Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Παράνομη αλιεία στην λίμνη Βεγορίτιδα



Κατόπιν τακτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην Βεγορίτιδα σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία Έδεσσας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη διχτυών ψαρέματος εντός της λίμνης στον οικισμό Περαία.
Η κατάσχεσή τους στάθηκε αδύνατη λόγω των ισχυρών ανέμων και θα πραγματοποιηθεί άμεσα τις επόμενες ώρες.
Σας υπενθυμίζουμε ότι :

Χιόνια στη Μακεδονία - Ραγδαία επιδείνωση του καιρού



Αγριεύει ο καιρός με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ήδη χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού που επικρατεί στην κεντρική και δυτική Μακεδονία.

Το θερμόμετρο έπεσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου κάτω από το μηδέν ακόμα και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σε προεκλογικούς τόνους το μήνυμα της συνέντευξης Σαμαρά



«Αυτά που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος» - Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου σέρνει τη χώρα σε εκλογές, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε».

Νέο κάλεσμα για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ. «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό» τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του και προειδοποίησε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν παρών θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία». 

Συνέντευξη Σαμαρά σε λίγη ώρα (6:30μμ ΝΕΡΙΤ) με φόντο εκλογές



Νέο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και τους 300 της Βουλής θα στείλει, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω του καναλιού της ΝΕΡΙΤ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί στις έξι και μισή το απόγευμα του Σαββάτου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει με απόλυτη σαφήνεια τους κινδύνους που θα διατρέξει η χώρα από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο Άγιος Βασίλης πέρασε από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών!!!



Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 μια αναπάντεχη χαρά περίμενε τους μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Ο λατρεμένος μας  Άγιος πέρασε για να μοιράσει τα δώρα του σε όλα τα παιδιά (λένε ότι τον είχε καλέσει ο σύλλογος γονέων!). Εμείς φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να στήσουμε μια γιορτή στο κλίμα των ημερών, με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια  και κάλαντα αλλά και μουσικές που ερμήνευσαν οι μαθητές μας υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Η γιορτή έκλεισε με πολλές ευχές, με χορό αλλά και λιχουδιές που προσέφερε ο σύλλογος γονέων.

Τι αλλάζει στη φορολογία το 2015



Δώδεκα σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων φέρνει το 2015, ορισμένες εκ των οποίων κρύβουν «παγίδες» πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων, ενώ ορισμένες άλλες οδηγούν σε φοροελαφρύνσεις.

Οι επτά από αυτές τις αλλαγές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Ιανουάριο φέρνουν επιβαρύνσεις, ενώ οι πέντε συνδέονται με ελαφρύνσεις και απλοποιήσεις διαδικασιών, γράφει το money-money.gr.

Εκθεση - σοκ για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα



«Mετεξεταστέο» μένει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στα ευρωπαϊκά τεστ αξιολόγησης. «Πιάνει» μόνο έναν από τους έξι στόχους που έχει θέσει η E.E. με ορίζοντα υλοποίησης το 2020, ενώ στους υπόλοιπους βαθμολογείται «κάτω από τη βάση».
Iδιαίτερα απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας σε κρίσιμους δείκτες, όπως είναι η επιτυχής μετάβαση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, η μείωση των ποσοστών αποτυχίας των 15χρονων μαθητών σε βασικές δεξιότητες και η αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων στη διά βίου εκπαίδευση.

850 κρυφούς πολυεκατομμυριούχους αποκάλυψε το ΣΔΟΕ



850 κρυφούς πολυεκατομμυριούχους, με καταθέσεις άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία ελέγχων του ΣΔΟΕ, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο «Βηματοδότης», έγιναν έλεγχοι σε 65 CD που έστειλαν στους οικονομικούς εισαγγελείς οι τράπεζες.

Οι εισαγγελείς, Αθανασίου, Μπρης και Δραγάτσης, από τον πρώτο έλεγχο που έκαναν οι υπάλληλοι πληροφορικής, διαπίστωσαν πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολυεκατομμυριούχοι. Και μάλιστα δημιουργήθηκαν κυρίως στα χρόνια της κρίσης.

Πέφτουν πάνω στον Παπανδρέου για να μην κάνει νέο κόμμα



Βαρύτερο γίνεται ημέρα με την ημέρα το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, στη σκιά των πληροφοριών για δημιουργία νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Οι πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου έτοιμο να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, μετά την τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, εν όψει πρόωρης κάλπης, έχουν προκαλέσει φουρτούνα στο ΠΑΣΟΚ. 

Times: Πρόσωπο της χρονιάς η Μέρκελ



Πρόσωπο της χρονιάς ανακήρυξε τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η βρετανική εφημερίδα «Times», για τη συμβολή της στην ασφάλεια στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο της Γερμανίδας καγκελάριου στην εγκαθίδρυση διαλόγου μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, γράφοντας: 

Ευχές από το Δ.Σ. και τους αθλητές του Πανεδεσσαϊκού



Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι αθλητές του Πανεδεσσαϊκού εύχονται η φλόγα της αγάπης να καίει για να ζεσταίνει και να μαλακώνει τις καρδιές όλων. Ευχές για Υγεία, Αγάπη και Ελπίδα το Νέο Έτος.

Διαβάστε το Μνημόνιο στα Ελληνικά



Σαρωτικές παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, με ενοποιήσεις ταμείων και περιορισμό της δαπάνης, άρα πιθανές νέες περικοπές στις συντάξεις, περιλαμβάνει το ακριβές, μεταφρασμένο κείμενο του Μνημονίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε με καθυστέρηση επτά μηνών το μεταφρασμένο κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα που ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ζητούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει στην τρέχουσα τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος. Πρόκειται για το Μνημόνιο του Μαΐου του 2014 το οποίο καταλαμβάνει 181 σελίδες και παρατίθενται οι «εκκρεμότητες» που φέρνουν νέα μέτρα ή παρεμβάσεις στην οικονομία.

Παιδικό Τουρνουά την Τρίτη 30/12 στο γήπεδο του Μελισσίου


Η Ακαδημία ποδοσφαίρου «ΟΙ ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ» των Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη «ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ» διοργανώνουν παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Μελισσίου στις 30/12/14 ημέρα Τρίτη στις 10 πμ.
Οι ομάδες  που θα συμμετέχουν είναι ο «ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ», ο «ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ», η ακαδημία «ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ» και η ακαδημία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» από τα Γιαννιτσά.


Εν αναμονή παρέμβασης Σαμαρά για το +12



Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ τα κόμματα μετρούν αντίστροφα για την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Δευτέρας. Εντός των επομένων ωρών, πιθανώς το Σάββατο, αναμένεται νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στο νέο μήνυμά του αναμένεται να θέσει τους βουλευτές προ της κρισιμότητας της ψήφου τους και να παρουσιάσει τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα από το -ορατό πλέον- ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 27/12



Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις έναν πειρασμό είναι να ενδώσεις σε αυτόν.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 27 Δεκεμβρίου

Γιορτάζουν:
Γεγονότα
537: Τελούνται τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου. Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός αναφωνεί θριαμβευτικά: «Νενίκηκά σε Σολομών».
1825: Η πρώτη ατμομηχανή κάνει την εμφάνισή της στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μ. Βρετανίας.
1829: Αρχίζει στο Ορφανοτροφείο της Αίγινας η λειτουργία μικρής βιβλιοθήκης, η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Απειλείται η Ελλάδα από ιντερνετικό μπλακ άουτ;



Το πρόσφατο περιστατικό διακοπής της σύνδεσης της Βορείου Κορέας με το παγκόσμιο δίκτυο, για διάστημα περίπου δέκα ωρών, επανέφερε στη δημοσιότητα μελέτη της Dyn Research, η οποία σκιαγραφεί στον παγκόσμιο χάρτη τις χώρες που θεωρητικά κινδυνεύουν από ένα διαδικτυακό μπλακ άουτ.

Μαιευτήριο τυλίγει τα νεογέννητα σε Χριστουγεννιάτικες κάλτσες



Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους γονείς τους, ένα νεογέννητο μωρό, αποφάσισε να χωρέσει στις κάλτσες που προορίζονται για τα δώρα του Άγιου Βασίλη, ένα μαιευτήριο στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια άκρως πρωτότυπη ιδέα που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει παράδοση στο Μαιευτήριο του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμουργκ. 

Χάθηκε το σκυλάκι της φωτογραφίας στην περιοχή Άθυρα Πέλλας




Χάθηκε o “Pakyto”,  yorkshire αρσενικό από τα Άθυρα Πέλλας χθες 25-12-14 και ώρα 14.00μμ με 14.30μμ. Είναι 9 ετών και φέρει chipaki. Όσοι γνωρίζουν κάτι ας επικοινωνήσουν μαζί μου στο 6974852313. 
Δίδεται αμοιβή..... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πίστευε και μη, σεβάσου!


Της Ιωάννας Στιντσούδη

Χρόνια πολλά σε όλους! Άλλη μια χρονιά φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος της και εμείς έχουμε γιορτάσει τα Χριστούγεννα, τιμώντας ο καθένας με τον τρόπο του τη γέννηση του Θεανθρώπου. Είναι καθήκον για κάθε Χριστιανό να επιτρέψει να εισέλθει μέσα του η γαλήνη και η εσωτερική ευδαιμονία, προσπαθώντας να διορθώσει τον εαυτό του και να βελτιώσει κάποιες πτυχές που τον κάνουν περισσότερο άνθρωπο.

Βγαλμένα από Παραμύθι: Αυτά είναι τα 11 ξενοδοχεία με την πιο Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!!

Τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο εισάγουν τους επισκέπτες τους στο κλίμα των Xριστουγέννων με τη διακόσμηση που ταιριάζει στις γιορτινές ημέρες.
Μερικά ωστόσο ξεχωρίζουν.Δείτε ποιά από αυτά επέλεξε η telegraph:

Έχεις πάει σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο σχολείο; Η απάντηση μπορεί να επηρεάζει τη σεξουαλική σου ζωή!

Οι άνθρωποι που έχουν πάει σε ιδιωτικό σχολείο είναι πιο περιπετειώδεις στο σεξ από ότι εκείνοι που έχουν πάει σε δημόσιο σχολείο σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. 

Η έρευνα που έγινε σε 2000 ανθρώπους είχε να κάνει με το κατά πόσο το εκπαιδευτικό παρελθόν επηρρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. 

Γιορτινά εδέσματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Τα γιορτινά τραπέζια δεν αποτελούν μόνο ευκαιρία για να βρεθούν μαζί φίλοι και συγγενείς, αλλά και για να απολαύσουμε απρόσμενα υγιεινά πιάτα.
Οπως εξηγεί η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, γενική διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Διατροφής (ΕΙΔ), παρότι μερικά από τα παραδοσιακά πιάτα είναι πλούσια σε θερμίδες, ταυτοχρόνως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Aφορμές που τα ζευγάρια τσακώνονται στις γιορτές

Γράφει η  Δρ. Λίζα Βάρβογλη Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος


Την περίοδο των εορτών, ο γάμος σας μπορεί να βρεθεί κάτω από εντονότερη πίεση και στρες απ' ότι συνήθως. Συχνά οι διακοπές αντί να είναι πηγή χαράς και ευχαρίστησης μετατρέπονται σε μια διαρκή κατάσταση έντασης και καυγάδων, κάτι το οποίο επηρεάζει αρνητικά έναν γάμο ή μία σχέση.

Αποζημίωση για ηθική βλάβη θα καταβάλλει ο ΟΕΚ

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών υποχρέωσε τον Αυτόνομο Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας να καταβάλει το ποσό των 36.240 ευρώ, ως ηθική ικανοποίηση, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστησαν τα τέσσερα παιδιά του αποβιώσαντος δικαιούχου εργατικής κατοικίας στην περιοχή της Έδεσσας.

Στον «πυρετό» της τρίτης ψηφοφορίας

«Ατομική ευθύνη», είναι η φράση που ακούγεται όλο και πιο έντονα τα τελευταία 24ωρα, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έχει ο πρωθυπουργός με στενούς του συνεργάτες, ενόψει και της τρίτης, καταληκτικής ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Πανεδεσσαϊκός απέναντι στην Κοζάνη



Άλλη μια θετική εμφάνιση για την ομάδα της Έδεσσας απέναντι στην πολύπειρη ομάδα του Ηρακλή Κοζάνης την περασμένη Κυριακή, παρά την ήττα. Οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού μπήκαν στον αγώνα με ανεβασμένη ψυχολογία και δεν φοβήθηκαν τα πρωτοκλασάτα ονόματα των πρώην διεθνών Γιαννούλη, Γιαννουζάκου και Κέκελη στους οποίους στηρίζεται η γηπεδούχος ομάδα τη φετινή χρονιά. Βρίσκοντας λύσεις από τον βασικό κορμό της η ομάδα του Γιώργου Μίλτση κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο υπολειπόμενη μόλις δύο πόντους(43-41).

«Αγριεύει» ο καιρός: «Λευκή» Πρωτοχρονιά



Στα… άσπρα αναμένεται να ντυθεί η χώρα τις επόμενες ώρες, καθώς το… πασχαλινό σκηνικό των Χριστουγέννων θα παραχωρήσει τη θέση του στο χιονιά!

Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, το 2014 θα μας αποχαιρετήσει με κακοκαιρία, καθώς από την Παρασκευή (26/12) η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, ενώ πυκνές νεφώσεις και χιόνια θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά! Το πρωί μάλιστα η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω της ομίχλης.