Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Μπακογιάννη: Θέλει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα



Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για τα φλέγοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ταυτιζόμενη -με ένα τρόπο- με το αίτημα που υπέβαλαν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης.
Βεβαίως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών για να αποφασιστεί η διενέργεια πρόωρων εκλογών και να συμφωνήσουν τα κόμματα στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας...
ο Φώτης Κουβέλης θέλει Συμβούλιο για το θέμα του χρέους, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά να συζητηθούν άμεσα από τους πολιτικούς αρχηγούς τα θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική μετά την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο, τονίζοντας ότι «σε όλα τα κόμματα υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί, με τους οποίους μπορούμε να βρούμε πολλά σημεία επαφής στα εθνικά θέματα».

Επεσήμανε μάλιστα ότι οι διαφορές που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βουνό, όμως τόνισε ότι η εθνική συνεννόηση είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα αυτά.

«Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής οφείλουμε όλοι να έχουμε μία κοινή συνισταμένη και να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον», είπε.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου