Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η κομπίνα με τα υπερχρεωμένα τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥ οδηγούν τους συνταξιούχους στην παλιά μέθοδο



Οι παλιές εικόνες με τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που έπιαναν από τα ξημερώματα σειρά έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να πάρουν το περίφημο χαρτάκι-εισιτήριο, φαίνεται να επιστρέφουν. Το υψηλό, για την εποχή μας, κόστος των τηλεφωνικών ραντεβού αναγκάζει, κυρίως συνταξιούχους, να πηγαίνουν στο ΙΚΑ για να κλείσουν το ραντεβού που θέλουν.
«Γυρίζουμε πλέον χρόνια πίσω, που οι ασφαλισμένοι περίμεναν με τα ξημερώματα με το χαρτάκι στο χέρι για να τους δει ο γιατρός» επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Πάτρας, Χαράλαμπος Μπονάνος, μεταφέροντας τον προβληματισμό όλων των μελών του συλλόγου.

Κάλεσμα συμμετοχής των αγροτών από την Π.Α.ΣΥ. στην απεργία στις 6 & 7 Νοέμβρη



Αγρότες - Αγρότισσες
   Στις 6 και 7 Νοέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στους δρόμους του αγώνα ,με το πλαίσιο αγωνιστικών διεκδικήσεων της ΠΑΣΥ. Ηδη, οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 4 και 5 Νοέμβρη, παλεύοντας για την επιβίωσή τους. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες και με τα τρακτέρ κατεβαίνουμε από τα χωριά στις πόλεις.
     Με τις σημαίες τις ΠΑΣΥ, δίνουμε αγωνιστικό παρόν μαζικά, δυναμικά στις απεργια-κές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, εργατοϋπαλλή-λους, αυτοαπασχολούμενους των πόλεων...

Αυτοδιάλυση (χωρίς αντίπαλο)



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΔΕΝ είναι το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου-είναι η μετεξέλιξη-μετάλλαξή του. Κατά τον νόμο της ακμής και παρακμής, με την παρακμή να…επισπεύδεται από φίλους, «φίλους» και αντιπάλους. Και χαίρονται τόσο πολύ οι τελευταίοι, που ξέχασαν, ελπίζοντας πως θα ξεχαστούν. Κι αν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το ψήφιζαν οι μισοί έλληνες, το «Σημιτικό» το ανέχτηκαν (μην έρθει η δεξιά), μέχρι να εκμηδενιστούν οι διαφορές και να’ χουμε «τα δύο σε ένα»...

Δείτε πως κλέβουν πορτοφόλια μέσα από τσάντες (βίντεο)



Όλο και κάποιος ή κάποια θα έχει να διηγηθεί μία ιστορία για το πώς το πορτοφόλι του έκανε φτερά είτε αυτό βρισκόταν σε κάποια τσέπη, είτε σε κάποια τσάντα κρεμασμένη στον ώμο. Σε αυτή την δεύτερη περίπτωση, επιβάτης τρόλεϊ κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του ένα τέτοιο περιστατικό όπου μία γυναίκα αφαιρεί το πορτοφόλι από μία τσάντα και στην συνέχεια φεύγει ανενόχλητη. Το περιστατικό δεν είναι από την Ελλάδα αλλά και εδώ κάπως έτσι γίνετε.
Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο.

Σαν Σήμερα, 3 Νοεμβρίου



Γεγονότα
1507: Ο σύζυγος της Λίζας Γκεραρντίνι, πλούσιος έμπορος από τη Βενετία, μισθώνει τις υπηρεσίες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για να ζωγραφίσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο ιταλός μετρ θα δημιουργήσει το αριστούργημά του, που έμεινε στην ιστορία ως Μόνα Λίζα.

1839: Ο σουλτάνος Μαχμούτ Β’ ξεκινά την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που έμεινε γνωστή ως «Τανζιμάτ».
1898: Έπειτα από 229 χρόνια κατοχής, οι τελευταίοι τούρκοι στρατιώτες αποχωρούν από την Κρήτη...

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ Πέλλας 6-7 Νοεμβρίου σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Σκύδρα και Αριδαία



Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη        
          Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11.00’ το πρωί
        - Στην ΕΔΕΣΣΑ - «Μικροί Καταρράκτες»
        - Στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος )
          Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7 το απόγευμα
        -  Στη Σκύδρα - Πλατ. Ελευθερίας ( ΤΑΞΙ )
        -  Στην Αριδαία - Κεντρική Πλατεία   

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!



Καθημερινές είναι πλέον οι κλήσεις στον φιλοζωικό Σύλλογο Αριδαίας «Η Ελπίδα» για πεταμένα κουτάβια!
Ασυνείδητοι, εγκληματίες, ανεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων, «ξεφορτώνονται» με αυτόν τον δραματικό τρόπο τα κουτάβια της σκύλας τους που δεν φρόντισαν να στειρώσουν. Χωρίς καμία τύψη τα χωρίζουν βίαια από την μητέρα τους και τα πετάνε όπου βρούνε, μεταθέτοντας την δική τους ευθύνη σε μια ολόκληρη κοινωνία! Για να σχηματίσουν την νέα γενιά των αδέσποτων. Και μετά έρχονται οι δεύτεροι ανεγκέφαλοι που φωνάζουν και απαιτούν από τους φιλόζωους να τα πάρουν στο σπίτι τους!

Δ. Ψωμιάδης: “Η Π.Ε. Πέλλας δικαιούται την ολοκλήρωση του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών”



Την πεποίθησή του ότι το έργο του οδικού άξονα της παράκαμψης Γιαννιτσών, θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους πολίτες προς χρήση, παρά τις αντιξοότητες που προέκυψαν στην υλοποίησή του, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης.

«Όταν μιλούσαμε προεκλογικά για ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αυτό εννοούσαμε»,  σημείωσε με έμφαση ο Δ. Ψωμιάδης προσθέτοντας ότι «όπως η Θεσσαλονίκη δεν θέλουμε να είναι παραμάγαζο της Αθήνας, έτσι και η Πέλλα δεν θέλουμε να γίνει παραμάγαζο της Θεσσαλονίκης...

Προτάσεις από τον κ. Καρασμάνη στην βουλή για αξιοποίηση του χιονοδρομικού Βόρας – Καϊμακτσαλάν



Ως «επιεικώς εξοργιστικό γεγονός» χαρακτήρισε ο Γιώργος Καρασμάνης, την αδράνεια κατά την τελευταία τριετία για την αξιοποίηση της δημόσια περιουσίας.
Μιλώντας την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την Ακρόαση του Προέδρου και του ΔΣ Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ο βουλευτής, κατήγγειλε ότι η εγκληματική αυτή αδράνεια, είχε ως συνέπεια την απώλεια τεράστιων εσόδων για το Δημόσιο, τα οποία κλήθηκαν και καλούνται πάλι να πληρώσουν με εξοντωτικά μέτρα οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες...

«Κατακτήσεις» και…κατακτητές



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΕΙΝΑΙ τα μέτρα επώδυνα κι ίσως δεν τα αντέξουμε. Ωστόσο, μαθημένοι στα εύκολα, αντέξαμε το χάλι των δεκαετιών με τα δεδομένα τους. Τα βαφτίσαμε «κατακτήσεις» και φουσκώναμε ως «αγωνιστές». Με τους συνδικαλιστές μπροστάρηδες και τους (εκάστοτε) κυβερνώντες ενδοτικούς (με δανεικά) μη τους γλιστρήσει απ’ τα χέρια η εξουσία και περιπέσουν σε μελαγχολία.
ΚΑΙ, βέβαια, υπήρξαν κατακτήσεις πραγματικών αγώνων και μέσα στη λογική και το δίκαιο. Κατοχύρωση του εργαζομένου, ακόμα με τις υπερβολές της προστασίας του έναντι του εργοδότη. Και στο δημόσιο; Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι

Τα πιο ξεκαρδιστικά status που γράφουν οι γυναίκες για τους άνδρες



Απίστευτο γέλιο προκαλούν τα αστεία status που γράφουν οι γυναίκες για τους άντρες.
01. Πως μπορείς να κάνεις έναν άντρα να πάρει τα χέρια του από πάνω σου;
Παντρέψου τον.
02. Πως θα κάνεις τον άντρα σου να αγαπά μόνο εσένα και καμιά άλλη;
Γίνε η γραμματέας του.
03. Τι κάνει ο άντρας όταν η γυναίκα του φθάνει σε οργασμό;
Φυλάει τα παιδιά στο σπίτι.
04. Πως καταλαβαίνεις οτι ένας άντρας ετοιμάζεται να πει κάτι έξυπνο;
Αρχίζει με την φράση, «Η γυναίκα μου είπε...».
05. Οι γυναίκες ενθουσιάζονται με μια καλή αγορά από ένα κατάστημα.
Οι άντρες ενθουσιάζονται με το να βρουν χώρο στάθμευσης εκεί κοντά....Συνεχίζεται...

Το δημόσιο έχασε 140 εκατομμύρια ευρώ από την κατάθεση 711.000 πινακίδων



Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν τα ταμεία του Δημοσίου από την απόφαση ιδιοκτητών αυτοκινήτων να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Μάλιστα σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς οι απώλειες από τις καταθέσεις 711.000 πινακίδων φτάνουν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη προκύπτει πως σε ακινησία τέθηκαν :
Το 2007 51.045 αυτοκίνητα

Και νέο γκάλοπ ,χαστούκι για την συγκυβέρνηση.



Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25,5% στη δημοσκόπηση της PULSE RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Ακολουθεί η ΝΔ με 22% χωρίς την αναγωγή επί των εγκύρων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6,5%, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες , το ΚΚΕ 5% και η Δημοκρατική Αριστερά 4%. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των αναποφάσιστων που φτάνει στο 8,5%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα ο Σαμαράς έναντι του Τσίπρα, με τους δύο αρχηγούς να ενισχύονται κατά λίγο συγκριτικά με τον

Ξεκινά πρόγραμμα αντιγριπικού εμβολιασμού.



Άποροι και ανασφάλιστοι θα έχουν τη δυνατότητα από Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο στο πλαίσιο προγράμματος που ξεκινά ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα αντιγριπικού εμβολιασμού θα πραγματοποιείται στη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, στην οδό Μοναστηρίου.Στον ίδιο χώρο, εξάλλου, εξακολουθεί να εφαρμόζεται καθημερινά το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας από 15 έως 26 ετών.Επίσης, σε συνεργασία με τα εθελοντή οφθαλμίατρο, κάθε Τετάρτη, διενεργούνται δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης... ανατινάζει το ΠΑΣΟΚ με ένα κείμενο 360 λέξεων



Με ένα απίστευτο κείμενο 360 λέξεων που δημοσιεύεται στο προσωπικό του blog ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, τις φιλοδοξίες και τις επιδιώξεις των κορυφαίων του στελεχών.Ο άνθρωπος που ο Γιώργος Παπανδρέου τοποθέτησε στην κορυφαία θέση του κομματικού μηχανισμού και λοιδωρήθηκε από πολλούς, παίρνει μια άτυπη αλλά ηχηρή ρεβάνς.Το κείμενο του Σωκράτη Ξυνίδη αναφέρεται στους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Κώστα Σκανδαλίδη.Αναλυτικά, γράφει:«Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα

Απάντηση στον Γιώργο Καρασμάνη για την λειτουργία των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, αφού είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 27/09/2012 με τον Υφυπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσο Βουλουδάκη από την οποία διεφάνη η πρόθεσή του για  αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων ( ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ ), γεγονός που όπως του εξήγησε ο Βουλευτής θα είχε πιθανές  επιπτώσεις τόσο στην ομαλή λειτουργία τους, όσο και στο υπαλληλικό προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτούς,  κατέθεσε στις 1-10-2012 Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εγγείων Βελτιώσεων υπ’ όψη των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να έχει τις έγγραφες δεσμεύσεις τους...

Σαν Σήμερα, 2 Νοεμβρίου



Γιορτάζουν: Αφθόνιος, Αφθονία.

Γεγονότα

1785: Ο άγγλος ναυπηγός Λάιονελ Λάκιν εφευρίσκει τη σωσίβια λέμβο.
1789: Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της εκκλησίας.
1917: Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, δηλώνει ότι «ήρθε η ώρα, οι Εβραίοι να αποκτήσουν κράτος στην Παλαιστίνη». Έμεινε στην ιστορία ως Διακήρυξη Μπάλφουρ, πάνω στην οποία βασίστηκε η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948...

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης



Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση το δικαστήριο έκρινε αθώο τον δημοσιογράφο παρά την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε ο Κώστας Βαξεβάνης να κριθεί ένοχος.

Όπως υποστήριξε ο εισαγγελέας, αναμετέδωσε δεδομένα φυσικών προσώπων και διέσυρε υπολήψεις χωρίς καν να έχουν δικαστεί. «Τους παρέδωσε στη χλεύη μιας κοινωνίας που ζητά αίμα και ήρθε αυτό που προσφέρει αίμα. Πέταξε στο Κολοσσαίο ανθρώπους και υπολήψεις χωρίς να τον νοιάζει αν αυτοί οι άνθρωποι είναι φοροφυγάδες ή όχι. Είναι λύση η ανθρωποφαγία; Είναι λύση ο κανιβαλισμός;» είπε ο εισαγγελέας...

Γενική Απεργία εργαζομένων στις 6 & 7 Νοεμβρίου



Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποίηση το ΕΚΓ αύριο 2 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:00 απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο .
Αντικείμενο της Συνεδρίασης θα είναι ο μέγιστος δυνατός συντονισμός δράσης με στόχο την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στ
ην 48ωρη Γενική Απεργία στις 6 & 7/11/2012.
Το Εργατικό Κέντρο ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ στην βάση των κοινών προβλημάτων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο για την ακύρωση Μνημονίων και Νεοφιλελεύθερων Πολιτικών που μας κλέβουν την ίδια μας τη ζωή.