Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η οπλιτική φάλαγγα…η πολεμική τέχνη των Ελλήνων που έσωσε τον Δυτικό Πολιτισμό

Του Παντελή Καρύκα

Η οπλιτική φάλαγγα δεν αποτελούσε έναν απλό τυπικό βαθύ σχηματισμό μάχης, όπως οι προγενέστερές της φάλαγγες. Ο σχηματισμός και το σύστημα μάχης που εισήχθη μαζί της, αποτέλεσαν μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική επανάσταση, η οποία έμελλε να καθορίσει και τις τύχες του Ελληνισμού δύο περίπου αιώνες αργότερα, στα Μηδικά.
Η φάλαγγα σχηματιζόταν κατά ζυγούς. Όσο μεγαλύτερο ήταν το βάθος της σε ζυγούς, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η συνοχή της, αλλά και η δύναμη ωθισμού της.

Δείτε πως να καθαρίσετε ένα σακί πατάτες σε μόλις 1’ (βίντεο)



Όλοι όσοι έχουν κάνει φαντάροι στο στρατό και ιδίως όσοι είχαν την «τύχη» να κάνουν αγγαρεία μαγειρεία θα ξέρουν πόσο βαρετή ήταν η διαδικασία καθαρίσματος πατάτας. Ωστόσο έρχεται κάποιος να δώσει τέλος σε αυτή την τόσο βαριά εργασία με έναν απίστευτα απλό τρόπο. Δείτε λοιπόν στο παρακάτω βιντεάκι πως μπορείτε να καθαρίσετε 1 μικρό σακί με πατάτες σε λιγότερο από ένα λεπτό. Και χωρίς να χρειαστεί καν να τις αγγίξετε.

Καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες της Β. Ελλάδας από την χτεσινή καταιγίδα



Νέες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η χθεσινή καλοκαιρινή κακοκαιρία, που σημειώθηκε σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με χαλαζόπτωση, σφοδρή βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους.Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές επικρατεί από το πρωί ηλιοφάνεια, ενώ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπου εξαιτίας της χθεσινοβραδινής καταιγίδας σημειώθηκαν βλάβες στο δίκτυο, πλημμύρισαν δρόμοι και ισόγεια καταστήματα και έσπασαν κλαδιά δέντρων.

Σύσκεψη για την ίδρυση σχολείων στο Δήμο Σκύδρας



Με αντικείμενο το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό για την ίδρυση και την κατασκευή σχολικών μονάδων στο Δήμο Σκύδρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014.
Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοΐδης, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (αντίστοιχα): Νικόλαος  Τσαλικίδης - Κωνσταντίνος Κούγκας και τα στελέχη του Δήμου: Στάθης Καστερίδης, Σταυρούλα Καλαΐτζόγλου, Μαρία Μέγα.

Πόσο νερό να πίνω τις ζεστές μέρες;



Η αφυδάτωση αποτελεί επικίνδυνη κατάσταση για τον οργανισμό και οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι μεταξύ άλλων η υψηλή θερμοκρασία, η άσκηση ή η χειρωνακτική εργασία σε συνθήκες καύσωνα, η υπερβολική εφίδρωση αλλά και το γεγονός ότι στερηθήκαμε για αρκετές ώρες το νερό. 
Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν χάνoυμε περισσότερα υγρά από αυτά που λαμβάνουμε με αποτέλεσμα το σώμα να μην έχει αρκετό νερό, ώστε να εκτελεί φυσιολογικά τις λειτουργείες

Το κόλπο με τους «τζιπάτους»



Στην αθάνατη Ελλάδα του «κενού» νόμου, τα γνωστά «παραθυράκια» ζουν και βασιλεύουν, με στόχο τι άλλο; Να γίνεται η δουλειά αυτών που γνωρίζουν και ο κοσμάκης να πληρώνει τα σπασμένα σε κάθε περίπτωση... Οι ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων δεν χρησιμοποιούν μόνο την τεχνική να τα βάζουν στο όνομα μιας εταιρίας για να γλιτώνουν οι ίδιοι κομμάτι της φορολογίας.
Έχουν βρει τρόπους να γλιτώνουν ακόμα και το τεκμήριο του αυτοκινήτου τους, καθώς ως

Τα δικαιώματα των διακοπών -Τι πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση απρόοπτων στο ταξίδι



Ο Ιούνιος τελειώνει και κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για τις διακοπές, ενώ μερικοί είναι απολαμβάνουν ήδη τις παραλίες. Τα ταξίδια όμως μπορεί να κρύβουν και απρόοπτα, για αυτό καλό είναι να ξέρουν όλοι τα δικαιώματά τους.
Για αυτό το λόγο η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) εξέδωσε οδηγίες που περιλαμβάνουν συμβουλές για το ταξίδι, αλλά κυρίως το τι δικαιούται ο ταξιδιώτης σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα. Ετσι:

Η Ελευθερία Ελευθερίου αύριο στην Αριδαία


Δείτε τα Αριστεία των μαθητών του 1ου & 2ου Γυμνασίου Έδεσσας

Δείτε τα Αριστεία των μαθητων του 1 Γυμνασίου Έδεσσας για το σχολικό ετος 2013 - 2014:

Τα SOS των δηλώσεων



Μεγάλος είναι ο αριθμός των φορολογούμενων που δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη δήλωση φόρου εισοδήματος. Μόνο την τελευταία εβδομάδα υπεβλήθησαν μέσω του Taxisnet περισσότερες από 700.000 φορολογικές δηλώσεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, στα οποία θα πρέπει οι φορολογούμενοι να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων τους στο

Ε.Α.: Πρόστιμα 42,5 εκατ. ευρώ σε 13 πτηνοτροφικές επιχειρήσεις



Στην επιβολή συνολικών προστίμων ύψους 42,5 εκατ. ευρώ σε 13 συνολικά πτηνοτροφικές επιχειρήσεις και στο Σύνδεσμο Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΠΕΕ) προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση «παραβίασαν το άρθρο 1 του Ν. 703/1977 περί απαγορευμένων συμπράξεων και 101 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), με την υιοθέτηση παράνομων πρακτικών οριζόντιου καθορισμού τιμών και κατανομής της πελατείας, με σκοπό το συντονισμό της τιμολογιακής τους πολιτικής και τον καταμερισμό της αγοράς».

ΠΑΣΟΚ: Αποτύχαμε με το ακριβό πετρέλαιο



Μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011 – 2012 προτείνει ο τομέας ενέργειας του ΠΑΣΟΚ κρίνοντας ότι η εφαρμογή της εξίσωσης με το φόρο κίνησης απέτυχε και το μέτρο χρήζει επανεξέτασης.
Όπως διαπιστώνει ο τομέας υπήρξε δημοσιονομική αποτυχία, κοινωνική αναστάτωση και επιβάρυνση του περιβάλλοντος (δημιουργία αιθαλομίχλης), στρέφοντας τους πολίτες στην εκτεταμένη χρήση καυσόξυλων για την θέρμανση των κατοικιών.
Σχετικά με το λαθρεμπόριο καταλογίζει ευθύνες σητν πολιτεία καθώς «λειτουργεί

Η Ρωσία απειλεί το Κίεβο για τη συμφωνία με την Ε.Ε.



Την αντίδρασή της έδειξε η Μόσχα στη συμφωνία διασύνδεσης της ΕΕ με Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία, κυριολεκτικά πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι, προειδοποιώντας το Κίεβο πως θα υπάρχουν «βαριές συνέπειες».

Την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες μιλούσαν το μεσημέρι της Παρασκευής στις δημοσιογραφικές κάμερες αμέσως μετά την τελετή υπογραφής, ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράζιν είπε, σύμφωνα με το Interfax, ότι η συμφωνία θα επισύρει «βαριές συνέπειες» σε βάρος της Ουκρανίας.

Άρνηση Καρασμάνη να συνυπογράψει διατάξεις για τον αγροτουρισμό


Κυβερνητική εμπλοκή λόγω της άρνησης του κ. Καρασμάνη υπουργού αγροτικής ανάπτυξης να συνυπογράψει τις διατάξεις για τον αγροτουρισμό που περιλαμβάνονταν σε νομοσχέδιο του υπουργείου τουρισμού.
Το αποτέλεσμα ήταν το νομοσχέδιο να κατατεθεί λειψό στην βουλή, να ανατραπεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά καθώς ήταν επιθυμία του ίδιου του πρωθυπουργού να κατατεθούν άμεσα διατάξεις για τις ειδικές μορφές τουρισμού ιδίως σε μία περίοδο που ο μαζικός, ο παραδοσιακός τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο γυναικών σε χωριό της Πέλλας



Σε συνέχεια του από 12.06.2014 Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκε πλήρως από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών Πέλλας, περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο γυναικών που έλαβε χώρα την 29.04.2013 στην Καλλίπολη Πέλλας.
Αρχικά, είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός 46χρονου για ληστεία και αναζητούνταν και οι δύο συνεργοί του. Στη συνέχεια, από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος και των δύο υπολοίπων δραστών. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 28 και 35 ετών.

Στο «σφυρί» το Πόρτο Καρράς



Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της ξενοδοχειακής μονάδας Πόρτο Καρράς βρίσκεται ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για την εξαγορά του Ξενοδοχείου έχει εκδηλώσει κορυφαίος διεθνής επενδυτικός όμιλος του real estate με ισχυρή παρουσία σε ξενοδοχειακά projects παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι το σύνολο της εταιρίας και όχι μόνο αυτό καθαυτό το Ξενοδοχείο δεδομένου ότι υπάρχει άδεια για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών άνω των 150.000 τετραγωνικών μέτρων.Ο όμιλος

Ερώτηση ΚΚΕ για προβλήματα των εργαζομένων στα Super-Market «Αρβανιτίδης»



Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται ξανά οι εργαζόμενοι στα Super Market "Αρβανιτίδης", απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση και την ανάκληση όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ρεπό.
   Τρεις μήνες μετά την αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας, με συμφωνία Franchise με τον "Μαρινόπουλο", η νέα διοίκηση εξακολουθεί την ίδια ακριβώς πολιτική με την προηγούμενη απέναντι στους εργαζομένους της.

Πολιτική λύση για τους ένστολους αναζητά το ΥΠΟΙΚ



Τους «ανοιχτούς» λογαριασμούς τους με τους ένστολους, για το ύψος των αναδρομικών που θα πρέπει να τους επιστρέψει το δημόσιο και για το κόστος της αποκατάστασης των αποδοχών τους, θέλουν να κλείσουν το συντομότερο στο υπουργείο Οικονομικών.
Άμεσα πρέπει να υπολογίσουν τα ποσά των περικοπών που επιβλήθηκαν αναδρομικά από την 1-8-2012  σε εν ενεργεία και συνταξιούχους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες, τις οποίες ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και γενικότερα όμως πρέπει

Απάντηση Γ.Καρασμάνη σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για φαινόμενα οικονομικής νοθείας στο ελαιόλαδο



Στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί η θωράκιση της διαφάνειας και αξιοπιστίας στο σύστημα πιστοποίησης και ελέγχου της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου. Ήδη έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και έχει ξεκινήσει η απαιτούμενη προεργασία, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ιχνηλασιμότητα του προϊόντος.

Ιούνιος 2014: Έφτιαξε ο καιρός, «έφτιαξε» και το… οικονομικό κλίμα



Μεγάλη ήταν η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (economic sentiment index, ESI) διαμορφώθηκε στις 103,7 μονάδες από 99,1 μονάδες το Μάιο, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο δείκτη για το σύνολο της Ευρωζώνης που μειώθηκε στις 102 μονάδες από 102,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι «αξίζει να τονισθεί η αύξηση

Απίστευτο λάθος στη βαθμολογία της Α' λυκείου. Τώρα αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού



Οδηγία προς τους διευθυντές των λυκείων για βελτιώσεις στον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας σε ορισμένα μαθήματα της Α΄ Λυκείου, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η προαγωγή των μαθητών στην επόμενη τάξη, έστειλε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.
Μετά τις αποκαλύψεις για υψηλά ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου σε μία σειρά μαθημάτων, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι ο αριθμός των μαθητών που θα δώσει επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβρη φθάνει μέχρι και το 40%...

ΥΠΟΙΚ: Όλο το ποσό για το κοινωνικό μέρισμα



Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τη νέα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Αικ. Σαββαΐδου, και τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος».
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αξιολογήθηκε η πορεία υποβολής των αιτήσεων

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 28/6



Μην προσπαθήσεις να προσθέσεις χρόνια στην ζωή σου, καλύτερα πρόσθεσε ζωή στα χρόνια σου.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 28 Ιουνίου

Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1913: Η Εμπροσθοφυλακή της VII Μεραρχίας απελευθερώνει τις εσπερινές ώρες την πόλη των Σερρών. Οι Βούλγαροι, κατά την αποχώρησή τους, καίνε 4.050 οικίες, 1.000 καταστήματα και 18 σχολεία και εκκλησίες.
1946: Επίσημοι πανηγυρισμοί σ' όλη τη χώρα για την απόδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα...

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Αλόννησος, για θαλάσσιες εκδρομές

Τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων, η Αλόννησος αποτελεί μια θαυμάσια πρόταση διακοπών, έναν ιδανικό τόπο αναψυχής για τους περιπατητές και τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών.

Το μπρόκολο προστατεύει από τις κρίσεις άσθματος

Ένα ή δύο φλιτζάνια μπρόκολο βρασμένο στον ατμό την ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από άσθμα να αναπνέουν καλύτερα, αναφέρουν ελληνικής καταγωγής επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Πως να κάνεις τις γυναίκες να τρέχουν από πίσω σου!



Καλές οι συμβουλές για το πώς να τις πλησιάσεις, πως ν' ανοίξεις κουβέντα αλλά και τι χρειάζεται για να "κλείσεις την συμφωνία".
Ακόμα καλύτερες όμως οι δέκα επόμενες συμβουλές για το πως θα τις κάνεις να τρέχουν από πίσω σου.
Η πρώτη εντύπωση μετράει

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 την Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική. Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Σεισμών ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα και για αυτό το λόγο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Άνδρο τη Σύρο και την Αττική.

ΕΦΕΤ: Μούχλα στη ρώσικη σαλάτα «Μr Grand» της Μασούτης



Ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές, στην περίπτωση που διαπιστώσουν την παρουσία μυκήτων (μούχλα), να μην καταναλώσουν το ανωτέρω προϊόν
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΦΕT, στο πλαίσιο των διενεργούμενων ελέγχων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Αλεξανδρούπολης, διαπίστωσε διακίνηση εδέσματος «ρώσικη σαλάταμυκήτων.

Ερντογάν: «Αφήστε ήσυχο τον τούρκικο καφέ, είναι δικός μας»



Περίσσιο θράσος από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας.O Ερντογάν έβαλε στο... μάτι τον ελληνικό καφέ - «Τουρκικό πρέπει να τον λέτε» είπε στον Έλληνα πρέσβη.
«Αφήστε ήσυχο τον τούρκικο καφέ, είναι δικός μας καφές» φέρεται να είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στον Έλληνα πρέσβη, Κυριάκο Λουκάκη.
Αυτή την ατάκα "αστειευόμενος", φέρεται να είπε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Σαμπάχ».Mόλις 6 μήνες πριν η Τουρκία είχε πετύχει να συμπεριληφθεί ο

Η κομπίνα με το βαμβάκι στο Κιλκίς - Πώς εισέπρατταν αγρότες παράνομες επιδοτήσεις



Αγρότες και έμποροι σπόρων βάμβακος στη Βόρεια Ελλάδα κατηγορούνται για συμμετοχή σε υπόθεση παράνομης είσπραξης επιδοτήσεων.
Όπως ανακοινώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, εμπλεκόμενοι είναι οκτώ αγρότες στο Κιλκίς, καθώς και οι ιδιοκτήτες δύο επιχειρήσεων γεωργικών εφοδίων. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν αυτοτελείς ποινικές δικογραφίες, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απάτης, της φοροδιαφυγής, της έκδοσης πλαστών φορολογικών στοιχείων και της παράβασης

Κοιμήθηκε εργάτης, ξύπνησε… ζάμπλουτος



Κάνει το γύρο του κόσμου και έφτασε μέχρι τη Βραζιλία για το Μουντιάλ
Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο 27χρονος Ματ Μάιλς από το Χέρεφορντ της Αγγλίας, δούλευε 12ωρη νυχτερινή βάρδια σε ένα εργοστάσιο. Όλα έμελλε να αλλάξουν εντελώς ξαφνικά. Μέσα σε μια νύχτα. Ο νεαρός εργάτης έγινε ζάμπλουτος και σήμερα είναι ένας ταξιδευτής του κόσμου, έχοντας στον τραπεζικό λογαριασμό του περί το 1,2 εκατ. ευρώ.
Πολλοί θα αναρωτιόνται πως μπορεί να ξοδευτεί ένα τέτοιο ποσό. Ο τυχερός Βρετανός όμως

Τρεις λόγοι για να μην ξαναφάτε τηγανιτές πατάτες



Το τηγάνισμα δίνει νοστιμιά, αλλά μπορεί να μετατρέψει μια πατάτα σε «ωρολογιακή βόμβα» για τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις και τον διαβήτη
Οι τηγανιτές πατάτες μας αρέσουν πολύ, σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε. Είναι πεντανόστιμες, συνδυάζονται με κάθε είδους σως και με οποιοδήποτε φαγητό. Η αλήθεια είναι, όμως, πως πρέπει να τις αποφεύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί οι βλαβερές συνέπειες στον οργανισμό μας είναι πολλές.... 

Μειωμένο εισιτήριο για τους Τρίτεκνους από το ΚΤΕΛ Ν. Πέλλας



Το αίτημα του Συλλόγου Tριτέκνων Γιαννιτσών για μειωμένο εισιτήριο στις μετακινήσεις των μελών του έκανε αποδεκτό η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Πέλλας.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή οι τρίτεκνες οικογένειες μέλη των Συλλόγων Τριτέκνων του νομού Πέλλας, θα μπορούν να ταξιδεύουν με μεωμένο εισιτήριο κατα 50% στις παρακάτω διαδρομές. Από Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία, Κρύα Βρύση και Γιαννιτσά πρός Θεσσαλονίκη και επιστροφή. Αντίστοιχα ισχύει η εμίωση και για το δρομολόγιο πρός Αθήνα και επιστροφή.
Δικαιούχοι της εκπτώσεως είναι:

Αυλαία σήμερα για το 4ο Open Air Party των γιαννιjazz



Έτοιμοι δηλώνουν οι οργανωτές του 4ου Opena Air Party στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά. 
Το jazzoπάζαρο έχει ήδη ξεκινήσει ενώ τα live ξεκινάνε στις 9 το βράδυ. Ανοίγουν οι «QARABAĞ» και θα συνεχίσουν με τους «Χειμερινούς Κολυμβητές», ενώ το πρόγραμμα αύριο ξεκινάει με παιχνιδότοπο για τους μικρούς φίλους αλλά και με το μουσικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους. Θα ήμαστε όλοι εκεί για να περάσουμε και φέτος, ΤΕΛΕΙΑ!!!

Γιατί οι σκύλοι αισθάνονται τα συναισθήματα των ανθρώπων.



Αν οι σκύλοι δείχνουν μερικές φορές να καταλαβαίνουν τα λόγια των αφεντικών τους.. και να τους νιώθουν πιο πολύ και από τους ανθρώπους, ίσως αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή ουγγρική επιστημονική έρευνα, επειδή ο εγκέφαλός τους αντιδρά με πολύ όμοιο τρόπο με τον ανθρώπινο στα γέλια, στα κλάματα και γενικότερα στους συναισθηματικά φορτισμένους ήχους.
Η νέα μελέτη είναι η πρώτη στον κόσμο που συνέκρινε άμεσα την εγκεφαλική λειτουργία των

Οι Έλληνες αποταμιεύουν ξανά



To παράδοξο φαινόμενο της αύξησης των καταθέσεων, που συγκεντρώνει την προσοχή των Ελλήνων τραπεζιτών το τελευταίο 6μηνο.Ένα παράδοξο φαινόμενο συγκεντρώνει την προσοχή των Ελλήνων τραπεζιτών το τελευταίο 6μηνο. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μια αύξηση των καταθέσεων, η οποία μάλιστα έχει σταθερότητα και από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «τάση».
Μόνο το τελευταίο 3μηνο η αύξηση είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ, η οποία επιμερίζεται στις τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες της χώρας. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο προηγούμενο

Αξία ανεκτίμητη τα οικογενειακά γεύματα



Τα τακτικά οικογενειακά γεύματα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ψυχική υγεία των εφήβων, ανεξάρτητα από το πόσο άνετα αισθάνονται να μιλούν με τους γονείς τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μια μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Adolescence Health.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της συχνότητας των οικογενειακών γευμάτων και της επίδρασής της στην ψυχική υγεία εφήβων ηλικίας από 11 έως 15 ετών σε ένα δείγμα 26.069 συμμετεχόντων. Προσδιορίστηκε λοιπόν μια θετική επίδραση στην ψυχική

Το κράτος της ξεφτίλας μείωσε τον μισθό σε υπάλληλο που κατήγγειλε φαινόμενα διαφθοράς!!!



Απίστευτο κι όμως... Ελληνικό!Επτά χρόνια μετά την γιγάντια προσπάθεια συμμόρφωσης του διεφθαρμένου κράτους και αφού η κρίση έχει αλλάξει τις ζωές όλων, η διαφθορά εκδικείται ευσυνείδητη υπάλληλο που την αποκάλυψε.Υπάλληλος του Δήμου Σύρου η οποία κατήγγειλε παράτυπες διαδικασίες στην υπηρεσία της, αντί να βραβευθεί, υπέστη μείωση μισθού!
Αυτό αποκάλυψε χθες η οργάνωση "Διεθνής Διαφάνεις - Ελλάς", η οποία έδωσε περισσότερες λεπτομέρεις για το περιστατικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" η

Καταδικάστηκαν ως μέλη κυκλώματος ναρκωτικών επτά αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη



Ποινές από φυλάκιση δύο ετών έως κάθειρξη οχτώ ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε επτά αστυνομικούς που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.
Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκε συνάδελφός τους. Όλοι οι καταδικασθέντες αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

3ο Basketball Summer Camp “Βασίλης Λυπηρίδης” (1η & 2η ημέρα)



Ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό το 3ο καλοκαιρινό καμπ καλαθοσφαίρισης που διοργανώνει ο Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός στο Δ.Α.Κ. Έδεσσας τις πρωινές ώρες της Τρίτης 24/7. Ογδόντα αθλητές προερχόμενοι από τις ακαδημίες του Πανεδεσσαϊκού, του Γ.Α.Σ. Έδεσσας και του Σκυδραϊκού έδειξαν ακόμη μία χρονιά την αγάπη τους για την πορτοκαλί μπάλα και συμμετείχαν  στο καμπ που τείνει να γίνει θεσμός για την πόλη της Έδεσσας και πραγματοποιείται σε γκρουπ στα δύο κλειστά γήπεδα της πόλης.

Φοροκαύσωνας -Στα 1.100 ευρώ ο μέσος όρος του φόρου εισοδήματος.



Έρχονται στο φως τα πρώτα στοιχεία από την εκκαθάριση του 40,51% του συνόλου των δηλώσεων.Από την επεξεργασία των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν υπερδιπλάσιους φόρους σε σχέση με πέρυσι, ελάχιστοι θα λάβουν επιστροφή και πολλοί θα δουν τη δήλωσή τους μηδενική. Δηλαδή ούτε θα πληρώσουν κάτι, ούτε θα λάβουν επιστροφή. Συγκεκριμένα, 4 στους 10 θα πληρώσουν έξτρα φόρο, ενώ 6 στους 10 είτε θα λάβουν επιστροφή, είτε θα έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό.

Η Ο.Μ.Γιαννιτσών «Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών»



Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, απευθύνεται στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και τις καλεί να υψώσουν τείχος απέναντι στο φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και στην προσπάθεια νομιμοποίησης της "ναρκοκουλτούρας". Να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική της ΕΕ και των δυνάμεων που τη στηρίζουν, που συντηρούν και αξιοποιούν τα ναρκωτικά σαν εργαλείο χειραγώγησης και καθυπόταξης της νεολαίας.

Μέχρι 14 Ιουλίου και ανεξαρτήτως ΑΦΜ οι δηλώσεις Ε1



Μέχρι την Δευτέρα 14 Ιουλίου παρατείνει την διορία υποβολής των δηλώσεων Ε1 το υπουργείο Οικονομικών, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή ήταν η λύση στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Μαυραγάνης, μετά και από έντονα «παζάρια» με την Τρόικα που ήταν αντίθετη να δοθεί καν παράταση στην υποβολή των δηλώσεων.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για καταιγίδες και χαλάζι στην Κεντρική Μακεδονία.

Πριν καλά καλά περάσει το κύμα του μίνι καύσωνα, η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο με το οποίο προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα πλήξουν διάφορες περιοχές της χώρας από το απόγευμα.Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός χαλάει στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Βόρεια Εύβοια.Σε όλες αυτές τις περιοχές θα έχει βροχές, καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ ενώ δεν

Ο Περιφ. Κ.Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστας στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης



Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Γιώργο Ορφανό στο γραφείο του τελευταίου στο Υπουργείο.
Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο ανδρών μετά τις εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Ορφανό, «έναν άνθρωπο που εκτιμώ ιδιαίτερα, έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει και την ικανότητά του και την αποτελεσματικότητά του από όποιο πόστο κλήθηκε να υπηρετήσει τον τόπο του. Είναι ένας άνθρωπος που προσωπικά θεωρώ φίλο μου».

Εγκρίνονται με νομοθετική ρύθμιση τα αποτεφρωτήρια νεκρών στην Ελλάδα.



Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών, εκτός κοιμητηρίων, προτίθεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.Ύστερα από επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός ΠΕΚΑ τους έκανε γνωστό ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας - Θεσσαλονίκης.
Επιπροσθέτως, στη ρύθμιση θα προβλέπεται και η τακτοποίηση των διαδικασιών

Ανακοίνωση Π.Ε.Πέλλας για το πρόγραμμα «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων»



Από το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής :
«Σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 αναρτήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) Θεσσαλονίκης η κατάσταση των τελικών δικαιούχων και απορριπτόμενων παραγωγών της Δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

Υπερψηφίστηκε τροπολογία για φαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων από τον ΕΟΠΥΥ.



Την υπουργική τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ να παρέχει  φαρμακευτική κάλυψη στους χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες ψήφισε το Α’ Θερινό τμήμα της Βουλής. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «στο πλαίσιο του κράτους πρόνοιας κρίνεται επείγουσα η κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει συντελέσει στην αύξηση του αριθμού τους». Εκτός όμως από κοινωνική ανάγκη η ρύθμιση επιβαλλόταν ως προαπαιτούμενη δράση για την

Ξαναβλέπουν τα χαράτσια των Μνημονίων.Σκέφτονται αλλαγές.



Η κυβέρνηση μπορεί να παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων, και δη του πρωτογενούς πλεονάσματος, ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για μία «τεκμηριωμένη» και «νηφάλια» συζήτηση με την τρόικα το Φθινόπωρο, με στόχο τη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.
Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο τραπέζι των συζητήσεων, κατά την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, δεν θα μπει μόνο το γνωστό σχέδιο μείωσης ή κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και η αντικατάσταση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας