Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τα 20 σημάδια ότι το παιδί σας είναι χαρισματικό.



Σίγουρα το παιδί σας είναι έξυπνο, μαθαίνει γρήγορα και αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Μπορεί όμως είναι κάτι παραπάνω; Μήπως είναι
αληθινά χαρισματικό;
Όταν λέμε «χαρισματικό» παιδί μπορεί να εννοούμε πολλά –απ το ότι είναι πολύ ταλαντούχο σε κάτι μέχρι ότι είναι πιο «μπροστά» σε σχέση με τα άλλα της ίδια ηλικίας.
Σύμφωνα πάντως με την Εθνική Οργάνωση για τα Χαρισματικά Παιδιά (NAGC) των ΗΠΑ ο ορισμός του χαρισματικού ατόμου είναι ο εξής: «εκείνος που επιδεικνύει σημαντική κλίση (που ερμηνεύεται ως η εξαιρετική ικανότητα κρίσης και μάθησης) ή σπάνια επίδοση σε έναν ή

Το μπρόκολο εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα



Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον ανακάλυψαν πως μία ουσία που περιέχει το μπρόκολο επιτίθεται επιλεκτικά και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.
Η ουσία είναι η σουλφοραφάνη και υπάρχει σε όλα τα σταυρανθή λαχανικά (στην ίδια οικογένεια ανήκει και το κουνουπίδι).
Αν και η αντικαρκινική δράση της σουλφοραφάνης έχει τεκμηριωθεί και από άλλες μελέτες, η παρούσα είναι η πρώτη που αποδεικνύει πως η ουσία δρα ως αναστολέας της ιστονικής

Συλλήψεις στην Έδεσσα για ναρκωτικά



Συνελήφθησαν χθες (25.09.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 38 ετών (γυναίκα και άνδρας αντίστοιχα), για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα Πέλλας, στην κατοχή των προαναφερομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 1,6 γραμμαρίων, ενώ όπως διαπιστώθηκε νωρίτερα προέβησαν από κοινού και σε χρήση ηρωίνης .

Πόσα οφείλει (τελικά) το Βερολίνο!



 Aριθμούς που ζαλίζουν, αλλά και ολιγωρίες και παραλείψεις που «σκοτώνουν», περιλαμβάνει η απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο!
Οι αριθμοί μιλούν για 1,6 τετράκις εκατομμύρια δραχμές και για περίπου 13.124.864 χρυσές λίρες Αγγλίας αλλά και για ανοιχτές αξιώσεις της χώρας μας στο λεπτό αυτό θέμα.
Το κείμενο της έκθεσης από τον περασμένο Απρίλιο βρίσκεται στα ερμάρια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Εκεί την άφησε ο τότε υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων από την ελληνική

Πράκτορες της NSA παρακολουθούσαν ερωτικούς συντρόφους τους



Τουλάχιστον 12 εργαζόμενοι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ έκαναν κατάχρηση των μέσων που τους παρείχαν τα μυστικά προγράμματα παρακολούθησης της υπηρεσίας εντός της τελευταίας δεκαετίας, τις περισσότερες φορές για να υποκλέψουν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των ερωτικών συντρόφων τους.
Σε επιστολή του προς τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τσαρλς Γκράσλεϊ, που είναι μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο Γενικός Επιθεωρητής της NSA Τζορτζ Έλαρντ καταγράφει 12 περιπτώσεις «σκόπιμης κατάχρησης» των προγραμμάτων παρακολούθησης από την 1η Ιανουαρίου 2003.

Γράμμα, στον Σαμαρά: “Μας πήρατε τα πάντα…”



«Δεν φοβούνται εμάς, δεν φοβούνται ούτε τον ίδιο το Θεό. Κοντεύουμε να πνιγούμε, δεν αντέχουμε άλλο στο ποτάμι, το νερό είναι παγωμένο. Ο Βενιζέλος μας έριξε…σχοινί να μας σώσει, αλλά το μετάνιωσε και το τράβηξε πίσω. Μας πήρατε τα πάντα, το ψωμί μας, την τιμή μας, την υγεία μας».
Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, η επιστολή, γεμάτη οργή, που απέστειλε στον Αντώνη Σαμαρά, σε υπουργούς και βουλευτές, ο μικροομολογιούχος Δημήτρης Κουτούλας.
Ο   Κουτούλας, όπως χιλιάδες άλλοι μικροομολογιούχοι, είδε τις καταθέσεις και τους κόπους μίας ζωής να κάνουν φτερά εν μία νυκτί, μετά το «κούρεμα» του PSI.

Συνελήφθη 49χρονος στην Έδεσσα για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας



Συνελήφθη σήμερα (23.09.2013) το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας ημεδαπός 49 ετών για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας.
Ειδικότερα, στην Έδεσσας Πέλλας, ο 49χρονος νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσε την δίκυκλη μοτοσικλέτα ενός 47χρονου, τοποθετώντας την σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας εντόπισαν στα Σεβαστειανά Πέλλας ένα Ι. Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο προαναφερόμενος έχοντας έμφορτη την ανωτέρω μοτοσικλέτα. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε.

Από την ενοχή στην κήρυξη πολέμου!



(του Σταύρου Λυγερού)
Όσοι είχαν μάτια να δουν έβλεπαν και πριν από το 2010 ότι η Χρυσή Αυγή έβγαινε σταδιακά από το πο­λιτικό περιθώριο, στο οποίο φυτοζωούσε για δεκαετίες. Οι δημοτικές εκλογές του φθινοπώ­ρου του 2010 το επιβεβαίωσαν. Στο Δήμο Αθηναίων είχε αποσπάσει 5,3%, ενώ οι γειτονιές που έχουν κατακλυστεί από πα­ράνομους μετανάστες τής είχαν δώσει ποσοστά γύρω στο 20%!
Η πρωταρχική εκλογική συσσώρευ­ση της Χρυσής Αυγής προέκυψε από τα προβλήματα που

Υπογραφή νέων έργων LEADER από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και πολιτιστικούς συλλόγους

Πέντε νέα έργα στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης του Προγράμματος Leader (Άξονας 4) υπογράφηκαν σήμερα (27/9) από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους Προέδρους πολιτιστικών συλλόγων και της Δημοτικής Επιχείρησης «Καταρρακτών» της Π.Ε. Πέλλας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα επόμενα έργα:

Απόφαση - βόμβα του ΣτΕ: Αντισυνταγματική την τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς



Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ΄ αριθμ. 3341/2013 απόφασή της έκρινε αντισυνταγματική την τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς με «πάγωμα» της κατεδάφισής τους για 30 χρόνια (αφού καταβληθεί το σχετικό πρόστιμο), όπως επίσης έκρινε αντισυνταγματικό στο σύνολό του το νόμο 4014/2011 για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, την δημιουργία του «Πράσινου Ταμείου», κ.λπ. Να σημειωθεί ότι και κατά το πρόσφατο παρελθόν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματική την παλαιότερη προσπάθεια (παλαιό νομοθετικό πλαίσιο) νομιμοποίησης

Η στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ήταν ξημερώματα όταν άνδρες της αντιτρομοκρατικής έφτασαν στην οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη για να του περάσουν χειροπέδες.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής άνοιξε την πόρτα και κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί.

Ενημερώθηκε ότι ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Συνελήφθησαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τρεις Βουλευτές της Χ. Α



Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι Βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης έχουν οδηγηθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για εγκληματική οργάνωση. 

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Ηλίας Παναγιώταρος  ενώ έχουν έχουν εκδοθεί εντάλματα για τους βουλευτές Χρίστο Παππά και Νίκο Μίχο. Ο τελευταίος, συνελήφθη προσερχόμενος από μόνος του στη ΓΑΔΑ.

Σύγκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



       Σε  συνεδρίαση έχει προσκαλέσει , για τη Δευτέρα 3ο Σεπτεμβρίου 2013 κι ώρα 19:00 , τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας ο Πρόεδρός του Στάθης Ανδρεάδης , με τα εξής κατά σειρά θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Aγχώνεται...λέει ο Σόιμπλε όποτε μιλάει για την Ελλάδα.



Απελπισμένος με την Ελλάδα είναι ο πανίσχυρος υπ. Οικονομικών της Γερμανίας. Η απελπισία του Σόιμπλε δείχνει το μέγεθος (και το βάθος) της κόλασης που μας περιμένει. Η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, ένα τσακ απ΄τους χειρότερους εφιάλτες με τις συμμορίες πάσης φύσεως να επιχειρούν να αρπάξουν την εξουσία-Κολομβία!
Ένα «παράθυρο» στον τρόπο εργασίας και την νοοτροπία του άνοιξε σε συνέντευξή του στο Spiegel και στους Ούλριχ Φίχτνερ και Αλεξάντερ Σμόλτσζικ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε, «ένας από τους πιο ισχυρούς, αλλά και πιο μισητούς

Σεμινάριο για γονείς νηπίων με τίτλο «Μικρά Θαύματα»

Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι πολύ σημαντικά για την καλή ανάπτυξη του, όχι μόνο τη σωματική αλλά και τη συναισθηματική. Τώρα, μπαίνουν οι βάσεις για να γίνει το παιδί μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Για το σκοπό αυτό, το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων Ν. Πέλλας «ΌΡΑΜΑ» διοργανώνει ομάδες γονέων νηπίων.
Το σεμινάριο είναι βιωματικό και απευθύνεται σε όλους τους γονείς του Δήμου Πέλλας που έχουν παιδιά στην προσχολική ηλικία.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Ακούει κανείς..;;;;Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών οδηγείται σε πλήρη διάλυση.



Εδώ και ένα περίπου χρόνο που άρχισαν να διογκώνονται τα προβλήματα στο χώρο υγείας μετά την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, το Νοσοκομείο Γιαννιτσών βρίσκεται σε μια διαρκή πτωτική τροχιά. Όσοι ισχυρίζονταν πως υπάρχει ένα σαφές σχέδιο διάλυσης του , δυστυχώς δικαιώνονται. Τα Γιαννιτσά και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέλλας αυτή τη στιγμή βρίσκονται ουσιαστικά χωρίς τριτοβάθμια περίθαλψη. Το Νοσοκομείο πέρασε πια από την εποχή του απίστευτου «πάρτι» στην εποχή την απόλυτης διάλυσης. Χωρίς γιατρούς, με ελλειπή νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με τεράστια...

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα στο Ριζάρι Πέλλας



Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, δύο περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα στο Ριζάρι Πέλλας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 40 και 46 ετών οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών, ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών.
Ειδικότερα, νυχτερινές ώρες της 20/21.09.2013 στο Ριζάρι Πέλλας, οι προαναφερόμενοι αφού διέρρηξαν διαδοχικά ένα Ι.Χ. Επιβατικό και ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, μίας 39χρονης και ενός 83χρονου αντίστοιχα, αφαίρεσαν από αυτά συνολικά ένα ζευγάρι γυαλιών αξίας (150) Ευρώ, το χρηματικό ποσό των (7) ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

3 πλεονεκτήματα του καφέ που δεν ήξερες...



Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς καφέ ;
Χωρίς αυτόν, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με δυσκολία την πρωινή κίνηση στους δρόμους, θα πρέπει να κάνετε την παρουσίασή σας μισό-κοιμισμένη, και θα περάσετε στη δουλειά με το χαρακτηριστικό ήχο του εκτυπωτή, να είναι το μόνο που θα σας κρατάει ξύπνιες.
Αλλά ο καφές κάνει κάτι περισσότερο απ'το να σας κρατάει σε εγρήγορση. Εδώ σας έχω, τρία περισσότερα οφέλη από τα αγαπημένα...φασόλια μας:
1. Ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου....

θα πληρώνουμε 1ευρώ ανά ιατρική συνταγή που εκτελείται στα φαρμακεία .Μάλλον τόσα τους λείπουν τώρα που έχουμε πλεόνασμα…



Επανέρχεται από τον ερχόμενο Νοέμβριο για τους ασφαλισμένους το «χαράτσι» του ενός ευρώ ανά συνταγή που θα εκτελείται στα φαρμακεία, όπως τουλάχιστον προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΑ, κ. Κώστα Λουράντο, πρόκειται για ένα μέτρο που, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που έχει, καθιστά τους φαρμακοποιούς και εισπράκτορες των χαρατσιών του ΕΟΠΥΥ.
«Οπως αντιλαμβάνεστε, εκτός από δανειστές του ΕΟΠΥΥ, αφού η πληρωμή των χρεών του δεν

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 28/9



Η ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει και εσύ τις πιο πολλές φορές ψάχνεις για κάτι άλλο. 

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 28 Σεπτεμβρίου



Επέτειοι:
Γεγονότα
1538: Λαμβάνει χώρα η Ναυμαχία της Πρέβεζας. Ο τουρκικός στόλος υπό τον Χαϊρεντίν Πασά, γνωστότερο ως Μπαρμπαρόσα, καταναυμαχεί το συμμαχικό στόλο με επικεφαλής τον γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια.

1687: Ο βενετός Μοροζίνι κυριεύει την Αθήνα από τους Οθωμανούς, μετά τον βομβαρδισμό της Ακρόπολης.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Γέννησε με τη μία 11 μωρά !


Η πρωτοφανής γέννα έλαβε χώρα στις Ινδίες!
 Πρόκειται για μία σπανιότατη περίπτωση εγκυμοσύνης όπως ανέφεραν και οι γιατροί που επέβλεπαν τη γυναίκα καθ ’όλη τη διάρκεια της κύησης.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, δεν ήταν τόσο πρωτοφανές το γεγονός ότι συνέλαβε τόσα πολλά έμβρυα, αλλά ότι όλα γεννήθηκαν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!
Η εγκυμοσύνη δεν έφερε επιπλοκές, ούτε έβαλε σε κίνδυνο τα 11 μωράκια.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου θα ηχήσουν οι σειρήνες στα πλαίσια της άσκησης «Παρμενίων 2013»



Την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2013, κατά την τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2013», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Ελλάδα της ρεμούλας; Όλοι τη φτιάξαμε!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ απ’ τα μικράτα του. Εθισμός στο «ψεύδεσθαι» για μικρά και ασήμαντα, πριν...μεγαλώσουν, όταν η ανάγκη θα χτυπάει την πόρτα της ζωής. Και δεν μιλάμε για την εκπαίδευση των αγορασμένων και αποστηθισμένων. Αυτό είναι σύμφυτο με την εκπαιδευτική διαδικασία κι όλοι…χαίρονται. Για το «άριστα» στο σχολείο απ’ τη…βιομηχανία παραγωγής «αριστούχων», με την…φιλότιμη προσπάθεια του διορισμένου εκπαιδευτικού και προς τέρψη του γονιού.

Γιαννιτσά.Κι άλλη σύλληψη για ναρκωτικά.



Συνελήφθη απογευματινές ώρες της Πέμπτης (26/9) , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ένας 37χρονος, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, στην κατοχή του προαναφερόμενου βρέθηκε μία συσκευασία με 12,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Ερωτήματα θέτει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας προς το Δήμο σχετικά με την λειτουργία του ΧΥΤΑ



Τι γίνεται με τον ΧΥΤΑ; θα αναλάβει επιτέλους ο Δήμος τις ευθύνες του;  Εδώ και αρκετές βδομάδες εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών αποθέτονται εντός και εκτός του κυττάρου χωρίς να τηρούνται οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές και οι στοιχειώδεις όροι που να διασφαλίζουν την δημόσια υγεία.
Ο Γιάννης Σηφάκης, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Δήμο Αλμωπίας απευθύνει σαφή ερωτήματα  : 

Ενώ όλοι ασχολούνται με την ΧΑ, η τρόικα ετοιμάζει νέα εξαθλίωση των Ελλήνων



Το μέλλον των Ελλήνων πολιτών διαπραγματεύεται αυτή την στιγμή ο Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα, καθώς οι δανειστές έχουν έρθει με άγριες διαθέσεις για να επιβάλουν νέα μέτρα, σε έναν λαό που έχει άδειες τσέπες. Ο στόχος είναι εμφανής, ώστε όλοι να βρεθούν να χρωστάνε έστω και μερικά ευρώ, καθότι θα είνα αρκετά για να δημευθούν τα σπίτια των Ελλήνων.Κεντρικό ζήτημα θεωρείται πλέον το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς, καθώς στην κυβέρνηση διαβλέπουν διάθεση των ελεγκτών να θέσουν θέμα νέων μέτρων στο

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότηταα των Επιχειρήσεων» του ΕΣΠΑ 2007-13 στα Γιαννιτσά



Επιχειρηματίες και σύμβουλοι Επιχειρήσεων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Πέλλας και παραβρέθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ’’ στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013». Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 7.00μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά, εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Πέλλας με την  ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και την ΕΤΑΕΠ.

Πιτσιρίκια με κοφτερό μυαλό – Οι εννιά μαθητές Δημοτικού που βραβεύονται για την εφευρετικότητά τους



Δεν περνούν την ώρα τους χαζεύοντας μπροστά στην τηλεόραση. Ούτε έχουν το νου τους μόνο στο παιχνίδι. Αυτά τα παιδιά έχουν κοφτερό μυαλό. Πρόκειται για τα πιτσιρίκια- εφευρέτες, τα οποία θα βραβευθούν για τη δημιουργικότητά τους.Η Κωνσταντίνα Τερζόγλου, μαθήτρια Δημοτικού στο Χαλάνδρι, έφτιαξε ένα βραχιόλι-ρολόι, με φακούς LED, GPS και χάρτη της Ελλάδας. Ο Διονύσης Ζέζας, ο Θανάσης Κατρής και ο Σπύρος Γερμενής από την Παλλήνη δούλεψαν ομαδικά και δημιούργησαν το ελικόπτερο με αλεξίπτωτο διάσωσης. Είναι μερικά από τα εννιά παιδιά 9-12 ετών, που θα βραβεύσει ο Οργανισμός Βιομηχανικής

Σε απόγνωση τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Πέλλας προγραμματίζουν κινητοποίηση κατά της απόφασης της πολιτείας να σφραγίσει τα γήπεδα του νομού



γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

    Κινητοποίηση ετοιμάζουν για αύριο Παρασκευή τα ποδοσφαιρικά σωματεία του νομού Πέλλας με αφορμή την αναβολή των τοπικών πρωταθλημάτων, λόγο των γνωστών προβλημάτων αδειοδότησης των γηπέδων. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από αριθμό ομάδων οι οποίες επικοινωνώντας μεταξύ τους σε όλο το νομό Πέλλας συμφώνησαν ομόφωνα αύριο Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. να πραγματοποιήσουν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πέλλας δίνοντας ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προς κάθε αρμόδια αρχή για να λυθεί το πρόβλημα των γηπέδων.

Τι καιρό θα κάνει το χειμώνα στην Ελλάδα σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ημερομήνια και τα... πουλιά



Διφορούμενες είναι οι απόψεις για τον καιρό που θα κάνει το χειμώνα στην Ελλάδα. Από τη μια πλευρά οι επιστημονες μιλούν για έναν ζεστό και ξηρό χειμώνα με λίγες βροχές και από την άλλοι οι... λαϊκοί μετερολόγοι μιλούν για ένα βαρύ και πρόωρο χειμώνα. Ειδικά αυτή την εποχή, με την έλευση του φθινοπώρου, τα καιρικά ... σενάρια δίνουν και παίρνουν με τους λαϊκούς μετεωρολόγους να ερμηνεύουν τα «ημερομήνια», τους ορνιθολόγους να παρατηρούν την έλευση των πουλιών και τους επιστήμονες να δίνουν τις δικές τους προβλέψεις

Ερώτηση του Γ.Καρασμάνη για επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων που ρυθμίστηκαν με εγγύηση του Δημοσίου



Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, την οποία προσυπογράφουν δέκα ακόμη συνάδελφοί του, κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης. Ζητεί να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων – ληξιπρόθεσμων και μη - προς Τράπεζες, τα οποία έχουν ρυθμιστεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
          Το 2006, ο Γιώργος Καρασμάνης με προσωπικό αγώνα, είχε πετύχει να εντάξει το Νομό μας στο καθεστώς της προαναφερθείσας ρύθμισης. Είχαν υπαχθεί εβδομήντα επιχειρήσεις και τα δάνεια που ρυθμίστηκαν ήταν της τάξης των 200 εκατομμυρίων.
          Στη συντριπτική πλειοψηφία τους αυτές οι επιχειρήσεις, εξακολουθούν σήμερα να λειτουργούν.

Κυνηγός σκότωσε 51χρονο αλλά όχι κατά λάθος.



Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στην Κυρτώνη Αταλάντης, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Λοκρίδας την περασμένη Δευτέρα.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiastar.gr, μετά από πολλές ώρες ανάκρισης προέκυψε ότι τον άτυχο 51χρονο άνδρα πυροβόλησε και σκότωσε 34χρονος συγχωριανός του κυνηγός.Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν ο κυνηγός είδε κάτι να κινείται στους θάμνους.Όπως ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, θεώρησε ότι είναι αγριογούρουνο και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 51χρονος άνδρας.
Δυστυχώς, φτάνοντας στο σημείο είδε ότι είχε τραυματίσει τον άτυχο συγχωριανό του, τον

Έκθεση ζωγραφικής στη Σκύδρα



Ο Δήμος Σκύδρας , στο πλαίσιο της συμβολής του στην υποστήριξη , ανάδειξη και προβολή  τοπικών , κι όχι μόνον , καλλιτεχνών , φιλοξενεί στο κτήριο του  Πολύκεντρου Σκύδρας , ( σε αίθουσα πάνω από το Κ.Ε.Π. Σκύδρας ) , την πρώτη προσωπική έκθεση έργων ζωγραφικής του κ. Κωνσταντίνου  Γοροζίδη  , με γενικό  τίτλο : Καραβάνι υιοθεσίας – Το ποτάμι του χρόνου . 

Σε ένα εκκαθαριστικό τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελείας Ι.Χ.



Σε ένα εκκαθαριστικό σημείωμα τα τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελείας ΙΧ αυτοκινήτων. Έρχονται μέτρα για όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.Ένα εκκαθαριστικό σημείωμα προσανατολίζεται αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μέτρα για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην υποβολή των δηλώσεων του ΦΠΑ. Ένα από τα μέτρα που επεξεργάζεται ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης είναι η αναστολή του ΑΦΜ των επιχειρήσεων εκείνων

Συνάντηση Δημάρχου Πέλλας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ.Ανδριανό και τη Γ.Γραμματέα Αθλητισμού κ.Γιαννακίδου



Συνάντηση για το θέμα των αδειών καταλληλότητας των γηπέδων είχε χθες Τετάρτη 25/09/2013 ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος  με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ.Ανδριανό καθώς και με τη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κ.Γιαννακίδου.
 Ο Δήμαρχος αφού εξέθεσε αναλυτικά  το πρόβλημα στον Υφυπουργό και στη Γενική Γραμματέα ,συνεργάστηκε με τη  νομική  και την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου.

Καθηγητής κατηγορείται ότι ασελγούσε σε μαθήτριά του



Για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης μαθήτριας κατηγορείται 55χρονος διευθυντής σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος έχει κληθεί να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου.Όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος διευθυντής που υπηρετεί σε σχολείο του νησιού, φέρεται να παρενόχλησε και να προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του 14χρονου κοριτσιού, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 μηνών.
Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Αρχαγγέλου, οι οποίοι κάτω από

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 27/9



Διαβάστε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σας σήμερα.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

1669: Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν τον Χάνδακα (Ηράκλειο), έπειτα από πολιορκία 21ος ετών και ολοκληρώνουν την κατάληψη της Κρήτης.
1831: Ο κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, δολοφονείται στο Ναύπλιο από τους Γεώργιο και Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Άντε τώρα να πείσεις κάποιους πώς δε μας ψεκάζουν...



Οι αεροψεκασμοί και η εμφάνιση άσπρων γραμμών στον αέρα, έχει υπάρξει αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολογών και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, φτάνοντας σε τηλεοπτικά πάνελ, αλλά ακόμη και μέσα στη Βουλή, έπειτα από σχετικές ερωτήσεις βουλευτών.

Έτσι, και με τη διάσταση που έχει δοθεί, όταν μια τέτοια γραμμή εμφανιστεί στον ουρανό, μπορεί να προκαλέσει την απορία ακόμη και λιγότερων εύπιστων πολιτών.

24 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη



Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 1989, στις 7.58 το πρωί, τρεις ένοπλοι πυροβόλησαν με δύο 45άρια πιστόλια και τραυμάτισαν θανάσιμα τον Παύλο Μπακογιάννη, βουλευτή Ευρυτανίας της ΝΔ και γαμπρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι.
Ο βουλευτής μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα.
Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των

Mε εγκεφαλικό στο νοσοκομείο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου.



Στο νοσοκομείο, με ελαφρύ εγκεφαλικό, νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρουσιαστής πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ διεκομίσθη εσπευσμένα στο «Μετροπόλιταν», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά.Με ένα τουίτ ο ίδιος ο δημοσιογράφος ανακοινώνει ότι όλα πάνε καλά και ότι τη Δευτέρα επιστρέφει στην εκπομπή του. Περαστικά!«Τελικά κάτι πρέπει να συμβεί για να δεις πόσοι και πόσο σ αγαπάνε. Ευτυχώς ηταν ελάχιστο. Τη Δευτέρα

Ο Σαμαράς καρατόμησε την Ελίζα για τις μίζες του Άκη



Παρελθόν για την Ελίζα Βόζεμπεργκ αποτελεί η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, που της είχε ανατεθεί προ μηνών και την οποία διατήρησε και μετά τις πρόσφατες αλλαγές στην κομματική πυραμίδα της Συγγρού.
Η κ. Βόζεμπεργκ απομακρύνθηκε από τη θέση με άκομψο τρόπο, μετά από απόφαση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά που ακόμη δεν έχει κοινοποιηθεί επισήμως στα ΜΜΕ. Της αποπομπής προηγήθηκε ένα μπαράζ διαβουλεύσεων αλλά και με διαρροές που τη συνέδεαν με την απόφαση της Ελίζας Βόζεμπεργκ να παραστεί νομικά στον κύπριο πρώην υπουργό Ντίνο

Τι μπορεί να κρύβει μέσα της μια γυναικεία τσάντα;



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να περιέχει μια γυναικεία τσάντα;
Κάποιες γυναίκες προσφέρθηκαν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα αδειάζοντας την τσάντα τους και φωτογραφίζοντας το περιεχόμενό της.
Και να το αποτέλεσμα: Από κλειδιά και τηλέφωνα μέχρι καλλυντικά και ρούχα. Είναι μερικές φορές απορίας άξιο πώς μια μικρή τσάντα μπορεί να περιέχει τόσο πολλά πράγματα. Μάλλον μας θυμίζει κάτι από το 
μαγικό βαλιτσάκι του Sport Billy των παιδικών μας χρόνων…

Γιατί ξεκαρδίζονται οι πιλότοι μας όταν ακούνε τα περί "αεροψεκασμών". Όλη η αλήθεια.




Την βεβαιότητα ότι μας... ψεκάζουν εκφράζουν πολλοί από το πρωί της Πέμπτης βλέποντας τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη που πετούν στους ελληνικούς ουρανούς.
Γίνονται μυστικές πτήσεις... αεροψεκασμών από άγνωστα αεροσκάφη; Τι ακριβώς είναι οι λευκές ουρές που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη που πετούν στους ουρανούς και πώς δημιουργούνται; Γιατί αυτά τα ίχνη δεν διαλύονται αλλά απλώνονται σαν να πρόκειται για τεχνητά νέφη;
Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από τις συνωμοσιολογικές και επιστημονικά αβάσιμες

Αυτός είναι ο παπα-ΠΑΟΚ!!! Ο πατήρ Χρήστος Μήτσιος όταν δε λειτουργεί, «ευλογεί» στις κερκίδες της Τούμπας(Φωτο)



Η μαθητική νεολαία της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με σκοπό να εγκριθεί κονδύλι για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε και ο ιερέας Χρήστος Μήτσιος, γνωστός και ως Παπα-ΠΑΟΚ.
Μάλιστα, ο Ιερωμένος έδινε το σύνθημα για να φωνάζουν οι μαθητές, ενώ όταν τα πράγματα πήγαιναν να ξεφύγουν ήταν αυτός που ηρεμούσε τα πνεύματα.
Ο παπά-Χρήστος, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πόρταλ thestival.gr, έγινε γνωστός

"Κληρονομούσαν" και πουλούσαν σπίτια πεθαμένων - Και αστυνομικός στη σπείρα



Εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είχαν πεθάνει.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση έξι ημεδαποί, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης, βρετανικής υπηκοότητας

Τελετή «Αφής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας» Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στα Γιαννιτσά



Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 ώρα 11:30 στον πεζόδρομο Γιαννιτσών- Πολύκεντρο,θα πραγματοποιηθεί η τελετή ΑΦΗΣ  Φλόγας Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHΙ 2014».
Το βωμό θα ανάψει η Ολυμπιονίκης Έλλη Μυστακίδου  και θα ακολουθήσει 20λεπτο πολιτιστικό πρόγραμμα από το μουσικό γυμνάσιο Γιαννιτσών. Με την Ολυμπιονίκη Έλλη Μυστακίδου, θα είναι ο μαθητής  Μάριος Χατζηδήμου, που πήρε το Α΄βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης ανάμεσα  σε 1 εκατομμύριο νέους από 55 χώρες.

Πέλλα.Αιφνίδιος θάνατος 37χρονου εκπαιδευτικού την ώρα που έκανε ποδήλατο.



Θλίψη σκόρπισε στους κατοίκους της Σκύδρας η είδηση του αιφνίδιου θανάτου ενός νέου ανθρώπου.Συγκεκριμένα ενός 37χρονου εκπαιδευτικού ιδιαίτερα αγαπητού όπως μας ενημερώνουν, που τόσο ξαφνικά έφυγε από τη ζωή. Συγκεκριμένα,την τελευταία του πνοή  επάνω στην άσφαλτο, άφησε 37χρονος εκπαιδευτικός  προχθές (24/9) απογευματινές ώρες  στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σκύδρας-Πετριάς.
Τον άτυχο άνδρα, βρήκαν πεσμένο στο οδόστρωμα και  δίπλα το ποδήλατό του διερχόμενοι

Ώρα για «αποτοξίνωση»



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΞΑΝΑ τα ίδια, μια απ’ τα ίδια. Συζητητές με το κομματικό ταμπελάκι, καμαρωτοί για την…προώθηση της «ιδεολογίας», αποτελεσματικοί διεκπεραιωτές της άγρας ψήφων, προσεχτικοί μη κάνουν τη γκάφα. Ξέρεις από πριν τι θα πουν, προδικάζεις τη θέση τους έχοντας διαβάσει τη σκέψη τους απ’ το παρελθόν της κομματικής φανατίλας και του ξεπεσμού. Απ’ τα πράσινα καφενεία και τους γαλάζιους συνδικαλιστές, τους κόκκινους τους ροζ-σύνολο παρδαλό, γελοίο που όριζε τα βήματα του πολίτη και τις επιλογές του πολιτικού.