Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πράκτορες στο... Διαδίκτυο ψάχνει η Μοσάντ




Μία φορά κι έναν καιρό, για να εισχωρήσει κανείς στους κόλπους μίας από τις πιο μυστικοπαθείς οργανώσεις κατασκοπείας στον κόσμο έπρεπε να αποδείξει ότι έχει τα φόντα: να ξεγλιστρήσει μέσα σε μία ξένη πρεσβεία, να απαντήσει σε μία κρυπτογραφημένη αγγελία στην εφημερίδα, να εμφανιστεί σε ένα σκοτεινό κτίριο στο Τελ Αβίβ για να έρθει σε επαφή με τη μυστηριώδη επαφή του.
Σήμερα, το μόνο που χρειάζεται για να αναζητήσει κανείς μία θέση εργασίας στη Μοσάντ είναι ένα κλικ με το ποντίκι του.


Οι άλλοτε σκιώδεις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ανανέωσαν προσφάτως την ιστοσελίδα τους, στην οποία περιέλαβαν επίσης ένα βίντεο και μία online φόρμα για όσους αναζητούν εργασία ή ονειρεύονται μία καριέρα στον κόσμο των κατασκόπων.

Στα Εβραϊκά, αλλά επίσης στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Ρωσικά, τα Αραβικά και τα Περσικά, η ιστοσελίδα της Μοσάντ γυρίζει σελίδα στις ψυχροπολεμικές μεθόδους πρόσληψης.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να προσλαμβάνουμε τους καλύτερους ώστε η Μοσάντ να μπορεί να οδηγεί, να υπερασπίζεται και να επιτρέπει τη συνέχιση της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ταμίρ Πάρντο προαναγγέλλοντας τον νέο ιστότοπο της οργάνωσης. «Το ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό της Μοσάντ είναι το μυστικό της επιτυχίας μας», πρόσθεσε.
Το πιθανότερο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι θα απορροφηθούν στα τμήματα Τεχνολογίας ή Πληροφορικής της οργάνωσης. Το βίντεο ωστόσο τούς ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της κατασκοπείας προβάλλοντας εικόνες δορυφόρων, drones, καθώς και ανδρών και γυναικών εν δράσει.

«Η φαντασία σου είναι η πραγματικότητά μου», ακούγεται ενόσω οι εικόνες περνούν μπροστά από τα μάτια του θεατή, ενώ στην κορυφή της ιστοσελίδας διαβάζει το μότο της Μοσάντ: «Ελα μαζί μας για να δεις το αόρατο και να καταφέρεις το αδύνατο».

Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες εκσυγχρονίζονται μεν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποκαλύπτονται. «Οι πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της Μοσάντ δεν φθάνουν στο κοινό και συχνά αυτό που δημοσιοποιείται πολλά χρόνια μετά το συμβάν δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου των σχεδόν φανταστικών δραστηριοτήτων ή επιχειρήσεων», τονίζει ο Πάρντο.

«Αυτή η ιστοσελίδα προσφέρει μόνο μία σύντομη ματιά στη Μοσάντ και θα αποκαλύψει μόνο ένα μικρό κομμάτι από το παρελθόν και τη δραστηριότητά της», εξηγεί. ​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου