Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

28 Ιανουαρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός της είναι η ενημέρωση του ευρωπαίου πολίτη για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία στην εποχή των υπολογιστών και του ίντερνετ αμφισβητούνται και ακυρώνονται, όχι μόνο από κρατικές υπηρεσίες, αλλά και από ιδιωτικούς φορείς. Τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν προϋπόθεση για την άσκηση άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της ελευθερίας του λόγου και της συνείδησης...

Σαν Σήμερα, 28 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Παλλάδιος, Χάρις.

Γεγονότα

1826: Η Ναυμαχία του Αράξου. Ο Ανδρέας Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο και τον αναγκάζει να καταφύγει στην Πάτρα. Έτσι, κατορθώνει να μπει στο πολιορκούμενο Μεσολόγγι και να το εφοδιάσει με τρόφιμα και πολεμοφόδια.


1896: Η πρώτη κλήση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Γουόλτερ Άρνολντ τιμωρείται με πρόστιμο ενός σελινίου, επειδή συνελήφθη να τρέχει με το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 12 χλμ/ώρα κι ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 3 χλμ/ώρα.

Κηδεύτηκε σήμερα στα Γιαννιτσά η πρώην αντινομάρχης Αναστασία Ταβουκτσόγλου

Τον τελευταίο χαιρετισμό απεύθυναν φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου στην πρώην αντινομάρχη Νομού Πέλλας και πρώην δημοτική σύμβουλο Γιαννιτσών Αναστασία Ταβουκτσόγλου η οποία κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην πόλη των Γιαννιτσών.
Όλοι οι συντελεστές του Πέλλα Δώθε εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα οικεία της πρόσωπα και της ευχόμαστε “καλό ταξίδι”.

Παγετός και χιόνια από αύριο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας για τον νομό Πέλλας

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη την χώρα από την Δευτέρα με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τους παγετούς και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Επίσης θα έχουμε θυελλώδεις βοριάδες που θα φτάνουν τα 8 ακόμα και 9 μποφόρ.
Όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στον νομό Πέλλας αναμένετε μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας την εβδομάδα που μας έρχεται και προς το τέλος αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις.

Έτσι λοιπόν από αύριο Κυριακή τα χαρακτηριστικά του καιρού ανά περιοχή θα είναι ως εξής:..

Πρωτοβουλία – πρόταση του Βουλευτή Πέλλας Ηλία Θεοδωρίδη προς τους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 Η ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

Ο εντοπισμός της παθογένειας του εκλογικού συστήματος, που απορρέει από την διατήρηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, κυρίως της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, δεν είναι σημερινός.
Γιατί λοιπόν διατηρείται για δεκαετίες μια ανισομέρεια στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα και την υπόλοιπη επικράτεια;
Από τις μεγαλύτερες αρνητικές πολιτικές συνέπειες της είναι η σχέση διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική και τα οικονομικά συμφέροντα...

Απίστευτο ατύχημα μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών. Μία νεκρή ,δύο χαροπαλεύουν και ένα βαριά τραυματισμένο παιδί.

Σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων σε κεντρικό δρόμο των Γιαννιτσών είχε  ως τραγικό απολογισμό, μια νεκρή γυναίκα 46 ετών και τρεις βαριά τραυματίες .Συγκεκριμένα στις 12 το βράδυ 27 Ιανουαρίου ένας σε πλήρη μέθη οδηγός προκάλεσε ένα απίστευτο ατύχημα στο ύψος της Μητρόπολης Γιαννιτσών επί της οδού Μητροπόλεως.

Ο οδηγός (στρατιωτικός ΕΠΟΠ) ανέβαινε με ιλιγγιώδη ταχύτητα την οδό Μητροπόλεως με κατεύθυνση το στρατόπεδο στο Τσαλί. Στο ύψος της Μητρόπολης συγκρούεται με προπορευόμενο όχημα...

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σάλος από τη ''βόμβα'' Μπουτάρη-''Κωλοχώρι η Χαλκιδική, χωρίς τη Θεσσαλονίκη''!

Σε μια κατά τα άλλα ήρεμη συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έκανε μια δήλωση που ήδη προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις...
''Τι θα ήταν η Χαλκιδική, χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κωλοχώρι. Η Χαλκιδική είναι επίνειο της Θεσσαλονίκης'' είπε σύμφωνα με το voria.gr, ο κ.Μπουτάρης, όταν κλή-θηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι τουρίστες που φτάνουν αεροπορικώς στη Θεσ-σαλονίκη κατευθύνονται στην Χαλκιδική.

Είναι χαρακτηριστικό όπως ανέφερε ότι από τους επιβάτες της Ryanair το 85% πη-γαίνουν στη Χαλκιδική και μόλις το 15% μένουν στη Θεσσαλονίκη...

Απόψε στις 9:30 ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φ.Μακρίδης στο Πέλλα TV

Στο studio  της «Πέλλα Τηλεόρασης» και στην εκπομπή «Ανακρίσεις» είναι προσκεκλημένος ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης, σε μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί.

Τι απαντά σε όσα του προσήψε ο βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης; Ποιον υποψήφιο θα προτείνει η δημοτική του ομάδα  στη ΝΔ για το δήμο Αλεξάνδρειας;

«Ψάξτε τους συγγενείς μου μέχρι 15ου βαθμού. Εγώ...

Πέλλα: Πρωτοβουλία πολιτών με 14 προτάσεις για κοινωνική αλληλεγγύη

Η κρίση που πλήττει τη χώρα μας, αποτέλεσμα των αδιέξοδων και ανάλγητων πολιτικών που επιβάλλουν η κυβέρνηση και η Τρόικα, δεν αφορά μόνο οικονομικά μεγέθη και αριθμούς, αλλά πρώτα απ’ όλα ανθρώπους. Και ανεξάρτητα από τις ε-κτιμήσεις του καθενός μας για το πώς φτάσαμε ως εδώ, ποιος φταίει και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ένα από τα πρωταρχικά ζητήματα αυτή τη στιγμή είναι τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για το μεγάλο κύμα φτώχειας, που σαρώνει ήδη την κοινωνία μας καθιστώντας το μέλλον της κάτι παραπάνω από ζοφερό...

27 Ιανουαρίου, Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου στην Πολωνία.
Το σχέδιο της απόφασης αυτής, που υποβλήθηκε από το Ισραήλ και υποστηρίχθηκε από 89 χώρες, «καλεί τα κράτη - μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και να βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας».

Σαν Σήμερα, 27 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1593: Το Βατικανό οδηγεί σε δίκη τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο για τις αιρετικές απόψεις του.
1827: Ελληνικά επαναστατικά τμήματα υπό τους Διονύσιο Βούρβαχη, Παναγιώτη Νοταρά και Ιωάννη Μαυροβουνιώτη δέχονται επίθεση 2.000 πεζών και 600 ιππέων υπό τον Κιουταχή, στο Καματερό Αττικής. Στη μάχη που επακολούθησε έπεσε ηρωικά ο Βούρβαχης μαζί με 300 μαχητές.


1880: Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον πατεντάρει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.


1888: Ιδρύεται η Εθνική Γεωγραφική Εταιρία στις ΗΠΑ, που εκδίδει το περιοδικό National Geographic.

Ζήσης Βρύζας ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης (26/1) το έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με κύριο θέμα την επόμενη μέρα στην ομάδα, ύστερα από τη γνωστοποίηση της παραίτησης του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η χθεσινή (25/1) πληροφορία ότι ο Ζήσης Βρύζας θα είναι ο νέος πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, επιβεβαιώθηκε κι επίσημα, με τον πρώην πλέον αντιπρόεδρο, να αναλαμβάνει τα καθήκοντα που μέχρι και σήμερα το πρωί κατείχε ο φίλος του Θοδωρής Ζαγοράκης.
Οπως δήλωσε και ο ίδιος ο Βρύζας, λίγο μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ...

Τέλος εποχής για Ζαγοράκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΟΚ μετά τα όσα ακολούθησαν τον εντός έδρας αποκλεισμό του από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδας κι έφεραν την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης υπέβαλε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μία απόφαση που στριφογύριζε στο μυαλό του αμέσως μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα το βράδυ της Τετάρτης (25/1).
Ο Ζαγοράκης γνωστοποίησε την απόφασή του στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή.
Ο τελευταίος προσπάθησε να τον μεταπείσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς ο Ζαγοράκης επέμενε στην παραίτησή του.
Πλέον όλοι περιμένουν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει την Πέμπτη (27/1) για την επόμενη ημέρα στην ομάδα...

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στην σύλληψη 3 ατόμων για κατοχή ναρκωτικών προχώρησε η Ασφάλεια Εδέσσης

φώτο από palo.gr
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας μια γυναίκα 39 ετών και δύο άνδρες 40 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις του Νόμου «Περί Ναρκωτικών», του Νόμου «Περί Αλλοδαπών» και του Νόμου «Περί Όπλων». Αρχικά, το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου στο Πλεύρωμα Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου, που επέβαιναν ο 40χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 39χρονη ελληνίδα, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο λεβιέ ταχυτήτων και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 3,5 γραμμαρίων...

Μεταφορά Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης Αριδαίας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας ότι το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Αριδαίας μεταφέρθηκε στο κτίριο του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου , στο Εξαπλάτανο Αλμωπίας. 
          Για κάθε πληροφορία και ενημέρωση, σε  γεωργοκτηνοτροφικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα ίδια τηλέφωνα,  τα οποία λειτουργούν κανονικά.

26 Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Τελωνείων

Κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Τελωνείων, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων, για την ανάδειξη του έργου, το οποίο επιτελούν. Ειδικότερα, οι ελληνικές τελωνειακές αρχές διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στη διαφύλαξη της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών, των οικονομικών συμφερόντων της χώρας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών - μελών της από το αθέμιτο και παράνομο εμπόριο, προσφέροντας υποστήριξη στη νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 26 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Ξενοφών.

Γεγονότα
1531: Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει τη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας και αφήνει πίσω του 30.000 νεκρούς.


1785: Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, από τους Ιδρυτές - Πατέρες του Αμερικανικού Έθνους, σε επιστολή προς την κόρη του εκφράζει την αντίθεσή του για την επιλογή του αετού ως συμβόλου των ΗΠΑ. Ο ίδιος προτιμούσε τη γαλοπούλα.


1821: Αρχίζει η Διάσκεψη της Βοστίτσας (Αίγιο). Ο Παπαφλέσας ανακοινώνει στους προκρίτους ότι η επανάσταση εναντίον των Οθωμανών έχει οριστεί για τις 25 Μαρτίου...

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, που πρόκειται να δημοσιευθεί αύριο στο περιοδικό «Επίκαιρα». Τα στοιχεία αποτελούν κόλαφο για το κυβερνών κόμμα, καθώς κατατάσσεται... πέμπτο στην πρόθεση ψήφου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης για την πρόθεση ψήφου, πρώτη έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5% και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμη και αν προσπαθήσει να συμμαχήσει με τον ΛΑΟΣ ή το ΠΑΣΟΚ...

Στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης η αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη Σκύδρα

Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Σκύδρας στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αποκατάσταση χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (Χ.Α.Δ.Α.) περιοχής Τ.Κ. Ριζού Δήμου Σκύδρας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 280.000 ευρώ.
Με την προτεινόμενη πράξη θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης στο χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων της Τ.Κ. Ριζού του Δήμου Σκύδρας...

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ, οργή στο Μαξίμου

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τις χτεσινές διαρροές στην ψηφοφορία για κρίσιμα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα ακόμη και τη μη ψήφιση ρυθμίσεων όπως η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων την οποία προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Με δήλωση - βόμβα που έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης ζητεί την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

Δεν πέρασε στη Βουλή η ρύθμιση για τα φαρμακεία

Δυσάρεστη έκπληξη για τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο έκρυβε η χθεσινοβραδινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή στο άρθρο 29 που αφορούσε στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

Το κλίμα πυροδότησε η στάση του υπουργού Υγείας, ο οποίος παρά τις συστάσεις του προέδρου της Βουλής και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων να αποσύρει το επίμαχο άρθρο, αρνήθηκε επιμένοντας να τεθεί σε ψηφοφορία, αφού προηγουμένως...

Στα Γιαννιτσά Σεμινάριο Δασκάλων για την αντιμετώπιση της παιδικής επιθετικότητας στο σχολείο

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 18:00 και στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών ξεκινάει το σεμινάριο των Δασκάλων με τίτλο «Αντιμετώπιση της παιδικής επιθετικότητας στο Δημοτικό σχολείο».
Στόχος του σεμιναρίου είναι η διαχείριση της επιθετικότητας των παιδιών στο Δημοτικό σχολείο.
Το σεμινάριο είναι διάρκειας 14 ωρών και θα ολοκληρωθεί σε 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις.
Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι Δάσκαλοι θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν πρόγραμμα πρόληψης της επιθετικότητας στις τάξεις τους, με βάση το εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης « Το σπίτι των παιδιών» που θα τους διανεμηθεί δωρεάν...

Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα Γιαννιτσά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η _Η.Κ.Ε.Π.Α.Π., ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών
και η Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας
την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του εορτασμού
των Τριών Ιεραρχών.
Η Πρόεδρος της _Η.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, Ερασμία Λούσπα
Ο Πρόεδρος του Συλ/γου Εκπ/κών Α/θμιας Γιαννιτσών, Βασίλειος Κόκκαλης
Ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας, Αλέξανδρος Σταμενίτης...

Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης Εργαζομένων από το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Γιαννιτσών

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαιδευομένων για Συμμετοχή στα Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
Το Εργατικό κέντρο Γιαννιτσών σε συνεργασία με το ΝΕ/ΓΣΕΕ,
στα πλαίσια της υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για το Ανθρώπινο Δυναμικό του Ιδιωτικού Τομέα», υλοποιεί τα παρακάτω προγράμματα:..

Σαν Σήμερα, 25 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγορία, Μαργαρίτα.

Γεγονότα


1836: Θεμελιώνεται το κτίριο των Ανακτόρων στο λόφο της Mπουμπουνίστρας, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Φρειδερίκου Γκέρτνερ. Πρόκειται για το σημερινό κτίριο της Βουλής.
1837: Δημοσιεύεται διάταγμα του Όθωνα «Περί συστάσεως επιτροπής επί της εμψυχώσεως της εθνικής βιομηχανίας», που αποτελεί την πρώτη επίσημη προσπάθεια ανάπτυξης βιομηχανίας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Πρώτος πρόεδρος της επιτροπής διορίζεται ο Γεώργιος Κουντουριώτης.

Πέθανε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Metropolitan άφησε την τελευταία του πνοή o γνωστός σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας .Ο σκηνοθέτης υπέστη βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί προβληματίστηκαν για το αν θα έπρεπε να υποβληθεί ή όχι σε χειρουργείο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα ταινίας και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα παρασύρθηκε από ιδιωτική μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας...

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Εκλογές ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς έως τις 8 Απριλίου

Την διενέργεια εκλογών αμέσως μόλις κλείσει συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και πάντως όχι μετά τις 8 Απριλίου επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.
«Αμέσως μόλις κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση και κριθεί και πάλι βιώσιμο το  σύνολο του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές» δήλωσε ο  κ. Σαμαράς στο πρακτορείο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η συμφωνία για το πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού  χρέους, το PSI, θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Μαρτίου. «Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο» κατέληξε.

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την Φλώρα Θεοδώρου

1. Που σε βρίσκουμε αυτόν τον καιρό;
Βρίσκομαι με την ομάδα μου τους “Secret” στο Kamas. Ένα καταπληκτικό club στη Πανεπιστημίου. Εκεί κάνουμε ένα πολύ ανεβαστικό προγραμμά με ελληνικές και ξένες επιτυχίες.
2. Ποια είναι τα πιο πρόσφατα σου νέα;
Είμαστε στο studio με το συνεργάτη μου Πάνο Νικολακόπουλου και ηχογραφούμε τραγούδια.
3. Τι δεν ξέρουμε για σένα;
Ότι λατρεύω το Cinema και πιο πολύ ταινίες action...

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Έδωσε Βοσνιάδη, πήρε Ιορδανίδη

Παρελθόν από την Αναγέννηση ο Π. Βοσνιάδης
Στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γιώργου Ιορδανίδη από τον Αετό Σκύδρας προχώρησε τη Δευτέρα (23/01) η Αναγέννηση Γιαννιτσών. Ο 22χρονος θα βοηθήσει μεσοεπιθετικά την ομάδα της Πέλλας, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή οι Μπέκα, Κυζιρίδης ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά, ο Παναγιώτης Βοσνιάδης την Τρίτη (24/01) αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΛ και έτσι η Αναγέννηση θα προχωρήσει στην απόκτηση του Τόλη Αποστόλου για να τον αντικαταστήσει....

1η Σύσκεψη για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών 2012

 Θ. Θεοδωρίδης: Έγκαιρη προετοιμασία και πρόληψη σημαντικές προτεραιότητες για την Π.Ε. Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε χθές, Δευτερα, 23/1, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, η πρώτη σύσκεψη για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το 2012. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη,  συμμετείχαν ακόμη ο Δ/ντής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Μέριμνας κ. Κόντος, ο Γεν. Δ/ντής της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Κιοσέογλου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Πέλλας.

Στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα της έγκαιρης προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης...

Γιατί καταστρέφεται ο σοβάς στον τοίχο του σπιτιού σας;

Έχετε παρατηρήσει σκασίματα στην επιφάνεια του σοβά ή της βαφής του κτιρίου σας , ακόμη και αν αυτό είναι πρόσφατα ανακαινισμένο; Κάνετε κάθε χρόνο επιδιορθώσεις με σκοπό την καλύτερη εμφάνιση του κτιρίου και σε μερικούς μήνες το πρόβλημα επανέρχεται; Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;

Ο κύριος υπεύθυνος αυτής της ταλαιπωρίας για εσάς και τους τοίχους του κτιρίου σας, είναι τα άλατα που βρίσκονται τόσο στο έδαφος (τα θεμέλια του κτιρίου), όσο και στο εσωτερικό του τοίχου, δηλαδή στα οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για χορήγηση ποσόστωσης αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα) ανακοινώνεται ότι καλούνται όσοι δικαιούχοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ποσόστωσης αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα από την γαλακτοκομική περίοδο 2011-2012.
Δικαιούχοι είναι όσοι παράγουν και εμπορεύονται αγελαδινό γάλα, ή και γαλακτοκομικά προϊόντα από αγελαδινό γάλα, ή ετοιμάζονται να το πράξουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Ειδική κατηγορία δικαιούχων αποτελούν όσοι γεωργοί υπέβαλλαν...

Υπογραφή της Σύμβασης για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

 Θ. Θεοδωρίδης: Άμεση έναρξη και αποπεράτωση των σχολείων της Πέλλας

Σήμερα, 24/1, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας υπεγράφη η σύμβαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Ανάδοχο του έργου την εταιρεία «Άξιον- τεχνική Α.Ε.» Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,1 εκατομ. ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Έτσι λοιπόν, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, με την οποία είμαστε σε συνεχή επαφή δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την πρόοδο της σχολικής στέγης. Η   επίβλεψη της σχολικής στέγης πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και παρακολουθείται προσωπικά από το Δ/ντή κ. Τελιανίδη...

Σαν Σήμερα, 24 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Ζωσιμάς, Ξένη, Φίλωνας.

Γεγονότα

1827: Δύναμη από 2.000 έλληνες ατάκτους και 400 τακτικούς, υπό τους Ιωάννη Νοταρά, Δημήτριο Καλλέργη, Ιωάννη Μακρυγιάννη και με τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα άγγλο φιλέλληνα Θωμά Γκόρντον, μεταφέρεται με πλοία από τη Σαλαμίνα στην Καστέλα του Πειραιά, την οποία και οχυρώνει, και αρχίζει να πολιορκεί την ισχυρή τουρκική φρουρά που βρίσκεται στο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνος. Από τη θάλασσα ενισχύουν το ατμοκίνητο πλοίο Καρτερία, 3 μπρίκια, 5 κανονιοφόροι και άλλα μικρότερα πλοία.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Γραπτές εξετάσεις αξιολόγησης για 750.000 υπαλλήλους του Δημοσίου

Από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα περάσουν περίπου 750.000 υπάλληλοι του Δημοσίου, σύμφωνα με νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα "Νέα", ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης κατά τα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
"Αυτό πρέπει να γίνει, όχι μόνο για κάποιους οι οποίοι διεκδικούν μια θέση ευθύνης, αλλά για κάθε έναν ο οποίος υπηρετεί στο Δημόσιο...

Formula 1: Πάτησε πίστα ο Ραικόνεν

Στην πρώτη του οδηγική εμπειρία με μονοθέσιο από το 2009 όταν και αποχώρησε από τη Formula 1, τόνισε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο για να βρει τους κανονικούς του ρυθμούς.
Ο πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 (με τη Ferrari) βρέθηκε στο κόκπιτ της R30 στην πίστα της Βαλένθια κατά την διάρκεια διήμερων δοκιμών, τις οποίες διεξάγει η Lotus για να τον βοηθήσει να εγκλιματιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Έχουν ήδη περάσει παραπάνω από δύο χρόνια από τότε που ο Φινλανδός πιλότος είχε πάρει στα χέρια του μονοθέσιο της Formula 1. Ως γνωστόν μετά το 2009...

Νέους προμηθευτές πετρελαίου πρέπει να αναζητήσει η Ελλάδα μετά το εμπάργκο της ΕΕ

Εναλλακτικές πηγές για τον εφοδιασμό της σε πετρέλαιο θα κληθεί να αναζητήσει άμεσα η Ελλάδα μετά την επιβολή από 1ης Ιουλίου του εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πετρέλαιο του Ιράν με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Πάντως το εμπάργκο δεν θα ισχύσει άμεσα και καθολικά αλλά προβλέπεται περίοδος χάριτος μέχρι την 1η Ιουλίου ώστε να παραδοθούν οι ποσότητες πετρελαίου που προβλέπουν τα συμβόλαια τα οποία έχουν ήδη κλείσει.

Οι εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο, οι απειλές του Ιράν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, κλείνοντας ουσιαστικά τη στρόφιγγα...

Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών «Προσπαθούν να δημιουργήσουν “ΚΑΡΤΕΛ” στον χώρο της δικαιοσύνης

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, συνεδρίασε εκτάκτως την 19-1-2012 και αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας διήμερης αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, που συνήλθε έκτακτα την 20-1-2012 επικύρωσε την παραπάνω απόφαση της Συντονιστικής και αποφάσισε ομόφωνα...

Συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του ΠΑΣΟΚ λόγο οφειλών

Κατά της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης στρέφεται η εταιρεία «DPA TECHNICAL» για οφειλές 18.795,24 ευρώ από την προεκλογική εκστρατεία του 2009.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία με αίτηση που κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, ζητεί τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων, καθώς και την εγγραφή προσημείωσης ( υποθήκης) επί αυτών, υποστηρίζοντας, ότι το ΠΑΣΟΚ «αρνείται παράνομα κι αντισυμβατικά να μας καταβάλει το πόσο των 18.795,24 ευρώ»...

Α1 Γυναικών: Ο Μέγας έκανε το 4Χ5 και παρέμεινε στην κορυφή

Φώτο από παλαιότερη αναμέτρηση του Μέγα
Πετυχαίνοντας την 4η νίκη σε 5 αγώνες η ομάδα χάντμπολ Γυναικών του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατάφεραν να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Α1 με 9 βαθμούς.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα του Κύρου Σαράφη κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό καταφέρνοντας να πάρει με την λήξη του ημιχρόνου μία διαφορά ασφαλείας στο σκορ 6 τερμάτων. Στην επανάληψη και στο τέταρτο δεκάλεπτο διατήρησε αυτή την διαφορά και στην συνέχεια να την αυξήσει φτάνοντας έτσι στο τελικό 38-27. Πρώτη σκόρερ για τις γηπεδούχες αλλά και της αναμέτρησης η Χατζηπαρασίδου με 9 τέρματα...

Συνελήφθη 53χρονος να διακινεί χασίς μέσα σε σπιρτόκουτα

Μέσα σε κουτιά από σπίρτα διακινούσε χασίς στην Πέλλα και την Ημαθία ένας 53χρονος Έλληνας, που συνελήφθη μέσα στο σπίτι του στο Αγγελοχώρι Ημαθίας. Εκεί βρέθηκαν δέκα συσκευασίες που περιείχαν συνολικά τέσσερα κιλά και 634,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και επτά σπιρτόκουτα γεμάτα με σπόρους κάνναβης και 2.170 ευρώ που κατασχέθηκαν ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Ο βράχος που μεταμορφώνεται στους Προμάχους Αριδαίας

Ένα περίεργο - αλλά όχι ανεξήγητο- φαινόμενο καθιστά μια μικρή περιοχή της Αλμωπίας του Νομού Πέλλας εξαιρετικά ελκυστική, όχι μόνο για τα θερμά λουτρά της, αλλά και για το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει στους επισκέπτες και τους κατοίκους της ένας βράχος, που από μέρα σε μέρα και από εποχή σε εποχή αλλάζει σχήμα, χρώματα και μέγεθος!

Ο βράχος αυτός καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων και έχει ύψος λιγότερο από 50 μέτρα. Βρίσκεται τρία χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Πρόμαχοι, μέσα στην κοιλάδα ενός ποταμού που διασχίζει την περιοχή, και έχει γίνει...

Τόνοι χρυσού έφταναν στην Πέλλα από την εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου

Το κράνος του Φιλίππου και ο θώρακάς τουείχανκατασκευαστεί από ένα είδος σιδήρου που όταν είναι καθαρός από προσµείξεις λάµπει σαν ατσάλι ανοξείδωτο. Στον τάφο του στη Βεργίνα η χρυσή λάρνακα µε τα καµένα οστά αλλά κυρίως το χρυσό στεφάνι µε φύλλα βελανιδιάς, που αποτελεί την απόλυτη ένδειξη της βασιλικής ταυτότητας, αναδεικνύουν µέσα από την καθαρότητα του υλικού τους το κύρος του ηγεµόνα, τη σχεδόν θεϊκή του υπόσταση. Το χρυσάφι που θα συγκέντρωνε µερικά χρόνια αργότερα ο Μέγας Αλέξανδρος από τους βασιλικούς θησαυρούς της Περσίας µπορούσε να αποτιµηθεί µόνο µετρώντας το σε τόνους!

Ενώ οι πολεµιστές που έρχονται στο φως από τον 7ο ως και τις αρχές του 5ου π.Χ. αιώνα στο Αρχοντικό της Πέλλας...

Το μέλλον της μελισσοκομίας στην Πέλλα

Με επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Το Μέλλον της Μελισσοκομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας» που διοργάνωσε ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας.

Οι μελισσοκόμοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν την στρατηγική και τον σχεδιασμό ανάπτυξης της μελισσοκομίας στην Π.Ε.Πέλλας...

Σαν Σήμερα, 23 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Αγαθάγγελος.

Γεγονότα
1480: Η Βενετία συμμαχεί με τους Τούρκους και επικηρύσσει τον αρχηγό των Μανιατών Κροκόδειλο Κλαδά, τον οποίον προηγουμένως έχει ανακηρύξει ιππότη του Αγίου Μάρκου, και ορίζει υπέρογκο για την εποχή ποσό για τη σύλληψη ή εξόντωσή του.


1556: O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία πλήττει την επαρχία Σαντζί της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 830.000 άνθρωποι...

Δηλώσεις παιχτών και προπονητών για τον αγώνα της Αναγέννησης με την Παναχαική

 Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης Αναγέννηση Γιαννιτσών και Παναχαϊκής σε συνέντευξη τύπου οι τεχνικοί των δύο ομάδων Σπύρος Μπαξεβάνος και Βασίλης Βούζας, καθώς και οι παίχτες Βλαστόπουλος (Παναχαική) και Αποστολίδης (Αναγ. Γιαννιτσών) δήλωσαν τα εξής:..

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Λευκή ισοπαλία της Αναγέννησης με την Παναχαϊκή

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους Αχαιούς να εμφανίζονται καλύτεροι στο πρώτο μέρος, όπου έχασαν σημαντική ευκαιρία να προηγηθούν με τον Λαμπρόπουλο στο 45’ ενώ η «επανάληψη» άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ στο 59’ με τον Σερέτη, ωστόσο, ο Κωνσταντινίδης πάνω στην γραμμή απέκρουσε.
Έτσι, η Αναγέννηση έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας αναμέτρηση μακριά από τη νίκη, μια και την πρηγούμενη αγωνιστική είχε ηττηθεί από την Αναγέννηση Επανομής...

Στην δημοσιότητα η λίστα 4.151 οφειλετών προς το δημόσιο

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα 4.151 οφειλετών του Δημοσίου, βάσει των στοιχείων που ήταν διαθέσιμα στις 25 Νοεμβρίου του 2011. Συνολικά, οι οφειλές που περιλαμβάνονται στη λίστα φτάνουν τα 14.877.807.564 ευρώ.

Διαβάστε τη λίστα με τα ονόματα...

Ερχεται η νέα τεχνητή καρδιά! (φώτο)

Ένα τεχνολογικό θαύμα, δημιουργία γάλλων επιστημόνων, αναμένεται να δοκιμαστεί άμεσα: πρόκειται για μια τεχνητή καρδιά η οποία θα τοποθετηθεί σε μικρό αριθμό ασθενών μέσα στο 2012. Πρόκειται για ένα όργανο που θα μπορεί να συνοδεύει τους ασθενείς για το υπόλοιπο της ζωής τους, χωρίς να χρειαστεί αντικατάσταση.
Εμπνευστής της τεχνητής καρδιάς είναι ο Αλέν Καρπεντιέ, ο καρδιοχειρουργός που εμπνεύστηκε τη βαλβίδα που φέρει το όνομά του και η οποία έχει ήδη μεταμοσχευθεί σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ασθενείς...

Σκότωσε την αδελφή του, χτυπώντας την στο κεφάλι με το Laptop

Άγριο φονικό στα Λατσιά τα ξημερώματα. Αδελφός φέρεται να σκότωσε την αδερφή του χτυπώντας την μέχρι θανάτου με ηλεκτρονικό υπολογιστή στο κεφάλι.
25χρονος φέρεται να σκότωσε στις 4:30 τα ξημερώματα την 28χρονη αδελφή του ύστερα από λογομαχία, χτυπώντας την επανειλημμένα στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος της με ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και με τα χέρια και τα πόδια του. Νεκρή είναι η 28χρονη Ζαχαρούλα Κυπριανού...