Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Οίκος ανοχής στο όνομα του Ντομινίκ Στρος Καν



Έναν οίκο ανοχής αφιερωμένο στον Dominique Strauss-Kahn αναμένεται να ανοίξει στα Γαλλοβελγικά σύνορα ο Dominique Alderweireld που έγινε γνωστός από το σκάνδαλο Carlton de Lille.
Ο επιχειρηματίας  που προμήθευε με ιερόδουλες τον τέως "Μιστερ Δ.Ν.Τ" θα ονοματίσει τον οίκο ανοχής Dodo Sex Klub , ή απλά DSK.
Σε δηλώσεις του ο Alderweireld που είναι ευρέως γνωστός με το παρατσούκλι Dodo la Saumure ανέφερε: "Το θα απασχολεί επτά κορίτσια, μια από τις οποίες  θα είναι τρανσέξουαλ".

Φόρο τιμής απέτισαν στον αδικοχαμένο Βιλανόβα οι «μπλαουγκράνα»



Μεσίστιες κυματίζουν από το πρωί οι σημαίες έξω από το «Κάμπ Νόου», την ώρα που εκατοντάδες απλού κόσμου επισκέπτεται το σπίτι της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον Τίτο Βιλανόβα.

Οι φίλαθλοι των «μπλαουγκράνα» προσεύχονται αμίλητοι μπροστά σε μια φωτογραφία του πρόωρα χαμένου τεχνικού, γράφοντας μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Πόσο κερδοφόρος είναι ο μέσος χρήστης του Facebook;



Το Facebook ανακοίνωσε ότι έφτασε το1 δισ. mobile χρήστες ανά μήνα, με τους ενεργούς χρήστες συνολικά να φθάνουν το 1,28 δισ. χρήστες, ενώ επίσης ανακοίνωσε και τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2014.

Ο τζίρος ωστόσο, ήταν ελαφρά χαμηλότερος σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο ($2,53 δισ. αντί $2,56).

Έκλειψη Ηλίου την Τρίτη 29 Απριλίου



Την Τρίτη στις 29 Απριλίου κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης ο ήλιος θα μοιάζει με «δαχτυλίδι φωτιάς».

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν θα καταφέρουν να παρακολουθήσουν το φαινόμενο καθώς το μέγιστο της έκλειψης Ηλίου θα παρατηρηθεί στις 09:03 ώρα Ελλάδος στην ανατολική Ανταρκτική.

Η έκλειψη θα είναι ορατή ως μερική στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, στο νότιο άκρο της Ινδονησίας και σε περιοχές της Αυστραλίας.

Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου




Η ασπιρίνη, εκτός από την καταπολέμηση των πονοκεφάλων και τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου για εμφράγματα και εγκεφαλικά, έχει άλλη μια ικανότητα: να μειώνει σημαντικά (έως 50%) τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου, αρκεί κάποιος να διαθέτει ένα συγκεκριμένο γονίδιο.
Προηγούμενες μελέτες είχαν παράσχει ενδείξεις ότι η τακτική λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και ιδίως ασπιρίνης μπορεί να δρα προστατευτικά στον καρκίνο του εντέρου. Όμως η νέα έρευνα, πρώτη φορά, εξηγεί γιατί αυτό δεν συμβαίνει σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, αλλά μόνο σε όσους έχουν το κατάλληλο γενετικό υπόβαθρο.

Χρονομηχανή στο Street View του Google Maps!



Όλοι μας φανταζόμασταν να είμαστε σε μία χρονομηχανή και να ταξιδεύαμε στο χώρο και το χρόνο! Τώρα η  Google , μέσα από τη δημοφιλή υπηρεσία Street View του Google Maps, επιτρέπει πλέον στον χρήστη να «ταξιδέψει πίσω στον χρόνο» και να δει πόσο έχουν αλλάξει κάποιες τοποθεσίες ανά το πέρασμα των ετών.
ο χρήστης κάνει κλικ σε ένα νέο εικονίδιο που εμφανίζεται σε γωνία της οθόνης ενώ χρησιμοποιεί το Street View στο Google Maps σε υπολογιστές desktop ή laptop, ενεργοποιώντας έτσι τη «χρονομηχανή». Στη συνέχεια αλλάζει τον χρόνο ή και την εποχή που θέλει να δει, και βλέπει πώς η εικόνα έχει αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου.

Δημιούργησαν τεχνητό χρωμόσωμα



Μια επανάσταση στον τρόπο κατανόησης της λειτουργίας των γονιδίων έφεραν με την δημιουργία τεχνητού χρωμοσώματος από δησυνθετικό DNA οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Πρόκειται για συνθετικό χρωμόσωμα της μαγιάς και  στόχος των επιστημόνων που εργάζονται στην μελέτη είναι να συγκεντρώσουν και τα 6.000 γονίδια του γονιδιώματος του ζυμομύκητα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Τζεφ Μπέκε, η έρευνα μετακινεί τη βελόνα στη συνθετική βιολογία, από τη θεωρία στην πράξη.

Το φθινόπωρο η απόφαση για το χρέος;



Να δρομολογήσει τις τεχνικές διεργασίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα ζητήσει από την προπαρασκευαστική ομάδα εργασίας Εuroworking Group το Eurogroup της 5ης Μαΐου. Αυτό υποστήριξε χθες στις Βρυξέλλες υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης, επιβεβαιώνοντας ότι μετά την επισημοποίηση από τη Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδος είναι εφικτή πλέον η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κάθοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα



Ουρές πολλών χιλιομέτρων παρατηρούνται στα διόδια των Αφιδνών, λόγω των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σε περισσότερα από 350 πούλμαν με 22.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που έρχονται στην Αθήνα για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Πριν από λίγη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η αστυνομία. Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των πούλμαν που μεταφέρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Τσερνόμπιλ: Εσείς που ήσασταν μεταξύ 26 Απριλίου και 9 Μαϊού του 1986; (βίντεο)



Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε την εξάπλωση του ραδιενεργού σύννεφου που έφυγε από το Τσερνομπίλ και ταξίδεψε πάνω από την Ευρώπη από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 9 Μαΐου το 1986. Εσείς θυμόσαστε που ήσασταν τότε;
Θα σας βοηθήσω λίγο: Η αναπαράσταση δείχνει την κίνηση του ραδιενεργού νέφους από την 26η Απριλίου 1986, που ξεκίνησε από το Τσερνομπίλ, μέχρι την Παρασκευή 9 Μαΐου. Τα χρώματα της αναπαράστασης δείχνουν την κατά όγκο (μ3) περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας επάνω από το έδαφος, σε Μπεκερέλ.

Παραγγελία σε ελληνική ταβέρνα! Stand up comedy στη Μεγάλη Βρετανία (βίντεο)

Ένα ξεκαρδιστικό αλλά και διδακτικό βίντεο για τον τρόπο που βλέπουν την Ελλάδα οι ξένοι επισκέπτες και τουρίστες .Δείτε το αξίζει....

Τενοντίτιδα: Πώς θα ανακουφιστώ από τον πόνο;



Τέλος στους βασανιστικούς και χρόνιους πόνους από τις παθήσεις του χεριού (τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, αρχόμενες αρθρίτιδες) βάζει μια νέα θεραπεία με τοπικές ενέσεις που περιέχουν αυτόλογους παράγοντες (ένζυμα) από το ίδιο το αίμα του πάσχοντος. Τα θεαματικά αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο κοινό συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χεριού και Άνω Άκρου.Η θεραπεία είναι απλή, γρήγορη και έχει άμεσα αποτελέσματα. Μπορεί να

16χρονος μαχαίρωσε συμμαθήτριά του επειδή αρνήθηκε να πάει μαζί του στο σχολικό χορό.



Με τη ζωή της πλήρωσε μία 16χρονη στο Κονέκτικατ την απόρριψη της πρότασης συμμαθητή της για το σχολικό χορό. Το νεαρό αγόρι τη μαχαίρωσε θανάσιμα. Η Μαρίν Σάντσες δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα σε έναν διάδρομο του λυκείου στο Μίλφορντ του Κονέκτικατ, πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα. Το κορίτσι πέθανε μισή ώρα αργότερα στο νοσοκομείο, εξαιτίας της μαχαιριάς στο λαιμό. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Κιθ Μέλοου, ένας μαθητής

Ποιοι δικαιούνται άδεια και εκλογικό επίδομα.



Tο υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του αναφορικά με την δυνατότητα χορήγησης κανονικών αδειών σε όλο το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό στο δημόσιο τομέα, ενόψει των επερχομένων δηµοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών, αναφέρει ότι η χορήγηση κάθε είδους κανονικής άδειας στο μόνιμο καθώς και στο προσωπικό µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των υπηρεσιών καθώς και όλων των εποπτευομένων φορέων, έως και 30 Μαΐου 2014, θα γίνεται µε ευθύνη τόσο των οικείων

Ανδρέας Καραφυλλιάς: «Θα αγωνιστούμε για ένα Δήμο Πέλλας που θα σέβεται τον φορολογούμενο δημότη»



Έγινα 39 χρονών και νομίζω πως σ’ αυτή τη φάση της ζωής μου κρατώ ακόμα τη νεανική ορμή που συναντά την εμπειρία της ζωής. Αυτή η εμπειρία μου δίδαξε πως η αδιαφορία είναι αυτή που μας αφήνει πίσω. Όλοι μπορούμε να δώσουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του, φτάνει να το κάνουμε έντιμα και καθαρά. Από τη μια γειτονιά ως την άλλη, τα χωριά, σε ολόκληρο το Δήμο, δεν περισσεύει  κανείς και κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής.  Χρειάζεται  όμως και υπευθυνότητα, δυναμισμός, νοικοκυροσύνη και εργατικότητα γιατί η αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική στην πράξη.

28 χρόνια από το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ.



Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, άρχισαν τις προγραμματισμένες εργασίες για ένα πείραμα, που σκοπό είχε να ελέγξει τα συστήματα ασφαλείας, αλλά οδήγησε στο μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα. Στο πλαίσιο του πειράματος αυτού, οι τεχνικοί έκλεισαν τα αυτόματα συστήματα ρύθμισης της ισχύος της τέταρτης μονάδας του σταθμού, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας, αφήνοντας ωστόσο τον αντιδραστήρα να λειτουργεί με

Ζητούσαν χρήματα για να "κατέβουν" υποψήφιοι!!!



Η απίστευτη αυτή είδηση ανέβηκε στο κρητικό site Flashnews. Αντί άλλου σχολιασμού σας την παραθέτουμε όπως την έγραψε η κρητική ιστοσελίδα.Γράφει λοιπόν το Flashnews. :Απίστευτο κι όμως αληθινό..Εμπόριο υποψηφίων συμβούλων φαίνεται πως κάνουν κάποιοι, λίγο πριν το κλείσιμο των συνδυασμών και την κατάθεση τους στο πρωτοδικείο.
Μεσάζοντες ζητούν επιτακτικά αλλά με ευγένεια, το ποσό των 60.000€ για να πουλήσουν στην κυριολεξία την «πραμάτεια τους».

Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ



Eισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται να διεξαχθεί, έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Καλλιόπης Νταγιάντα.Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», η έρευνα επικεντρώνεται στην περίοδο 2007-2010.Η εισαγγελέας αρχικά είχε αναζητήσει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, έλαβε ωστόσο μόνο κάποιες εκθέσεις με ελλιπή στοιχεία.Στις 6 Απριλίου 2014 η κ. Νταγιάντα έδωσε παραγγελία

Αναβάλλεται το σημερινό αφιέρωμα για το Ριζό



Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών το αφιέρωμα που θα έκανε η εκπομπή "Στον τόπο που γεννήθηκα" για το Ριζό Πέλλας αναβάλλεται για το Σάββατο 10 Μαΐου, αφού δε θα μπορούσε να γίνει ένα σωστό και καλό αφιέρωμα και τα γυρίσματα θα ήταν δύσκολα από την στιγμή που σύμμαχος δεν είναι ο καιρός.

Πηγή:  toblogtonefivon

Ήρθαν οι σφαλιάρες.Όλα τα νέα μέτρα.



Νέα μέτρα αφαίμαξης 7,7 δισ. ευρώ, την τριετία 2015-2017 ζητά με την τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος η Κομισιόν για να δώσει, ως οφείλει, τις υπόλοιπες δόσεις των δανείων (2 δισ. ευρώ) μέχρι τον Ιούλιο.
Έτσι ενώ εκκρεμούν δάνεια της ΕΕ συνολικά (2 δισ. ευρώ το 2015, 3,8 δισ. ευρώ το 2016 και 1,9 δισ. ευρώ το 2017) η Κομισιόν ζητά να εφαρμοστούν 12 σκληρά μέτρα μέχρι τον Ιούνιο του 2014 και επιπλέον μέτρα που είναι ακόμα άγνωστα μέχρι το τέλος του προγράμματος.
Ειδικότερα τα έξι προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρωθούν έως το Μάιο του 2014

Οριστικά 5 συνδυασμοί στο Δήμο Πέλλας.Πήραν «φωτιά» τα επιτελεία των υποψήφιων Δημάρχων.



Λίγες ώρες πριν να εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης των Συνδυασμών τα επιτελεία των 5 υποψήφιων Δημάρχων Πέλλας βρίσκονται σε αναβρασμό. Το κυνήγι των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων φαίνεται πως θα κρατήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή αύριο Κυριακή τα μεσάνυχτα οπότε λήγει και η προθεσμία.Σε ένα αρνητικό κλίμα που δεν ευννοεί την συμμετοχή των πολιτών όλοι προσπαθούν και πιέζουν ώστε να

Καταργήθηκαν οι άδειες ερασιτεχνικού ψαρέματος



Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
«Σύμφωνα με το νόμο 4256/2014 (ΦΕΚ 92/Α΄/2014) άρθρο14, παρ.2, καταργείται από τις 14/4/2014 η ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας και η άδεια ερασιτεχνικής αλιείας σκάφους. Επίσης, καταργείται και η υποχρέωση εφοδιασμού του σκάφους ή των επιβαινόντων σε αυτό με την αντίστοιχη ερασιτεχνική άδεια για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιείας, με την επιφύλαξη των απαγορεύσεων και περιορισμών της ισχύουσας εθνικής και ενωσιακής

Πόσο θα κοστίσουν οι εκλογές του Μαίου ;



Πόσο θα κοστίσουν οι εκλογές του Μαίου ; Περισσότερα από 90 εκατομμύρια ευρώ, όταν είχαν προβλεφθεί 50 εκ. ευρώ! Οι τριπλές κάλπες που θα στηθούν, η πολλαπλή σταυροδοσία αλλά και τα ψηφοδέλτια τίναξαν την «μπάνκα» στον αέρα με τις δημοτικές , τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές να ξεπερνούν τελικά σε δαπάνη ακόμη και τη διπλή αναμέτρηση του 2012, οπότε δόθηκαν 86 εκ. ευρώ. «Η πολυπλοκότητα αυτών των εκλογών είναι τέτοια που με λιγότερα χρήματα δεν βγαίνουν πέρα» λένε στενοί συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών

Εικόνες από την καραμπόλα των λεωφορείων του ΠΑΟΚ

Καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν πέντε λεωφορεία με οπαδούς του ΠΑΟΚ που ταξίδευαν στην Αθήνα για τον τελικό σημειώθηκε στις 6:30 το πρωί έξω από το Βελεστίνο στον Βόλο.



Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο σοβαρές υλικές ζημιές που ακινητοποίησαν τα λεωφορεία στην εθνική οδό.

Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του δέρματος σε όλη τη χώρα



Στο πλαίσιο της ελληνικής εβδομάδος κατά του καρκίνου,δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), θα δέχονται,από τις 5 έως τις 9 Μαίου  στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες

Οι Έλληνες σκοτώνουν τα σπίτια τους 270 ευρώ το τετραγωνικό!



Οι Έλληνες σκοτώνουν τα σπίτια τους για 270 ευρώ το τετραγωνικό (για παράδειγμα στις Συκιές και τα Μετέωρα Θεσσαλονίκης) ή με 300 ευρώ/τ.μ. (στην Καλαμάτα).
Μιλάμε για βιβλική καταστροφή στα ακίνητα που μετατρέπει μια χώρα φιλέτο της Ευρώπης σε Ελντοράντο για πλούσιους τυχοδιώκτες που μπορούν να αγοράσουν τα σπίτια των Ελλήνων σε εξευτελιστικές τιμές εξαιτίες των χαρατσιών πάσης φύσεως και κυρίως του χαρατσιού του Βενιζέλου της ΕΛΙΑΣ. Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης εκδίκησης στις κάλπες

Έφυγαν (με προβλήματα) για τελικό

Πλήθος κόσμου βρέθηκε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, στη περιοχή της Βίλκας, για προορισμό το ΟΑΚΑ.
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν εκεί, ώστε να μεταβούν στα λεωφορεία, φρόντισαν να δημιουργήσουν μία “μίνι” εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα για την ομάδα τους.

Ωστόσο δεν ήταν λίγα τα ευτράπελα τα οποία σημειώθηκαν τόσο κατά την αναχώρηση όσο και στην διαδρομή με αποτέλεσμα αρκετοί φίλαθλοι του δικεφάλου να μπορέσουν ίσως να δώσουν το παρόν στον τελικό του κυπέλλου.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 26/4

Ο εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 26 Απριλίου

Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1770: Λήγει άδοξα η επαναστατική προσπάθεια των Ορλόφ και των Ελλήνων της Πελοποννήσου. (Ορλοφικά)

1828: Ένας παράξενος νεαρός ονόματι Κάσπαρ Χάουζερ περιπλανάται σε δρόμο της Νυρεμβέργης. Η ιστορία του, που αποτελεί έως σήμερα ένα άλυτο μυστήριο, θα αποτελέσει αντικείμενο της λογοτεχνίας...

Σε δημοπρασία το τελευταίο γράμμα του Τιτανικού πριν τη βύθιση



Το μοναδικό γράμμα που έχει επιβεβαιωθεί ότι γράφτηκε από επιβάτη του Τιτανικού, λίγη ώρα πριν το πλοίο βυθιστεί, θα τεθεί σε δημοπρασία.

Η τιμή εκκίνησης θα είναι οι 100.000 βρετανικές λίρες. Σύμφωνα με το BBC, το γράμμα το έγραψε μία εκ των επιζώντων, η Esther Hart και η κόρη της, Εva,  ενώ είχε παραλήπτη τον σύζυγο της κας Hart, Benjamin.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Γιαννιτσά.26χρονος "μπούκαρε" σε μαγαζί αλλά τον έπιασαν.



Συνελήφθη σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 26 ετών, για κλοπή σε κατάστημα και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο προαναφερόμενος τα μεσάνυχτα της προηγούμενης ημέρας, αφαίρεσε από το κατάστημα ενός 58χρονου ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 356,40 ευρώ. Μετά από αξιοποίησης πληροφοριών εντοπίστηκε και συνελήφθη. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ... τα αφαιρεθέντα, καθώς και μία συσκευασία

11 νέα ονόματα ανακοίνωσε ο Μάρκος Μπόλαρης

Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση «συμμετέχω» , με επικεφαλής του Μάρκου Μπόλαρη, ανακοινώνει τα ονόματα έντεκα ακόμη υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων , στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πέλλας. Οι νέοι υποψήφιοι είναι οι  εξής :

Κρεμάει τα παπούτσια ο Σειτανίδης

Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα έδωσε χθες ένας μεγάλος αθλητής ο Παναγιώτης Σειτανίδης που αποφάσισε να δώσει τόπο στα νιάτα και να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Παναγιώτης Σειτανίδης που από μικρός ξεχώρισε ποδοσφαιρικά, ήταν ο αρχηγός και ηγέτης του Εθνικού Γιαννιτσών, ενώ αγωνιστικε επαγγελματικά και Στην Αναγέννηση Γιαννιτσών και Απόλλων Κρύας Βρύσης. Πέρα από καλός αθλητής που αυτό  είναι κοινά αποδεκτό από όλους. Ήταν και ένας λαμπρός χαρακτήρας που ξεχώρισε με το ήθος του στο ποδόσφαιρο του νομού μας.

Σε μία καμπίνα 48 νεκρές μαθήτριες



Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι δύτες που επιχειρούν εδώ και μέρες στο ναυάγιο της Νότιας Κορέας.Αρκετά 24 ώρα μετά, κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του μοιραίου πλοίου και να πλησιάσουν τις καμπίνες.Ενδεικτικό είναι, όπως μετέδωσε το CNN, ότι εντόπισαν τα πτώματα 48 κοριτσιών που φορούσαν σωσίβια σε μια καμπίνα χωρητικότητας 30 ατόμων.Σύμφωνα με αξιωματικό της επιχείρησης διάσωσης, πολλοί επιβάτες έτρεξαν στο ίδιο δωμάτιο όταν πήρε κλίση το πλοίο.

Δωρεάν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης για μαθητές από τον ΟΦΜ Γιαννιτσών.



Μια αξιέπαινη προσπάθεια των Φίλων Μοτοσυκλέτας Γιαννιτσών θα γίνει την Κυριακή 4 Μαίου στα Γιαννιτσά.Συγκεκριμέν ο ΟΦΜ Γιαννιτσών σε συνεργασία με το Riding Academy του Θανάση Χούντρα θα παραδώσει μαθήματα ασφαλους οδήγησης σε μαθητές των Λυκείων της πόλης.Κι όλα αυτά δωρεάν .Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που ευχόμαστε να βρει σύντομα μιμητές.Διαβάστε την ανακοίνωση...

Απώλεια για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της Πέλλας

Έφυγε πριν λίγες μέρες από την ζωή  ένας μεγάλος παράγοντας του τοπικού αθλητισμού, ο λόγος για τον Φίλιππο Σαμψωνιδη που σε ηλικία 64 ετών έφυγε από την ζωή μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.
Ο Φίλιππος Σαμψωνιδης ήταν ένας πρωτεργάτης του παιδικού ποδοσφαίρου του νομού μας, ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος επί σειρά ετών στον ιστορικό «Σαμψών» όπου έβγαλε δεκάδες παίκτες που έπαιξαν σε επαγγελματικές κατηγορίες,, ενώ διατέλεσε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αναγέννησης επί προεδρίας ιωσηφίδη στην Β’ εθνική.

Λεφτά υπάρχουν -Επτά εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα για τις ευρωεκλογές



Συνολικά επτά εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν τα κόμματα ενόψει των Ευρωεκλογών. Σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών η χρηματοδότηση θα διανεμηθεί βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών του 2009, αλλά και με τα αποτελέσματα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης.
Συγκεκριμένα, το 50% της χρηματοδότησης, δηλαδή 3,5 εκατ. ευρώ, θα πάει στα κόμματα που

Γιαννιτσά.Αυτοκτόνησε 64χρονος στις Αμπελειές.



Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία των Γιαννιτσών από την είδηση μιας νέας αυτοκτονίας.64χρονος κάτοικος Αμπελειών βρέθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι απαγχονισμένος σε μαντρί .Τον αυτόχειρα βρήκαν συγγενείς που τον αναζητούσαν.Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά για τον άτυχο αυτόχειρα.Οι κάτοικοι των Αμπελειών κάνουν λόγο για έναν

Τα 9 εύκολα μυστικά μόδας για να δείχνεις πάντα πιο αδύνατη!



Κι όμως με τα παρακάτω tips μπορείς να δείχνεις πάντα πιο αδύνατη χωρίς δίαιτα και γυμναστική! Ακολούθησε αυτά τα tips για να δείχνεις και να νιώθεις υπέροχη ανεξάρτητα από το ποιο νούμερο φοράς…
1. Αγόραζε μπλουζάκια με λαιμόκοψη V
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείχνει πιο στενός ο κορμός σου από το αν φοράς κάθετη λαιμόκομψη. Η λαιμόκοψη χαμόγελο και η στρογγυλή δείχνουν τους ώμους σου ακόμη φαρδύτερους και το μπούστο σου πιο πλατύ, ενώ ένα μπλουζάκι ή πουλόβερ με V σε μακραίνει

Η Δέλτα αγόρασε το 43% της ΜΕΒΓΑΛ



Στη ΔΕΛΤΑ μεταβιβάζεται to 43% της ΜΕΒΓΑΛ, ποσοστό που κατέχει ο πρόεδρος της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας, Πέτρος Παπαδάκης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, οι υπογραφές έπεσαν χθες, αναβιώνοντας έτσι το mega deal στον κλάδο της εγχώριας γαλακτοβιομηχανίας που παρότι είχε ανακοινωθεί το 2010, τελικά οδηγήθηκε σε ναυάγιο το Σεπτέμβριο του 2012, λόγω της απροθυμίας των ταπεζών να ικανοποιήσουν τα αιτήματα αναχρηματοδότησης τόσο της

Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία



Φόβους για εκτροχιασμό της κατάστασης στην Ουκρανία με απρόβλεπτες συνέπειες εξέφρασε την Πέμπτη ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τη στιγμή που οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη Σλαβιάνσκ. Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο, ανέφερε ότι «έως και πέντε» άνθρωποι στις τάξεις των φιλορώσων αυτονομιστών βρήκαν το θάνατο κατά τη διάρκεια των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων».
 Νέες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ανακοίνωσε η Ρωσία, ενώ κάλεσε τις ΗΠΑ να πιέσουν την κυβέρνηση του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τις

Παπανδρέου εναντίον Ελιάς.Έξαλλος ο Βενιζέλος.



Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τη νέα πολιτική κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές που θα κρίνουν την πορεία του ΠΑΣΟΚ και του νέου εγχειρήματος της «Ελιάς».
Ανοιχτή υπονόμευση στο ΠΑΣΟΚ
Νέες σοβαρές αναταράξεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ και κατ' επέκταση στην Ελιά η νέα

Τέλος οι "μαίμού" συντάξεις με το σύστημα "ΗΛΙΟΣ".



Ούτε μια περίπτωση χορήγησης σύνταξής ή επιδόματος-μαϊμού δεν κατέγραψε για τον Απρίλιο το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο καταγράφονται σε μηνιαία βάση οι συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα.
Παράλληλα η ίδια έκθεση δείχνει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη για το πρώτο τετράμηνο του έτους βρίσκεται εντός στόχων.
«Σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα είναι πλήρως θωρακισμένο από την παραβατικότητα που

Τελευταία χρονιά για την "αυτοπεραίωση".



Σε ισχύ και φέτος, για τελευταία χρονιά, η διαδικασία του «αυτοελέγχου» που απαλλάσσει χιλιάδες επιχειρήσεις από τον βραχνά του τακτικού φορολογικού ελέγχου.
Περίπου 700.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν φέτος, για τελευταία φορά, τη δυνατότητα να υπαχθούν στη διαδικασία του «αυτοελέγχου» για να περαιώσουν αυτόματα τη χρήση του προηγούμενου έτους και να απαλλαγούν από τον τακτικό φορολογικό έλεγχο. Το σύστημα του «αυτοελέγχου», το οποίο είναι μια μορφή «αυτόματης

Ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε στο Ριζό Πέλλας

Το Σάββατο 26 Απριλίου η ομάδα της εκπομπής “Στον τόπο που γεννήθηκα”, του εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού 4Ε, θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο Ριζό Πέλλας. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθούν περίπου στις 9 το βράδυ.

Οι  ενότητες τις οποίες θα καλύψει η εκπομπή είναι πολλές. Ενότητες που σχετίζονται με την ιστορία του χωριού, την εκκλησία, και το σχολείο δε θα λείψουν από το αφιέρωμα που θα γίνει για το χωριό.

Ισχυρά φαινόμενα με πιθανές χαλαζοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα.



Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από τις μεσημεριανές ώρες σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές, κυρίως ορεινές, περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014. Τα φαινόμενα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην

Πρόσκληση σε δημόσια συζήτηση προς τους συνυποψήφιούς του απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Κελεσίδης Παύλος

Καλώ τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες της ΠΕ Πέλλας σε δημόσια συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται και για το πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο της Αντιπεριφέρειας με γνώμονα τα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες της Πέλλας σήμερα.
Να πάρουμε θέση σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα (γεωργία-

Η "φάμπρικα" με τα παραπεμπτικά εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ.



Παραπεμπτικά για φυσικοθεραπείες 20 φορές πάνω από τον μέσο όρο της ειδικότητας. Τρίπλεξ καρδιάς σε αμφιλεγόμενες περιπτώσεις. Ορθοπεδικές εξετάσεις 15 φορές πάνω από τον μέσο όρο...Είναι μερικές μόνον από τις περιπτώσεις υπερβάσεων που κατέγραψαν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς του Οργανισμού. Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς σε έναν μήνα χορηγούνται παραπεμπτικά για εξετάσεις που καλύπτουν ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό!

Wall Street Journal: Ποιο πλεόνασμα; Η Eurostat ανακοίνωσε έλλειμμα 16 δισ. ευρώ.



Ένα «κατά φαντασίαν» πρωτογενές πλεόνασμα.Η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος και το έλλειμμα επιβεβαιώνοντας τα μεγέθη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,4 δις ευρώ.Ωστόσο το χρέος ανέρχεται πλέον στο 175% του ΑΕΠ και το ζήτημα της βιωσιμότητάς του αναμένεται το επόμενο διάστημα να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Με δεδομένο το χρηματοδοτικό κενό η ελληνική οικονομία εξακολουθεί

Η Άγκυρα και το ελληνικό πολιτικό «ξεκατίνιασμα»



Αν δεν «τρίβουν» τα χέρια τους, τουλάχιστον θα χαμογελούν πλατιά οι εντός και εκτός εισαγωγικών κύκλοι της Άγκυρας, από το θλιβερό θέαμα που παρουσιάζει η ελληνική πολιτική σκηνή λόγω της επιλογής – αποπομπής υποψηφίων από τη μειονότητα για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια για τις τοπικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές.
Για άλλη μία φορά οι μικροκομματικοί υπολογισμοί, οι ιδεοληψίες, η άγνοια και το κυνήγι των ψήφων με οποιοδήποτε τρόπο και έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος (εντός ή εκτός