Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ιταλίας ο Ναπολιτάνο



Με 738 ψήφους, σε σύνολο 1.007, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επανεξελέγη το Σάββατο από το ιταλικό κοινοβούλιο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Προηγήθηκε συμφωνία κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής μεταξύ των αρχηγών των ιταλικών κομμάτων προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί.

Αμέσως μετά την επανεκλογή του Ναπολιτάνο, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι υπέβαλε οριστικά την παραίτησή του, μαζί με όλη την ηγετική ομάδα των Δημοκρατικών...

Ανείπωτη τραγωδία: 157 νεκροί από τον σεισμό στην Κίνα



Τουλάχιστον 157 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 5.700 οι τραυματίες - εκ των οποίων 400 σε σοβαρή κατάσταση - από τον σεισμό μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Κίνας, κάνοντας τον συνολικό απολογισμό του σεισμού, ο οποίος προκάλεσε την κατάρρευση πολλών σπιτιών αλλά και μεγάλες κατολισθήσεις.

Εντολή σε γιατρούς και σωστικά συνεργεία να κρατήσουν ζωντανούς όσο το δυνατόν περισσότερους από τους εκατοντάδες σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους έδωσε ο Πρόεδρος της ΚίναςΣι Τζινπίνγκ...

Σύλληψη 4 αστυνομικών που συμμετείχαν σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας



Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται στην ανίχνευση, ανασκαφή, ανεύρεση και εμπορία αρχαίων αντικειμένων εξάρθρωσε η αστυνομία μετά από επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Βόλο.

Σύμφωνα με το Δ.Τ. της ΕΛΑΣ, έγιναν συνολικά δέκα συλλήψεις με παράλληλες και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Βόλο. «Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δέκα ημεδαποί-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων ένας απόστρατος Αξιωματικός της Αστυνομίας, τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί, ένας Δόκιμος Αξιωματικός στη Σχολή Ικάρων και πέντε ιδιώτες».

Εκπληκτικό δείτε το!!! - Το «σ’ αγαπώ» στα… μαθηματικά!



Το «σ’ αγαπώ» δεν είναι μόνο προνόμιο των θεωρητικών επιστημών σε αυτό τον κόσμο, δηλαδή δεν είναι μόνο οι λέξεις που μπορούν να αποδώσουν αυτό το δυνατό συναίσθημα! Οι μαθηματικοί ανακάλυψαν έναν έξυπνο τρόπο για να λένε «σ άγαπώ» βάσει της δικής τους… θετικής νοοτροπίας. Χρησιμοποιώντας μια απλή μαθηματική πρόταση καταδεικνύουν ότι και οι αριθμοί μπορούν άνετα να πουν «σ’ αγαπώ»! Αρκεί να υπάρχει λίγη φαντασία παραπάνω και αρκετές δόσεις χιούμορ και όλα είναι δυνατά! Δείτε τον τρόπο…

Προβάδισμα της ΝΔ με 0,7%



Με διαφορά της τάξης του 0,7% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υψηλό παραμένει το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν ή δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τί θα ψηφίσουν, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η ΧΑ 7,4%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν...

"H ανατομία του φασισμού", του Robert Paxton



- Ο φασισμός δεν μπορεί να γίνει κατανοητός μόνο μέσα από την ιδεολογία του. Πρέπει να εξεταστεί και στην πράξη.
- Η πρακτική του φασισμού απαιτεί τη συνεργασία και την υποστήριξη των πλέον ισχυρών και συντηρητικών στοιχείων της κάθε κοινωνίας.
- Επειδή ο φασισμός είναι συντηρητικός απαιτεί κάτι περισσότερο από τη βία, τον τρόμο και τον εκφοβισμό. Δημιουργεί το κακό μέσα από την κάλυψη του καλού και του συμβατικού.
Επομένως, το κακό του φασισμού δεν αποκαλύπτεται παρά μόνο όταν πλέον είναι αργά.

Παραμύθι: Τα συναισθήματα και οι αξίες του ανθρώπου



Μια μέρα συγκεντρώθηκαν σε κάποιο μέρος της γης όλα τα συναισθήματα και όλες οι αξίες του ανθρώπου.
Η Τρέλα αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να παίξουν κρυφτό.
Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε: "Τι είναι το κρυφτό;".
Ο ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια-την οποία δεν την ενδιάφερε ποτέ τίποτα-να παίξουν κι αυτοί.
Αλλά υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να παίξουν:..

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο δήμο Ιωαννίνων

Στο στόχαστρο βρίσκεται ταμίας του δήμου Ιωαννίνων , για την υπεξαίρεση 1 εκατ. 39 χιλιάδων ευρώ, από τα ταμεία του δήμου.
Μετά την ολοκλήρωση,  του εσωτερικού έλεγχου, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος παραδίδει την Δευτέρα στον εισαγγελέα τον φάκελο, καταθέτοντας παράλληλα και μήνυση κατά παντός υπεύθυνου.
Όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης, Φίλιππας Φίλιος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ολοκληρώθηκε η έκθεση με τα συμπεράσματα της υπηρεσιακής επιτροπής έπειτα από τον έλεγχο στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ οι έλεγχοι από τους Ορκωτούς βρίσκονται σε εξέλιξη...

Φωτογραφία - σοκ: Ο 8χρονος Μάρτιν δίπλα στον βομβιστή της Βοστώνης!



Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες, μία φωτογραφία του 19χρονου βομβιστή της Βοστώνης, ο οποίος βρίσκεται... μέσα στο πλήθος και παρακολουθεί τον Μαραθώνιο.

Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι πως λίγα μέτρα μπροστά του διακρίνεται ένα από τα τρία θύματα της τραγωδίας, ο 8χρονος Μάρτιν, ο οποίος σκοτώθηκε ενώ περίμενε τον πατέρα του να τερματίσει.

Λίγα λεπτά μετά τη λήψη, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που διακρίνεται στην ίδια φωτογραφία, εξερράγη σκορπώντας το θάνατο.

Σκληρότητα, ψέμα και ανανδρία της…φράουλας



Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΑΥΤΟΙ ήταν φονιάδες, οι δικηγόροι τους ψεύτες και οι πολιτικοί…πολιτικοί. Κι έζησαν τα θύματα μιαν απ’ τα ίδια, τα παλιά και ασυγχώρητα. Το ίδιο ο κόσμος κι εμείς. Από μακριά, μη μας πάρουν τα σκάγια και με τη μεζούρα της ψευτιάς, για να μετράμε την ανανδρία μελετώντας χαρακτήρες. Των αδίστακτων αυτουργών, των κρυμμένων «ενθαρρυντών» και κάθε λογής υποκριτών που «πέφτουν απ’ τα σύννεφα».
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ απ’ τη «δίδυμη» τσογλαναρία των δραστών, δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε πέρα απ’ την ανθρωποκτόνο διάθεση και τη δειλία τους...

Παραιτήθηκε ο Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι



Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο ηγέτης της κεντροαριστεράς, Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι μετά το εσωκομματικό «αντάρτικο» που είχε ως αποτέλεσμα τη μη εκλογή των δύο υποψηφίων που πρότεινε ο Μπερσάνι για τη θέση του προέδρου.
Το Σάββατο, στην επόμενη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, οι δύο μεγάλες παρατάξεις δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν «λευκό».
Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, επισημοποίησε την παραίτησή του αργά το βράδυ της Παρασκευής, διευκρινίζοντας, όμως, ότι πρόκειται να ισχύσει αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Πιθανή η μετάδοση του H7N9 από άνθρωπο σε άνθρωπο



Τουλάχιστον το 50% των ασθενών που προσβλήθηκαν από το νέο τύπο Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών στην Κίνα δεν είχαν έρθει σε επαφή με πουλερικά, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εγείροντας περαιτέρω τα ερωτήματα για το αν ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Οι εμπειρογνώμονες που φοβούνται τη διάδοση του ιού Η7Ν9 στις γειτονικές χώρες της Κίνας ζητούν την ενίσχυση των μέτρων παρακολούθησης. Ομάδα επιδημιολόγων και ειδικών του ΠΟΥ έφθασε στην Κίνα για να μελετήσει την εξάπλωση του ιού της γρίπης των πτηνών και την πιθανή μετάδοσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο, δήλωσε ο Μάικ Ο΄Λίρι, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα, τονίζοντας ότι κινέζοι και διεθνείς εμπειρογνώμονες

Αρχιεπισκοπή:3,7 Εκατομμύρια Ευρώ για μια ιστοσελίδα!!!



Την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας οργάνωσης του εθελοντισμού του προνοιακού έργου της Εκκλησίας μέσω ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών δαπανώντας για την δημιουργία ιστοσελίδας το ποσό9 των 3.370.000 ευρώ!
Όπως γράφει η εφημερίδα «Το Καρφί» σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, πρόκειται για μία εφαρμογή που θα διαχειρίζεται το σύνολο της πληροφορίας που σχετίζεται με τους παρόχους / προσφέροντες και με τους αποδέκτες του προνοιακού έργου. Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί πρότυπο τηλεματικό κέντρο, το οποίο θα αποτελεί δίαυλο συγκέντρωσης και αναδιανομής της πληροφόρησης που συνδέεται με την παροχή

Στα χέρια του FBI ο 19χρονος Τσετσένος που αιματοκύλησε τη Βοστώνη



Μια πληροφορία από έναν κάτοικο ο οποίος παρατήρησε αίμα έξω από την αυλή ενός σπιτιού οδήγησε το FBI στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 19χρονου Τζοχάρ Τσαρνάεφ ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη.Οπως ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της

Γιαννιτσά:έκρυβε κοκαίνη στο λεβιέ ταχυτήτων.



 Βραδινές ώρες χθες (19/4) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών συνελήφθη 32χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος του προαναφερόμενου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο λεβιέ ταχυτήτων και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Ερώτηση ΚΚΕ για απλήρωτους καθηγητές από πρόσθετη διδακτική στήριξη



Κατά τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 δούλεψαν ως σχεδιαστές αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) στα Λύκεια της Κέρκυρας περίπου 17 καθηγητές, πολύ περισσότεροι εργάστηκαν στην υπόλοιπη χώρα.
Μετά την πάροδο όμως 4 ετών, και χωρίς καμία ακόμα επίσημη ενημέρωση, δεν έχει καταβληθεί κανένα εκ των οφειλομένων ποσών στους καθηγητές αυτούς. Αντίθετα οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στην ΠΔΣ έχουν πληρωθεί κανονικά...

Ποιοι φοιτητές κάνουν περισσότερο σεξ

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν ποιες είναι οι σχολές με τους πιο δραστήριους σεξουαλικά φοιτητές και ποιες με τους λιγότερο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φοιτητές των σχολών που βρίσκονται τελευταίοι στην κατάταξη έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν παρθένοι.

Πρώτοι στη λίστα με αυτούς που κάνουν περισσότερο σεξ, με σειρά επιδόσεων, είναι οι φοιτητές των σχολών:

Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Παπαδάκη



Στην ώρα του βγήκε σήμερα το Πρωινό ΑΝΤ1, όμως έλειπε ο βασικός παρουσιαστής.
Η Ντόρα Κουτροκόη και ο Ντίνος Σιωμόπουλος καλημέρισαν τους τηλεθεατές και αναφέρθηκαν στο τραγικό γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας και βύθισε στο πένθος τον Γιώργο Παπαδάκη και την οικογένειά του.
"Σήμερα θα είμαστε οι δυο μας γιατί ο Γιώργος Παπαδάκης, στις δύο τα ξημερώματα είχε μια απώλεια, έχασε την αγαπημένη του αδερφή, Μαρία. Γι' αυτό το λόγο δεν θα είναι σήμερα στην εκπομπή...", ανέφερε η Ντόρα Κουτροκόη.

Θρήνος στην Ηλεία:Νεκρή 23χρονη υπαξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας



Μόλις σαράντα μέρες μετά το θάνατο του πατέρα της, η 23χρονη Παναγιώτα τον ακολούθησε στα ουράνια.
Η νεαρή κοπέλα από τα Λεχαινά έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στο δρόμο από τα Λεχαινά προς το Μοσχονέρι.
Όπως αναφέρει το ilialive.gr, η άτυχη κοπέλα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, ένα χιλιόμετρο από την διασταύρωση της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στα Λεχαινά και συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που εκινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση...

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη με τον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη



Στα εγκαίνια του ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλλάς” τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 Απριλίου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού-Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, παρόντος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.
Στην τελετή των εγκαινίων και στην δεξίωση που ακολούθησε παραβρέθηκαν  εκπρόσωποι της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Εδέσσης εύχονται «Καλό Πάσχα»



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Έδεσσας εύχεται προς τα μέλη του Συλλόγου και τις οικογένειές τους καθώς και σε όλους τους πολίτες του νομού Πέλλας

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Να είναι ανάσταση προσωπική, ανάσταση της κοινωνίας μας, ανάσταση του έθνους μας...

10,82% αύξηση ανέργων μέσα σε ένα χρόνο



Την σκληρή πραγματικότητα του μεγαλύτερου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας, της ανεργίας, αντανακλούν οι αριθμοί και τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ. Μια μέρα μετά τις προτάσεις και τις ευχές Βενιζέλου και Κουβέλη για ανάσχεση της ανεργίας και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η ανεργία στη χώρα συνεχίζει να καλπάζει με ταχύτατους ρυθμούς και το 10,82% αύξησης της εγγεγραμμένης ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο, δεν είναι απλά ένα νούμερο, αλλά χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι που συνολικά φτάνουν πλέον επισήμως τους 870.000...

Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού η Βοστώνη (εικόνες)

Τις καταιγιστικές εξελίξεις πυροδότησε η δημοσίευση αργά χθες βράδυ από το FBI φωτογραφιών και βίντεο των δύο δραστών κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, ζητώντας από το κοινό να συνδράμει στον εντοπισμό τους.
Οι αρχές ταυτοποίησαν τους δράστες ως τον 26χρονο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, που σκοτώθηκε στη διάρκεια της νυχτερινής καταδίωξης, και τον καταζητούμενο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, δύο αδέλφια, Τσετσένους στην καταγωγή, που μετανάστευσαν πριν από μερικά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες...

Σαν Σήμερα, 20 Απριλίου



Επέτειοι:

Γεγονότα
1841: Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ, που θεωρείται το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της λογοτεχνίας.

1914: Η Σφαγή του Λάντλοου. Η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής Λούης Τίκας...

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ποια απίστευτα μέσα έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ για τον εντοπισμό βομβών



Πώς μπορούμε να σταματήσουμε γεγονότα σαν εκείνα του μαραθωνίου της Βοστώνης και του Νιούταουν;» διερωτάται δημοσίευμα στο έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Slate.«Ευτυχώς, όμως, για όλους, οι επιστήμονες εργάζονται νυχθημερόν για την επόμενη γενιά συστημάτων εντοπισμού. Φυσικά, τα περισσότερα από αυτά τα πρότζεκτ ξεκίνησαν ως προσπάθειες υποβοήθησης των στρατιωτών σε περιπτώσεις ενεδρών κατά την εκτύλιξη επιχειρήσεων. Καθώς, όμως, υποδεικνύει ακόμη μία φορά η πρόσφατη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, ο κίνδυνος δεν γνωρίζει σύνορα και όρια», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Με αυτό το σκεπτικό, ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του

Η ιστορία των αδερφών Τσαρνάεφ - Τα καλά παιδιά έγιναν οι βομβιστές της Βοστόνης!

Τον Μάϊο του 2011 ο Τζοκάρ Τσαρνάεφ ήταν τελειόφοιτος σε ένα από τα καλύτερα Λύκεια βραβεύθηκε με υποτροφία 2.500 δολαρίων από την πόλη του Κέμπριτζ στην Μασαχουσέτη για να συνεχίσει σε ανώτερο επίπεδο τις σπουδές του. Τώρα είναι καταζητούμενος, θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος και βασικός ύποπτος για την βομβιστική επίθεση της Βοστόνης.
Δυο αδέρφια, ο ένας νεκρός και ο άλλος ζωντανός και καταζητούμενος. Μετά από ώρες με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες θολές και σπασμένες από την μεγέθυνση

Ιβάν Σαββίδης:στόχος μου Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Υψηλούς στόχους έθεσε ο Ιβάν Σαββίδης για το μέλλον του ΠΑΟΚ, καθώς τόνισε πως θέλει να κατακτήσει ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν τρομάζει η οικονομική κρίση των ισχυρό άντρα των Θεσσαλονικέων, που επισήμανε ότι θα προσπαθήσει να επενδύσει και άλλα χρήματα στην Ελλάδα. Μιλώντας στο περιθώριο των εγκαινίων του “Μακεδονία Παλλάς” -το βράδυ της Πέμπτης- ο ισχυρός άνδρας του “δικέφαλου του Βορρά” υπογράμμισε πως θέλει να κοσμήσει το λόμπι του ξενοδοχείο τόσο με το κύπελλο του πρωταθλήματος, όσο και με αυτό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Όλυμπος: Επιχείρηση διάσωσης 110 μαθητών



Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης 110 μαθητών και των καθηγητών που μετέβησαν στον Όλυμπο στο πλαίσιο εκδρομής.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους ενώ στη συνέχεια αποπροσανατολίστηκαν από τον προορισμό τους.
Αμέσως, κάλεσαν τις αρχές με τις οποίες και βρίσκονται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μέχρι τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι μισοί, ενώ αναζητείται η άλλη ομάδα.