Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί οι άντρες καπνιστές παθαίνουν συχνότερα καρκίνο;



Επειδή μόνο οι άνδρες διαθέτουν χρωμόσωμα Υ (που είναι το μικρότερο στο ανθρώπινο γονιδίωμα) και όχι οι γυναίκες, το γεγονός αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από ό,τι οι γυναίκες να εμφανίσουν διάφορα είδη καρκίνου και να πεθάνουν από αυτόν.

Προηγούμενη φετινή έρευνα των ίδιων επιστημόνων είχε συσχετίσει την απώλεια του χρωμοσώματος Υ με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης όγκων στους άνδρες, σχεδόν διπλασιάζοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου τους. Η νέα έρευνα συνδέει πλέον το τρίγωνο «κάπνισμα - απώλεια χρωμοσώματος Υ - καρκίνος».

Άγιος Γεώργιος Γιαννιτσών: Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Νικολάου



Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 στον Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου και Νικολάου Γιαννιτσών ο πανηγυρικός Εσπερινός στην μνήμη του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ παραχωρήθηκε για 5ήμερο προσκύνημα, από το επισκοπείο όπου φυλάσσεται, τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Ανακαλύφθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής! (εικόνες)



 Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη, σε ρωμαϊκό αμφιθέατρο, στη Saintes της νοτιοδυτικής Γαλλίας, έφερε στο φως τάφους σκλάβων της εποχής, μέσα στους οποίους βρέθηκαν πέντε σκελετοί που είχαν ακόμα πάνω τους τα δεσμά με τα οποία κρατούνταν.

Στη συγκεκριμένη νεκρόπολη, βρέθηκαν εκατοντάδες τάφοι, που θεωρείται πως ανοίχτηκαν κατά τους πρώτους δυο αιώνες μ.Χ. και χρησίμευαν για τη μαζική ταφή των θυμάτων της γειτονικής αρένας, που είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο αμφιθέατρο στη Γαλλία.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Λουδία και την Τάφρο 66



Σύ
σκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη και τη συμμετοχή τοπικών πολιτικών και παραγωγικών φορέων Ημαθίας και Πέλλας πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης. Στη σύσκεψη, με θέμα την αντιμετώπιση των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων του ποταμού Λουδία και τη γενικότερη επίλυση του ζητήματος του καθαρισμού του Λουδία και της Τάφρου 66 που επηρεάζει άμεσα και, με δυσμενείς συνέπειες, γεωργικές εκτάσεις σε Ημαθία και Πέλλα συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εκπροσωπώντας τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 6 έτη για 30.000 ασφαλισμένους



Περισσότεροι από 100.000 ασφαλισμένοι, κυρίως μητέρες ανηλίκων, γυναίκες στο Δημόσιο και εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ - τράπεζες απειλούνται από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως αυτές περιγράφονται στο τελικό κείμενο που εστάλη από την κυβέρνηση στην τρόικα. Μάλιστα, από αυτούς, εφόσον οι οριστικές ρυθμίσεις είναι αντίστοιχες με τις ελληνικές προτάσεις προς τους δανειστές, μόλις 20.000 - 30.000 ασφαλισμένοι εκτιμάται ότι θα θιγούν, τελικά, βλέποντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησής τους να αυξάνονται έως και 6 χρόνια.

Πώς θα μοιραστεί 1,5 δισ. από το ΕΣΠΑ σε ανέργους



Ποσό 1,5 δισ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εργασίας για την υλοποίηση του Νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος για την μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, ιδίως δε για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Παρέμβαση των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ΚΕΔΕ



Την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ ) συγκαλεί συνεδρίαση των προεδρείων των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας με στόχο, όπως διακηρύσσει σε ομόφωνο ψήφισμά της, “τη δημιουργία κοινού μετώπου ώστε η αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει δυναμικά τους πόρους που δικαιούται”!

Ευχαριστήριο ΚΔΑΠ μΕΑ προς το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών



Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., οι εργαζόμενοι και οι μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. μ.Ε.Α) της Επιχείρησης, εκφράζουν δημόσια τις πιο θερμές ευχαριστίες τους στον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, κ. Μενέλαο Μιχαηλίδη, για την δωρεά ενός πλήρους στερεοφωνικού συγκροτήματος που έκανε στο Κέντρο.

Οι μικρομεσαίοι επιστρέφουν στη ΔΕΗ τα …καθρεφτάκια και τις χάντρες



Λένε ότι μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό. Αν και η ΔΕΗ έχει βαλθεί να αποδείξει ότι η ρήση του Αβραάμ Λίνκολν δεν ευσταθεί και άρα μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες εσαεί, η απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Αυτοί, που με τόση ζέση η επιχείρηση προσπαθεί να μας πείσει ότι βοηθάει με τις προβλεπόμενες μειώσεις στα τιμολόγια μέσα από διαφημιστικά σποτ, είναι οι ίδιοι που επιστρέφουν στη ΔΕΗ τα καθρεφτάκια και τις γυαλιστερές χάντρες.

Προβάδισμα 6,2% του ΣΥΡΙΖΑ



Προβάδισμα 6,2 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου δίνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 34% τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 27,8%

Ειδικότερα, με την αναγωγή των έγκυρων ψηφοδελτίων τα ποσοστά που προκύπτουν για τα κόμματα είναι τα εξής:

Ομιλία Ιορδάνη Τζαμτζής στον Προϋπολογισμό



Κύριε Πρόεδρε,  κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Μιλάτε εσείς για αποστασίες και στοχοποιείτε  βουλευτές, εσείς που χωρίς ντροπή υπόσχεστε σε βουλευτές θέσεις στα ψηφοδέλτια σας και δεν ξέρω τι άλλο τους υπόσχεστε.
Ντροπή.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Συνελήφθη για υπεξαίρεση 800.000 ευρώ ο πρόεδρος του Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά



Συνελήφθη έπειτα από ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ο οποίος κατηγορείται για δύο κακουργηματικές πράξεις σε υπόθεση υπεξαίρεσης 800.000 ευρώ από το ταμείο του Κέντρου.
Το ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς Κωνσταντίνου Σαργιώτη, που εκτελέστηκε από την Οικονομική Αστυνομία, αφορά τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που βαρύνουν τον πρόεδρο του Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Στις 11 το βράδυ έστειλε η κυβέρνηση το απαντητικό email



Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα καταθέσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup το αίτημα για τεχνική παράταση του προγράμματος μερικών εβδομάδων.
Η Αθήνα θα προσπαθήσει να δώσει το πλαίσιο για το πώς εννοεί την παράταση που ζητά, δηλαδή να είναι μικρής διάρκειας  και χωρίς νέα προαπαιτούμενα πέραν όσων συμφωνηθούν με την Τρόικα έως την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.
Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, διευκρίνιζαν ότι το αίτημα για παράταση μπορεί να τεθεί και πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα αλλά μπορεί να συμφωνηθεί και να ενεργοποιηθεί  μετά την ολοκλήρωσή  της (έως τις 14 Δεκεμβρίου πιθανότατα). 

Γιατί απεργούν οι δικηγόροι



Οι δικηγόροι όλης της χώρας εδώ και πολλές μέρες απέχουν από τα καθήκοντά τους. Μόλις προχθές μάλιστα, σε πανελλαδικό δημοψήφισμα, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση του αγώνα τους.
Γιατί όμως απεργούν οι δικηγόροι; Μήπως για κάποιο νέο μέτρο που τους θίγει οικονομικά; Για κάποια «συντεχνιακή» διεκδίκηση; Τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης φρόντισαν για άλλη μια φορά να συσκοτίσουν το θέμα.

Ρεκόρ ανάπτυξης για την Ελλάδα



Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η Ελλάδα (0,7%), μαζί με τη Σλοβενία, επιβεβαίωσε σήμερα η Eurostat που έδωσε στη δημοσιότητα τη δεύτερη εκτίμησή της για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο στην ΕΕ.

Τα στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώνουν, ωστόσο, την ισχνή ανάπτυξη στην ευρωζώνη, καθώς το τρίτο τρίμηνο του 2014, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% (έναντι 0,1% το δεύτερο τρίμηνο), ενώ στην «ΕΕ των 28» το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% (έναντι 0,2% το δεύτερο τρίμηνο).

«Συναγερμός» Βενιζέλου: Ο Γιώργος είναι έτοιμος να φύγει



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην παρέμβασή του στη γραμματεία προετοιμασίας του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, άφησε αιχμές, υπονοώντας ότι ο κ. Παπανδρέου «παίζει» με την πορεία της χώρας: «Δεν θα αφήσω να γίνει, αυτό το παιχνίδι εις βάρος της χώρας δεν θα παιχτεί».

Σαφή προειδοποιητικά μηνύματα προς την ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρέμβασή του στη γραμματεία προετοιμασίας του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Ο κ. Βενιζέλος κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να δεχθεί φαινόμενα αποστασίας και πως σε μια τέτοια περίπτωση η αντίδρασή του θα είναι σκληρή.

Εορτή του Αγίου Νικολάου (βίντεο)



Γιορτάζουμε σήμερα 6 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Νικολάου, του Αρχιεπισκόπου Μύρωνος της Λυκίας.

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού (284 - 304 μ.Χ.), Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.) και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 6/12



Αν δεν περιμένεις τίποτε από κανέναν, ποτέ δεν πρόκειται να απογοητευτείς!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 6 Δεκεμβρίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1821: Κύπριοι της διασποράς οργανώνουν συγκέντρωση στη Ρώμη για να καταγγείλουν τις τουρκικές βιαιότητες στο νησί τους.

1915: Στην Ελλάδα διεξάγονται εκλογές, με αποχή του κόμματος των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι αντιβενιζελικές δυνάμεις κερδίζουν, αλλά η αποχή αγγίζει το 69%. Στην εξουσία παραμένει η κυβέρνηση Στέφανου Σκουλούδη.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αποκάλυψη στην Αμφίπολη: Οι ζωγραφικές παραστάσεις δείχνουν "αποθεωμένη ψυχή"



Αποθέωση ψυχής που πάει να συναντήσει αλλές αποθεωμένες ψυχές απεικονίζουν οι παραστάσεις στα επιστύλια που έχουν ανακαλυφθεί στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.
Οι παραστάσεις στα επιστύλια που εδώ και πολύ καιρό έχουν βρεθεί αλλά μόλις πρόσφατα αποφάσισε το ΥΠ.ΠΟ να τις φανερώσει στην δημοσιότητα έχουν προκαλέσει πολλά ερωτήματα καθώς γίνονται προσπάθειες αποσυμβιλισμού τους.
Ο Εmpedotimos που ουδείς γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα, αλλά αναγνωριζει τα στέρεα επιχειρήματά του που προδίδουν μεγάλη γνώση του αρχαιλογικού αντικειμένου λέει τα εξής: 

Η μελαγχολία των Χριστουγέννων



Της Χαρά Αναξαγόρα

Holiday Depression ή αλλιώς κατάθλιψη των διακοπών.

Δεν είναι τυχαίο που θα ακούσεις πολλούς να λένε ότι «μισούν τα Χριστούγεννα» και απεχθάνονται τις διακοσμήσεις και τα φανταχτερά λαμπάκια.
Εκείνοι που δεν μπαίνουν στον κόπο να στολίσουν τα σπίτια τους ούτε καν για την παράδοση.
Είναι οι ίδιοι, που ίσως ένα χρόνο αργότερα, ίσως τους δεις ερωτευμένους, να κρατάνε χεράκια στο Χριστουγεννιάτικο χωριό και να φωτογραφίζονται με τον Άγιο Βασίλη.
Όχι δεν τους ειρωνεύομαι, αντιθέτως έχω για σας μία πολύ καλή εξήγηση για το φαινόμενο αυτό.

Ένας Σόλων που μας χρειάζεται…



Του Παναγιώτη Νανούδη
Η ιστορία κατά καιρούς επαναλαμβάνεται όχι όμως και οι προσωπικότητες που μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο, αφήνουν έργο ζωής στην εποχή τους και σπουδαία διδάγματα για τις επόμενες γενιές.

Αναβολή Εκδήλωσης «Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στα Γιαννιτσά λόγω βροχής



Αναβάλλεται λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα Γιαννιτσά
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 19:00.

Τεράστιο κοίτασμα αερίου βρήκαν οι Τούρκοι στην Κύπρο - Και τώρα τι γίνετε;



Περιπλέκεται η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά τον εντοπισμό, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αγκυρα που ήδη ξεκίνησε να ... πανηγυρίζει, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros εντόπισε μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων εντός του Οικοπέδου 3!
Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει εκχωρηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI/KOGAS, αλλά η πειρατική ενέργεια της Αγκυρας αποδίδει καρπούς και κανένας δεν φαίνεται ικανός να διώξει το Barbaros και τον τουρκικό στολίσκο φρεγατών και υποβρυχίων που το συνοδεύει.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν πάμε σε νέο μνημόνιο



Απορρίπτει κατηγορηματικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου και λήψης νέου δανείου και μέτρων επιμένοντας ότι πρόκειται για μια τεχνική, άρα ολίγων εβδομάδων, παράταση του προγράμματος, προαναγγέλλοντας την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της Δημοκρατικής παράταξης, αμέσως μετά την δίωρη σύσκεψή του με τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό Επιτελείο,  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέσχε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση του προγράμματος και ενημέρωσε

Σεμινάριο Τεχνικών Ασφαλείας Γ’ Κατηγορίας την Τετάρτη 10/12 στην Έδεσσα



Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. θα υλοποιήσει σεμινάριο Τεχνικών Ασφαλείας Γ΄ Κατηγορίας Ο Νόμος 3850/2010 παρέχει την δυνατότητα και σε εργοδότες επιχειρήσεων που ανήκουν στην Β' και Γ΄ Κατηγόρια επικινδυνότητας να αναλαμβάνουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας στην επιχείρησή τους, εφόσον έχουν τα κατάλληλα προσόντα.

Έκκληση οχτώ βουλευτών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή



Οκτώ βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Τατσόπουλος αλλά και τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, συνυπογράφουν το κείμενο της πρωτοβουλίας για εθνική συμφωνία - συνεννόηση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έναρξη συνταγματικής αναθεώρησης και συμφωνία ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για εκλογές, εντός του 2015, που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. 

Το προεδρείο της προσωρινής Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Πέλλας


Ο Αλ. Ουγγρίνος πρόεδ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας

Η προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας συνεδρίασε την Τετάρτη 3/12/2014 με θέμα την εκλογή προεδρείου. Από τη διαδικασία προέκυψε η παρακάτω σύνθεση:

Εσπερινά Κηρύγματα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων που πραγματοποιούνται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, με θέμα:
          «ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ»

Συνασπισμός για να γλυτώσει η Γη από αστεροειδείς



Η ανθρωπότητα κινδυνεύει σοβαρά από την πτώση αστεροειδούς στο όχι μακρινό μέλλον, υποστηρίζει ομάδα επιστημόνων, καλλιτεχνών και άλλων προσωπικοτήτων.

Ο άνθρωπος θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τον σχετικό κίνδυνο αν κατέβαλε από τώρα μια συνδυασμένη προσπάθεια, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια για την χρηματοδότηση μιας πιο αποτελεσματικής ασπίδας.

ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 63-57



Επιστροφή στις νίκες για τον ΓΑΣ Έδεσσας καθώς νίκησε δύσκολα την ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Λεπτοκαρυάς με 63-57. Ο ΓΑΣ παρατάχτηκε με σημαντικές απουσίες καθώς απουσίασαν ο Λούσης λογω τραυματισμού και ο Σταμπουλής. Ο ΓΑΣ ξεκίνησε τον αγώνα με βασική πεντάδα τους Αντωνιάδη, Τότλη,  Μακρίδη Τηλέμαχο, Υφαντίδη και Δοδόπουλο. Το ξεκίνημα της ομάδας της Έδεσσας ήταν «νωθρό».

Σύγκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Σκύδρας



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 κι ώρα 13:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με την εξής θεματολογία :
1)Χορήγηση προέγκρισης άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (Εμμανουήλ Δρόσος).

Τρεις νίκες και μία ήττα για τα τμήματα του ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ στο μπάσκετ



Τρεις νίκες και μία νίκη ήταν ο απολογισμός για τα τμήματα μπάσκετ του ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ. Ποιο συγκεκριμένα οι έφηβοι επικράτησαν του ΑΟΚ Γουμένισσας με 58-60 διατηρώντας ταυτόχρονα το αήττητο σερί τους που τους βάζει σε ρόλο οδηγού όσον αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Αήττητο σερί όμως και για τις κορασίδες που επικράτησαν εύκολα των Ικάρων με 68-42. Εύκολη νίκη και για τις νεανίδες που επικράτησαν της ομάδας του Σκυδραϊκού με 50-35. Τέλος, οι παίδες του Πανεδεσσαϊκού πραγματοποιόντας μέτρια εμφάνιση, γνώρισαν την ήττα από τον Κεραυνό Άσπρου με 62-47.
Πιο αναλυτικά:

Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο



Στα 3,5 δισ. ευρώ ή 1,9% του ΑΕΠ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,4 δισ. ευρώ ή 0,8% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα με το Δελτίο Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών «τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι, με τις πρωτόγνωρες θυσίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος της χρονιάς, ύψους 1,5% του ΑΕΠ, όπως αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό του 2015 που συζητάμε αυτές τις ημέρες στη Βουλή».

Τσίπρας: «Η τρόικα δεν μπορεί να κουνάει άλλο το δάχτυλο στον λαό»



Η τρόικα «δεν μπορεί άλλο να κουνάει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, ζητώντας νέα σκληρά μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταστρέφουν την παραγωγική βάση, λεηλατούν την κοινωνική συνοχή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση του με τον γενικό διευθυντή και την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO).

Τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι αντίθετα προς το ελληνικό Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές Αρχές, είπε ότι έρχεται η στιγμή που η τρόικα και οι κυβερνήσεις που τα επέβαλαν θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, αλλά και στους λαούς της Ευρώπης και στους Διεθνείς Οργανισμούς.

Εξάμηνη παράταση του Μνημονίου εξετάζει η ΕΕ σύμφωνα με πηγές του Eurogroup



Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρατείνουν κατά έξι μήνες - ως τα μέσα του 2015 - το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, το οποίο κανονικά ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, ώστε να δώσουν στην Αθήνα περισσότερο χρόνο να συμμορφωθεί με τους όρους για την καταβολή της τελευταίας δόσης, σύμφωνα με έγγραφο που έχει προετοιμαστεί ενόψει του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

3ήμερο Σεμινάριο Χάλκινων Πνευστών στα Γιαννιτσά



Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας, υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Πέλλας, διοργανώνει 3 ήμερο σεμινάριο χάλκινων πνευστών, με τον Διεθνούς φήμης καταξιωμένο μουσικό και σολίστα κο. Ιωαννίδη Γεράσιμο, στις 12, 13 & 14 Δεκεμβρίου 2014.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Φ.Ο.Δ.Π στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, στην οδό Κ. Ασμανίδη 2, την Παρασκευή 16:00-20:00,το Σάββατο & την Κυριακή 11:00-14:00

Στα 4,22 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες



Την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ ή 1,9% του ΑΕΠ
Στα 4,222 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 4,068 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο. Τον ίδιο μήνα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων παρέμειναν σταθερές στα 718 εκατ. ευρώ έναντι 713 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Το ΚΔΑΠμΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Για τα Άτομα με Αναπηρία



Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα και σε χώρο στολισμένο από εξαιρετικές δημιουργίες των παιδιών, οι μαθητές, οι γονείς τους, οι εργαζόμενοι  του ΚΔΑΠμΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ και οι καθηγητές με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του υπεύθυνου του Κέντρου, Κοινωνικού Λειτουργού κ. Πρόδρομου Ασταρτζή, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για την «3η Δεκέμβρη» που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρία.

Κίνηση βουλευτών γαι εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή και εκλογές το 2015



«Οργιάζουν» οι ζυμώσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Διαβάστε το κείμενο που διακινείται με τίτλο «πρόταση για εθνική συμφωνία- συνεννόηση» - Θα καταθέσουν την σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη
«Οργιάζουν» οι ζυμώσεις στους διαδρόμους του κοινοβουλίου από βουλευτές που φαίνεται να επιθυμούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, κόντρα στις εως τώρα αποφάσεις των κομμάτων τους.  

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 5/12



Ίσως τελικά η ζωή να είναι μόνο αυτό... Ένα όνειρο και ένας φόβος

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1360: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στη Γαλλία νόμισμα με την ονομασία φράγκο. Θα παραμείνει στην κυκλοφορία μέχρι την είσοδο του ευρώ το 2002.
1912: Οι Έλληνες χρησιμοποιούν για πρώτη φορά παγκοσμίως τα αεροπλάνα για βομβαρδισμούς, στο Μπιζάνι.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Μπελούτσι και Σεϊντού τα κορίτσια του νέου 007



O Τζέιμς Μποντ θα αντιμετωπίσει μία σκοτεινή οργάνωση που συνδέεται με το παρελθόν του στο επόμενο σίκουελ των επιτυχημένων και άκρως κερδοφόρων κινηματογραφικών ταινιών, το έργο με τίτλο «Spectre», όπως ανακοίνωσε σήμερα ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες.

Ο Μέντες αποκάλυψε μεν το νέο καστ, καθώς και το εξελιγμένο υπεραυτοκίνητο του διάσημου πράκτορα 007 – μία Άστον Μάρτιν DB 10 –, όχι όμως περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία, στην οποία ο Ντάνιελ Κρεγκ θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη ερμηνεύοντας τον αρρενωπό μυστικό πράκτορα που πίνει μαρτίνι.

Τζάκετ με ηλιακά πάνελ επιτρέπουν τη φόρτιση συσκευών



Η εταιρεία Tommy Hilfiger ανέπτυξε δύο μοντέλα τζάκετ στα οποία έχουν ενσωματωθεί ηλιακά πάνελ ώστε ο κάτοχός τους να μπορεί ανεμπόδιστα και ανά πάσα στιγμή να φορτίζει τις φορητές συσκευές του.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ρουχισμού συνεργάστηκε με την εταιρεία κατασκευής ηλιακών πάνελ Pvilion και ανέπτυξε τα δύο μοντέλα τζάκετ: ένα ανδρικό και ένα γυναικείο. Στα τζάκετ βρίσκονται ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ τα οποία συλλέγουν ηλιακή ενέργεια η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση συσκευών.

Το αρχαιότερο έργο «αφηρημένης τέχνης» βρέθηκε σε όστρακο



Ένα όστρακο ηλικίας μισού εκατομμυρίου ετών φέρει πάνω του «ζικ ζακ» χαραγματιές που φαίνεται να έχουν γίνει εκ προθέσεως. Το γεγονός αυτό καθιστά το εν λόγω αντικείμενο το αρχαιότερο έργο συμβολικής «τέχνης» που έχει βρεθεί ποτέ, τουλάχιστον 300.000 χρόνια αρχαιότερο από οτιδήποτε σχετικό είχε ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Το όστρακο είχε βρεθεί στην Ιάβα της Ινδονησίας στο τέλος του 19ου αιώνα, αλλά μόλις τώρα μελετήθηκε και έγινε αντιληπτή η σημασία του για την ανάδυση της πολύπλοκης και δημιουργικής ανθρώπινης σκέψης.