Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Κρούσμα Έμπολα στην Γαλλία



Μια νοσοκόμα που ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, αφού ήρθε σε επαφή με έναν εργαζόμενο σε ανθρωπιστική οργάνωση που έχει νοσήσει, εισήχθη σε νοσοκομείο της Γαλλίας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Η γυναίκα αυτή, που έχει υψηλό πυρετό, μεταφέρθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το σπίτι της στην περιοχή Ο-ντε-Σεν του Παρισιού στο στρατιωτικό νοσοκομείο Σεν Μαντ έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε η εφημερίδα Le Parisien.


Η νοσοκόμα αυτή ερχόταν συχνά σε επαφή με μια άλλη νοσοκόμα που εργαζόταν εθελοντικά στην οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) και η οποία προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία και επαναπατρίστηκε στη Γαλλία τον προηγούμενο μήνα για νοσηλεία.

Ήταν η πρώτη γαλλίδα πολίτης που προσβλήθηκε από τον ιό, όμως αφού έλαβε μια πειραματική θεραπεία είναι πλέον υγιής.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του Τύπου, όμως την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα σχολιάζει πιθανά κρούσματα του ιού Έμπολα προτού διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Επιβάτης της Air France υποβάλλεται σε εξετάσεις στη Μαδρίτη

Την ίδια ώρα, ένας επιβάτης της αεροπορικής εταιρείας Air France που είχε ρίγη υπεβλήθη σε ιατρικό έλεγχο μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Μαδρίτης, βάσει του πρωτοκόλλου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Το αεροπλάνο, που προερχόταν από το Παρίσι, κατευθύνθηκε σε μια ειδική περιοχή του αεροδρομίου Μπαράχας, και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ανέβηκε στο αεροσκάφος για να εξετάσει τον επιβάτη, επεσήμανε η εταιρεία διαχείρισης των ισπανικών αεροδρομίων AENA.

«Η Air France επιβεβαίωσε ότι ένας επιβάτης της πτήσης AF1300 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Μαδρίτη, στις 16 Οκτωβρίου 2014, παρουσίασε συμπτώματα στη διάρκεια της πτήσης», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Πρόκειται για το πρωτόκολλο για τον ιό Έμπολα», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ένα από τα πρόσωπα που έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση στην Ισπανία, αφού ήρθαν σε επαφή με την ισπανίδα νοσοκόμα που έχει προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, παρουσίασε πυρετό σήμερα και θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Μαδρίτης για να υποβληθεί σε εξετάσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου