Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις



Οριακό προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις της Alco για το «Πρώτο Θέμα» και της Metron Analysis για το «Έθνος της Κυριακής».
Η δημοσκόπηση της Alco ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6% μονάδες έναντι της Ν.Δ..

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.

Βάζετε την τηλεόραση δυνατά ή δεν ακούτε το τηλέφωνο που χτυπάει; Μπορεί να έχετε βαρηκοΐα. Ποιες οι αιτίες και ποια η θεραπεία; (video)




του Αλέξανδρου Γιατζίδη M.D



Με τον όρο φυσιολογική ακοή δεν εννοούμε απλά ότι ακούμε ήχους, αλλά συγχρόνως ότι καταλαβαίνουμε και τη σημασία τους. Αυτή η επεξεργασία του ήχου γίνεται στον εγκέφαλο. Ο άνθρωπος δεν γεννιέται με τέτοιου είδους ακοή, δηλαδή ακοή αντίληψης. Ό,τι ακούει το βρέφος είναι άγνωστοι θόρυβοι. Από τον τέταρτο μήνα αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι ήχοι έχουν σημασία και γυρίζει το κεφάλι του προς αυτούς. Με την πάροδο του χρόνου καταλαβαίνει ότι ο ήχος χρησιμοποιείται για επικοινωνία. Μετά το πρώτο έτος αρχίζει να μιμείται, δηλαδή να λέει ό,τι ακούει και, προοδευτικά, αναπτύσσονται η ακοή και η ομιλία, δύο άρρηκτα συνδεδεμένες λειτουργίες.

«Καλό σου ταξίδι φίλε και σύντροφε Κώστα» !



Με συγκίνηση συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία στα Κοιμητήρια Αριδαίας το Σάββατο το μεσημέρι τον εκπαιδευτικό & εκδότη-δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας «ΦΩΝΗ της ΑΛΜΩΠΙΑΣ»  Κώστα Τζανή η οικογένειά του, πολλοί επώνυμοι, αλλά κύρια απλός κόσμος της Αριδαίας και ολόκληρης της Αλμωπίας.
      Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο μόλις στα 58 του χρόνια, αφήνοντας μεγάλο κενό στην οικογένειά του και στην τοπική κοινωνία σαν ενεργό και δραστήριο μέλος της.

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών



       Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ, εκφράζει τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, στην πόλη και στο χωριό, να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

       Τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς είναι προβλήματα όλου του λαού. Η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων που ξεκληρίζει τους αγρότες, πλήττει συνολικά τα λαϊκά στρώματα, έχει επιπτώσεις στην διατροφή, την ένδυση του λαού, οδηγεί σε συρρίκνωση μια σειρά κλάδους. Οι φόροι και τα χαράτσια λεηλατούν το πενιχρό εισόδημα, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί απειλούν εξίσου αγρότες και αγρότισσες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, άνεργους και άνεργες.

Δήλωσε Συμμετοχή στο 23o Καρναβάλι Κρύας Βρύσης



« Το Καρναβάλι, κατάλοιπο μιας πανάρχαιας γιορτής που έχει τις ρίζες του στην νεολιθική εποχή. Συμβολίζει το θάνατο( τέλος) του χειμώνα με τον ερχομό της άνοιξης. Είναι η γιορτή που οι πρωτόγονοι λαοί προκαλούσαν  με τις μεταμφιέσεις την …"καλή χρονιά".
       Η αρχή των αποκριάτικων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, γίνεται αισθητή την "Τσικνοπέμπτη". Αυτή την ημέρα και ο πιο φτωχός έπρεπε να "τσικνώσει τη γωνιά του" αφού κάτι θα έβρισκε να ψήσει στη φωτιά και η τσίκνα, η κνίσα δηλαδή, θα μοσχοβολούσ

Χιονοπτώσεις και στην Πέλλα την Κυριακή βράδυ.



Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο το μεσημέρι ο καιρός.Η κάθοδος ιδιαίτερα ψυχρών μαζών σε συνδιασμό με χαμηλό βαρομετρικό που θα κινηθεί ανατολικώτερα θα έχει ως αποτέλεσμα τη εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας και την εκδήλωση σφοδρών βροχοπτώσεων στα πεδινά και χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά.Με τη δύση  του ηλίου αύριο Κυριακή και την ενδυνάμωση των βορείων ανέμων , οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα μέχρι και στα πεδινά.Σοβαρή υποψηφιότητα

Συνελήφθη ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα



Ομάδα… Δίωξης Ιλίρ Κούπα, είχε σχηματιστεί στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να εντοπιστεί ο 27χρονος καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων. «Αχίλλειο πτέρνα» της σύλληψής του στην πόλη των Τιράνων αποτέλεσε η σύζυγός του, η οποία πριν από 8 ημέρες εγκατέλειψε τη χώρα μας και κινήθηκε προς την γειτονική χώρα.
Οι Έλληνες αστυνομικοί «στόχευσαν» την σύζυγό του και ειδοποίησαν τις αλβανικές αρχές για την έλευσή της, προκειμένου να τους οδηγήσει στον καταζητούμενο δραπέτη.

Κακές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα



Πλένε το πρόσωπό σου καθημερινά, κόψε το κάπνισμα και μην τρως πολύ σοκολάτα. Αυτές είναι οι βασικές συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα χωρίς σπυράκια. Υπάρχουν, όμως, και άλλες τέσσερις κακές συνήθειες που προκαλούν σπυράκια ή πρόωρες ρυτίδες. Διάβασε παρακάτω και μάθε ποιες είναι αυτές.
1. Τσίχλα
Μπορεί μία τσίχλα να είναι η λύση στην άσχημη αναπνοή αλλά οι δερματολόγοι λένε ότι

9+1 τρόποι να προλάβετε τον καρκίνο σήμερα



Σε μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, αποκαλύφθηκε ότι οι πιο γυμνασμένοι άντρες είχαν 68% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα και 38% λιγότερες πιθανότητες καρκίνο του παχέος εντέρου.Σύμφωνα με το men’s health, οι ασκήσεις cardio βοηθούν στον έλεγχο των φλεγμονών και των επιπέδων των ορμονών ενώ παράλληλα διατηρούν το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό. Τι άλλο εκτός από τι γυμναστική μπορεί να προλάβει την εμφάνιση του καρκίνου;

Η νέα συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδος είναι αναπόφευκτη!



Η νέα συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδος εντός του ευρώ είναι αναπόφευκτη.
Δυστυχώς μετά την εγκληματική έως προδοτική στάση μέρους των ελλήνων πολιτικών να χρεοκοπήσει συντεταγμένα η Ελλάδα στο πλαίσιο του PSI+ εις βάρος των ελληνικών τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων και προς όφελος των ευρωπαϊκών τραπεζών χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με μεγάλο haircut.
  Η ιστορία θα αποδείξει ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εγκλημάτησε από απίστευτη φοβία και

Βρέθηκε ο μικρός Αλεξ;



Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την υπόθεση του μικρού Αλεξ έρχονται στην επιφάνεια, οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία και την εξαφάνισή του, που δίνουν ελπίδες στη μητέρα του για τον εντοπισμό του σημείου που θαφτηκε το άψυχο σώμα του 11χρονου αγοριού.
Η κυρία Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε στην εκπομπή της μαρτυρία εκταφέα του χωριού Ραψομανίκη Ημαθίας που βρίσκεται κοντά στη Βέροια. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι πριν απο 4 χρόνια ανακάλυψε το σκελετό ενός νεαρού ατόμου χωρίς ρούχα και φέρετρο. Όπως είπε στην

Ο Άδωνις πουλούσε "κλεμμένα" βιβλία



Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο κατάλογος των εκδόσεων Γεωργιάδη, που με τόση ζέση διαφήμιζε τόσα χρόνια ο υπουργός Υγείας και τώρα συνεχίζει στο πόδι του ο αδελφός του Λεωνίδας (ομολογουμένως όχι με την ίδια επιτυχία), περιέχει και συγγράμματα που είναι... κλεμμένα;Ο εκδοτικός οίκος των αδελφών Γεωργιάδη, που φέρει την επωνυμία «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ», βρέθηκε στη δίνη δικαστικής διαμάχης, η οποία κατέληξε στην καταδίκη των δύο αδελφών, καθώς και της διευθύντριας σπουδών της εταιρείας, κ. Άννας

Με τρόικες και μνημόνια. Δυστυχώς!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΗΤΑΝ υπόθεση του πατριωτισμού των ελλήνων το Σύνταγμα, με τον πατριωτισμό μας να παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα. Και δρέψαμε, στο διάβα των δεκαετιών και εναλλάξ, δάφνες δημοκρατίας και γαϊδουράγκαθα ανελευθερίας. Κι από τάξη…γενικώς; Μας άρεσε η αταξία!
ΔΕΝ είχαμε κράτος κι έπρεπε να το χτίσουμε, είχαμε παραδόσεις που τις χάνουμε και «παραδόσεις» που τις κρατάμε. Με διαχρονική την προσκόλληση στο κόμμα. Εν πολλοίς, για λόγους προσωπικού συμφέροντος, με τη μάσκα του ιδεολόγου. Κι έγινε το Κόμμα φάρος και ο οδηγός, μοχλός και πατερίτσα. Για κουτσούς…τούρμπο σε σιδηροτροχιά «ιδεολογικής» συνέπειας, με αντάλλαγμα και δείκτη την ψήφο.

Συνωστισμός χρυσοθήρων στα Τρίκαλα



Σαν ...μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι χρυσοθήρες στο νομό Τρικάλων. Μετά τις περιπτώσεις του θησαυρών του Αλή Πασά και των λιρών της Γερμανικής κατοχής που... ποτέ δεν ήρθαν στην επιφάνεια, μια ακόμα αίτηση έρχεται προς έγκριση, αυτή τη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων, από μια επταμελή ομάδα χρυσοθήρων (ανάμεσά τους και ο χρυσοθήρας που αναζητούσε το θησαυρό του Αλή Πασά).Ζητούν άδεια για να σκάψουν σε δημοτική έκταση στη Χρυσαυγή, θεωρώντας ότι στο σημείο εκείνο είναι θαμμένες πολλές χρυσές λίρες. Η

Το όπλο της αναδιάρθρωσης του χρέους που δεν έβαλε ποτέ στο τραπέζι ο Γ. Παπανδρέου!



του Μιχάλη Ιγνατίου
Όπως προκύπτει τόσο από τις δη­μοσιευμένες μελέτες όσο και από τα απόρ­ρητα έγγραφα του Διε­θνούς Νομισματικού Ταμείου, οι αξιωματούχοι του ήταν σίγουροι από το 2010 πως το «ελληνικό πρόγραμμα» δεν έβγαινε και θα βάρυνε υπερβολικά τους Έλληνες και όχι τους ιδιώτες πιστωτές (κυρίως ξένες τράπεζες και κερδοσκοπικά ταμεία). Για το λόγο αυτό προέκριναν μια άμεση αναδιάρθρωση («κούρεμα») του ελληνικού χρέους, αλλά τόσο οι ελληνικές Αρχές όσο και οι Ευρωπαίοι απέρριψαν την πρόταση αυτή του ΔNT. Είναι σχετικό

Διευθέτηση και καθαρισμός του ποταμού Εδεσσαίου



Την σύμβαση για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου πολιτικής προστασίας υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τον ανάδοχο κ. Κυριάκο Τομόσογλου. Πρόκειται για το έργο διευθέτησης και καθαρισμού κατά μήκος του ποταμού Εδεσσαίου, στο Τμήμα μεταξύ των Τοπικών Διαμερισμάτων Ριζαρίου και Σεβαστειανών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 120.000,00 ευρώ, ενώ ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης είναι 90 ημέρες.

Πάλι εκβιάζει το ΔΝΤ: Δεν μας δίνουν την επόμενη δόση χωρίς νέο δάνειο.



Δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα εάν η Ε.Ε. δεν εγγυηθεί τη χρηματοδοτική κάλυψη της χώρας για τους επόμενους 12 μήνες. Αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, και ιδιαίτερα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τονίζοντας ότι το χρηματοδοτικό κενό θα πρέπει να καλυφθεί μέσω νέων δανείων.Υπό αυτά τα δεδομένα, η ΕΕ θα πρέπει να εγγυηθεί για την Ελλάδα, πριν εκταμιευτεί η επόμενη δόση, τονίζεται από το Ταμείο γεγονός που περιπλέκει ακόμα

Ετήσια απολογιστική συνέλευση της Εταιρίας Αστικού Πολιτισμού «Φίλιππος» Γαλατάδων



Η Εταιρία Αστικού Πολιτισμού «Φίλιππος» Γαλατάδων, Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας, σας καλεί στην ετήσια απολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26. 1. 2014. και ώρα 6 μ. μ. στην αίθουσα της βιβλιοθήκης της Εταιρίας με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Εκλογή προεδρείου Γενικής Συνέλευσης

Άλλοτε ισχυροί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης τώρα κάνουν ουρά στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ



Μεγαλοεπιχειρηματίες του Πανοράματος χρεοκόπησαν και σπεύδουν τώρα στις ουρές των συσσιτίων ή ζητούν δουλειά στο δήμο, ανεξαρτήτως θέσης, αρκεί να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.Μιλώντας στην Εspresso ο δήμαρχος Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης λέει: «Ισχυροί επιχειρηματίες, που πριν από μερικά χρόνια διέθεταν πολλά χρήματα για φιλανθρωπίες, σήμερα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να απολύσουν δεκάδες εργαζομένους. Εχασαν τα πάντα και σήμερα

Αποδείξεις 2014: Ποιες κρατάμε και ποιες πετάμε; Αναλυτικά παραδείγματα.



Καμιά αρνητική επίπτωση δεν θα έχει για τους φορολογούμενους η μείωση κατά 50% της αξίας των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων. Αυτό υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών με άτυπο ενημερωτικό σημείωμά του επιχειρώντας να βάλει "φρένο" και στη σύγχυση των φορολογούμενων αναφορικά με το ζήτημα του ποιες αποδείξεις συλλέγονται και πόσο αυτές αναγνωρίζονται.
Στο σημείωμα, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι το υπουργείο Οικονομικών κινείται προς τη

ΝΔ σε Τσίπρα: «Θα φύγεις με ελικόπτερο»



Με μια αιχμηρή ανακοίνωση , η ΝΔ επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του περί Αργεντινής και την μονομερή διαγραφή του ελληνικού χρέους. Μεατξύ άλλων μάλιστα η Συγγρού, λέει πως ο αντίστοιχος Τσίπρας έφυγε από την Αργνεντινή με… ελικόπτερο!Αναλυτικά:
«Ο κ. Τσίπρας πρόσφατα ευχήθηκε να γίνει η χώρα μας Αργεντινή προσομοιάζοντας το μοντέλο της με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, επαναλαμβάνει την επίσημη θέση του που είναι

Μαζική Κινητοποίηση των Αγροτών της Πέλλας στη ΔΟΥ Έδεσσας



Πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή για τα δεδομένα της Έδεσσας συμμετοχή αγροτών η κινητοποίηση στη ΔΟΥ Έδεσσας μετά από το κάλεσμα της μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη των Αγροτικών Μπλόκων  στη Λάρισα.
     Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στον πεζόδρομο μπροστά στην πρώην Αγροτική Τράπεζα. Η παρέμβαση στη ΔΟΥ έγινε στα πλαίσια πανελλαδι-κού συντονισμού με πρωτοβουλία  της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας μετά και τις Συσκέψεις στο πρώην Δημαρχείο Μενηίδας στην Καλή & στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας.

Ερευνα σοκ: Οι μισές οικογένειες ζουν με τη σύνταξη των γερόντων



Σε οικονομική ασφυξία έχει οδηγήσει τα νοικοκυριά η κρίση, η φορολογική επιβάρυνση και η μείωση των μισθών.Είναι χαρακτηριστικό, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας MARC που έγινε σε 1.201 νοικοκυριά για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ότι:
1. Μία στις δύο οικογένειες επιβιώνει χάρη στις συντάξεις των οικείων της προσώπων.
2. Τέσσερις στις δέκα έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο άτομο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 15/1



Τo κράτος καταστρέφεται, όταν δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στους κακούς και στους σπουδαίους άνδρες.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 25 Ιανουαρίου

Γεγονότα
1836: Θεμελιώνεται το κτίριο των Ανακτόρων στο λόφο της Mπουμπουνίστρας, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Φρειδερίκου Γκέρτνερ. Πρόκειται για το σημερινό κτίριο της Βουλής.
1837: Δημοσιεύεται διάταγμα του Όθωνα «Περί συστάσεως επιτροπής επί της εμψυχώσεως της εθνικής βιομηχανίας», που αποτελεί την πρώτη επίσημη προσπάθεια ανάπτυξης βιομηχανίας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Πρώτος πρόεδρος της επιτροπής διορίζεται ο Γεώργιος Κουντουριώτης...

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Φόβοι για δυνατό «κύμα» εποχικής γρίπης.12 νεκροί ως τώρα.



Στα φετινά κρούσματα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δειγμάτων, κυριαρχεί το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1) - 12 νεκροί - 8 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων.Αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης καταγράφεται πλέον στη χώρα. Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που παρουσίασαν από τη γρίπη και άλλοι 8 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων.  Οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι η γρίπη κινείται με ταχύ ρυθμό. Τα στοιχεία για τις επισκέψεις πολιτών σε γιατρούς με συμπτώματα γρίπης δείχνουν σημαντική

Γιαννιτσά.Χειροπέδες στους κλέφτες αλλά και στον κλεπταποδόχο.




Συνελήφθησαν χθες (23.01.2014) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, δύο νεαροί 18 και 22 ετών, για κλοπή σε αποθήκη.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 24χρονος, ως ιδιοκτήτης μάντρας συλλογής μετάλλων, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, αρχικά ο 18χρονος και ο 22χρονος, αφού προξένησαν φθορές σε αποθήκη 62χρονου στο Ασβεστάρειο Πέλλας, αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας 1.900 ευρώ περίπου.

Παρέμβαση Γιώργου Καρασμάνη στην Ολομέλεια της Βουλής για τη φορολόγηση των αγροτών



Το μεγάλο ζήτημα της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα δε, η από εφέτος υποχρέωση των αγροτών να τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων, προκάλεσε την παρέμβαση του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή.
Στην Ολομέλεια και κατά τη συζήτηση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως τραγελαφική, δεδομένου ότι η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ είχε περισσότερο από ένα χρόνο για την προετοιμασία ορθής εφαρμογής της απόφασης για τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων, αδράνησε και το θυμήθηκε τώρα, δηλαδή την… επόμενη της εφαρμογής!!

Πολύ μικρές αλλαγές στη διατροφή σου θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος!



Υπάρχουν άπειρες δίαιτες που σου υπόσχονται εξαιρετικά και γρήγορα αποτελέσματα τις οποίες μπορείς να βρεις και να δοκιμάσεις. Οι διατροφολόγοι, όμως, προτιμούν την αργή απώλεια βάρους. Μάθε τα κλειδιά για να χάσεις βάρος και να παραμείνεις στα -αδύνατα- κιλά σου για καιρό.
Φαγητό σε τακτά χρονικά διαστήματα
Το να τρως κανονικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι μία από αυτές τις πολύ μικρές

Ωραία βιντεάκια από το Πάικο.Γνωρίστε το αγαπημένο μας βουνό.



Το Πάικο είναι το βουνό μας.Η θέα του είναι συνυφασμένη με τη καθημερινότητά μας με τη ζωή μας.Οι ειδικοί λένε πως παραμένει ένα από τα ομορφότερα βουνά της πατρίδας μας καθώς η πλούσια πανίδα και χλωρίδα του είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική και ξεχωρίζει.Επιλέξαμε για σας κάποια όμορφα βιντεάκια από το Υou Tube και σας τα χαρίζουμε.Όμως μην μείνετε στην εικόνα.Το βουνό μας είναι για να το ζείτε.Πάρτε τη παρέα σας,την οικογένειά σας ή τους φίλους σας και περπατήστε στα όμορφα μονοπάτια του…..Ζήστε το..

Κοπή Πίτας από τον Σύλλογο Ελευθεροχωριτών «ΤΟ ΠΑΙΚΟ»



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την κοπή της πίτας του Συλλόγου μας που θα γίνει στον χώρο των Κατασκηνώσεων την Κυριακή 26 Ιανουαρίου ώρα 11:00
Η παρουσία σας θα είναι ξεχωριστή τιμή για τον Σύλλογο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελευθεροχωριτών
«ΤΟ ΠΑΙΚΟ»

9 συμβουλές για να μην ξαναέχετε ημικρανίες!



Σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες, ένα στα εννέα παιδιά και ένας στους 12 άντρες υπολογίζεται ότι πάσχουν από ημικρανία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για νευρολογική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις πονοκεφάλου, που συνοδεύονται από συνδυασμούς συμπτωμάτων, όπως η ναυτία, ο έμετος και η ευαισθησία στο φως και στον θόρυβο.Η ημικρανία μπορεί να εκδηλωθεί σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή στις ενήλικες, νεαρές γυναίκες.Οριστική θεραπεία για την ημικρανία δεν υπάρχει,

Πυροβόλησε το σκύλο της γειτόνισσας γιατί τον ενοχλούσε.Τον συνέλαβαν αμέσως.



Ένας 37χρονος άνδρας σε περιοχή της Φλώρινας, υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη απο την Αστυνομία για ζωοκτονία και παράνομη οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο, ιδιοκτησίας 45χρονης, με κυνηγετικό όπλο, για το όποιο δεν είχε σχετική άδεια κατοχής και το οποίο όπως προέκυψε του είχε προμηθεύσει νωρίτερα ένας 76χρονος άνδρας ελληνικής καταγωγής. Ο σκύλος της 45χρονης γυναίκας ενοχλούσε τον 37χρονο με τα γαυγίσματά του και εκείνος βάλθηκε δανείστηκε μια

Βόρεια Ελλάδα.Απίστευτη κομπίνα σε βάρος 80.000 καταναλωτών με σπιρουλίνα.



Σχεδόν 80.000 καταναλωτές στην Ελλάδα έπεσαν θύματα της απίστευτης απάτης με την πώληση σπιρουλίνας, που αποκαλύφθηκε από τις διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση κατηγορούνται δύο άτομα, ένας 47χρονος κι ένας 45χρονος, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο επιχειρηματίες κέρδισαν σε 3 μήνες, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, περίπου 280.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συστήσει-

Την Τετάρτη ανακοινώνει,όνομα συνδιασμού και υποψήφιους ο Στάθης Καστερίδης.



Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.00 στο Φιλίππειο, παρουσιάζουμε τη διακήρυξη αρχών, το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού μας. Σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας τον αγώνα μας για έναν Ανθρώπινο και Ανοιχτό Δήμο Πέλλας.
Στάθης Καστερίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας

ΑΝ.Α.Σ.Α Πέλλας.Όλα τα ονόματα της συντονιστικής επιτροπής.



Έπειτα από εργασίες δύο μηνών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, η Ιδρυτική Συνέλευση της Νέας Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης ΑΝ.Α.Σ.Α. (Ανατροπή – Αλληλεγγύη – Συμμετοχή – Αυτοδιοίκηση). Ένας πυρήνας μελών κίνησε τις διαδικασίες με κατευθυντήρια γραμμή το όραμα για την πόλη που μας αξίζει. Με εξορμήσεις στις Δημοτικές Ενότητες μοιράστηκαν προσκλήσεις για ενεργή συμμετοχή των πολιτών στο εγχείρημα. Η Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πρώτη

Έρχεται ξανά χειμώνας… Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια



Αρκετές ημέρες και μάλλον περισσότερο από το φυσιολογικό κράτησε η καλοκαιρία στη χώρα μας. Από σήμερα η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα

Πως στερούν το δικαίωμα ρύθμισης σε χιλιάδες δανειολήπτες.



Ούτε καν επιμήκυνση στον χρόνο αποπληρωμής δεν μπορούν να εξασφαλίσουν χιλιάδες δανειολήπτες προκειμένου να περιορίσουν τη μηνιαία δόση στο δάνειό τους. Ο λόγος; Το γεγονός ότι η τράπεζα προχωρεί στην «τιτλοποίησή του» δηλαδή, ουσιαστικά στην πώληση του δανείου σε τρίτον. Ήδη, οι συνέπειες αγγίζουν 24.400 δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών
Της Έφης Καραγεώργου.
Δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα στεγαστικά τους δάνεια 24.400 δανειολήπτες του Ταμείου

"Δουλέψτε τζάμπα για ένα χρόνο"..προτείνει η κυβέρνηση.



Δουλέψτε τζάμπα για ένα χρόνο", είναι η πρόταση του ΚΕΠΕ, προκειμένου να μειωθεί η νεανική ανεργία. Στα σκαριά η κατάργηση του κατώτατου μισθού, δηλαδή των 500 περίπου ευρώ. Αναλυτικά οι "ευρωπαϊκές" προτάσεις.Κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους, έως ένα έτος από τη πρόσληψή τους, προκειμένου να δίνεται ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις και προγράμματα επιδότησης σε θυγατρικές των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, προτείνει το ΚΕΠΕ.

Αργεντίνος μεγιστάνας θέλει όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.



Στο «στόχαστρο» του Αργεντινού δισεκατομμυριούχου, Εντουάρντο Γιουρνεκιάν μπαίνουν όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η εταιρεία του, Corporate America θέλει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα μετά την κρίση.
Οπως γράφει και το Bloomberg, ο ανιψιός του Εντουάρντο, Μάρτιν Γιουρνεκιάν, επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης αεροδρομίων της Corporate America δήλωσε σε συνέντευξή του στο Νταβός, ότι η μονάδα θα υποβάλει προσφορές για 21 ελληνικά αεροδρόμια. «Θα είμαστε πολύ

Πρόσκληση για κοπή Βασιλόπιτας Πανεδεσσαϊκού


Ο Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός καλεί τα μέλη, τους αθλητές και τους φίλους του στην κοπή βασιλόπιτας για το νέο έτος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν από τους νεαρούς αθλητές της ομάδας παιχνίδια τα οποία θα διατεθούν από το σύλλογο στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Έδεσσας και στο ορφανοτροφείο Γιαννιτσών "Παναγία η οδηγήτρια".