Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Γιούνκερ: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, ο Πλάτωνας δεν μπορεί να παίζει στην β' εθνική»



Εξαίροντας την συμβολή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην αντιμετώπιση της κρίσης ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.«Νιώθω τον έλληνα Πρωθυπουργό φίλο και αδελφό μου», είπε από την πλευρά του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σημείωσε πως όσο ήταν πρόεδρος του Eurogroup - στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης - αγωνίστηκε «σαν λιοντάρι» για δύο πράγματα: αφενός να πείσει τους έλληνες αξιωματούχους να αλλάξουν πορεία και να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και
αφετέρου να πείσει τους υπόλοιπους εταίρους ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ο Πλάτωνας δεν μπορεί να παίζει στην β' εθνική» συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δανειζόμενος μια φράση του Ζισκάρ ντ' Εστέν.

«Δεν θα εκφράσω την γνώμη μου για το κούρεμα του χρέους, θα λάβω υπόψη μου παρόμοιες υποθέσεις, πάντως δεν είναι μέρος των σκέψεών μου» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ για τις διαστάσεις τις τραπεζικής κρίσης στην Πορτογαλία, είπε: «Έχουμε διανύσει τεράστια απόσταση, αλλά δεν έχουμε φθάσει στο τέρμα της κρίσης. Δεν έχουμε βγει από το τούνελ ολοκληρωτικά, αλλά έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτα γεγονότα αλλά αν είμαστε προσεκτικοί θα είμαστε και προετοιμασμένοι. Όσον αφορά την Ελλάδα και την Αργεντινή δεν μπορεί να γίνει παραλληλισμός, αλλά αν η Ελλάδα δεν ήταν στην ΕΕ θα είχαμε δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και η Ελλάδα θα είχε γίνει Αργεντινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου