Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ηλεκτρονικό «περίπτερο» από την Google (Βίντεο)

Το δικό της ηλεκτρονικό «περίπτερο» ανακοίνωσε η Google! Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή που προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να γίνουν συνδρομητές σε εκατοντάδες διαδικτυακά περιοδικά, εφημερίδες και online εκδόσεις, ορισμένες δωρεάν και κάποιες επί πληρωμή.

Η εφαρμογή ονομάζεται Newsstand και θα γίνει διαθέσιμη μέσω του Google Play. Περιλαμβάνει γνωστά ονόματα εφημερίδων και περιοδικών όπως New York Times, Wall Street Journal, New Yorker, Vanity Fair και Wired.

Γιατί πάνω από όλα είναι άθλημα… (video)



Δείτε το… αξίζει!!!


Αίτημα του Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Πέλλας προς τον Δήμαρχο



Στις 19/11/2013 κατατέθηκε αίτημα του Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Πέλλας προς τον Δήμαρχο για μείωση δημοτικών τελών μέσω ΔΕΗ στις τρίτεκνες Οικογένειες (δέσμευση του ιδίου στη κοπή της βασιλόπιτας του 2013).
Ζητούμε από όλα τα μέλη τη συμπαράσταση στον αγώνα μας μέσω της άσκησης πιέσεως προς κάθε κατεύθυνση για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Βουλευτές οι…αφορολόγητοι(!!!)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΓΙΑ το μέλλον και για τα παιδιά τους. Για τους επιγενόμενους του σιναφιού και χωρίς να τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Το νοιάστηκαν και το κατοχύρωσαν συνταγματικά. Τον μισθό τους 5.700 ευρώ (ψευδεπίγραφα «βουλευτική αποζημίωση») κ. ά….ψιλά. Παραδάκι (τακτικό) για το γραφείο, καύσιμα και αυτοκίνητο, εισιτήρια, τηλέφωνα και ξενοδοχιάτικα για τη διαμονή στα…ξένα της Αθήνας, παραδάκι έκτακτο για τις…υπερωρίες σε συμβούλια και επιτροπές και με αιχμή του αίσχους τα (καταργημένα) διόδια! Τόσες «μάχες» λεκτικές για τα διόδια του λαού, τόση αποτελεσματικότητα για πάρτη τους…

Το πιο συνηθισμένο ψέμα στο SΕΧ



Είναι διασκεδαστικό όταν έρευνες από πανεπιστημιακές ομάδες μας επιβεβαιώνουν πράγματα που ξέραμε, που υποψιαζόμασταν και που αφορούν την άμεση καθημερινότητα μας.

Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο οι επιστήμονες θέλησαν να μελετήσουν αν οι άνθρωποι λένε ψέματα σε θέματα που αφορούν το σεξ. Αυτό που έχουμε δει σε αναρίθμητες ρομαντικές κομεντί και είναι το σύνηθες αστείο στα σκετς της stand up κόμεντι έχει τώρα και την επιστημονική έρευνα να το επιβεβαιώνει .

Συνελήφθη 49χρονος στα Γιαννιτσά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση



Συνελήφθη χθες (21.11.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, σε αστυνομικό έλεγχο του 35χρονου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (20) μηνών για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Γιαννιτσά: 34χρονος βρέθηκαν στην κατοχή του πάνω από 500 δισκία ναρκωτικών ουσιών



Συνελήφθη χθες (22.11.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός ηλικίας 34 ετών, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερομένου και σε νομότυπη έρευνα της οικίας του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης Πρόσκληση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, κοινωνικών και αναπτυξιακών φορέων, οργανώσεων και συλλόγων, καθώς επίσης και όλους του πολίτες της Π.Ε. Πέλλας να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση που φέτος εορτάζεται την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Θέλουν να μεταφέρουν το φόρο ακινήτων στους Δήμους.


«Το ποσό που προϋπολογίζει το κράτος να εισπράξει από τον φόρο ακινήτων, αντιστοιχεί σχεδόν στο ποσό που δίνει το κράτος στους δήμους, περίπου 3 δισ. ευρώ. Θεωρώ ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να μπορέσει να μπει στο τραπέζι και να ξεκινήσει άμεσα η συζήτησή του», δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΑLPHA 9,89, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών «κάποτε θα πρέπει να ισχύσει και στην Ελλάδα, όπως, άλλωστε, είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η είσπραξη

Πρόταση 29 βουλευτών της ΝΔ για διευκόλυνση αποπληρωμής δανείων



Μέτρα αντίστοιχα με εκείνα που έχουν ληφθεί στην Πορτογαλία για την αποπληρωμή των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων πρότειναν 29 βουλευτές της ΝΔ.
Με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή, οι βουλευτές έκαναν ερώτηση για τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων και εξαγοράς τους από τους οφειλέτες, στο ίδιο ποσοστό (επί της αρχικής αξίας) με εκείνο της πώλησης των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds.
Οι βουλευτές πρότειναν να δοθούν τρεις δυνατότητες στους δανειολήπτες των «κόκκινων»

Με μόνο του όπλο το «πρωτογενές πλεόνασμα» απείλησε την Ευρώπη και μας οδηγεί στα βράχια



Τα μέσα ενημέρωσης μας πληροφορούν ότι δεν πάει καλά η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Κι επειδή πολλά έχουν ειπωθεί από το περιβάλλον του κ. Στουρνάρα, περιμένουμε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς με το πέρας των διαδικασιών.  Θα το κάνει Κούγκι ο Γιάννης το υπουργείο; Θα φύγει στο εξωτερικό με το όνομα Τριανταφυλλίδης; Θα βάλει εισιτήριο για να βλέπουν οι ιθαγενείς το γραφείο του και τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης που έδωσε; 

Νέοι σε κρίση… στα πρόθυρα έκρηξης!



Του Παναγιώτη Νανούδη

Στο δύσβατο μονοπάτι της ανεργίας οδηγούνται καθημερινά όλο και περισσότεροι νέοι της χώρας. Νέοι με πτυχία, με μεταπτυχιακά, κάποιοι με δεύτερο πτυχίο και κάποιοι με διδακτορικά έμειναν όλοι τους χωρίς δουλειά.
Με όνειρα χαμένα και ελπίδες τσακισμένες αναζητούν το τούνελ της διαφυγής από την μιζέρια και την ανθρώπινη εξαθλίωση που όλο και περισσότερο πλησιάζει. Πολλοί απ’ αυτούς θ’ αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, κάποιοι θα παραμείνουν σε ευκαιριακές, ανασφάλιστες και γενικότερα μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και κάποιοι άλλοι απλά θα περιμένουν…

Σύλληψη ειδικού φρουρού γιατί λήστευε αλλοδαπούς!


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος 30χρονου ειδικού φρουρού που υπηρετεί στην Αττική, καθώς και τριών ακόμα ατόμων, ενός 30χρονου Ελληνα και δύο υπηκόων Πακιστάν (19 και 21 ετών), για ληστεία, διατάραξη οικιακής ειρήνης κ.ά. Προέκυψε ότι το πρωί της Τετάρτης οι συλληφθέντες μπήκαν παράνομα σε σπίτι στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου διέμεναν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, στους οποίους ο ειδικός φρουρός και ο 30χρονος Ελληνας ημεδαπός δήλωσαν ότι

Εντυπωσιακή οργάνωση εκδήλωσης τοπικής γαστρονομίας και προϊόντων ποιότητας της Π.Ε. Πέλλας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε και συμμετείχε στα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “Philoxenia 2013” και, ειδικότερα, στην παρουσίαση του ενιαίου περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο σχεδιασμός του περιπτέρου ακολουθεί την νέα αντίληψη ενιαίας τουριστικής προβολής όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Στην παρουσίαση, μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας...

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης



Με αφορμή τη φετινή επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης δηλώνει τα εξής:
 «Η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου Φθιώτιδας, στις 25  Νοεμβρίου του 1942, ήταν το ηρωικό γεγονός που αποτέλεσε το ορόσημο της Εθνικής μας Αντίστασης κατά την κατοχική περίοδο του 1941-44.
Ήταν ένα επικό, καθοριστικό κατόρθωμα που επέδωσε  καίριο πλήγμα στις φασιστικές δυνάμεις του Άξονα με συνέπεια να καθυστερήσει σημαντικά ο ανεφοδιασμός τους στη νότια Ελλάδα και η προέλασή τους στην Αφρική.

Σκηνικό Αποκάλυψης στη Ρόδο -Μια νεκρή, δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία



Σκηνικό Αποκάλυψης στη Ρόδο που επλήγη το απόγευμα της Παρασκευής από σφοδρή νεροποντή. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού, ενώ δύο εκπαιδευτικοί, ένας αγνοούνται δύο εκπαιδευτικοί, ένας 50χρονος άνδρας και μια 30χρονη γυναίκα.Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ το Σάββατο αναμένονται στη Ρόδο κλιμάκια της ΕΜΑΚ. 
Πνιγμένη βρέθηκε μια 40χρονη γυναίκα
Νεκρή βρέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τη Rodiaki.gr,  στο ποτάμι της

Ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή για έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία της Έδεσσας



            Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ του Δήμου Έδεσσας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στα σχολεία του Δήμου καθώς τα χρήματα των σχολικών επιτροπών δεν επαρκούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.
           Αυτή τη στιγμή τα σχολεία του Δήμου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση αφού δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου για το λόγω αυτό αιτείται το ποσό των 150.000 € προκειμένου να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες θέρμανσης των 65 συνολικά διδακτηρίων, τα οποία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν εάν ψυχράνει ο καιρός και απαιτείται θέρμανση για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Reuters: Ελκυστικά δάνεια ως κίνητρο για μεταρρυθμίσεις εξετάζουν στην Ευρωζώνη



Την παροχή φθηνών δανείων στις κυβερνήσεις, ως κίνητρο για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, εξετάζουν πλέον στην Ευρωζώνη σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.
Οπως αναφέρει το πρακτορείο, το εν λόγω έγγραφο προετοιμάστηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι και θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης στη συνάντηση υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων στις 26 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για την προετοιμασία της επόμενης Συνόδου Κορυφής στις 19-20 Δεκεμβρίου.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 23/11

Να θυμάσαι πάντα, όταν είσαι θυμωμένος, να μην λες και να μην κάνεις τίποτε, πριν πεις το αλφάβητο από μέσα σου.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 23 Νοεμβρίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1824: Ο Ιμπραήμ φθάνει με τη στρατιά του στη Σούδα της Κρήτης, καθ' οδόν προς την Πελοπόννησο.

1867: Τρεις ιρλανδοί εθνικιστές εκτελούνται στο Μάντσεστερ, επειδή σκότωσαν ένα αστυνομικό. Θα μείνουν στην ιστορίας ως οι Μάρτυρες του Μάντσεστερ.

1904: Τελετή λήξης των 3ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στον Άγιο Λουδοβίκο (St Louis) των ΗΠΑ. Οι πρώτοι αγώνες επί αμερικανικού εδάφους στέφθηκαν με παταγώδη αποτυχία. Η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, στην άρση βαρών με τον Περικλή Κακούση.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Tips για να μην σκάνε τα χείλη σας από το κρύο



Ξηρά χείλη που ξεφλουδίζουν; Άσε το lip gloss και κάνε απολέπιση, λέει ο δερματολόγος. Οι χαμηλές θερμοκρασίες απαιτούν υψηλή περιποίηση!
Η αίσθηση του αφυδατωμένου δέρματος σου προκαλεί ενόχληση. «Στην περιοχή των χειλιών, αυτή η αίσθηση γίνεται ακόμη πιο έντονη, καθώς η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη» τονίζει o δερματολόγος 
Ο ειδικός σε συμβουλεύει για το πώς θα περιποιηθείς τα χείλη σου, όταν αυτά είναι ξηρά και

Αντιμετωπίστε τον "τσιγαρόβηχα"!



Ο «βήχας του καπνιστή» ή «τσιγαρόβηχας» δεν αποτελεί ιατρικό όρο, αποτελεί όμως ενοχλητικό σύμπτωμα, και μπορεί να κρύβει περισσότερο σοβαρά και επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα. Κατά κανόνα, δεν αφορά τους νέους καπνιστές, αλλά αυτούς που καπνίζουν πολύ και ειδικά για μια περίοδο πολλών ετών.
Ο τσιγαρόβηχας, αν και ο όρος σχετίζεται με το κάπνισμα, μπορεί επίσης να εμφανιστεί σαν αντίδραση το πρωί και σε άτομα τα οποία δεν είναι καπνιστές αλλά εμφανίζουν βήχα εξαιτίας

Aπαλλαχθείτε από τις ενοχλητικές διαφημίσεις στο You Tube.

To Adblock Plus πιθανώς το γνωρίζετε ήδη, αφού είναι ίσως το δημοφιλέστερο πρόγραμμα για μπλοκάρισμα των ενοχλητικών online διαφημίσεων κατά το σερφάρισμα στον παγκόσμιο ιστό.
Το δημοφιλές add-on ήδη επιτρέπει την αφαίρεση περιεχομένου στο Facebook και το Twitter, ενώ πλέον προσφέρει δυνατότητες μπλοκαρίσματος και στο YouTube.
Χρησιμοποιώντας το Adblock μπορείτε να μπλοκάρετε δέκα διαφορετικά ενοχλητικά χαρακτηριστικά στο Youtube, όπως τις διαφημίσεις που προβάλλονται πριν τα βίντεο, τα

Ερώτηση στη βουλή με θέμα: Είναι η Καλαμάτα παραμεθόριος περιοχή;



 Δεν έχουν το θεό τους.Κι όμως ο νομός Μεσσηνίας "βαφτίστηκε" παραμεθόριος περιοχή για να καρπώνονται επιχειρήσεις συγκεκριμένα οφέλη από τον αναπτυξιακό νόμο.Το "κολπάκι" ανακάλυψαν δύο βουλευτές και κατάθεσαν επερώτηση στη Βουλή.Υπενθυμίζουμε πως από την Μεσσηνία κατάγεται ο πρωθυπουργός αυτής της δύστυχης χώρας κ.Αντώνης Σαμαράς.Διαβάστε την ερώτηση:
Κύριε Υπουργέ,
Στο επίσημο site του ΟΑΕΔ αναφέρεται σε ποιους νομούς της παραμεθορίου μπορούν να εγκατασταθούν επιχειρήσεις έχοντας όφελος από το νόμο. Συγκεκριμένα όλες οι

5+2 κινήσεις που κάνει μια γυναίκα όταν σε ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

Είναι γεγονός πως οι γυναίκες θεωρούνται πιο πολύπλοκες και απρόβλεπτες από τους άντρες. Ωστόσο φαίνεται ότι και αυτές έχουν τα αδύνατα σημεία- σημάδια με τα οποία μας δείχνουν αν μας γουστάρουν πραγματικά!
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή:

Δείτε τι συμβαίνει όταν οδηγός που τρέχει με 300 χλμ την ώρα χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του [βίντεο]



Συνέβη στις 10 Νοεμβρίου κατά την ετήσια συνάντηση του αμερικανικού κλαμπ αυτοκινητιστών El Mirage 200 MPH.Έχοντας αγγίξει τα 300 χλμ την ώρα, ο οδηγός Brian Gillespie έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και αυτό που ακολούθησε είναι πέραν κάθε περιγραφής.Τα μέτρα ασφαλείας ωστόσο στην καμπίνα του αυτοκινήτου ήταν τόσο υψηλά που ο οδηγός τη γλίτωσε με ένα κάταγμα και μερικές γρατζουνιές.Παρακολουθήστε το βίντεο:

3η Παραμυθούπολη Δήμου Πέλλας....« Παραμυθούπολη της Αγάπης »



« Μια φορά και έναν καιρό η Καρδιά του Κόσμου λύγισε από τον πόνο γύρω της.
Τότε όλα τα παιδιά της γης αποφάσισαν να λάβουν δράση.
Έφτιαξαν παιχνίδια για να τα προσφέρουν μαζί με τρόφιμα, ρούχα, δώρα και ζαχαρωτά.
Τα συγκέντρωσαν όλα στο σπιτάκι της Αγάπης στην Παραμυθούπολη του Δήμου Πέλλας, όπου κατοικούσε η Καρδιά του Κόσμου.
Χτύπησαν δειλά την πόρτα, αλλά… καμία απάντηση...

Σε ιδιώτες τα ΚΨΜ - Ακριβαίνει ο καφές για τους φαντάρους



Τα ΚΨΜ των στρατοπέδων θα περάσουν στην εκμετάλλευση ιδιωτών και ακούγονται φωνές που θα ακριβύνουν τα προϊόντα για τους φαντάρους.
Ηδη το ΚΨΜ στον Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Θήβας δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία oπως γράφει το onalert. Σύμφωνα με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, οι στρατιώτες θα πίνουν καφεδάκι με τιμές Κολωνακίου .

Ο τιμοκατάλογος για τον καφέ του στρατιώτη:

Γιαννιτσά:Χειροπέδες σε 49χρονο για κλοπές.



Συνελήφθη χθες (21.11.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο του 35χρονου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (20) μηνών για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Κύκλωμα γέμιζε με ποτά «μπόμπες» την αγορά της Βόρειας Ελλάδας.Έδιναν και στην Πέλλα;



Πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν έξι μέλη της σπείρας ηλικίας 43, 59, 51, 28, 46 και 49 ετών, μεταξύ των οποίων και τα δύο ηγετικά στελέχη (43 και 59 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης συμμορίας», «Πλαστογραφίας κατ' εξακολούθηση» και παράβαση του «Τελωνειακού Κώδικα».
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δύο ηγετικά στελέχη είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα – συμμορία από τα μέσα του 2012 περίπου, που δραστηριοποιούταν στην παρασκευή και παράνομη εισαγωγή λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών (ουίσκι , βότκα, τζιν) και αλκοόλης

82χρονη καθαρίστρια με τεράστια κληρονομιά.Ψάχνουν συγγενείς της και δεν τους βρίσκουν!



 Ο θάνατος μίας 82χρονης απόδημου Κερκυραίας που ζούσε δεκαετίες στο Λονδίνο, έφερε στην επιφάνεια μία τεράστια κληρονομιά που… αναζητεί αποδέκτες -μεταξύ άλλων το Δήμο Κέρκυρας και κοινωφελή σωματεία του νησιού!
Ωστόσο, αν δεν βρεθούν συγγενείς της θανούσας προκειμένου να παραλάβουν την κληρονομιά, τότε δεν θα εκτελεστεί ούτε η προφορική εντολή για απόδοση ενός σεβαστού ποσού στο Δήμο και σε κοινωφελή ιδρύματα και όλα τα χρήματα, το ύψος των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, θα αποδοθούν στο βρετανικό Δημόσιο!
Σύμφωνα με το corfupress.com, πρόκειται για την Κατερίνα Βραχλιώτη η οποία

Πώς μένεις ανώνυμος στο Ίντερνετ;



Eχετε αναρωτηθεί γιατί η τράπεζά σας δεν σας σας στέλνει ποτέ e-mail; Και, επιπλέον, σας προειδοποιεί πως, αν ποτέ σας σταλεί δήθεν e-mail της, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για απάτη;» ρωτάει...τους παρευρισκομένους ο Μάλτε Ντικ, ακτιβιστής για την ηλεκτρονική προστασία δεδομένων. Η ανοιχτή συνάντηση πραγματοποιείται στην Ενωση Ανταποκριτών στο Βερολίνο και ο Ντικ με τον Χάουκε Λάγκινγκ είναι μέλη του κινήματος Cryptoparty, το οποίο ξεκίνησε μέσω του Τwitter πριν από περίπου ένα χρόνο.
 Το cryptoparty είναι μια σύναξη στην οποία πηγαίνει όποιος θέλει με το λάπτοπ του ή την

Στον Καιάδα οι αγρότες με "κόκκινα δάνεια"



Υπό το φόβο να γίνουν βορά στις ορέξεις των εισπρακτικών εταιριών θα πρέπει να ζήσουν εφεξής χιλιάδες αγρότες. Μετά τη διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας σε καλή και κακή και την ανάθεση της «κακής» τράπεζας σε ειδικό εκκαθαριστή, οι αγρότες τώρα πρόκειται να λάβουν επιστολή – τελεσίγραφο με την οποία θα καλούνται σε άμεση τακτοποίηση του δανείου τους. Για τους λογαριασμούς που παραμένουν σε ληξιπρόθεσμη κατάσταση άνω των 10 ημερών, η - υπό ειδική εκκαθάριση - ΑΤΕ θα διαβιβάσει τα δεδομένα του δανειολήπτη σε εισπρακτική εταιρεία, που θα αναλάβει την περαιτέρω ενημέρωση και τη διαπραγμάτευση του

«Παγώνουν» οι επιδοτήσεις σε όσους οφείλουν στα ταμεία

Εσοδα ύψους 600 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία το πακέτο μέτρων που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Το πακέτο αφορά στην ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων και πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία. Η υιοθέτηση των μέτρων έχει λάβει το «πράσινο φως» από την πλευρά της τρόικας.
Από το νομοσχέδιο έχουν απαλειφθεί οι διατάξεις που αφορούν σε διαρθρωτικά μέτρα, που κρίθηκε ότι μπορούν να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των ταμείων. Διατάξεις, όπως η αύξηση της

Ένα μνημόνιο «διαρθρωτικό»!



Του Θανάση Νικολαΐδη
 «ΕΚΤΟΣ μνημονίου η Παιδεία!» Το φωνάζουν και το εννοούν. Εμείς δεν το εννοούμε και περιμένουμε την…έξωθεν βοήθεια. Όχι για απολύσεις που θα δημιουργήσουν δράματα. Για άλλα, διαρθρωτικά, βελτιωτικά και…ευρωπαϊκά επιμένουμε. Για μνημόνιο που θα μας βάλει σε τάξη. Ατομικά, συντεχνιακά και εθνικά.
ΕΙΜΑΣΤΕ ευρωπαίοι και θα συνταιριάσουμε την πρακτική μας με εκείνη των εταίρων μας. Για ένα δημόσιο που ελέγχει τους ιδιώτες επιβάλλοντάς του κανόνες, αλλά πρωτίστως τον εαυτό του. Με ασφαλιστικές δικλίδες και φραγμούς για ρουσφέτι και άλλες αλητείες. Με κοινοβούλια όπου συμφωνούν στο αυτονόητο και καθολικά συμφέρον κι όπου δεν ξεχωρίζεις κόμματα από κραυγές και τσακωμούς.

Εορτασμός της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στην Έδεσσα



Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Έδεσσα έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Έδεσσας κ. Τραιανός Γιόντης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πέτρου Γεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παντελής Κολόμβος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

"Βάλτε τα αθλητικά σας" προτρέπει τους διαβητικούς νέα μελέτη



Την άποψη ότι η ήπια σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη έρχεται να υποστηρίξει μια νέα μελέτη. Από την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Radiology, προκύπτει ότι η μέτριας έντασης σωματική άσκηση μπορεί να παίξει βασικό ρόλο στη μείωση της συσσώρευσης λίπους γύρω από ζωτικά όργανα ασθενών, που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Εκδήλωση Αφιέρωμα στο «Μίκη Θεοδωράκη» στα Γιαννιτσά



   Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, διοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα προς τιμή του μεγάλου Έλληνα συνθέτη «Μίκη Θεοδωράκη» την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.  

  
   Αντί εισιτηρίου εισόδου, παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να φέρετε προϊόντα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης, στα Γιαννιτσά.

«Success story για τους δανειστές και κοινωνική εξαθλίωση για τους πολίτες»



Νότης Μαριάς: Οδηγούν σε αργό θάνατο την οικονομία της χώρας και σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό
«Success story για τους δανειστές και κοινωνική εξαθλίωση για τους πολίτες», χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Έναν προϋπολογισμό «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας», όπως υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς.
Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε «συνεχίζει να εφαρμόζει τη γνωστή μνημονιακή συνταγή που ακόμη και οι ίδιοι οι δανειστές παραδέχονται ότι είναι

Στα ράφια των σούπερ-μάρκετ τα συμπληρώματα διατροφής



Απελευθερώνεται η διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία εκτός από τα φαρμακεία, θα πωλούνται πλέον και στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση «η πώληση των συμπληρωμάτων διατροφής επιτρέπεται να γίνεται από τα φαρμακεία, καθώς και τα καταστήματα τα οποία, κατά την κείμενη νομοθεσία, επιτρέπεται να πωλούν τυποποιημένα τρόφιμα. Η πώληση εξ αποστάσεως

Γ.Καρασμάνης: «Παράνομη και αντικοινοτική η παρακράτηση των αγροτικών επιδοτήσεων»



Πληθαίνουν καθημερινά τα κρούσματα παράνομης παρακράτησης κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών, τόσο από την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕbank), όσο και από τα δημόσια Ταμεία.
        Παρά το ότι η ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία είναι σαφής, προβλέποντας την καταβολή στο ακέραιο των κοινοτικών επιδοτήσεων (ενιαία ενίσχυση) στους δικαιούχους αγρότες (άρθρο 11 κοινοτικού κανονισμού 1290/05, παράρτημα Ι κοινοτικός κανονισμός 885/06), καθώς και τη μη παρακράτηση κανενός ποσού επί των επιδοτήσεων, χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του παραγωγού, υπάρχει πληθώρα περιπτώσεων όπου από την προκαταβολή της φετινής ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης :

Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας και Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων στην Έδεσσα



Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. θα οργανώσει σεμινάρια Τεχνικών  Ασφαλείας και Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) .
Το σεμινάριο Τεχνικών  Ασφαλείας Β΄ Κατηγορίας θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.
Η Κατηγορία Β΄ χωρίζεται σε δύο ομάδες:

Αρπάζουν καταθέσεις και ενοίκια



Σε ένα ανελέητο κυνήγι κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μισθούς, ενοίκια και ταμεία επιχειρήσεων έχει επιδοθεί η εφορία από την αρχή του χρόνου εις βάρος χιλιάδων φορολογουμένων οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.
Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους σοκάρουν. Οι κατασχέσεις αφορούν σε 81.583 φορολογουμένους, ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων ανήλθαν σε 48.589. Δηλαδή, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Οι προϊστάμενοι των εφοριών μάλιστα, που δίνουν τις εντολές

H ΝΔ χρωστάει μισό εκατομμύριο στη ΔΕΗ για το ρεύμα στα γραφεία της.



H ΝΔ χρωστάει μισό εκατομμύριο στη ΔΕΗ, για το κτίριo της Συγγρού. Η ΔΕΗ βεβαίως δεν κόβει το ρεύμα.Κάθε φορά η διοίκηση της Επιχείρησης, παρανομώντας, εφευρίσκει μια ρύθμιση για να μην πληρώσει η ΝΔ. Το κυβερνών κόμμα, δεν πληρώνει ούτε το κατά Βενιζέλο «ασφάλιστρο κινδύνου», το χαράτσι. Απέναντι στη ΔΕΗ χρησιμοποιεί ως επιχείρημα πως η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει την αποπληρωμή του χρέους.Αυτό το επιχείρημα ισχύει βέβαια για κάθε καταναλωτή και κυρίως γι” αυτούς που τους έχουν κόψει το ρεύμα, αλλά

Συνέλευση επιτροπής ανέργων Γιαννιτσών



ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11
ΩΡΑ: 17:00
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Οργανωνόμαστε και συμμετέχουμε!
Συζητάμε: το πλαίσιο πάλης μας, τις εξελίξεις, τον τρόπο δράσης μας
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!