Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ: Εξετάζεται μείωση ως 50%



Διορθωτικές κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση μετά το σοκ από τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ που πέραν του γεγονότος πως θα επιβαρύνει δραματικά την τσέπη φορολογουμένων με οικόπεδα και αγροτεμάχια, άδεια διαμερίσματα κ.α., λόγω λάθους προέκυψε φουσκωμένος κατά μισό δισ. ευρώ, πάνω από ό,τι είχε προϋπολογιστεί.Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. Την ίδια ημέρα πρωτοσέλιδο του Έθνους, υποστηρίζει ότι στο τραπέζι βρίσκεται μείωση του φόρου κατά 50% για ιδιοκτήτες
με εισόδημα έως 9.000 ευρώ, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, εφόσον η επιφάνεια των ακινήτων δεν ξεπερνά τα 150 τμ. και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές στις ΔΟΥ.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα εξετάζεται η πλήρης απαλλαγή για άνεργους και τρίτεκνους -πολύτεκνους σε περίπτωση που το ετήσιο εισόδημά τους από κάθε πηγή δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί. Θα ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις για επιφάνεια και οφειλές σε ΔΟΥ.

"Και ο ΕΝΦΙΑ βρίσκεται είναι μέσα στις φοροελαφρύνσεις που συζητά η κυβέρνηση" δήλωσε η κ. Βούλτεψη, σημειώνοντας ότι ο φόρος περιέχει και αρκετά λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου