Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Μια ιστορία θέλησης: H άστεγη που από τους δρόμους έφτασε στο Χάρβαρντ



Διαβάστε την απίστευτη ιστορία της Dawn Loggins που βρέθηκε με το σπαθί της στο Χάρβαρντ
Η ιστορία της Dawn Loggins είναι ένα ξεκάθαρο μάθημα ζωής.
Η νεαρή θα μπορούσε να καταλήξει εξαρτημένη από τα ναρκωτικά όπως οι γονείς της ή ενδεχομένως, θα μπορούσε να είχε χάσει και τη ζωή της μιας και στην ουσία μεγάλωσε μόνη της στις πιο κακόφημες γειτονιές των ΗΠΑ.

Λάθη που κάνουμε στο μπάνιο



1.Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η μέση οδοντόβουρτσα περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια μικρόβια, συμπεριλαμβανομένων των Ε. coli.  Για να πλύνετε την οδοντόβουρτσα σας, βάλτε τη δύο φορές την εβδομάδα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
2. Όταν τραβάμε καζανάκι, τα βακτήρια της τουαλέτας πετάγονται μέχρι και 25 εκατοστά μακριά, καλύπτοντας τα πάντα με ένα στρώμα βρωμιάς. Την επόμενη φορά πριν τραβήξετε το

Νευριάζω εύκολα, τι πρέπει να κάνω;



Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να εκφραστεί με μέτρια ευερεθιστότητα αλλά και με έντονη οργή. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση σε καταστάσεις που το άτομο αναγνωρίζει κάποιον κίνδυνο ή απειλή, καθώς και όταν αισθάνεται αδικία από την πλευρά των άλλων. Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που μας δείχνει ότι οι ανάγκες μας, οι επιθυμίες και οι στόχοι μας για κάποιο λόγο δεν εκπληρώνονται, και για αυτό μπορεί να δράσουμε παρορμητικά,

Μαχητικές Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Έδεσσα & Γιαννιτσά



Με αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά συμμετείχε το ΠΑΜΕ στην Πρωτομαγιάτικη απεργία. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις  στους «Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.

Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Τριτέκνων προς υποψηφίου Δημάρχου και Δημ.Συμβούλους Εδέσσης & Σκύδρας



Αξιότιμοι(ες) Υποψήφιοι(ες) Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι
για τους στον Δήμους Εδέσσης και Σκύδρας

Σας ευχόμασθε ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και
ο Αγώνας σας να είναι αγώνας για το  ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟΝ

Οι εκλογές(δημοτικές ή περιφερειακές ή βουλευτικές), είναι η ύψιστη στιγμή της Δημοκρατίας σε μια κοινωνία. Είναι και θα πρέπει να είναι βαθιά ριζωμένη στον νου μας  η σκέψη, ότι ο πολίτης που αποφασίζει να κατέλθη στον πολιτικό στίβο ΠΡΕΠΕΙ να προτάξει το ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΛΟ από το εγώ του.

Απάτη ύψους 2 εκατ. ευρώ από εταιρεία ανακύκλωσης



Υπόθεση απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από εταιρεία ανακύκλωσης που εδρεύει στον Ασπρόπυργο εξιχνίασε η Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για φορολογικές και άλλες ποινικές απάτες, για τις οποίες συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και η κόρη του. Η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ.Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν στην παραλαβή και καταστροφή ειδών και υλικών (ρούχα, παπούτσια,

46 κόμματα και ...αποκόμματα θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές



Έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 25 Μαΐου 2014, και συνολικά 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, καθώς και ένας μεμονωμένος κατέθεσαν, στον Άρειο Πάγο αιτήσεις συμμετοχής.
Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα γίνει στις 11 Μαΐου 2014.
Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στις

Εφορία: Μόλις 4 στους 100 έχουν υποβάλει δήλωση



Περίπου 4 στους 100 φορολογουμένους έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Από τις δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί έως  τώρα περίπου 1 στις 4 είναι χρεωστική με τον μέσο φόρο ανά φορολογούμενο να ανέρχεται σε 828 ευρώ.
Ειδικότερα, από τις 20 Μαρτίου που ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 30 Απριλίου είχαν υποβληθεί στο Taxis 202.198 δηλώσεις, ήτοι μόλις το 3,6% του συνόλου (5,7 εκατομμύρια). Από τις εν λόγω 202.198 δηλώσεις έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα οι 200.122 δηλώσεις.

Tροχονόμος ζήτησε μίζα για να "σβήσει" κλήση.



Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας 44χρονος αρχιφύλακας που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Ροδόπης τέθηκε σε διαθεσιμότητα διότι φέρεται να ζήτησε μίζα προκειμένου να διαγράψει κλήση- τροχονομική παράβαση πολίτη, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ο 44χρονος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, την

Συνεχίζουν να «σπάνε κοντέρ» τα ληξιπρόθεσμα χρέη



Στα όριά τους βρίσκονται οι Έλληνες φορολογούμενοι αφήνοντας κάθε μήνα κοντά στο ένα δισεκατομμύριο απλήρωτων φόρων και συνολικά από τις αρχές του 2013 έως τον φετινό Μάρτιο 13,050 δισ. ευρώ.Τα νεότερα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δείχνουν άλμα περίπου 3 δισ. ευρώ στα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του έτους, αλλά παράλληλη μείωση του αριθμού των οφειλετών από 2.653.032 σε 2.449.819 πολίτες.Παρά την πτωτική τάση του πλήθους των οφειλετών η μεγάλη εικόνα δεν

Στον «αέρα» την Κυριακή η ΝΕΡΙΤ



Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσει η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ που θα διαδεχθεί τη ΔΤ. Σχεδόν έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, η αλλαγή της σκυτάλης ανάμεσα στο μεταβατικό κανάλι της ΔΤ και τον οριστικό φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ΝΕΡΙΤ θα πραγματοποιηθεί στον αέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, θα προηγηθεί αντίστροφη μέτρηση με χρονόμετρο στην οθόνη και στις 6 ακριβώς, ταυτόχρονα με την έναρξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θα

«Οχι»της ΝΔ για debate με Τσίπρα



Πρόταση για τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, χθες (02/05) στις 11 το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Στη συνάντηση κατατέθηκε πρόταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης (debate) μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά.Οπως ενημέρωσε η Κουμουνδούρου, η πρόταση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι να διεξαχθούν

Δύο αμερικανικοί κολοσσοί εγκαθίστανται στην Κύπρο για τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου



Δύο αμερικανικές εταιρείες-κολοσσοί στον τομέα παροχής υπηρεσιών στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου εγκαθίστανται στην Κύπρο για δραστηριοποίηση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε η τηλεόραση του κρατικού καναλιού ΡΙΚ.Σύμφωνα με την είδηση, στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας ο αντιπρόεδρος μιας από τις δυο εταιρείες φθάνει στην Κύπρο για την υπογραφή της συμφωνίας και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος διαδραμάτισε προσωπικά

Ποιοι βουλευτές παραιτούνται λόγω ευρωεκλογών



Την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα, λόγω της συμμετοχής τους στις ευρωεκλογές, υπέβαλανσήμερα συνολικά έξι βουλευτές. 
Πρόκειται για το βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, το βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, τους βουλευτές Β'Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και Σοφία Σακοράφα, το βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο και το βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά.

Ερχεται ο νέος φόρος ακινήτων -Ποιοι, πόσο και πότε θα πληρώσουν



Το γρίφο με το φόρο ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν από το τέλος Ιουλίου και μέσα σε 6 δόσεις οι φορολογούμενοι. Μάλιστα μετά τις αλλαγές και τις μετατροπές που σημειώθηκαν για κάποιους, θα υπάρξουν σημαντικές επιβαρύνσεις, ωστόσο θα υπάρχουν και οι τυχεροί που επιτέλους θα δουν η Εφορία να τους ζητάει λιγότερα.
Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο Ε9

Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων στο κέντρο των Γιαννιτσών


Ρεπορτάζ Παναγιώτης Νανούδης

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την παρουσία του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόριο Στάμκο, άνοιξε χθες τις πύλες της για 4η συνεχόμενη χρονιά η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας.
Με χρώματα και αρώματα από μία μεγάλη ποικιλία λουλουδιών, παραγωγοί και έμποροί σας περιμένουν από σήμερα έως και τις 11 Μαΐου και ώρες λειτουργίας από τις 10:00πμ έως τις 23:00μμ, στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών, στο Πεζόδρομο.

Αμεση πλέον η έκδοση αστυνομικής ταυτότητας -Τι πρέπει να κάνετε



Με στόχο να περιοριστούν οι χρονοβόρες διαδικασίες για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, καταργείται σε πρώτη φάση η χρήση πιστοποιητικών στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης, με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Η νέα πρωτοβουλία αφορά στην ηλεκτρονική επικοινωνία του πληροφοριακού συστήματος «Police Online» της ΕΛ.ΑΣ. με το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δημοτολογίου» του Υπουργείου Εσωτερικών.Με τις σημερινές συνθήκες απαιτούνται 3-5 ημέρες μετά την

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 3/5

Για να είσαι γενναίος, ρίσκαρε

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 3 Μαΐου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1837: Εγκαινιάζεται το Οθώνειον Πανεπιστήμιον (νυν Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), που στεγάζεται προσωρινά στην Πλάκα. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο...

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«Νομίζω ότι θα πεθάνω» -Δείτε τι νιώθεις όταν πετάς για πρώτη φορά σε πολεμικό F-16



 Είναι κάτι που μόνο οι τολμηροί ονειρεύονται. Να βρεθούν στο κόκπιτ ενός Thunderbird F-16 και να πετάξουν με αυτό. Αλλά για έναν τυχερό νεαρό, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς κλήθηκε να πετάξει με την ελίτ ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια επιδείξεων.Σε αυτό το εντυπωσιακό βίντεο, ο φωτογράφος Blair Bunting κάθεται στο κάθισμα του συγκυβερνήτη ενός Fighting Falcon στο Luke Air Force Base στην Αριζόνα.Καθώς το F-16

Τρως πολλά αλλαντικά? Δες τι μπορεί να πάθεις στο σεξ!



Οι άντρες που τρώνε καθημερινά επεξεργασμένα κρεατικά, όπως το μπέικον, μπορεί να μειώνουν τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν παιδιά, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Όπως διαπίστωσαν, ακόμα και μισή μερίδα αλλαντικών – λ.χ. μία φέτα μπέικον ή ένα μικρό λουκάνικο – την ημέρα ενδέχεται να βλάψει την ποιότητα του σπέρματος.

Απίστευτο: Υποψήφιος δήμαρχος έκανε photoshop για να δείχνει πολύ κόσμο σε συγκέντρωσή του [εικόνες]




Η φωτογραφία που βλέπετε κάνει το γύρο του διαδικτύου. Με μια πρώτη ματιά όλα φαίνονται φυσιολογικά, σε μια πολυπληθή προεκλογική συγκέντρωση, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται. Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου υποψήφιου δημάρχου της πόλης. Το θέμα, όμως, είναι ότι ενώ -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- δεν υπήρχε αρκετός κόσμος, στο ίντερνετ ανέβηκε η φωτογραφία που βλέπετε...

Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων και όλους τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που οργανώνονται στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τοπικές κοινότητες του Κύρρου και του Μ.Αλεξάνδρου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος



Συνεχίζει τις επισκέψεις του στις τοπικές και δημοτικές ενότητες του Δήμου Πέλλας ο επικεφαλής του συνδυασμού Γρηγόρης Στάμκος συνοδευόμενος από υποψηφίους τοπικούς και δημοτικούς του συμβούλους .Συγκεκριμένα την Τετάρτη επισκέφθηκαν την Αξό τον Παλαιό Μυλότοπο  και την Αραβησσό ενώ την Πέμπτη επισκέφθηκαν τους Γαλατάδες όπου παρέστησαν στην περιφορά της Εικόνας του Αγίου Αθανασίου.
   Ο Δήμαρχος Πέλλας και οι συνεργάτες του συνομίλησαν με  κατοίκους, ανέλυσαν διεξοδικά τη μέχρι τώρα πορεία του Δήμου μας και υπογράμμισαν τις προτεραιότητες της νέας θητείας .Ο Γρηγόρης Στάμκος επιβεβαιώνοντας την άριστη σχέση με τους δημότες  άκουσε με προσοχή τις απόψεις όλων. 

Πρόγραμμα Ανθοέκθεσης του Δήμου Πέλλας



Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών: «Ολίνα περαστικά σου»!


Άτυχη στάθηκε η Ολίνα Ανδρίτσου κατά την διάρκεια του χθεσινού αγώνα ανάμεσα στην ομάδα της και την Ορμή Λουξ! Η εκπληκτική πλέϊ-μέικερ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών τραυματίστηκε στον λαιμό, με συνέπεια να διακομιστεί στο Νοσοκομείο της μακεδονικής πόλης, το οποίο επισκέφτηκαν, σύντομα, αρκετά μέλη του σωματείου!

Πολιτικός και συνδικαλιστής «θησαυρίζουν» από κυκλώματα της ψυχικής υγείας



Απίστευτες καταγγελίες από την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή . Καταγγέλει τα «μέλη μιας οικογένειας που λαμβάνουν εκατομμύρια ως μισθούς» εκμεταλλευόμενοι τα παράθυρα του νόμου για την φροντίδα των ψυχικά πασχόντων

Ενδελεχείς ελέγχους στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν από ιδιώτες με τη χρηματοδότηση του κράτους, δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, μετά τα στοιχεία – σοκ με τις διπλοεγγραφές ασθενών, τις υπερβολικές χρώσεις ιατρικών πράξεων, την μη ταυτοποίηση  ψυχικά ασθενών με βάση τους ΑΜΚΑ, που κατέδειξε ο πρόσφατος δειγματοληπτικός έλεγχος των αρμόδιων υπηρεσιών. 

Εκκαθαριστικά-φωτιά μετά τις ευρωεκλογές



 Οικονομική καταιγίδα θα πλήξει τους πολίτες αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς έρχονται οκτώ «ραβασάκια» που θα πλήξουν όλους τους φορολογουμένους. Συγκεκριμένα εκκαθαριστικά-φωτιά, μείωση επικουρικών συντάξεων, αύξηση παρακράτησης φόρου, κίνδυνος απώλειας ακινήτου σε πλειστηριασμό είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνονται στο οικονομικό... μενού που θα ακολουθήσει τις ευρωεκλογές.
  Οι οκτώ «πληγές» που μας περιμένουν αμέσως μετά την κάλπη έχουν ως εξής:

Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί: Προσοχή στις ηλεκτρονικές πληρωμές -Μπαράζ υποκλοπών



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τις εταιρείες - επιχειρήσεις, που έχουν έδρα την χώρα μας και δραστηριοποιούνται εμπορικά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, προκειμένου να εντείνουν την προσοχή τους στις διαδικασίες πληρωμών, που γίνονται μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση στις υποθέσεις απάτης, σχετικά με απατηλή δρομολόγηση πληρωμών σε

Βρέθηκε ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου στην Αλεξάνδρεια;



Μπροστά σε μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της παγκόσμιας ιστορίας, πιστεύουν ότι βρίσκονται μία ομάδα αρχαιολόγων και ιστορικών από το Πολωνικό Κέντρο Αρχαιολογίας, που «έφεραν στο φως» ένα μαρμάρινο και χρυσό μαυσωλείο, μετά από ανασκαφή που πραγματοποίησαν στην Αλεξάνδρεια. «Ίσως ανακαλύψαμε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» δηλώνουν περιχαρείς για το μαυσωλείο που ανακάλυψαν στην «καρδιά» της Αλεξάνδρειας, στην περιοχή Κολ Ελ Ντικά,

Τα συμπτώματα και πώς εκδηλώνεται το "μίνι εγκεφαλικό"



Το παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο (TIA), κοινώς γνωστό ως μίνι εγκεφαλικό, εκδηλώνεται με συμπτώματα που διαρκούν λιγότερο από 24 ώρες.Δεν προκαλεί μόνιμες βλάβες στον εγκέφαλο όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.Το πρόβλημα με ένα τέτοιο περιστατικό είναι ότι μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Αποτελεί όμως προειδοποιητικό σημάδι για το εγκεφαλικό επεισόδιο.Οπως αναφέρεται στο onmed.gr περίπου το 40% των ατόμων που παθαίνει μίνι

Εξεταστείτε δωρεάν για τον καρκίνο του δέρματος από 5 έως 9 Μαΐου



Δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), σε όλη τη χώρα, θα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος, στο πλαίσιο της «Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος» από τις 5 έως τις 9 Μαΐου. 
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Ο Ερντογάν σχεδιάζει διχοτόμηση του Αιγαίου



Αυξάνεται η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει ό,τι μπορεί για να εξάγει την εσωτερική πολιτική κρίση στη χώρα του.
Εκτός από την είδηση ότι σχεδιάζει ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει και άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στην «καρδιά» του Αιγαίου στις 7 και 8 Μαΐου, και γι’ αυτόν τον λόγο έχει δεσμεύσει μια μεγάλη περιοχή που περικλείεται από τον Αϊ-Στράτη, τη Λέσβο και τη Σκύρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου.

«Μπάχαλο» στις υγειονομικές επιτροπές του ΕΟΠΥΥ λόγω διαθεσιμότητας



Σε κατάσταση διάλυσης καταγγέλλεται πως βρίσκονται και οι υγειονομικές επιτροπές του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της διαθεσιμότητας των γιατρών.
Όπως κατήγγειλαν πολίτες στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», υπάρχουν περιπτώσεις αιτήσεων για αναρρωτικές άδειες από εργατικά ατυχήματα που εκκρεμούν εδώ και έξι μήνες. Μόνο στην Κρήτη, οι αιτήσεις που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 2.000, με τους ασφαλισμένους να μην γνωρίζουν πότε θα πάρουν τα χρήματά τους.

Με απόλυση κινδυνεύουν όσοι καθηγητές καπνίζουν στο σχολείο




Αυστηρά μέτρα που θα φτάνουν έως και τη διαθεσιμότητα ή και την απόλυση για τις περιπτώσεις ακραίας υποτροπής ετοιμάζεται να εξαγγείλουν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας για Υγείας για όσους δασκάλους και καθηγητές συλλαμβάνονται να καπνίζουν μέσα στα σχολεία.

Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να ληφθούν ως αποτέλεσμα έρευνας η οποία διενεργήθηκε σε σχολεία όλης της χώρα με τη συμμετοχή και 30.000 μαθητών.

Συνεχίζει την νικηφόρα πορεία της η ομάδα μίνι κοριτσιών του Πανεδεσσαϊκού



Με νίκη συνέχισε την εξαιρετική της φετινή πορεία η ομάδα μίνι κοριτσιών του Πανεδεσσαϊκού αντιμετωπίζοντας την ΑΓΕ Πιερίας της παλιάς δόξας του Άρη Γιώργου Χρυσανθόπουλου. Σ' ένα αγώνα με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, η ομάδα της Έδεσσας κατάφερε να δημιουργήσει μικρή διαφορά  στα τελευταία λεπτά που τη διατήρησε μέχρι τέλους και να επικρατήσει με 44-41.

Bloomberg: Ο Α. Σαμαράς επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα



Η ανάκαμψη στην Ελλάδα επιτρέπει πια σε εταιρείες όπως η ΔΕΗ να επιστρέψουν στις αγορές για πρώτη φορά από το 2000, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το ομολογιακό δάνειο μέσω του οποίου η ΔΕΗ άντλησε τελικά 700 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικού στόχου για 500 εκατ. ευρώ. Επιπλέον στο Bloomberg γίνεται αναφορά και στο παράδειγμα της υπερκάλυψης του 7ετούς ομολόγου της Intralot ύψους 250 εκατ.

Νέα βόμβα χιλιάδων ευρώ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων -Οι απαιτήσεις της ΕΕ για ενεργειακή αναβάθμιση [λίστα]



Νέο χτύπημα αναμένεται να δεχθεί η ακίνητη ιδιοκτησία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη με σχεδιαζόμενες οδηγίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, που συζητούνται στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την Ημερησία, το επόμενο χρονικό διάστημα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανοίξουν θέματα που αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν απανωτά χαράτσια για σειρά εργασιών που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.
Πρόκειται για ένα σχέδιο συνολικής αναβάθμισης των παλαιών κυρίως κτιρίων με τους ιδιοκτήτες, όμως, να πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

"Έφυγε" η Γιαγιά του Πόντου



Η Αρχόντισσα του Πόντου, η Γιαγιά όλων των Ποντίων, όπως την αποκαλούσαν οι απανταχού Πόντιοι, η Σάνο Χάλο (Ευθυμία Βαρυτιμίδου του Χαραλάμπους, σύζυγος Αβραάμ Χάλο) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, «υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα, ένας ζωντανός θρύλος μαχητικότητας και κουράγιου, μια γυναίκα με όραμα και πίστη».

Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Χωρίς νέα μέτρα, αλλά με δημοσιονομικό κενό 1,9 δισ.



Χωρίς νέα μέτρα, αλλά με δημοσιονομικό κενό που φθάνει στο 1,9 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016, κατατέθηκε χθες το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στη Βουλή που αφορά στην περίοδο 2015 – 2018.
Με το κείμενο η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών ενσωματώνουν τις δικές τους προβλέψεις για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών που είναι αισθητά καλύτερες από εκείνες της τρόικας όπως αποτυπώνονται στην έκθεση της Κομισιόν που

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών



Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της πανηγύρεώς του, θα πραγματοποιηθεί για τρίτηhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png συνεχή χρονιά Εθελοντική Αιμοδοσία από τις 09:00 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι.Οδηγίες για τους εθελοντές αιμοδότες:Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνθρωπος άνω των 18 ετών και μέχρι τα 65. Ένας άνδρας μπορεί να δίνει αίμα κάθε 3 μήνες

Κουβέλης: Πανικόβλητος ο Βενιζέλος, άχρωμο το Ποτάμι



Ο Φώτης Κουβέλης απάντησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί τηςΠρωτομαγιάς,στην έντονη κριτική που δέχθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο περί «παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ».«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν ακολουθεί την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, ούτε την έλλειψη πολιτικής ψυχραιμίας του κ. Βενιζέλου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι :«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της χώρας και οι μετακινήσεις διαφόρων πολιτών και πολιτικών σε καμία περίπτωση δεν

«Ευρωεκλογές και η Μάχης της Θεσσαλονίκης» τα θέματα της εκπομπής “Βήμα στην Κ.Μακεδονία”



Δύο ενδιαφέρουσες εκπομπές μπορούν να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές από το tv euro και την εκπομπή «Βήμα Στην Κεντρική Μακεδονία» που παρουσιάζει ο Ερυθρόπουλος Κοσμάς.
Την Παρασκευή 2-5-2014 και ώρα 4.30μμ στην εκπομπή «Βήμα Στην Κεντρική Μακεδονία» tv euro channel καλεσμένοι στην εκπομπή οι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές :

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα ανοίγουν τα σχολεία -Ποιες αργίες καταργούνται



Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει και θα επιφυλάσσει πολλές αλλαγές για τους μαθητές, αφού εκτός ότι θα ξεκινήσει πέντε ημέρες νωρίτερα από ότι ίσχυε (δηλαδή στις 6/9) παράλληλα το Λύκειο θα επιστρέψει στο προηγούμενο σύστημα, με ορισμό ύλης με βάση τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου. Επίσης, για να προαχθούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να έχουν σε όλα τα μαθήματα τουλάχιστον 10.
Συγκεκριμένα, η ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ - αντικατέστησε το

Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις της Α’ Λυκείου – Χτυποκάρδια για 80.000 μαθητές



- Οι βαθμοί της Α’ Λυκείου θα “μετρήσουν” στις πανελλαδικές εξετάσεις
- Πως θα γίνει η επιλογή των θεμάτων των εξετάσεων της Α’Λυκείου
- Μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις θα δημοσιεύονται τα θέματα για όλα τα μαθήματα
- Τι πρέπει να κάνουν μαθητές και καθηγητές πριν τις εξετάσειςΤα … πειράματα συνεχίζονται στις πλάτες χιλιάδων μαθητών. Από φέτος αλλάζει για ακόμη μια φορά το σύστημα των εξετάσεων.
Οι μαθητές της Α’ Λυκείου είναι εκείνοι που εγκαινιάζουν το νέο σύστημα με την

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 2 Μαΐου

Γεγονότα
1821: Οι Ψαριανοί με τον Πλοίαρχο Ανδρέα Γιαννίτση αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824: Το φέρετρο μέσα στο οποίο έχει τοποθετηθεί η σορός του λόρδου Βύρωνα, μαζί με το κιβωτίδιο που περιέχει την καρδιά και τον εγκέφαλό του, μεταφέρονται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1893: Διοργανώνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρώτο συλλαλητήριο των Ελλήνων σοσιαλιστών για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στο πλήθος απευθύνεται ο ιδρυτής του κινήματος στην Ελλάδα, Πλάτων Δρακούλης...

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Δεν υπάρχουν οι αφίσες αυτού του υποψηφίου!



Καλά ο άνθρωπος δεν υπάρχει, είναι πολύ μπροστά! Δεν χαρίζει επικοινωνιακά κάστανα και παραδίδει μαθήματα προεκλογικού αγώνα… Αυτός είναι δημοτικός σύμβουλος, έχει τις καλύτερες προτάσεις για τις γυναίκες προτείνοντας ποιον τύπο άνδρα να διαλέξουν, δεν προσπερνάει κανέναν με το μηχανάκι του, όταν ξυρίζεται δεν αφήνει τη βρύση ανοιχτή και «αν και έπαψε να είναι πια σύζυγος, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και τρυφερός πατέρας».
Ο λόγος για τον Βασίλειο Παπαδόπουλο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό

Δείτε πόσες θερμίδες καίτε στο σεξ!



Αν θέλετε να χάσετε τα παραπανίσια κιλά χωρίς γυμναστήριο τότε μη διστάσετε να έχετε συχνές ερωτικές επαφές. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το τακτικό σεξ έχει παρόμοια θετικά αποτελέσματα με τη συμβατική γυμναστική αφού κινητοποιεί ολόκληρο το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, έχει αντικαταθλιπτική δράση, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, χαρίζει λάμψη στο δέρμα και βοηθάει στον έλεγχο του σωματικού βάρους.  
Αναντίρρητα οι ερωτικές επαφές τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία  είναι άκρως ευεργετικές.

Σοκ από τις αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο παιδίατρο



Σοκ στην κοινωνία των Ιωαννίνων προκάλεσε η αποκάλυψη ότι γνωστός παιδίατρος συνελήφθη για κατοχή πλήθους σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας! Τα στοιχεία που φαίνεται ότι έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία σοκάρουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο ταξίαρχος, διευθυντής στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 η Δίωξη παρακολουθούσε επί μήνες τον παιδίατρο ακολουθώντας τη δράση του στο Διαδίκτυο.