Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ετοιμάζεται το συνέδριο - προσκλητήριο της ΝΔ



Συνέδριο - προσκλητήριο προς όλα, ανεξαιρέτως, τα στελέχη της που κατά καιρούς αποχώρησαν από το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, φέρεται να σχεδιάζει για το φθινόπωρο ο πρόεδρος της και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η κίνηση, αν τελικώς γίνει, εντάσσεται στην προσπάθεια του να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, που απαιτούνται για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Παρά τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζονται, από το πρωθυπουργικό γραφείο διαρρέεται ότι ο αριθμός των 180 δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί.


Ενδεχομένως, αυτή η διαρροή να γίνεται σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η κατάσταση εγρήγορσης, στην οποία θέλει ο κ. Σαμαράς να παραμένουν όλα τα βασικά στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ...συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ. Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρείται ότι η προσπάθεια αναζήτησης έχει ξεκινήσει, με τον πρωθυπουργό να θέτει ως βασικό στόχο την συσπείρωση των δυνάμεων δεξιότερα του. Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση θα υποστηριχθεί αρκούντως από μια φιλολαϊκή στροφή της κυβέρνησης. Κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που ο κ. Σαμαράς θα ανακοινώσει μέτρα προς την κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων στην τελετή των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Έχει ήδη παρθεί η απόφαση για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο απέδωσε ελάχιστα σε σχέση με τα αναμενόμενα και προκάλεσε μεγάλο πολιτικό κόστος, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου