Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Άγριος καυγάς Άδωνη Γεωργιάδη με πρόεδρο ΟΛΜΕ (βίντεο)



Αυστηρή προειδοποίηση προς τους καθηγητές απέστειλε εκ μέρους της κυβέρνησης ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΟΛΜΕ, Νίκου Παπαχρήστου. «H επιστράτευση είναι δεδομένη. Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους, αυτό είναι δεδομένο. Όποιος καθηγητής δεν πάει στη δουλειά του θα απολυθεί το ίδιο δευτερόλεπτο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ.

Συνελήφθη 42χρονος στο Λουτροχώρι Σκύδρας για κλοπή γεννήτριας ρεύματος



Συνελήφθη χθες (11.05.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, ένας ημεδαπός 42 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, στο Λουτροχώρι Πέλλας, ο προαναφερόμενος αφαίρεσε από το στάβλο ενός 55χρονου μία γεννήτρια ρεύματος, διάφορα εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας.

Θρήνος για τη Δήμητρα. H πανέμορφη φοιτήτρια του TEI έχασε τη μάχη για τη ζωή



Έχασε προχθές το βράδυ τη μάχη για τη ζωή η 23χρονη φοιτήτρια Δήμητρα Mπαϊράμη, μια από τις τρεις φοιτήτριες που ενεπλάκησαν στο τροχαίο στα Kοκύλια στις 11 Mαρτίου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια συμφοιτήτριά της εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό και των τριών επιβαινόντων φοιτητριών.
H άτυχη κοπέλα αμέσως μετά τον τραυματισμό της είχε μεταφερθεί στην Αθήνα με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας και νοσηλευόταν στο Tζάνειο  Νοσοκομείο...

Καταρρέουν οι κυριακάτικες εφημερίδες



Την χαμηλότερη κυκλοφοριακή επίδοση κατέγραψαν οι κυριακάτικες εκδόσεις του Πάσχα με σύνολο πωλήσεων 472.000 φύλλα κι απώλειες 126.984 φύλλων στο διάστημα μίας εβδομάδας.

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πριν δύο χρόνια πως οι αντίστοιχες πωλήσεις που τότε ξεπερνούσαν το 1 εκατ. φύλλα, μόλις μετά βίας θα ξεπερνούσαν σήμερα τις 500.000.

Μάλιστα αναμένεται ένα εφιαλτικό καλοκαιρινό δίμηνο στη διάρκεια του οποίου παραδοσιακά παρατηρείται κάμψη στις κυκλοφορίες αλλά και στις διαφημίσεις.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ: Η μυστική έκθεση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα



ΤΙ «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟ SPECIAL REPORT ΤΩΝ ΗΠΑ

-Πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού
-Κυβέρνηση προσωπικοτήτων μακριά από κόμματα
-Έξοδος της Ελλάδας από την κρίση σε σύντομο διάστημα
-Εξομάλυνση των διεθνών σχέσεων της χώρας
-Προσπάθεια απαγκίστρωσης από ξένους παράγοντες
-Στην Ελλάδα κορυφαία στελέχη της CIA και διπλωμάτες της Ουάσινγκτον...

Συμβαίνει τώρα: Υπεγράφη λίγο πριν από τον Σαμαρά η απόφαση επιστράτευσης καθηγητών



Υπεγράφη πριν από λίγη ώρα από τον Αντώνη Σαμαρά η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών που έχουν ανακοινώσει απεργία στην περίοδο των Πανελλήνιων Εξετάσεων.
Από το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς.

6 Tρόποι για να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τα δημόσια δίκτυα Wi-fi.



Καθημερινά οι περισσότεροι, ειδικά με την εξάπλωση των smartphones, χρησιμοποιούν wifi δίκτυα. Πολλές φορές μερικά από αυτά μπορούν να κρύβουν κινδύνους για το κινητό και τα προσωπικά στοιχεία.Μην ξεχνάτε ότι τα wifi είναι ευπαθή δίκτυα και ότι οι επιτήδειοι παραμονεύουν...
1)Χρησιμοποιήστε κρυπτογράφηση
Οι τοποθεσίες Web που χρησιμοποιούν HTTPS πρωτόκολλο κρυπτογραφούν τη

Η απληστία σε βίντεο.Δείτε το.



Η απληστία είναι ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του ανθρώπου.Το βίντεο που ακολουθεί είναι δημιούργημα των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βανκούβερ στον Καναδά. Με πολύ έξυπνο και ευρηματικό τρόπο εξιστορείται η ύπαρξη της απληστίας και η εξέλιξή της από τότε που εμφανίστηκε το ανθρώπινο είδος.Δείτε το:

Πέλλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο



Ένας ηλικιωμένος «θόλωσε» όταν είδε έναν αδέσποτο σκύλο να μπαίνει στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό της Πέλλας και, χωρίς να διστάσει ούτε δευτερόλεπτο, άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και το πυροβόλησε εν ψυχρώ σκοτώνοντάς το ακαριαία!
Οι γείτονες του 84χρονου σε τοπική κοινότητα του τέως δήμου Εξαπλατάνου παρακολούθησαν εμβρόντητοι την εκτέλεση του άτυχου ζώου, αλλά δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έφτασαν λίγο αργότερα στο σπίτι του ηλικιωμένου πιστολέρο, τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον αδέσποτο σκύλο...

Γιαννιτσά: Άλλη μία σύλληψη νεαρού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης



Συνελήφθη σήμερα (11.05.2013) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, ένας ημεδαπός 20 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, στην κατοχή προαναφερόμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε κάνναβη και εμπορικό καπνό.

Έδεσσα: 19χρονος επικαλούμενος ασθένεια αποσπούσε χρήματα με κουπόνια



Συνελήφθη χθες (10.05.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας ημεδαπός 19 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και ψευδή ανώμοτη κατάθεση.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα Πέλλας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον προαναφερόμενο, διότι παριστάνοντας άτομο με διαφορετικά στοιχεία από αυτά της ταυτότητάς του και με το πρόσχημα οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε λόγω ασθένειας συγγενικού του προσώπου, μοίραζε αποκόμματα σε πολίτες της Έδεσσας προσπαθώντας να

Τον συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη 24 χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου του (φωτό).



Το 1989, ο 21χρονος τότε Στίβεν ή Στέφανος Καμπερίδης, κατηγορήθηκε ότι ξυλοφόρτωσε μέχρι θανάτου τον 2χρονο θετό του γιο, στο New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών. Φαίνεται να το είχε πετάξει από παράθυρο τρίτου ορόφου προκαλώντας του πολλαπλές σωματικές κακώσεις που προκάλεσαν τον θάνατο του. Η είδηση της άγριας δολοφονίας του μικρού Τζέιμς Καρτιέρ είχε προκαλέσει αίσθηση στην αμερικανική κοινή γνώμη. Ο δράστης αρχικά καταδικάστηκε για φόνο δευτέρου βαθμού. 
Αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 δολαρίων έως την εκδίκαση της

Πώς να ρυθμίσετε τα χρέη σας στην Εφορία



Την τελευταία ευκαιρία θα έχουν οι πολίτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την Εφορία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως  31/12/2012. Η νέα ρύθμιση μπαίνει σε εφαρμογή και πέρα από τον γενικό κανόνα των 48 μηνιαίων δόσεων , ο αριθμός τους μπορεί να γίνει απεριόριστος  για φυσικά πρόσωπα που δεν  είναι επιτηδευματίες και μπορούν να  τεκμηριώσουν την  οικονομική τους αδυναμία να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Για τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους  που οφείλουν στο Δημόσιο

Θα απολυθούν οι καθηγητές που θα απεργήσουν!!!



Το επίσημο έγγραφο με την απόφαση της ΟΛΜΕ για την απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένει το υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση 86.000 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η απόφαση της κυβέρνησης είναι ειλημμένη μετά την απόφαση των καθηγητών για απεργία στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντηση με τον

Την Δευτέρα η συνάντηση Φορέων Ν.Πέλλας με τον Υπουργό για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά



Από το Πολιτικό Γραφείο του Γιώργου Καρασμάνη γίνεται γνωστό ότι τη Δευτέρα 13-05-2013 και ώρα 14:00μμ πραγματοποιείται σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών ( Χαριλάου Τρικούπη 182 ) με αντικείμενο τα 120.000.000 ευρώ του οδικού άξονα Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά.
Στη σύσκεψη αυτή θα παραστούν, όπως είχε ζητήσει ο Γιώργος Καρασμάνης, η ηγεσία του Υπουργείου, ο Περιφερειάρχης, όλοι οι Φορείς του Νομού, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Την ευθύνη για την πρόσκληση των Φορέων στη σύσκεψη έχει το Γραφείο του Υπουργού.

Με επιτυχία το Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου στις Αμπελιές



Στις 6 Μαΐου 2013 μετά την ολοκλήρωση του Παιδικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Γήπεδο Αμπελιών και με την λήξη του αγώνα παλαιμάχων έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που ανέδειξε τους παρακάτω νικητές :

Επιστράτευση, αλλά…



Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΣΕ μιαν Ελλάδα «πλημμελή», θα’ ταν περίεργο να…δουλεύει σωστά η εκπαίδευση. Κι αν ήταν θέμα χρημάτων, θα σφραγίζαμε γήπεδα γκρεμίζοντας καμιά στέγη Καλατράβα, θα κλείναμε κάνα σκυλάδικο φορολογώντας το άγρια και…να η παιδεία μας σε επίπεδο ζηλευτό και η Εκπαίδευση χωρίς προβλήματα.
ΕΙΝΑΙ θέμα…παιδείας μας η εκπαίδευση, αντίληψης και στάσης. Κι αν ο γονιός τα δίνει όλα για τη μόρφωση του παιδιού, η Πολιτεία δεν τα δίνει και οι αφανέρωτες δυνάμεις καιροφυλαχτούν.

Σαν Σήμερα, 11 Μαΐου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
330: Το Βυζάντιο μετονομάζεται σε Νέα Ρώμη και γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
868: Το πρώτο τυπωμένο βιβλίο εκδίδεται στην Κίνα από τον Γουάνγκ Τσιεχ, 587 χρόνια πριν από τη Βίβλο του Γουτεμβέργιου. Πρόκειται για ένα βουδιστικό κείμενο.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

H απολαυστική βουτιά του Χρήστου Νέζου.



Απολαυστικό είναι το βίντεο όπου ο Χρήστος Νέζος κάνει ανταπόκριση από τη λίμνη της Καστοριάς για το Πρωινό Mou. Καλεσμένη του ήταν η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, η οποία τον βοηθούσε να επιδείξουν το άθλημα της κωπηλασίας. Μέσα στο σκάφος όμως ο Χρήστος Νέζος έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο στη λίμνη. Δείτε το απολαυστικό "ατύχημα".

Αποκαλύψεις(!;) Τσοχατζόπουλου



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ με ανταλλάγματα. Ισορροπούσαν τη ζυγαριά με τα προνόμιά τους απ’ τη μια και τους χαριστικούς νόμους στο άλλο πιάτο. Με νόμο (στο πιάτο) που εξασφάλιζε την φοροαποφυγή μεγιστάνων. Πληρώνουν από 20-30 χιλιάρικα το χρόνο οι κ. κ. Κόκαλης, Αλαφούζος, Μάνεσης (ο βιομήχανος) και καθαρίζουν με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Με το κεφάλι ψηλά, κοιτώντας τους νομοθέτες μας (με το κεφάλι χαμηλά) μη τους πιάσει το φτύσιμο απ’ τη μακρινή μάζα που τους βρίζει και τους (ξανα)ψηφίζει («αρέσουν στους

Παράταση ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση ΜΜΕ στους Τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013»





Το Επιμελητήριο Πέλλας μέλος του Φορέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ –ΕΦΕΠΑΕ-, με γεωγραφική ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές των εν λόγω Περιφερειών, ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ στους Τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο

50 πράγματα που κάνεις μόνο με τον κολλητό σου



Η αντρική φιλία, σε αντίθεση με την γυναικεία (χοχο), είναι πολυθρύλητη, πολυδιαφημισμένη, πολυεπίπεδη, όλα σε πολύ τέλος πάντων. Ισχύει, όλοι οι άντρες το νιώσαμε και το νιώθουμε και παρά τις υπόγειες διαβολές ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αυτό που εκτινάσσει την αντρική φιλία πάνω από την αγάπη μας για τον σκύλο είναι οι ιστορίες που έχει παράγει. Τα λεγόμενα και 'κατορθώματα'.
Όπως είναι φυσικό, άλλα πράγματα επιτυγχάνει κανείς εκεί που δουλεύει, άλλα σε ένα

Bαρουφάκης: Γιατί η Morgan Stanley αναβαθμίζει τα ελληνικά σκουπίδια-ομόλογα



Η Morgan Stanley προτείνει στους πελάτες της να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα και η Ελλάς γιορτάζει. Ανοήτως, δυστυχώς, γράφει ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης στο protagon.Tο άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη με τίτλο «Η αβάσταχτη γοητεία των ομολόγων»:Η Morgan Stanley προτείνει στους πελάτες της να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα και η Ελλάς γιορτάζει. Ανοήτως, δυστυχώς Γιατί ανοήτως; Επειδή η συμβουλή της Morgan Stanley έχει λογική βάση μεν αλλά, παράλληλα, είναι καθ΄ όλα συμβατή με την πρόβλεψη ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να βουλιάζει, εντείνοντας περισσότερο

Απεργία στις πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ.



Με ψήφους 9 υπέρ και δύο κατά το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΛΕ που συνεδρίασε εκ νέου σήμερα αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εντείνοντας την αγωνία χιλιάδων μαθητών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΛΜΕ αναμένεται να ανακοινώσει 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου -πρώτη ημέρα των εξετάσεων- και πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 24.
Η πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να εγκριθεί από τις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών και τη γενική συνέλευση των προέδρων τους στις 15 Μαΐου.

Τριήμερες εκδηλώσεις στη πλατεία Νέας Τραπεζούντας Γιαννιτσών.



Οι τριήμερες εκδηλώσεις με την επωνυμία «Ζωοδόχεια» που διοργάνωνει η "Εύξεινος Λέσχη" Γιαννιτσών στην πλατεία Νέας Τραπεζούντας Γιαννιτσών ξεκίνησαν σήμερα το πρωί. Όπως κάθε χρόνο αναμένεται μεγάλη συμμετοχή του κόσμου καθώς αποτελεί πια παράδοση το τριήμερο αφιέρωμα στα θύματα της  Γενοκτονίας των Ποντίων.Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Σήμερα το βράδυ ώρα 19:00 Διανομή Παραδοσιακών ποντιακών φαγητών και στις 20:00 θα χαιρετίσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Θα ακολουθήσει κεντρική ομιλία από τον δημοσιογράφο και γραμματέα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεωργιάδη

Καθηγήτρια έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει και την απέλυσαν! Όλες οι λεπτομέρειες



Και εµείς αντιγράψαµε. Και εµάς µας έπιασαν. Δεν πήγε, όµως, ο πατέρας µας ή ο θείος µας να απολύσει την καθηγήτρια…Το θέµα σε καµία περίπτωση δεν είναι ο γιος του Σαµαρά. Ούτε φυσικά η αντιγραφή ενός 15χρονου παιδιού. Αυτό είναι ένα µηδαµινής δηµοσιογραφικής αξίας γεγονός.Το θέµα είναι η άνευ προηγουµένου εκδικητικότητα που κατήγγειλε στο δικαστήριο η απολυµένη καθηγήτρια. Ο Σαµαράς -κατά την άποψή µας- θα έπρεπε να συγχαρεί την καθηγήτρια που τόλµησε να µονογράψει το γραπτό του γιου του επειδή αντέγραφε. Αντιθέτως, αυτή απολύθηκε λίγο µετά τις εκλογές.

Τα κατοικίδια ζώα κάνουν καλό στην καρδιά



Οι άνθρωποι που έχουν στο σπίτι τους κατοικίδια ζώα, ιδίως σκυλιά, κινδυνεύουν λιγότερο από προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Καρδιολογικό Σύλλογο.
Σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αναφέρεται ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του ιδιοκτήτη για καρδιοπάθεια, καθώς σχετίζεται με λιγότερη παχυσαρκία, καθώς επίσης με χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, λιπιδίων (τριγλυκεριδίων) και χοληστερόλης.
Μια μελέτη άνω των 5.200 ενηλίκων, σύμφωνα με τον Γκλεν Λιβάιν, καθηγητή του

Στο στόχαστρο της εφορίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες.



Αλλάζουν τα πάντα στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων με την επιβολή νέου τύπου τεκμηρίων, ενώ αναμένεται να καθιερωθεί νέο σύστημα φορολογικών ελέγχων το οποίο θα κινείται στα πρότυπα του αμερικανικού μοντέλου. Οι έλεγχοι της Εφορίας θα βασίζονται στην παρακολούθηση των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων, στο είδος, το χρόνο και την έδρα του επαγγέλματος, στα λειτουργικά έξοδα, τη ταμειακή ρευστότητα, στις δαπάνες διαβίωσης των επαγγελματιών

Σχέδιο για δολοφονία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου..



Τρεις δράστες φέρονται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 29 Μαΐου την ημέρα της 560ης επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία.Ηδη οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου, σύμφωνα με τη Χουριέτ, ενώ αναζητούνται άλλα δύο. Μάλιστα η εισαγγελία της Αγκυρας ξεκίνησε προανάκριση για την υπόθεση.Την υπόθεση άρχισε να ξετυλίγει η εισαγγελία της Καισάρειας όταν έλαβε επιστολή που κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Στην επιστολή αναφερόταν πως η

Aστυνομικοί Πέλλας καταγγέλλουν: Αποδεκατίσατε το Νομό από προσωπικό.



Mε μια επιστολή κόλαφο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας καταγγέλλει την δραματική έλλειψη προσωπικού σε ολόκληρο το Νομό Πέλλας.Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως περιπολικά επανδρωμένα με ένα άτομο να αστυνομεύουν την περιοχή ευθύνης τους και ουσιαστικά αδυνατούν να  επιλαμβάνονται σε περιστατικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποτελεσματική αστυνόμευση και τους κινδύνους που διατρέχουν για την προσωπική τους ασφάλεια. Ολόκληρο το έγγραφο έχει ως εξής:

Έρχεται φόρος και στις… ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ!!!



Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάσισε τελευταία πως όσα πρόσωπα επιδίδονται ως αυτοαπασχολούμενοι σε πορνεία οφείλουν να καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος. Επί πολλά έτη οι φορολογικές αρχές και οι ιερόδουλες διαφωνούσαν έντονα σχετικά με την επιβολή ενός τέτοιου φόρου για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ οι φορολογικές αρχές επιμένουν πως η δραστηριότητα αυτή αποτελεί επάγγελμα το οποίο πρέπει να υπαχθεί στο φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τους επιτηδευματίες...

Ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε ήταν...Έλληνας!



Oι τελευταίες ανακαλύψεις του Πανεπιστημίου "BILGI" ανατρέπoυν τα ιστορικά κατεστημένα...
Έλληνας από την Κωνσταντινούπολη ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε για πρώτη φορά στον κόσμο τον 17ο αιώνα....

Δραματική η μείωση των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα



Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για την πορεία των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, καθώς την τελευταία τριετία έχουν μειωθεί επικίνδυνα, με τραγικά αποτελέσματα για ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση της χώρας τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς το 2012 η αναλογία ήταν 7 μεταμοσχεύσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ το 2011 ήταν 7,2. Τη θλιβερή αυτή διαπίστωση έκαναν σήμερα ειδικοί επιστήμονες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» και διοργανώθηκε από την Α΄Παθολογική κλινική του νοσοκομείου, με θέμα «Το μέλλον των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα»...

«Πάγο» σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βάζει το ΔΝΤ



Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διεμήνυσε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράις κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που δίνει.

Πρόσθεσε πως οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν αποδεχθεί ότι για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους...

«ΚωμΟδύσσεια» από την Θεατρική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών



Η Θεατρική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών σας προσκαλεί στο πρώτο της θεατρικό ταξίδι!
Σαλπάρουμε Τετάρτη 15 Μαϊου στις 20.00 από το αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.
Ελάτε να μας ...κουνήσετε το μαντίλι...
Η Οδύσσεια ...αλλιώς!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Βόλεϊ: Αρνήθηκε τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπορεί να στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας αλλά δεν θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ της αγωνιστικής περιόδου 2013-14, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το ΤΑΑ της πειραϊκής ομάδας.
Ο λόγος έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα της συμμετοχής, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κρίνουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση οικονομικά ασύμφορη, λόγω των κριτηρίων που ισχύουν από τη CEV.
Η ανακοίνωση:

Αποδεσμεύονται για πώληση κατοικίες οφειλετών του Δημοσίου



Τη δυνατότητα να πωλήσουν τα ακίνητά τους όσοι χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο παρέχει το υπουργείο Οικονομικών υπό την προϋπόθεση ότι θα εξοφλείται πλήρως η οφειλή τους ή μέρος αυτής. Στην απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία για όσους επιθυμούν να προβούν σε μία τέτοια ενέργεια. Οι φορολογούμενοι-ιδιοκτήτες ακινήτων που χρωστούν στο Δημόσιο και επιθυμούν να εκποιήσουν κάποιο ακίνητό τους θα λαμβάνουν ειδική βεβαίωση οφειλής προκειμένου να προχωρήσει η αγοραπωλησία...

Στα 43,3 δισ. ευρώ η παραοικονομία στη xώρα μας



Στα 43,3 δισ. ευρώ ή στο 24% του ΑΕΠ εκτιμάται η παραοικονομία στην Ελλάδα, επίπεδο που είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 27 κρατών - μελών (18,5%) και σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που δεν ξεπερνάει το 15%. Αυτό δείχνει έρευνα της Visa Europe με θέμα «Η παραοικονομία στην Ευρώπη, 2013 – Η χρήση συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας», ενισχύοντας την επιχειρηματολογία για την ανάγκη διεύρυνσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών...

Τους υπουργούς Aμυνας που τον διαδέχτηκαν βάζει στο κάδρο ο Aκης Τσοχατζόπουλος



Την επόμενη Τρίτη, 14 Μαΐου, θα συνεχιστεί η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, όταν και το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ενστάσεων.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο Τσοχατζόπουλος επιχείρησε να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τoυς διαδόχους του υπουργούς Εθνικής Αμυνας. ..

Με 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο θα λειτουργεί το ΠΑΣΟΚ



Με ομόφωνη απόφαση που ενέκρινε την εισήγηση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ  κ. Νίκου Σαλαγιάννη, ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο είχε ως βασικό θέμα την οικονομική διαχείριση του κόμματος τα προηγούμενα χρόνια. Η εισήγηση του κ. Σαλαγιάννη επικεντρωνόταν στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών και στη λιτή διαχείριση στην κεντρική λειτουργία του κόμματος, η οποία δεν θα ξεπερνά τις 75-100 χιλ ευρώ μηνιαίως. Ξεκαθαρίστηκε από τον κ. Σαλαγιάννη ότι δεν υπάρχει 110 εκ μαύρη τρύπα, αλλά χρέος. Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι πολύ λίγα τα ποσά που υπάρχει μαύρη τρύπα και λείπουν παραστατικά...

Απεργίες εν μέσω εξετάσεων θα προτείνει η ΟΛΜΕ



Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που διακόπηκε αιφνιδίως απόψε για να συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να εκδώσει οριστική απόφαση-πρόταση προς τον κλάδο για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οπως διαφάνηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση που διήρκησε 9 ώρες, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προσανατολίζονται σε συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση για αύξηση του ωραρίου τους κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως από τη νέα σχολική χρονιά...

Σαν Σήμερα, 10 Μαΐου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1267: Η Εκκλησία της Βιέννης διατάζει όλους τους Εβραίους να φορούν ένα διακριτικό σήμα.

1329: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ανδρόνικος Γ', κατά την εκστρατεία του εναντίον των Τούρκων του Ορχάν, ηττάται στη μάχη του Πελεκάνου, στην ασιατική ακτή της Προποντίδος.

1801: Οι πειρατές της Μπαρμπαριάς κηρύσσουν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ.
1859: Σημειώνοντα συγκρούσεις στην Αθήνα μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας. (Σκιαδικά)...

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ: "Η θέση μας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις"



Προσθέτουμε τις μισθολογικές περικοπές, το καθεστώς ομηρίας του νέου πειθαρχικού δικαίου και τις διάτρητες διαδικασίες της αξιολόγησης-καρμανιόλας με την πρόσφατη αύξηση του διδακτικού ωραρίου, την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών, τις αναγκαστικές μεταθέσεις του πλεονάζοντος διδακτικού προσωπικού, τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και την αύξηση του μαθητικού δυναμικού ανά τάξη.
Ό,τι έχουμε μπροστά μας είναι η εικόνα ενός απαξιωμένου και διαλυμένου δημόσιου σχολείου, που πίσω από τους ηχηρούς ευφημισμούς για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του...

Άκης: Μόνο το δικό μου είναι σκάνδαλο; Θα μιλήσω για όλους!



Αποφασισμένος να… «κάψει» κόσμο και να μην «πέσει» μόνος εμφανίστηκε ξανά ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους σε ένα διάλειμμα της δίκης του.Ο πρώην υπουργός άφησε για ακόμη μια φορά αιχμές για τους πολιτικούς που τον διαδέχτηκαν στο υπουργείο Άμυνας και έστειλε μήνυμα πως θα μιλήσει για όλα γιατί, όπως είπε, μόνο η αλήθεια βοηθάει!«Εδώ πρέπει να έρθουν όλοι. Να υπάρξει έλεγχος, εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και των υπουργών που ήταν μετά υπουργοί μέχρι τέλους. Δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα. Το σκάνδαλο που υπάρχει στη

Δήλωση Δημάρχου Σκύδρας Γ.Χοΐδη για την Ημέρα της Ευρώπης



  
  Με μια σειρά εκδηλώσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση ( Ε .Ε . ) γιορτάζει την 9 Μαΐου  ως Ημέρα της Ευρώπης σε μια προσπάθεια ν ΄ αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της και που καταγράφεται εμφανώς στις σφυγμομετρήσεις του Ευρωβαρόμετρου .
    Η δυσαρέσκεια , βέβαια , των πολιτών δεν είναι άσχετη με την αδυναμία της Ε .Ε .να διαμορφώσει μια κοινή εξωτερική – διπλωματική και αμυντική πολιτική , να άρει τα αδιέξοδα στην εσωτερική της οικονομία , ( ανεργία , περιφερειακές ανισότητες ), και να σταθεί στο ύψος των κοινωνικών αναγκών των λαών της .

Tα απίθανα ρουσφέτια του "μπουμπούκου" Αδωνι Γεωργιάδη..



Η... πεθερά του μπουμπούκου και άρα μητέρα της Ευγενίας Μανωλίδου, η Αγγελική Πουλάκου, σχεδόν 60 ετών γιαγιά η οποία προσελήφθη χωρίς προκύρηξη ως ιδιαιτέρα του Προεδρου της Κτηματολόγιο Α.Ε. 70αρη Χρήστου Γούλα. Δεν της έφθανε όμως αυτό, ήθελε να προσλάβει και τη... νύφη της, τη γυναίκα δηλαδή του γιου της και αδελφού της Ευγενίας. Και έτσι προσελήφθη και αυτή στο Κτηματολόγιο.
Κατά σύμπτωση είναι η κόρη του πρώην Υπουργού της ΝΔ, Απόστολου Ανδρεουλάκου. Και ο κατάλογος συνεχίζεται. Προσελήφθη στο Κτηματολόγιο και ο Νίκος Γεωργαντάς ο οποίος

Στουρνάρας:Θα παγώσετε και τον ερχόμενο χειμώνα.



Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι είναι ανέφικτη στην παρούσα φάση η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.Ο υπουργός ανέφερε ότι «η μείωση των φόρων είναι επιθυμητή, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή», αποδίδοντας τα «μεγάλα εμπόδια» για μια τέτοια κίνηση, στα έσοδα, τα οποία είναι «λίγο χειρότερα από τους στόχους».
Επισήμανε δε χαρακτηριστικά, ότι «κάθε απόκλιση έχει κόστος, για κάθε μέτρο μείωσης φόρων θα πρέπει να πάρουμε κάποιο άλλο ισοδύναμο μέτρο. Έχουμε δρόμο ακόμη, γιατί

Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μυλοτόπου «Οι Καππαδόκες»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μυλοτόπου «ΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ»  διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο 11 Μαϊου και ώρα 20:30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και σας προσκαλεί όλους να παρακολουθήσετε μία μοναδική θεατρική παράσταση.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, ο Θεατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καβάλας θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ» σε σκηνοθεσία Γ. Παναγιωτίδη.