Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σαμαράς: Χωρίς αυτοδυναμία της Ν.Δ. θα ξαναπάμε σε εκλογές


Την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου όπως είπε να μπορέσει να κυβερνήσει την χώρα, τονίζοντας πως η μη επίτευξη της αυτοδυναμίας θα φέρει αναπόφευκτα νέες εκλογές.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής , ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει το κόμμα του «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει» και δεσμεύεται πως το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ολιγομελές...

Στο Μέριλαντ ο υπερτυχερός του Mega Millions των 640 εκατ. δολαρίων


Στο Μέριλαντ των ΗΠΑ βρέθηκε το "μαγικό χαρτάκι"  με το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία, που χαρίζει σε έναν υπερτυχερό 640 εκατομμύρια δολάρια!

Ωστόσο, ακόμα δεν είναι γνωστό αν είναι ένας ο κάτοχος του τυχερού λαχείου και συνεπώς ο μοναδικός νικητής του τζακπότ που θα λάβει το ποσό αυτό. Οι τυχεροί αριθμοί (2, 4, 23, 38, 46 και ο συμπληρωματικός αριθμός 23) ανακοινώθηκαν αργά χθες στις 23:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος).

Ο νικητής θα μπορεί να επιλέξει αν θα του καταβληθούν άμεσα τα κέρδη του ή αν θα τα πάρει σε 26 ετήσιες δόσεις...

Αύξηση 6,3% διεκδίκησαν και πήραν οι δημόσιοι υπάλληλοι της Γερμανίας


Ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης -και όχι μόνο- στενάζουν από τις μισθολογικές περικοπές και τα μέτρα λιτότητας, δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στη Γερμανία θα πάρουν αύξηση 6,3% στις αποδοχές τους για μια περίοδο 24 μηνών.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος ηγείτο των διαπραγματεύσεων με το συνδικάτο ver.di. των εργαζόμενων στο δημόσιο, η συμφωνία αυτή τερματίζει μια εργατική διαφορά που είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες...

Έκθεση – πόρισμα των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη(Μεσσηνίας) και Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλας)


Το 2007 η χώρα βγαίνει από την Ευρωπαϊκή επιτήρηση, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο γνώριμο για το Ελληνικό πολιτικό σύστημα, δρόμο της ανεξέλεγκτης αύξησης των ελλειμμάτων  του εξωτερικού δανεισμού και του χρέους.
Πράγματι τα ελλείμματα αυξάνονται από έτος σε έτος, έως ότου  φθάνουμε  στο 2009, έτος απόλυτου δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
Η χώρα ήδη από το 2008 αρχίζει να μπαίνει σε ύφεση παρά τον αυξανόμενο δανεισμό και τη συνέχιση της τροφοδοσίας της αγοράς με τραπεζικό και κρατικό χρήμα...

Νέα Δημοσκόπηση «φωτιά» αλλάζει το πολιτικό σκηνικό


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής. Η ΝΔ αν και παραμένει πρώτο κόμμα ωστόσο βλέπει τα ποσοστά της να μειώνονται στο 22,5% (από 25% που είχε σε προηγούμενη μέτρηση), ενώ το ΠΑΣΟΚ από την 5η θέση ξανά περνάει δεύτερο κόμμα και από 11% να φτάνει στο 15,5%.

Μικρή άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά πλασάρετε στην 3η θέση με 12,5% (από 12%). Από πολύ κοντά ακολουθούν ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ με 12% με τους τελευταίους να σημειώνουν πτώση 3,5 μονάδων. Οι ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου σημειώνουν σημαντική άνοδο των ποσοστών τους...

Σαν Σήμερα, 31 Μαρτίου


Γεγονότα

307: Ο Μέγας Κωνσταντίνος παντρεύεται τη Φαύστα, κόρη του ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού, μετά το διαζύγιό του με τη Μινερβίνα (Αθηνούλα).

1821: Ο Αθανάσιος Διάκος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Λιβαδειά.

1866: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται ο Γεώργιος Σκούφος.

1920: Ο Κεμάλ Ατατούρκ σχηματίζει στην Άγκυρα νέα κυβέρνηση, με πρόεδρο τον Σουμπχί μπέη, και προκηρύσσει εκλογές για Συντακτική Συνέλευση..

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συμφώνησε με Καλαμαριά ο Μπαξεβάνος


Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Αναγέννησης Γιαννιτσών, συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στην οποία επιστρέφει καθώς επί πολλά χρόνια στο παρελθόν αγωνίστηκε με τα χρώματά της.

Ο Μπαξεβάνος, που διαδέχεται τον Γιώργο Στράντζαλη, παρουσιάστηκε στους ποδοσφαιριστές από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αχιλλέα Χαραλαμπίδη κι αφού πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταξύ τους γνωριμία ακολούθησε η προπόνηση...

Μπαξεβάνος: «Έτσι είναι η μοίρα των προπονητών»


Για τη λύση της συνεργασίας του με την Αναγέννηση Γιαννιτσών αλλά και την πρόταση που δέχτηκε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Καλαμαριάς, μίλησε ο Σπύρος Μπαξεβάνος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5.
Ο εν λόγω προπονητής υποστήριξε πως τα Γιαννιτσά έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους, ενώ απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν θα συμφωνήσει με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Μπαξεβάνου:...

Αναγνωριστική συνάντηση προετοιμασίας για την οργάνωση των επίσημων εκδηλώσεων Ημέρας Μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων


Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα (30-3), αναγνωριστική συνάντηση ενόψει της οργάνωσης των επίσημων εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των περισσοτέρων Ποντιακών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα, χωρίς όμως να ληφθούν οριστικές αποφάσεις...

Παράταση Καταληκτικής Ημερομηνίας Υποβολής Αιτήσεων Ενίσχυσης για τη Δράση της Βιολογικής Κτηνοτροφίας


Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 1480/37198/29-03-2012 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης για τη Δράση 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία» από 30.03.2012 σε  30.04.2012.
                                                                                                       Ο Δ/ΝΤΗΣ α.α.


ΣΥΜΕΩΝ ΣΥΜΕΟΥ

Επερώτηση του Βουλευτή της ΔΗ.ΜΑΡ. κ. Θεοδωρίδη για τα 2,3 εκ. ευρώ για ορθοπεδικό υλικό στο νοσοκομείο Έδεσσας


 Θέμα: Υπερτιμολογήσεις στον τομέα της Υγείας - Ευθύνες του ΣΕΥΥΠ στη συγκάλυψη σκανδάλου 2,3 εκ. ευρώ για ορθοπεδικό υλικό στο νοσοκομείο Έδεσσας

Το δομικό πρόβλημα της διαπλοκής μεταξύ πολιτικής εξουσίας και τμήματος του μεταπρατικού κεφαλαίου που εκπροσωπείται κατά το πλείστον από εταιρίες εισαγωγής ιατρικών υλικών και φαρμάκων εδράζεται στο παράνομο καθεστώς των υπερτιμολογήσεων. Το καθεστώς αυτό στη χώρα μας αφορά σε όλους τους τομείς των προμηθειών του ελληνικού κράτους, υγεία, δημόσια έργα, λειτουργικές δαπάνες, αγορά υπηρεσιών, άμυνα κτλ...

Συνεργασία ΣΚΑΙ με Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας


Στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΙ στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ οι παρουσιαστές Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου πραγματοποιούν από Δευτέρα 2/4 έως και Παρασκευή 6/4 από τις 6.00 έως τις 10.00 το πρωί, διαγωνισμούς για διήμερες αποδράσεις.
Μία από αυτές είναι και στα Λουτρά Πόζαρ της Αλμωπίας.

Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μέχρι την Παρασκευή 6/4 οι παραγγελίες για ελαιόλαδο από τον Δήμο Αλμωπίας


Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει ότι οι αιτήσεις για την παραγγελία του ελαιόλαδου Μεσσηνίας συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 6 Απριλίου τόσο ηλεκτρονικά στο e-mail: almopiatrofima@gmail.com, όπου θα δηλώνεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου ταυτότητας,το κινητό τηλέφωνο και η ποσότητα, όσο και στο ισόγειο του Δημαρχείου, τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 09.00π.μ. έως 14.00μ.μ.
Η διανομή του ελαιόλαδου θα πραγματοποιηθεί μόνο το Σάββατο 7 Απριλίου από τις 9.00π.μ. στο χώρο του υπαίθριου πάρκινγκ του Δημοτικού Καταστήματος της Αριδαίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

«5ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις 2012» στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης


Ο κύκλος συναυλιών «5ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις 2012» του Αλεξάνδρειου Ωδείου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο με την συναυλία της Μαθητικής Ορχήστρας του Ωδείου στην Κρύα Βρύση.
Η  40μελής ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του καθηγητή του ωδείου, Γιάννη Ζγούρα, θα ερμηνεύσει έργα κλασσικής, κινηματογραφικής και σύγχρονης έντεχνης και rock μουσικής. Την συναυλία θα ανοίξει η μικτή χορωδία Κρύας Βρύσης, με μαέστρο την καθηγήτρια του Ωδείου, Μυροφόρα Αντωνιάδου.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31.3.12 και ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης...

Άνοιξε τις πύλες της η Ανθοέκθεση του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κρύας Βρύσης


Άνοιξε τις πύλες της η Ανθόεκθεση του 4ου Δημοτικού Σχολείου και

Νηπιαγωγείου Κρύας Βρύσης σήμερα το πρωϊ και υποδέχθηκε Μικρούς και Μεγάλους που ήρθανε είτε για να αγοράσουν κάποιο λουλούδι είτε για να ενισχύσουν την προσπάθεια του νέου Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

 

Στην εκδήλωση, παρόλη την δύσκολη οικονομική κατάσταση, υπάρχει ικανοποιητική προσέλευση κόσμου και ειδικότερα μετά τις τελευταίες ηλιόλουστες ημέρες που προέτρεψε αρκετούς για να φυτέψουνε λουλούδια στους κήπους τους.

 

Η Ανθοέκθεση θα παραμείνει και αύριο Σάββατο ανοιχτή από τις 9:00 έως τις 20:00