Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αναβολή για τον Ιανουάριο η δίκη Παπαγεωργόπουλου στο Εφετείο Κακουργημάτων



Η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου αναβλήθηκε για τις 26 Ιανουαρίου 2015. Η υπόθεση είναι για τη νομιμοποίηση εσόδων σχεδόν 260.000 ευρώ, από εγκληματικές δραστηριότητες.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου εισήχθη η υπόθεση, ανέβαλε την εκδίκασή της, λόγω βεβαρημένου πινακίου αλλά και της άρνησης των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής να δικάσουν 3η μέρα σε Κακουργιοδικείο, σεβόμενοι σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγόρων Συλλόγων.

Σημειώνεται ότι η αναβληθείς υπόθεση συνδέεται με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου και σχετική πρόταση είχε καταθέσει προηγουμένως ο συνήγορος πολιτικής αγωγής του δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι οι δύο υποθέσεις πρέπει να συνεκδικαστούν λόγω συνάφειας.
Τελικά, το δικαστήριο τελικά προσδιόρισε για την ίδια μέρα τις δύο υποθέσεις, αλλά σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συνεκδίκασής τους θα αποφασίσει το δικαστήριο του προσεχούς Ιανουαρίου, εφόσον επαναδιατυπωθεί το σχετικό αίτημα από την πολιτική αγωγή.
Πάντως, σήμερα ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δεν μετήχθη στα δικαστήρια και εκπροσωπήθηκε δια των πληρεξούσιων δικηγόρων του. Ο Παπαγεωργόπουλος αρνείται την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για παραταξιακό λογαριασμό κι ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσω οικονομικών εξορμήσεων με κουπόνια.
Η νέα δικάσιμος συμπίπτει με την ημέρα που προσδιορίστηκε να διεξαχθεί η δίκη του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια για την ίδια πράξη, καθώς κατηγορείται για ξέπλυμα ύψους σχεδόν 600.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου 1999 έως το τέλος του 2001.
makedonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου