Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Οι σκαπανείς επιστρέφουν στην Αμφίπολη



Μετά απο μια ολιγοήμερη – λόγω του 15Αυγουστου – διακοπή η αρχαιολογική σκαπάνη αρχίζει απο το πρωί της Δευτέρας και πάλι την μάχη με τα μυστικά των Σφιγγών.
Το έργο της ομάδας των αρχαιολόγων υπο την κ. Κατερίνα Περιστέρη θα  συνδράμει και ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ φάνηκε βέβαιος ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξει ενημέρωση για τα όσα βρήκαν και όσα εκτιμούν οι αρχαιολόγοι ότι υπάρχουν στο λόφο Κάστα.

«Ότι είναι να γίνει, θα το μάθετε εν καιρώ και μάλιστα πολύ γρήγορα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λεφαντζής. 
Ο ίδιος πάντως έσπευσε να σημειώσει ότι αρμόδιο να δώσει ενημέρωση για την πορεία των ανασκαφών είναι το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ εκτίμησε ότι ο τάφος στην Αμφίπολη θα δώσει απαντήσεις πριν απο τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Οπως είπε χαρακτηριστικά: «το υπουργείο Πολιτισμού είναι αυτό που θα δώσει την περαιτέρω ενημέρωση των εξελίξεων των αρχαιολογικών ανασκαφών...Η αποκάλυψη των όσων κρύβουν οι Σφίγγες δεν σχετίζεται χρονικά με τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης».
Προ ολίγων ημερών ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τασσούλας μιλώντας στο Mega είχε εκτιμήσει ότι σε δυο ή τρεις εβδομάδες οι αρχαιολόγοι θα έχουν καταφέρει να μπουν στο εσωτερικό του τάφου. 
Η ανασκαφή στον τύμβο Καστά  έχει καταστεί μαγνήτης για δεκάδες έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες που «ανακαλύπτουν» με άλλο μάτι ξανά την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης.
Αυτές τις μέρες το Μουσείο της Αμφίπολης δέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες που θαύμασαν από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ κάποιοι προσπαθούσαν με ειδικούς τηλεσκοπικούς φακούς να διακρίνουν κάτι απο το ταφικό μνημείο στο οποίο απαγορεύεται η πρόσβαση και προσατεύεται απο ισχυρή αστυνομική δύναμη. 
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου