένης κλινικής -η οποία είναι η μοναδική δημόσια παιδοκαρδιοχειρουγική κλινική της χώρας- μετέφεραν τις διαμάχες τους ακόμα και μέσα στα χειρουργεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να ξυπνούν από τη νάρκωση δίχως να έχουν χειρουργηθεί, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, οι γιατροί...

Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 08:33 Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 Ενότητα και συναίνεση ξαναζητάει ο Βενιζέλος


Με δηλώσεις του περί ενότητος, συναίνεσης και στήριξης από τα πολιτικά κόμματα της συμφωνίας για «κούρεμα» του χρέους κατά 50% ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να τονίσει την ανάγκη για «ανόρθωση της πατρίδας» χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια αναφορά στην ασαφή τοποθέτησή του προ ημερών περί 180 ψήφων.
«Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποιος που δεν θα θελήσει να στηρίξει αυτή τη συμφωνία. Αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχει έστω και ένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή, έστω κι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που δεν θέλει κι αυτός...

Σε «κούρεμα» 50% κατέληξε το ολονύχτιο θρίλερ με τις τράπεζες στις Βρυξέλλες


Μετά από μαραθώνιες συνομιλίες στις Βρυξέλλες, επήλθε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 100 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι ανέφερε ότι με τη συμφωνία καθίσταται δυνατή η μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ της χώρας έως το 2020. Είπε επίσης ότι θα μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά 100 δισ. ευρώ με εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Σε ό,τι αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι...

Σαν σήμερα, 27 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: 
  • Γεγονότα

1822: Ο Κανάρης πυρπολεί τουρκική υποναυαρχίδα στην Τένεδο.
1829: Ο τσάρος Νικόλαος Α' αποστέλλει στην Ελλάδα 6.000 τυφέκια και 12 πυροβόλα, προς ενίσχυση του νεοσύστατου ελληνικού στρατού, κατόπιν αιτήματος του Καποδίστρια.
1886: Το μουσικό έργο του Μόντεστ Μουσόργκσκι «Μια νύχτα στο φαλακρό βουνό» κάνει πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη.
1922: Ο Μουσολίνι πραγματοποιεί τη «Μεγάλη Πορεία» προς τη Ρώμη για την κατάληψη της εξουσίας...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η μεσογειακή διατροφή κάνει καλό στην γυναικεία γονιμότητα


Οι γυναίκες που ακολουθούν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής (πολλά φρούτα και λαχανικά, ψάρια και δημητριακά) είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν δυσκολίες ως προς την επίτευξη κύησης, σύμφωνα με νέα ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Fertility and Sterility.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ναβάρα με επικεφαλής την Δρ Εστεφάνια Τολέδο έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση σχεδόν 500 γυναίκες που είχαν προβλήματα γονιμότητας και τις συνέκριναν με περίπου 1.600 γυναίκες ίδιας ηλικίας, που είχαν αποκτήσει τουλάχιστον ένα παιδί. Βασιζόμενοι στις απαντήσεις που έδωσαν...

Euroleague: Το νέο σύστημα προανήγγειλε ο Μπερτομέου


Αλλαγές έρχονται στην Euroleague από τη σεζόν 2012/2013, όπως προανήγγειλε ο Τζόρντι Μπερτομέου στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου χορηγού της διοργάνωσης για την επόμενη τριετία.
Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με την φάση των «16». Εκεί, όπως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής θα προστεθούν 8 περισσότεροι αγώνες. Οι ομάδες ανά όμιλο θα αυξηθούν σε 8, δηλαδή πριν τα πλέι οφ η καθεμία θα δίνει 14 αγώνες.
Επίσης αλλάζουν και οι μέρες διεξαγωγής των αγώνων...

Εισαγγελική έρευνα για τα τραπεζικά δάνεια προς το Alter


Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απιστίας από μέλη διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, που χρηματοδότησαν τον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER», ερευνάται από τον εισαγγελέα.
Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή όσα ανέφερε πρόσφατα για το θέμα ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε υπερχρεωμένο τηλεοπτικό σταθμό, διατυπώνοντας ερώτηση για την τακτική των τραπεζών...

Με μαύρα περιβραχιόνια οι καθηγητές στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


Με μαύρα περιβραχιόνια, σύμβολο πένθους, σχεδιάζουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στην παρέλαση οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, οι καθηγητές θα παρελάσουν κι αυτοί στην εθνική εορτή, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τα ζητήματα της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα...

Με «συμμάζεμα» ύψους 27 εκατ. ευρώ ο νέος προϋπολογισμός της Βουλής


Μειωμένος κατά 27 εκατ. ευρώ (13,65%) σε σχέση με το 2011, είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012. Σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού που κατάρτισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος και θα καταθέσει αύριο, Πέμπτη, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή - ώστε να εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση την προσεχή Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011- το συνολικό ύψος των πιστώσεων που προτείνονται είναι 170.972.000 ευρώ έναντι πιστώσεων ύψους 197.988.000 ευρώ του οικονομικού έτους 2011 (ο προϋπολογισμός του οποίου ήταν μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 9,29% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2010)...

Η βότκα σκότωσε την Amy Winehouse!


Από υπερβολική δόση αλκοόλ πέθανε σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα του δικαστηρίου St Pancras η Amy Winehouse.

Περίπου 4,5 φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο όριο του αλκοτέστ ήταν σε περιεκτικότητα αλκοόλης το αίμα της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησαν οι ιατροδικαστές του St. Pancras οι οποίοι κάνουν λόγο για κακοτυχία.

Κι αυτό, διότι σπάνια επέρχεται δηλητηρίαση σε άνθρωπο συνηθισμένο στο αλκοόλ από αυτές τις ποσότητες οινοπνεύματος στο αίμα του. Υπενθυμίζεται, πως...

Θεσσαλονίκη: Εντονες αποδοκιμασίες πολιτών κατά Μπεγλίτη και Μαγκριώτη (Video)


Πρωτοφανείς αποδοκιμασίες από εξαγριωμένους Θεσσαλονικείς υπέστησαν το πρωί ο υπουργός Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτης και ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Ι. Μαγκριώτης, την ώρα που εισέρχονταν στον ναό του Αγίου Δημητρίου για να παραστούν στην πανηγυρική δοξολογία του Πολιούχου της πόλης.

Ήδη προτού αφιχθεί η υπουργική αποστολή, δεκάδες αγανακτισμένοι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ πολλοί τραγουδούσαν: «Βρε που πήγαν της βοήθειας τα λεφτά; Βρε που πήγαν της βοήθειας τα λεφτά; Πήγανε στους λωποδύτες για να κλείσουν μαύρες τρύπες..»

Η άφιξη της υπουργικής αποστολής...

Στα 10 δισ. ο πληθυσμός της Γης το 2100


Ο πληθυσμός της Γης, που σήμερα αγγίζει τα επτά δισεκατομμύρια, θα ξεπεράσει τα δέκα μέχρι το 2100 και ίσως φτάσει και τα 15, αν βελτιωθούν τα ποσοστά γονιμότητας, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Η "Κατάσταση του Παγκόσμιου Πληθυσμού 2011" δημοσιεύεται λίγο πριν τις εκδηλώσεις της 31ης Οκτωβρίου, με αφορμή το γεγονός της αύξησης του πληθυσμού του πλανήτη που θα ξεπεράσει τα επτά δισεκατομμύρια...

Φτηνά πολιτικά παιχνίδια από τα φερέφωνα του Παπανικολάου


Ο πρώην δημ. Γιαννιτσών κ. Παπανικολάου
     Την έκδηλη αγωνία αλλά και την αβεβαιότητα του τέως δημάρχου Γιαννιτσών για το πολιτικό του μέλλον μετά την κατάρρευση του κόμματός του , αποτυπώνει το μπαράζ κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων σε εφημερίδα του τέως έμμισθου συνεργάτη του Θόδωρου Κοτουχίδη.
     
        Με ολοφάνερη σκοπιμότητα και παντελή απουσία κάθε έννοιας αλήθειας , ο μέχρι πρότινος έμμισθος

Ολική επαναφορά Βαμβίνη. Ο Στάμκος τον διόρισε γενικό γραμματέα στο δήμο Πέλλας.


Ο Δήμ/χος Πέλλας κ. Στάμκος
    Μετά την πρόσφατη εμφάνιση του πρώην δημάρχου Γιαννιτσών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας , αναζωπυρώθηκαν οι φήμες στην κεντροδεξιά παράταξη του κάμπου των Γιαννιτσών για ολική επαναφορά του Στέλιου Βαμβίνη.

  Οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στο αυτοδιοικητικό και κομματικό χώρο της ΝΔ, κάνουν λόγο για πολιτική συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι του 2010 λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές.
     
     Οι πηγές μας λοιπόν από τα Γιαννιτσά μας ενημερώνουν πως...

Με τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο" απόψε στην ΕΤ3


“Με τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο” πήγε η ΕΤ3, η οποία με ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί απόψε στις 8.45 μ.μ. παρουσιάζει την περίφημη έκθεση για την αρχαία Μακεδονία, που φιλοξενείται σε ένα από τα ομορφότερα μουσεία του κόσμου, ύστερα από προετοιμασία επτά ετών. Το ντοκιμαντέρ επιμελήθηκε η Χριστίνα Σιγανίδου.

Προσωπικότητες από τον χώρο της αρχαιολογίας, των τεχνών και της πολιτικής εκφράζουν τη συγκίνησή τους για την ευτυχή εξέλιξη της έκθεσης μέσα στη δύσκολη σημερινή συγκυρία για την Ελλάδα. Μιλούν οι...

Έδεσσα: Σύσκεψη για την προστασία - αξιοποίηση της λίμνης Βεγορίτιδας


Η προστασία και αξιοποίηση της λίμνης Βεγορίτιδας βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Βεγορίτιδας του νομού Πέλλας, παρουσία των αρμόδιων αυτοδιοικητικών φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Βεγορίτιδα αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματική προστασία της λίμνης, ενώ τέθηκαν τέσσερις σημαντικοί στόχοι για το άμεσο μέλλον...

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που λήστεψε τον διευθυντή των ΕΛ.ΤΑ. Αριδαίας

Στην εξάρθρωση πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που εκτιμάται ότι βρίσκεται πίσω από ένοπλες ληστείες που έγιναν κατά τους τελευταίους 11 μήνες σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και μεταξύ αυτών τη ληστεία σε βάρος του διευθυντή των ΕΛ.ΤΑ. Αριδαίας του νομού Πέλλας, προχώρησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα, συνελήφθησαν δύο 27χρονοι ομογενείς, που φέρονται ως...

Daily Mail: Φρίκη με 18χρονη Ελληνίδα στην Ν. Αφρική


Μάχη να κρατηθεί στην ζωή δίνει μία 18χρονη ελληνικής καταγωγής στη Νότια Αφρική, η οποία έπεσε θύμα επίθεσης μαζί με την 16χρονη φίλη της στο προάστιο Λινμέγιερ του Γιοχάνεσμπουργκ νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η 18χρονη Kirsty Theologo νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο 75% του σώματός της, ενώ η φίλη της νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική.
Η εφημερίδα της Νότιας Αφρικής The Star έκανε λόγο για σατανιστική τελετή και ανέφερε ότι...

Σαν σήμερα, 26 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: 
  • Γεγονότα

740: Ισχυρός σεισμός πλήττει την Κωνσταντινούπολη. Πολλοί νεκροί και μεγάλες καταστροφές.
1863: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαίρου της Αγγλίας και τίθενται οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος.
1912: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Θεσσαλονίκη απ' τους Οθωμανούς. Την ίδια μέρα, οι Σέρβοι καταλαμβάνουν τα Σκόπια.
1929: Εγκαινιάζεται από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το φράγμα του Μαραθώνα. Με τον περιορισμό των υδάτων δημιουργείται μια λίμνη, από την οποία υδρεύονται η Αθήνα και ο Πειραιάς...

Γκι Φέρχοφσταντ: Στο 60% το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Στο 60% θα ανέρχεται το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους που θ' ανακοινωθεί την Τετάρτη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ.
Ο ευρωβουλευτής επέδειξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγγραφο, που υποστήριξε ότι είναι αντίγραφο του σχεδίου απόφασης και το οποίο, όπως είπε, κυκλοφορεί στους διαδρόμους της γερμανικής Βουλής.
Παράλληλα, κατά τη συζήτηση...

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο μόνος τρόπος να «πέσει» η Βουλή! (vid)

Ένα εξαιρετικά σατιρικό βίντεο δημιούργησε ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών,
πραγματοποιώντας μια πολύ έξυπνη παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού στα κινητά τηλέφωνα «Angry Birds».
Ο τίτλος του παιχνιδιού ονομάζεται «Agry Greeks» και ήδη έχει διαδοθεί ευρέως στο διαδίκτυο. Τέσσερις χαρακτηριστικές φιγούρες της ελληνικής κοινωνίας, ένας συνταξιούχος, ένας φίλαθλος του Ηρακλή, ένας ταξιτζής και ένας νεολαίος, προσπαθούν εξοργισμένοι από την κοινωνική κατάσταση...