Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Reuters: Πώς οι Λαρισαίοι τα κατάφεραν καλύτερα από την τρόικα



Στη Λάρισα εδρεύει μία από τις πιο επιτυχημένες προσπάθειες για τον αποκλεισμό των μεσαζόντων και την πώληση απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.Όπως σημειώνει, το «Θες Γάλα;», ή αγγλιστί «What Milk?», παρέχει μέσω αυτόματων πωλητών φρέσκο γάλα στους καταναλωτές και, σύμφωνα με το πρακτορείο, έχει καταφέρει να επιλύσει ένα πρόβλημα που οι κυβερνώντες της Ελλάδας και οι διεθνείς πιστωτές τους έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν.
Το Reuters αναφέρει πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στηρίζει τους κτηνοτρόφους ενώ
παράλληλα έχει φέρει μείωση των τιμών, οι οποίες αψηφούν την οικονομική λογική και παραμένουν σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα πανευρωπαϊκά.
Οι Έλληνες, το εισόδημα των οπίων έχει υποχωρήσει κατά 30% από το ξέσπασμα της κρίσης στα τέλη του 2009, κάνουν ουρές φέρνοντας τα δικά τους μπουκάλια ή αγοράζοντας πλαστικά ή γυάλινα, από τους αυτόματους πωλητές.

«Ο κόσμος περιμένει 20-30 λεπτά στην ουρά για να αγοράσει γάλα» αναφέρει στο Reuters, ο 37χρονος Κωνσταντίνος Γουγούλιας, γενικός διευθυντής στον γαλακτοκομικό συνεταιρισμό πίσω από την πρωτοβουλία.

Σήμερα το «Θες Γάλα;», ή αγγλιστί «What Milk?» διαθέτει 14 αυτόματους πωλητές στη Λάρισα και σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό σε ένα δίκτυο γύρω από το κέντρο της πόλης το επόμενο έτος.

Οι πωλήσεις από τα μηχανήματα αναλογούν σε ένα μικρό μερίδιο της παραγωγής του συνεταιρισμού, αλλά καταδεικνύουν το πώς η κρίση έχει ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα με κοινωνικό χαρακτήρα, σε μια χώρα που η γραφειοκρατία πνίγει την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου