Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πρακτικές…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΝΑΙ πρακτική κι ας το δούμε με παραδείγματα. Η ανεργία οδηγεί τον υποψήφιο στο περιβάλλον του δημάρχου. Επιστρατεύει γνωστούς και φίλους, υποβάλλει τα καλύτερα βιογραφικά του, «προσκυνάει» μεσάζοντες, υπόσχεται σκληρή δουλειά, αν διοριστεί, και…ώ του θαύματος. Τα παρακάλια απέδωσαν!
ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ στους εργαζόμενους του Δήμου, ρίχνει ματιές τριγύρω ζυγιάζοντας τους σίγουρους, εξασφαλισμένους και «εργαζόμενους», κρύβει την αίτησή του για «σκουπιδιάρης» (πριν αναβαθμιστεί σε γραφιά) και, απ’ την άλλη μέρα, ξεκινάει τον «αγώνα».

Πώς να αποτρέψετε το παιδί σας από το να καπνίσει μια για πάντα.

Το να πείσουμε τα παιδιά μας να μην καπνίζουν αποτελεί μία ακόμα «μάχη» στην ανατροφή τους, καθώς το κάπνισμα εκτός από βλαβερό είναι πράξη κοινωνική που δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους γύρω μας. Και ειδικά αυτή τη μάχη αξίζει, όσο λίγες, να την κερδίσουμε.
 Αν και στους ενήλικες κίνητρο για την διακοπή του καπνίσματος να είναι η προστασία της υγείας τους από θανατηφόρες παθήσεις, πρόσφατη έρευνα στην Ελλάδα έδειξε ότι οι έφηβοι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τον καρκίνο, τις καρδιακές προσβολές και όλα τα άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει το τσιγάρο. Σταθερά αυξανόμενο είναι,

Τρόποι για να αποφύγεις τα κρυολογήματα του φθινοπώρου



Μπορεί η αυξημένη μέχρι στιγμής θερμοκρασία να μην υποδηλώνει την έλευση του χειμώνα, αλλά ήδη οι πρώτες ιώσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η άμυνα του οργανισμού έναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά και ο μηχανισμός αντιμετώπισής τους.
Όμως κάποιες φορές δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός κάνει την έφοδό του και τελικά αρρωσταίνουμε. Μπορούμε εμείς να παρέμβουμε στην λειτουργία του ανοσοποιητικού μας και να την κάνουμε πιο αποτελεσματική ενάντια στους

O υπουργός που δεν κατάφερε να πάρει μισό ευρώ από την λίστα Λαγκάρντ



O υπουργός (ένας ακόμη) που δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια τρύπια δεκάρα από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ αρνείται τώρα την κατάργηση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα.
Μετά τους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο ο τεχνοκράτης Στουρνάρας ξεδιπλώνει όλο το τεχνοκρατικό του ταμπεραμέντο στην φορολόγηση των ακινήτων. Ο υπουργός Στουρνάρας έχει στυλώσει τα πόδια του και επιμένει σε έναν ακόμη νταβατζίδικο φόρο στα ακίνητα. Μιλάμε για τον φόρο  μεταβίβασης ο οποίος πληρώνεται πριν την υπογραφή των συμβολαίων αγοραπωλησίας. Η τρόικα έχει ζητήσει την κατάργησή του, αλλά το οικονομικό επιτελείο

Τα ρούχα του Φθινοπώρου



Το φθινόπωρο αποτελεί τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στο καλοκαίρι και το χειμώνα και πάντα βρισκόμαστε σε δίλημμα για το τι είναι πιο σωστό να φοράμε αφού πια δεν μπορούμε να ντυθούμε τελείως καλοκαιρινά αλλά ούτε και χειμωνιάτικα.
Ήρθε λοιπόν ο καιρός:
1. Να δημιουργήσουμε layers με ελαφριά υφάσματα. Για παράδειγμα να φορέσετε ένα πιο μακρύ μπλουζάκι από μέσα, ένα πιο κοντό από πάνω και ένα τζιν μπουφάν ή γιλέκο.
2. Να βγάλουμε τα αδιάβροχα μπουφάν μιας και το φθινόπωρο τα πρωτοβρόχια ...

Νέα πενθήμερη απεργία των υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια



 Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Με την προκήρυξη της νέας τους απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν από τη Δευτέρα στην πέμπτη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων. Από την ίδια ημέρα, ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε κάποιες σχολές.

To είδαμε κι αυτό.Ο Τσίπρας τίμησε τον Κ. Καραμανλή που τον “ξέχασε” η Συγγρού!



Είπαμε, ζούμε ενδιαφέρουσες στιγμές πέρα από το δράμα. Ή μάλλον, το δράμα έχει εξαπλωθεί και στην πολιτική, προκαλώντας αλυσιδωτά δράματα στα κομματικά επιτελεία.
Μπορεί λοιπόν η Συγγρού να έκανε πως δεν θυμόταν την επέτειο ίδρυσης του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αφού οι αρχές της Ευρώπης των Εθνών έχουν καταργηθεί από την υπηρεσία του μνημονίου των τοκογλύφων, αλλά ο Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να τους κάνει το ανάλογο καψόνι.
Έτσι, λόγω της σημειολογίας της ημέρας, ζήτησε επιτακτικά και έδωσε την συνέντευξη τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο που λέτε;

Επιτυχής η υλοποίηση της ΤΑΜΣ Παρμενίων 2013 στην Π.Ε. Πέλλας



Με επιτυχία και την πλήρη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και προσώπων ολοκληρώνεται σήμερα η υλοποίηση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «Παρμενίων 2013» στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης βρέθηκε δίπλα στο ασκούμενο επιτελείο και διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, την άμεση ανταπόκριση στις απαιτήσεις της άσκησης και το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι έρχεται η ώρα του!



Την αμηχανία του γύρω από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τη Χρυσή Αυγή επιβεβαίωσε και χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκου Βούτση γνωστοποίησε ότι θα καταψηφίσει τη φωτογραφική για τη Χρυσή Αυγή τροπολογία για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα των οποίων βουλευτές ή μέλη κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις.
Κι ενώ ακόμα και η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι έχει ζητήσει πρώτη τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε όλα τα κόμματα, ο κ. Βούτσης είπε χθες

Γιώργος Καρασμάνης: «Μέσα στη βδομάδα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του Χιονοδρομικού Κέντρου»



Αποδέκτης μεγάλης και εύλογης ανησυχίας έγινε ο Γιώργος Καρασμάνης, από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Βλέπουν ότι ακόμη τίποτε δεν έχει γίνει από πλευράς συντήρησης , ο χρόνος πιέζει πλέον ασφυκτικά ενόψει της χειμερινής περιόδου και φοβούνται ότι είναι ορατός ο κίνδυνος μιας ακόμη χαμένης χρονιάς.
          Ο Βουλευτής, ο οποίος έχει προβεί σε πολλές παρεμβάσεις για το μεγάλο αυτό ζήτημα και, βέβαια, παρακολουθεί συνεχώς από κοντά τις εξελίξεις, επικοινώνησε αμέσως με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ.

Αλλάζει εντελώς ο ΕΟΠΥΥ - Οι 10 άξονες και πώς επηρεάζουν ασφαλισμένους και γιατρούς



 Πολλές ανατροπές τόσο για τους συνεργαζόμενους γιατρούς όσο και για τους ασφαλισμένους φέρνει η πρόταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Η πρόταση της επιτροπή που παρουσιάζει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στηρίζεται σε 10 άξονες:

Εκλογές δεν κάνει με τίποτα ο Σαμαράς!



του Γιώργου Δελαστίκ
Καταλύτης πολιτικών εξελίξεων αποδεικνύεται ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η δολοφονία που διέπραξε εν ψυχρώ αφενός αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά για να βάλει φυλακή τον αρχηγό και τα σημαντικότερα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και, αφετέρου, κατά απροσδόκητο τρόπο κατέστησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκλογικούς ομήρους των αποφάσεων των κρατούμενων ηγετών της Ακροδεξιάς!
«Τρέμουν» πολιτικά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μην τυχόν και χάσει καμιά έδρα η... Χρυσή

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το 2013



Σχετικά με την χορήγηση των Δελτίων Μετακίνησης  ΑμεΑ για το έτος 2013 ενημερώνουμε όλους τους δικαιούχους σύμφωνα με τη Δ29/Φ.11/Γ.Π. οικ. 28149/1116/28-08-2013 (ΦΕΚ 2182/Β/28-08-2013) Κοινή Υπουργική Απόφαση ότι τα δελτία θα χορηγούνται στους δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα στην Π.Ε. Πέλλας και ανήκουν σ’ αυτήν , τόσο από την υπηρεσία μας όσο και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) μέχρι  31-12-2013.
Για την  ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων δελτίων και των κουπονιών,  ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 7η Οκτωβρίου 2013 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2013.

To Facebook κάνει πλάκα σε Σαμαρά-Βενιζέλο για το ταξίδι στις ΗΠΑ και το λουκέτο στο αμερικανικό Δημόσιο [εικόνα]



Επειδή οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν αφήνουν τίποτα να περάσει απαρατήρητο και ασχολιάστο φυσικά δεν τους διέφυγε η σύμπτωση του υπερατλαντικού ταξιδιού των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου με το λουκέτο στο αμερικανικό Δημόσιο.
«Δύο μέρες πήγαν στην Αμερική οι γκουρού των μεταρρυθμίσεων, Σαμαράς - Βενιζέλος, τους έδειξαν το δρόμο και έκλεισε το Αμερικανικό δημόσιο», αναφέρει η χιουμοριστική φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτυώσης

Ποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνουν οι καπνιστές



Οσοι ανήκουν στην κατηγορία των αμετανόητων καπνιστών και αδυνατούν να κόψουν αυτή την κακιά συνήθεια θα πρέπει τουλάχιστον να θωρακίζουν τον οργανισμό τους καταναλώνοντας τρόφιμα που θα τους δίνουν βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία για να μπορέσουν έτσι με αυτόν τον τρόπο να αντιασταθμίσουν -σε ένα μικρό βαθμό- τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Συγκεκριμένα, η διατροφή των καπνιστών θα πρέπει να περιλαμβάνει τις παρακάτω ομάδες τροφών:

Σεμινάριο με θέμα «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός και αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης»



Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας έχοντας ως στόχο τη συνέχιση του προγράμματος επιμόρφωσης των μηχανικών (ελεύθερων επαγγελματιών και υπαλλήλων στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα), προχωρά στην διοργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων  στους Νομούς του Τμήματος, τα οποία θα υλοποιηθούν από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Για τον Νομό Πέλλας η πρόταση αφορά την υλοποίηση ενός (1) σεμιναρίου, και απευθύνεται κυρίως σε συναδέλφους μηχανικούς. Το σεμινάριο διαρκείας 4 ωρών θα γίνει σε αίθουσα σεμιναρίων που θα ορίσει η Νομαρχιακή Επιτροπή από τις 11.00πμ έως τις 3.00μμ την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στην Έδεσσα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

«Έσβησε» 16χρονη την ώρα που έκανε τζόκινγκ



Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρόδο η είδηση του θανάτου μιας κοπέλας μόλις 16 ετών την ώρα που έκανε τζόκινγκ. Πρόκειται για μαθήτρια Β΄ Λυκείου που φοιτούσε στο 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου.Σύμφωνα το rodiaki.gr η άτυχη μαθήτρια το βράδυ της Τετάρτης είχε πάει για τρέξιμο σε περιοχή κοντά στο σπίτι της. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τις αισθήσεις της και κατέρρευσε. Στο σημείο εκείνο βρέθηκε έμπειρη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου της Ρόδου η οποία κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ ενώ παράλληλα προχώρησε σε όλες τις ενδεδειγμένες

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ – Περικοπές στις συντάξεις βουλευτών και αιρετών



Σε περικοπή της σύνταξής τους κατά 70% υπόκεινται οι εν ενεργεία βουλευτές και οι αιρετοί (δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι) που λαμβάνουν σύνταξη λόγω απασχόλησης στον δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Όπως αναφέρεται σε ερμηνευτική εγκύκλιο του ΙΚΑ, από 1/1/2013 οι συνταξιούχοι φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας που έχουν απασχοληθεί αποκλειστικά ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού τους βίου στον δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και κατέχουν θέση βουλευτή ή θέσεις αιρετών οργάνων (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κ.λπ.), υπόκεινται σε περικοπή της σύνταξής τους κατά 70%.

Θεσσαλονίκη: Δεύτερο κρούσμα λύσσας σε αλεπού



Δεύτερο κρούσμα λύσσας σε κόκκινη αλεπού εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά σε περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Το πρώτο είχε εντοπιστεί στις αρχές Ιουνίου σε αγροτική περιοχή της Σίνδου. Σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει ότι στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας υπάρχουν αρκετές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες διατηρούν ποιμενικούς σκύλους ενώ κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός κόκκινων αλεπούδων. Καθώς η κόκκινη αλεπού θεωρείται δεξαμενή του ιού της λύσσας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 5/10



Οι άνθρωποι για να τα βγάλουν πέρα στη ζωή τους μηχανεύονται πολλά και διάφορα.

Σαν Σήμερα, Σαββάτος 5 Οκτωβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

610: Ο έξαρχος της Αφρικής Ηράκλειος αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ανατρέποντας τον διεφθαρμένο Φωκά.
869: Συνέρχεται η 8η Οικουμενική Σύνοδος (4η Κωνσταντινουπόλεως) από τον αυτοκράτορα Βασίλειο Α' τον Μακεδόνα, για να καταδικάσει την αντικανονική εκλογή του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φώτιου.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πυρκαγιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


φώτο αρχείο

Σήμερα 4-10-2013 και περί ώρα 07:15, η Υπηρεσία μας κλήθηκε να επέμβει σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ν. Πέλλας που βρισκόταν εν κινήσει στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης . Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πίσω μέρος του οχήματος  ενώ το ευτύχημα είναι ότι το λεωφορείο δεν μετέφερε επιβάτες . Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών  η πυρκαγιά περιορίστηκε σε μικρές υλικές ζημιές. Στον τόπο του συμβάντος παρευρέθηκε και όχημα της Τροχαίας Γιαννιτσών που ρύθμιζε την κυκλοφορία  των οχημάτων.

Ποιες ατάκες των ανδρών ξενερώνουν τις γυναίκες!



Υπάρχουν κάποια πράγματα στη συμπεριφορά των αντρών που σε εκνευρίζουν, όπως η ακαταστασία τους ή ότι (μπορεί να) κοιτάνε άλλες γυναίκες. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες ατάκες, που επαναλαμβάνουν συχνά, και οι οποίες σου σπάνε τα νεύρα σε βαθμό που θες να ανοίξεις την πόρτα και να φύγεις. Ή να τον πετάξεις έξω…Σίγουρα, έχεις ακούσει και εσύ κάποιες απ’ αυτές (ή όλες). Το περίεργο , βεβαίως, είναι ότι τις έχεις ακούσει από διαφορετικούς άντρες. Ναι, αισθάνεσαι σαν να τις έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους και να τις επαναλαμβάνουν γιατί ξέρουν πόσο μας ενοχλούν. Θες να δούμε ποιες είναι αυτές;
«Μόλις χώρισα»: «Και εγώ τι φταίω;», σκέφτεσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την πιο συγκλονιστική ιστορία ενός απίθανου σκύλου!



Ο Θανάσης είναι ένας απίθανος σκύλος και η ιστορία του συγκλονίζει! Έγινε ο πρωταγωνιστής της ταινίας μικρού μήκους του Δημήτρη Σοφιανόπουλου και η κινηματογραφική ιστορία του έφτασε μέχρι την αγγλική έκδοση του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera!Όμως η αληθινή ιστορία του είναι ακόμη πιο συγκλονιστική…
Ο Θανάσης ήταν αδέσποτος, μέχρι που τον υιοθέτησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Ελευσίνα. Εκεί βρήκε τη στοργή που του έλειπε στους δρόμους και ζούσε

Πολιτικές διώξεις(!)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ήταν, αλλά λειτούργησε σαν μιζαδόρος. Δεν ήταν πολιτική πράξη η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσοχατζόπουλου, δεν είχε καμιά σχέση με το κόμμα και την πολιτική. Βρέθηκε στην ανάγκη (με χειροπέδες…) και βροντοφώναξε: «Με διώκουν πολιτικά!». Επίκληση απελπισίας με τόνο υποκρισίας. Λες και οι προμήθειες απ’ τις αγοροπωλησίες του δημοσίου έχουν τη σφραγίδα του κόμματος, λες και αντίπαλοι, εμπαθείς και εκδικητικοί,  περίμεναν την ευκαιρία…

Γιαννιτσά.Κάπνιζε το τσιγαριλίκι του και τον τσάκωσαν.



Συνελήφθη χθες (03.10.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ένας 47χρονος, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, στην κατοχή του προαναφερομένου βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο το οποίο περιείχε ποσότητα κάνναβης μαζί με εμπορικό καπνό, ενώ στην συνέχεια στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ι. Τζαμτζής:Να δοθεί στους πολίτες της Πέλλας το δικαίωμα ξύλευσης από τα δασαρχεία



Την άρση απαγόρευσης της ξύλευσης από τα δασαρχεία για τους πολίτες του νομού Πέλλας ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη Ιωάννη.
Στην ερώτηση του ο κ. Τζαμτζής ζητά να δοθεί το δικαίωμα ξύλευσης από τα δασαρχεία στους πολίτες του νομού Πέλλας αναφέροντας τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Στο Νομό Πέλλας έχει απαγορευθεί η ξύλευση για τους πολίτες.
Η ξύλευση στα δάση του Νομού Πέλλας κάθε έτος συνέβαλλε στην αναζωογόνηση και την

Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου για την παγκόσμια ημέρα των ζώων



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των  ζώων ο Δήμος Πέλλας στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης και καλεί όλους τους δημότες να ενεργοποιηθούν και να επαγρυπνούν ώστε να εξαλειφθεί κάθε βίαιη συμπεριφορά  απέναντι στα ζώα. Ο Δήμος Πέλλας είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που υλοποιεί πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα. Με ειδικό στελεχιακό τμήμα εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας  αφενός στην καταγραφή τους και αφετέρου στη βιωσιμότητα τους.

Στέλνουν εντός Οκτωβρίου και τον ΦΑΠ 2013


Σε ενάμιση μήνα η εφορία απέστειλε εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ του 2011 και 2012, εντός των ημερών στέλνει την οφειλή για ΦΑΠ 2013, ήδη πληρώνεται ο φόρος Ακίνητης Περιουσίας, ενώ μέσω ΔΕΗ πληρώνεται και το χαράτσι.

Δεν πέρασαν δύο ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή του ΦΑΠ 2011 και 2012 και από χθες το μεσημέρι εμφανίζεται σε όλες τις μερίδες των φορολογούμενων στο TAXISNET η οφειλή για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2013. Ο οποίος θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Εθνική και Πειραιώς κάνουν ξεχωριστές “bad banks” για τα κόκκινα δάνεια



Σύμφωνα με το Reuters σε ξεχωριστές “bad banks” ετοιμάζουν η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται στελέχη των δυο τραπεζών, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σχεδιάζουν να βάλουν τα προβληματικά δάνεια τους σε ξεχωριστές “bad banks” προκειμένου να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις υπόλοιπες δραστηριότητες τους.
Η έκθεση της Blackrock έχει ήδη δώσει μια πρώτη εικόνα για το ύψος των κόκκινων δανείων,

Τσίρκο! Απέσυραν την ίδια μέρα διάταξη για τα πρόστιμα σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις!



Χθες το πρωί έγινε γνωστή η είδηση για μια διάταξη που προκάλεσε αίσθηση και έχει να κάνει με τσουχτερά πρόστιμα 1.000 ευρώ που επιβάλλονται επιτόπου, σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις ή κόψουν άλλο ποσό! Τελικά, ελάχιστες ώρες μετά, η διάταξη αποσύρθηκε με εντολή Στουρνάρα.. Το πρόστιμο, σύμφωνα με την διάταξη μπορούσε να επιβληθεί είτε από το ΣΔΟΕ είτε από αστυνομικούς, ενώ έπρεπε να πληρωθεί στις ΔΟΥ και αν δεν εξοφλούνταν μπορούσε να γίνει και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Η διάταξη είχε περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε σε δημόσια

Ιπποφαές:Super foods με super εισόδημα



Εισόδημα που φθάνει και ξεπερνά τις 2.000 ευρώ ανά στρέμμα μπορεί να αποφέρει η καλλιέργεια του ιπποφαούς με τη μέθοδο της συμβολαιακής γεωργίας που εξασφαλίζει τη διάθεση της παραγωγής.
Σημαντικό πλεονέκτημα της καλλιέργειας του ιπποφαούς που συγκαταλέγεται στην κατηγορία των λεγόμενων υπερτροφών (super foods) είναι ότι -σύμφωνα με τους γνώστες- έχει ελάχιστες απαιτήσεις καλλιεργητικής φροντίδας, προσαρμόζεται ακόμη και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες ξηρασίας και παγετού, ενώ μπορεί να φυτευτεί και σε άγονα

Συνελήφθη 32χρονη για ναρκωτικά στην Καρυώτισα Πέλλας



Συνελήφθη χθες (03.10.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, μία ημεδαπή ηλικίας 32 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Καριώτισα Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο της προαναφερόμενης βρέθηκε (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Ακολούθως σε αστυνομική έρευνα στην οικία της 32χρονης ημεδαπής, στη Βέροια, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας βρέθηκαν (9,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

«Δεν είδα, δεν άκουσα» στην πέμπτη ημέρα της δίκης των «στημένων»!



Χαλασμένα μικρόφωνα, τηλεφωνήματα για βόμβα, αναβολές, καταθέσεις, άλλες στοχευμένες, άλλες με αντιφάσεις και μάρτυρες που... δεν είδαν και δεν άκουσαν. Κάπως έτσι κυλάει μέχρι στιγμής η δίκη των «στημένων» αγώνων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η οποία έφτασε αισίως στην πέμπτη μέρα.
Χθες, ο Μάκης Ψωμιάδης επιχείρησε να εμφανίσει εαυτόν ως πολιτικό κρατούμενο επειδή... ασχολείτο με την ποδοσφαιρική Καβάλα. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του παρουσίασε περίπου ως ηρωική πράξη το «λουκέτο» που

4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων



Τα ζώα υπάρχουν στον πλανήτη εκατομμύρια χρόνια, πολύ πριν εμφανιστεί στη γη ο άνθρωπος. Έζησαν αρμονικά μέχρι τη μοιραία στιγμή της υποδούλωσής τους, ή την κατ’ ευφημισμό εξημέρωσή τους, περίπου 10.000 χρόνια πριν, όπου ήταν και η απαρχή των δεινών τους. Έκτοτε ζουν μια ολοένα εντεινόμενη κακοποίηση και εκμετάλλευση από τον άνθρωπο. Η συμπεριφορά αυτή του ανθρώπου προς τα ζώα στηρίχθηκε, στο ότι ο άνθρωπος απαξίωσε την ύπαρξή τους, ανακηρύσσοντας το είδος του ως το πιο εξελιγμένο από τα εκατομμύρια άλλα είδη.

ΙΝΕ - ΓΣΕΕ: Στο 34% η ανεργία μέχρι το 2016!



 Αναρρίχηση της ανεργίας στο 34% έως το 2016 προβλέπει σε μελέτη του το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, την ίδια στιγμή που τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για το Σεπτέμβριο δείχνουν πως δημιουργήθηκαν 63.122 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.
Αναλυτικότερα, σε έρευνα που εκπόνησε το Ινστιτούτο Εργασίας αναφέρεται ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης. Τονίζεται ακόμη ότι το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την ΕΛΣΤΑΤ, είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30 χρόνια σε χώρα του

Πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής Φλόγας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στα Γιαννιτσά (εικόνες)



Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής  Φλόγας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHΙ 2014», στον πεζόδρομο Γιαννιτσών την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ώρα 12:30.
Οι εκατοντάδες μαθητές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση,χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την Αργυρή Ολυμπιονίκη τάαεκβοντό Έλλη Μυστακίδου, που άναψε τον βωμό, μαζί με τον μαθητή Μάριο Χατζηδήμου που πήρε το Α΄βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης ανάμεσα  σε 1 εκατομμύριο νέους από 55 χώρες.

Ανταλλάγματα ζητά και ο Νταβούτογλου για τη Χάλκη



Θέματα όπως η εκλογή μουφτή στη Θράκη και η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ως αντάλλαγμα γα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, λέγοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της».
Μιλώντας χτες το βράδυ στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk σχετικά με τη δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού, που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός

Επίδομα θέρμανσης: πώς θα καταβληθεί στους δικαιούχους



Μάχη με τον χρόνο θα χρειαστεί να δώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών για να αλλάξει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος θέρμανσης.Σύμφωνα με tovima.gr, δεκαπέντε ημέρες πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο επιδοτούμενο πετρέλαιο σε σύγκριση με πέρυσι, αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα το λάβουν σε δύο δόσεις.Αρμόδιος παράγοντας δηλώνει ότι «αν τελικά αποφασίσει η κυβέρνηση να δώσει προκαταβολή φόρου σε όλους τους δικαιούχους βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών και

New York Times: Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στον Σαμαρά



Το γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες μέρες η υπόθεση της «Χρυσής Αυγής».
Στην πλειονότητά τους τα ξένα δημοσιευμάτα, παρουσίαζαν τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών βουλευτών και τις έρευνες ως απόδειξη της αποφασιστικότητας της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει το τοπίο της ακροδεξιάς βίας.
Μετά την απόφαση των ανακριτών να αφεθούν ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος με περιοριστικούς όρους, το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει.
Σε δημοσίευμά τους οι New York Times, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το σχεδιασμό και

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 4/10



Το κλειδί της επιτυχίας είναι να επικεντρώσουμε την συνείδησή μας σε αυτό που θέλουμε και όχι σε αυτό που φοβόμαστε.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

1537: Η πρώτη ολοκληρωμένη μετάφραση της Βίβλου στα αγγλικά τυπώνεται στη Ζυρίχη.

1675: Ο ολλανδός αστρονόμος Κρίστιαν Χούιχενς πατεντάρει το ρολόι τσέπης.
1853: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κηρύσσει τον πόλεμο στη Ρωσία. Αρχή του Κριμαϊκού Πολέμου. (22 Σεπτεμβρίου 1853 με το παλαιό ημερολόγιο)

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Δολώματα με αντιλυσσικό εμβόλιο θα πέσουν στην Πέλλα από ελικόπτερα

Δολώματα που περιέχουν αντιλυσσικό εμβόλιο θα πέσουν από τον ουρανό τον Οκτώβριο σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα λύσσας σε κόκκινες αλεπούδες και άλλα ζώα.
Όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ρίψεις εμβολίου από εναέρια μέσα θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 11-18 Οκτωβρίου στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.

Σύγχιση προκάλεσε η πτώση μοτοσικλετιστή κατά την μεταγωγή του Μιχαλολιάκου (βίντεο)



100 μέτρα πριν από την είσοδο των φυλακών του Κορυδαλλού, δύο περιπολικά σταμάτησαν την πομπή και εκεί άρχισαν τα ευτράπελα. 

Πιθανότατα λόγω ασυνεννοησίας ή αιφνίδιας αλλαγής του δρομολογίου για λόγους ασφαλείας, δύο αστυνομικοί σε μηχανές μπερδεύτηκαν, με αποτέλεσμα ο ένας να πέσει πάνω στον άλλον.

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών: “Όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 5 Οκτώβρη”



Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ),  καλεί όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 5 Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, στις 11 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Με τη συμμετοχή μας να βάλουμε φρένο στην πράξη στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει και αυτά που δρομολογούν κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου και με τις επιταγές της ΕΕ.

Ακόμα θα τους…έδερναν



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΦΗΝΟΥΜΕ (χωρίς να ξεχνάμε) τη ναζιστική θηριωδία. Πάμε στα θηρία της «ημετέρας» Χούντας. Με τις αξίες, τα συνθήματα και τους…βασανιστές της. Όλοι στο πόστο τους περιμένοντας τη «λεία» και στο…Πλυσταριό έκαναν υπερωρίες. Με τη μηχανή να σκεπάζει τις οιμωγές και τους «Έλληνες-Χριστιανούς» επί το έργον.
ΑΠΟ μια ταράτσα είχε ο φοιτητής ξετυλίξει ένα πανό με τη λέξη «δημοκρατία» και το’ βαλε στα πόδια. Τα τσακάλια τον ανακάλυψαν και τον τάραξαν στο ξύλο. Σακάτεψαν τον Μουστακλή, σκότωσαν τον Τσαρουχά, βασάνισαν γυναίκες, αλλά ο Αρχηγός «υπόσχονταν» πως θα κρεμαστεί στο Σύνταγμα, αν υπάρχουν βασανιστήρια και ο Πατακός επέμενε πως…δεν τρέχει τίποτα.

Τι γιόρτασαν 11 Σεπτεμβρίου στην Αιθιοπία;

Λοιπόν, πάμε στην καρδιά της Αφρικής. Και δείτε:

Ξεκίνησε η νέα χρονιά για το ΚΔΑΠΜΕΑ



Με τις ευχές όλων ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η νέα σχολική χρονιά για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία της ΔΗΚΕΠΑΠ στα Γιαννιτσά. Το Κέντρο που για ακόμη μια χρονιά είναι ενταγμένο στα ΕΣΠΑ δέχτηκε για φέτος και νέους μαθητές που θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο διάθεση για δημιουργία, επιστημονική υποστήριξη και στόχο την κοινωνική ένταξη των παιδιών.