Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το μαρτύριο της σταγόνας για το χρέος



Οι κρίσιμες «λεπτομέρειες» που έρχονται σιγά – σιγά στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που οι δανειστές της Ελλάδας σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση του ελληνικού χρέους
Νέες κρίσιμες «λεπτομέρειες» έρχονται σιγά – σιγά στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον τρόπο που οι δανειστές της Ελλάδας σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Οι νεότερες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αποδεικνύουν εμπράκτως ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ειδυλλιακά, όσο
τουλάχιστον εμφανίζονται από την Αθήνα. Κι αυτό γιατί η ομάδα που επεξεργάζεται το τελικό σχέδιο κάνει μια πρόβλεψη, εξαιρετικά «ύποπτη».

Σύμφωνα με αυτή, τελικώς δεν θα δοθεί στη χώρα μας εφάπαξ η 50ετής επιμήκυνση, ούτε καν η μείωση του επιτοκίου, όπως θα προβλέπεται στο σχέδιο. Αντιθέτως, αυτό το οποίο θα γίνει θα είναι μια σταδιακή ελάφρυνση, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα εφαρμόζει συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα, το σχέδιο προβλέπει ότι αυτή η σταδιακή ελάφρυνση μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της πενταετούς ή δεκαετούς περιόδου χάριτος που επίσης θα προβλέπεται στο πακέτο, ως προς τη μη καταβολή από ελληνικής πλευράς των τόκων και των χρεωλυσίων.

Η κίνηση αυτή, από πλευράς τρόικας, γίνεται για έναν και μοναδικό λόγο: Η Ελλάδα να εξακολουθήσει να βρίσκεται υπό επιτήρηση από την πλευρά της τρόικας, ακόμη και μετά την καταβολή της τελευταίας δόσης. Το μόνιμο άγχος της τρόικας είναι ότι η ελληνική πλευρά θα χαλαρώσει, αμέσως μετά το τέλος του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου