Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Απόλλων Κ.Βρύσης – Εθνικός Γιαννιτσών 2-1



Γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου
 
Με το καλημέρα του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας το ντέρμπι ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Εθνικό Γιαννιτσών δικαιολογημένα τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων του νομού. Πάνω από 300 φίλοι του τοπικού μας ποδοσφαίρου είχαν την τύχη να δουν ένα πραγματικό ντέρμπι που κυριολεκτικά τα είχε όλα. Το τελικό σκορ σίγουρα γι΄ αυτούς που ήταν στο γήπεδο σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού, αφού εάν ήταν ποιο προσεκτικοί οι επιθετικοί του Απόλλωνας και κυρίως ο Κίτσας Γ. το σκορ σίγουρα θα έπαιρνε διαστάσεις θριάμβου !

 
Ο αγώνας σε όλη την διάρκεια του είχε έντονους ρυθμούς με πολλές φάσεις κατά κύριο λόγο από τους γηπεδούχους οι οποίο ναι μεν μπήκαν πιο δυναμικά στον αγώνα, αλλά τραγικά λάθη επιθετικά δεν έφερναν το πολυπόθητο πρώτο τέρμα. Αντιθέτως ο Εθνικός που έδειχνε ότι θα παίξει με αντεπιθέσεις με ένα ανυποψίαστο φάουλ που κέρδισε αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή είχε την τύχη να προηγηθεί με 0 – 1.

Αυτό όμως δεν άλλαξε την ροή του αγώνα και ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ισοφαρίζοντας πολύ γρήγορα,

Στο δεύτερε μέρος η επιθετική πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε από το πρώτο λεπτό και ένα ακόμα γρήγορο τέρμα τον έφερε μπροστά στο σκορ. Πάντως όσο εύκολα έφτανε στην αντίπαλη εστία η επιθετική γραμμή του Απόλλωνα, άλλο τόσο χάνονταν σίγουρα τέρματα κάνοντας τους φίλους και τους ανθρώπους της ομάδας να… τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτά που έβλεπαν !

 
Στο σημείο αυτό είναι που λένε οι ποδοσφαιρόφιλοι ότι η μπάλα τιμωρεί όταν δεν ολοκληρώνεις τις προσπάθειες σου, ευτυχώς όμως για τους Κρυαβρυσιώτες δεν συνέβη αυτό στον προχθεσινό αγώνα.

Από την άλλη ο Εθνικός μάλλον εγκλωβίστηκε στο ρυθμό του παιχνιδιού των γηπεδούχων χάνοντας μάλιστα και δύο παίκτες του με κόκκινη κάρτα ενώ στην τελική σίγουρα θα αισθάνονται και τυχεροί που κρατήθηκε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα.

Αξίζει πάντως να τονίσουμε ότι παρόλο που αγώνας ήταν δυνατός με κόκκινες κάρτες, πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα, μεγάλη αγωνία, εντούτοις το κλίμα ήταν άριστο ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά και στην κερκίδα αφού τα δύο σωματεία έχουν άριστες σχέσεις διαχρονικά.

 
11ο ο Σαββούλίδης από αριστερά θα εκτελέσει ένα φάουλ αρκετά πλάγια και σε μακρινή απόσταση από την μεγάλη περιοχή του Καρακούτση. Θα εκτελεστεί απευθείας και η μπάλα διανύοντας μία μεγάλη απόσταση χωρίς να παρέμβει στην πορεία της κανένας αμυντικός του Απόλλωνα θα καταλήξει στα δίχτυα στο δεύτερο δοκάρι περίπου του Καρακούτση ανοίγοντας το σκορ σε 0 – 1.

19ο γρήγορη η αντίδραση των γηπεδούχων και μετά από μία εκτέλεση φάουλ από τον Βοτάρη Α. πίσω από την πλάτη της άμυνας του Εθνικού θα βρει το κεφάλι του Κίτσα Π. για να στείλει την μπάλα στο βάθος τον δικτύων σημειώνοντας την ισοφάριση σε 1 – 1.

 
44ο το μελανότερο σημείο του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός του Χαντούρη. Σε μία φάση με αντίπαλο του χωρίς να ευθύνεται ο παίκτης του Εθνικού θα πάθει διάστρεμμα αναγκάζοντας τον να γίνει αλλαγή, να διακομιστεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών για ακτινογραφίες.

48ο ο Κίτας Γ. θα φύγει από αριστερά σε μία από τις γνωστές του επελάσεις θα βγάλει σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Εθνικού όπου ο νεοεισελθόντας Βεζυριανόπουλος που θα αποδειχτεί η χρυσή αλλαγή, με υποδειγματικό πλασέ θα σημειώσει το 1 – 2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

 
52ο ο Κίτσας Γ. από δεξιά θα φύγει για μία ακόμη φορά στην αντεπίθεση προσπαθώντας να δώσει παράλληλη πάσα στον συμπαίκτη του τον Πετρίδη που ερχόταν από την άλλη πλευρά και μάλιστα έχοντας απέναντι τους μόνο έναν αντίπαλο στον οποίο όμως θα καταλήξει η μπάλα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τον αιφνιδιασμό.

60ο ο Γκογκολούδης θα υποπέσει σε σκληρό φάουλ αναγκάζοντας τον διαιτητή να του δείξει την κίτρινη κάρτα η οποία ήταν η δεύτερη, αποβάλλοντας τον με κόκκινη.

61ο ο Κίτσας Γ. θα κερδίσει ένα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, εκτελώντας το ο ίδιος με ένα δυνατό ευθύβολο σουτ αναγκάζοντας τον Παλάικο με δυσκολία να διώξει σε κόρνερ.

63ο νέα σέντρα από αριστερά για τον Απόλλωνα και ο Βεζυριανόπουλος από το ύψος του δεύτερου δοκαριού περίπου, με υπερένταση θα πιάσει την κεφαλιά αλλά αυτή θα φύγει παράλληλα με την εστία, η οποία ήταν αφύλακτη.

65ο ο Κίτσας Γ. με μία περίτεχνη ενέργεια θα τριπλάρει τον αντίπαλο του αμυντικό μέσα στην μεγάλη περιοχή, αναγκάζοντας τον να τον ανατρέψει. Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος ο παθών ο Κίτσας Γ. ο οποίος έκανε μια πολύ άσχημη εκτέλεση δίνοντας την ευκαιρία στον Παλάικο να αποκρούσει με τα πόδια και να χαθεί η ευκαιρία να αυξηθεί το σκορ. Πέναλτι είχε χάσει ο ίδιος παίκτης και σε αγώνα κυπέλλου πριν από λίγες ημέρες.

70ο ο Μιχαληίδης σε μία φάση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή θα μαρκάρει σκληρά τον Κίτσα Γ. αναγκάζοντας τον διαιτητή να του δείξει την κίτρινη κάρτα η οποία ήταν η δεύτερη αποβάλλοντας τον από τον αγώνα.

77ο νέα επίθεση για τον Απόλλωνα και πάλι με τον Κίτσα Γ. θα βρεθεί σε καλή θέση μάσα στην μεγάλη περιοχή καταφέρνοντας να … χάσει το τέρμα που δεν χάνεται !

Η διαιτησία του κ. Φωτιά με επόπτες τους κ.κ. Σίπκα Ι. και Σίπκα Κ. έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡ.ΒΡ.(ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ Σ.): Καρακούτσης, Παπαδόπουλος Γ., Δανιηλίδης, Βοτάρης Α., Βοτάρης Δ.(82ο Φανιάδης), Μπρέγου, Κίτσας Π., Παπαδόπουλος Σ., Κίτσας Γ.(93ο Laska), Πετρίδης, Χαντούρης (46ο λ.τ. Βεζυριανόπουλος)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (ΜΗΤΣΑΚΗΣ Φ.): Παλάικος, Αντωνιάδης, Τζάτσης (52ο Κηλίκης), Δουλκερίδης, Γρηγοριάδης, Σωτηριάδης, Γκογκολούδης, Σιδηρόπουλος, Σαββουλίδης (53ο Φλαρούντζος), Μωυσίδης (61ο Μιχαηλίδης), Ελευθεριάδης.


- Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πρόσφατα θανόντες παλιούς ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Υφαντίδη Κυριάκο και Καδικώτη Νίκο


- Επίσης πριν την έναρξη του αγώνα ο Πρόεδρος του Απόλλωνα Γιάννης Θεοδωρίδης εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου και στα πλαίσια της έμπρακτης εκτίμησης και ανάδειξης της Ιστορίας του, τίμησε με την φανέλα και το λάβαρο του συλλόγου τον προπονητή του Εθνικού ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΑΚΗ ο οποίος αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στον Απόλλωνα στην χρυσή εποχή της Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ.

- Παρατηρητής αγώνος είχε οριστεί ο σύμβουλος της Ε.Π.Σ. Πέλλας Στογιαννίδης Γιάννης , ενώ στις κερκίδες του σταδίου διακρίναμε τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Πέλλας Στέργιο Αντωνίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη πολλούς προπονητές , προέδρους , παράγοντες, και ποδοσφαιριστές του τοπικούς μας ποδοσφαίρου.

- Οι σοβαροί τραυματισμοί  σε ορισμένες περιπτώσεις, στον αγώνα, ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει γιατρός αγώνα τουλάχιστον για τα παιχνίδια της Α1 κατηγορίας ! Αυτό πρέπει να το δει η Ε.Π.Σ. Πέλλας σε συνεργασία με τα σωματεία.

1 σχόλιο: