Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στ. Θεοδωράκης: Όχι τζόκερ με την εκλογή Προέδρου



Συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλογή του από την παρούσα Βουλή με ευρύτατη συναίνεση ζήτησε ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου.

"Η χώρα και η κοινωνία πρέπει να σταματήσουν να παίζουν κάθε πρωί τζόκερ με την προεδρική εκλογή. Ένας βουλευτής να προστίθεται σήμερα στους 180 και αύριο να αφαιρείται και να πηγαίνει στους 120" είπε σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωράκης και τόνισε ότι "πρέπει να τολμήσουν οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί μία λύση".
Υπογραμμίζοντας σαφώς ότι το "Ποτάμι" υποστηρίζει την εκλογή από αυτή τη Βουλή ενός ισχυρού Προέδρου, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι "αυτό θα είναι ένα καλό μήνυμα για όλη την Ευρώπη".
Ο ίδιος επαναδιατύπωσε τις θέσεις του Ποταμιού για συνταγματική αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή, για αλλαγή του εκλογικού νόμου και για μια συμφωνία για το χρέος, ενώ επανέλαβε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Νοέμβριο του 2015. Ερωτηθείς, τέλος, εάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι αυτή η συνάντηση πρέπει να γίνει.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου