Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Θυμάστε τον «Μπόμπιρα ξεπόρτισε»; Δείτε πώς είναι 20 χρόνια αργότερα!



Η ταινία «Ο μπόμπιρας ξεπόρτισε» έσπασε τα ταμεία των κινηματογράφων το 1994.
Ένας μικρός ενός έτους πλούσιας οικογενείας πέφτει θύμα απαγωγής. Ο μικρός δεν είναι όπως δείχνει καθώς θα κάνει τη ζωή των απαγωγέων μαρτύριο με όσα θα κάνει. Πώς είναι όμως ο μικρός 20 χρόνια αργότερα; Η αποκάλυψη είναι ότι δεν πρόκειται για έναν αλλά για δύο αγόρια. Δύο δίδυμα αγόρια που λόγω των απαιτητικών γυρισμάτων έπαιξαν εναλλάξ και τα δύο.

Οι 7 κινήσεις που κάνει μια γυναίκα όταν της αρέσεις

Είναι γεγονός πως οι γυναίκες θεωρούνται πιο πολύπλοκες και απρόβλεπτες από τους άντρες. Ωστόσο, φαίνεται ότι και αυτές έχουν τα αδύναμα σημεία τους, σημάδια με τα οποία μας δείχνουν αν μας γουστάρουν πραγματικά!

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή:

Συνελήφθη ο Χριστ. Ξηρός - Η "παγίδα" στην Ανάβυσσο



Συνελήφθη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανάβυσσο ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος καταζητείτο εδώ και περίπου έναν χρόνο, λόγω παραβίασης της άδειάς του από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύλληψη έγινε σε έξω από σπίτι-κρησφύγετο κοντά στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην Ανάβυσσο. Η οικία, η οποία βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και 10 μέρες, είχε ενοικιαστεί από τον ίδιο τον Ξηρό πριν από δύο μήνες, με ψευδή στοιχεία. Βάσει των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει,  είχε βάψει τα μαλλιά του, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι με σβησμένο κωδικό. 

Ενημέρωση για τα αδέσποτα στον πεζόδρομο από τον Σύλλογο ζωόφιλων Γιαννιτσών



Ο σύλλογος ζωόφιλων Γιαννιτσών βρίσκεται σήμερα και αύριο στον πεζόδρομο για να ενημερώσει τους πολίτες για το θέμα "αδέσποτα". θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Ιανουάριο 2015



Για δεύτερη  χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας θα συνεχίσει, σε μηνιαία βάση, τις βιβλιοπροτάσεις της, προωθώντας τοιουτοτρόπως τη φιλοαναγνωσία ως μέσου κάλυψης των πνευματικών αναγκών κι ανησυχιών του ανθρώπου.
Βέβαια, η ανάγνωση είναι και θέμα συνήθειας, με πολλαπλά οφέλη για όσους την αποκτούν.
Ας συμβάλλουμε, λοιπόν, ώστε στη νέα χρονιά, η συνήθεια αυτή να γίνει βίωμα σε περισσότερους συμπολίτες μας και ειδικά νεαρής ηλικίας.
Ακολουθεί η ενδεικτική βιβλιοπρόταση για τον Ιανουάριο του 2015.

Στις 34.244 οι αποφάσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων



Στις 34.244 έφθασαν οι αποφάσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τις πρώτες 50 ημέρες της εφαρμογής του νέου σχήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που έδωσε στη δημοσιότητα η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) «μεγάλος αριθμός οφειλετών έσπευσε να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα που παρέχει ο νέος νόμος».

Ολοι οι υποψήφιοι με το κόμμα του Γιώργου



Με την συμμετοχή ενός σημαντικού τμήματος της ΚΟ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ εκ των οποίων οι πέντε βουλευτές είναι στην σκληρό πυρήνα του νέου κόμματος και θα είναι εκ νέου υποψήφιοι και την ενεργοποίηση εκατοντάδων στελεχών από τα δίκτυα αυτοοργάνωσης σε όλη την Ελλάδα, συγκροτούνται τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος που ηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Tι ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα μαθητών



Αυτή τη στιγμή, το σύστημα έχει ενσωματώσει όλες τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ως προς την τήρηση και αξιοποίηση προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων. Τονίζεται πως πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μαθητών έχει αυστηρά και μόνο η σχολική μονάδα φοίτησης και ουδείς άλλος φορέας της εκπαιδευτικής ιεραρχίας (Διευθύνσεις, ΚΥ, ΥΠΑΙΘ κλπ).

Θα πέσουν τα επιτόκια το 2015; Όλες οι προβλέψεις



Μάλιστα η αποκλιμάκωση των επιτοκίων στις νέες χορηγήσεις δανείων, αποτελεί έναν από τους στόχους των τραπεζών. Αντίθετα μικρότερης έκτασης θα είναι οι μειώσεις στα επιτόκια καταθέσεων τα οποία έχουν υποχωρήσει πάνω από 70% σε σχέση με το 2012.

Το που θα κάτσει όμως η «μπίλια» στην πορεία των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από το γενικότερο πολιτικό και οικονομικό κλίμα που θα επικρατήσει τους πρώτους μήνες του 2015, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τραπεζικά στελέχη.

Ταυτοποιήθηκε και τρίτος έλληνας νεκρός από το «Norman Atlantic»



Άλλος ένας Έλληνας στον κατάλογο με τα 11 ως τώρα θύματα από το «Norman Atlantic» που έπιασε φωτιά μεσοπέγαλαγα την περασμένη Κυριακή. Πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ήλθε επιβεβαίωση από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ότι αναγνωρίστηκε η σορός ένας άνδρα. Πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη. Έτσι οι μέχρι στιγμής ταυτοποιημένοι νεκροί ελληνικής υπηκοότητας είναι τρεις – υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Δούλης που είχε ανακοινωθεί τις πρώτες ώρες της τργωδίας ότι είναι νεκρός, επισήμως βρίσκεται στη λίστα των αγνοουμένων.

Ανοιχτά μέτωπα στην Υγεία και το Φάρμακο για το 2015



Οι επαγγελματίες Υγείας και όσοι εμπλέκονται με την διακίνηση των φαρμάκων έχουν τα τελευταία χρόνια δοκιμαστεί ποικιλοτρόπως στην Ελλάδα. Κι αυτό επειδή ήταν μεν υπερβολικά τα 5,1 δισ. ευρώ στην φαρμακευτική δαπάνη το 2009, αλλά είναι επικίνδυνα και ανέφικτα τα επίπεδα κάτω των 2,2 δισ. ευρώ που επιχειρούνται για το 2015.

Γιατροί, φαρμακοποιοί, κλινικάρχες, μάνατζερς φαρμακευτικών εταιριών, εργαστηριακοί γιατροί και ιδιοκτήτες διαγνωστικών, φαρμακαποθήκαριοι και φυσικοθεραπευτές είναι όλοι στα "κάγκελα".

Που θα ψηφίσουν ετεροδημότες, κάτοικοι εξωτερικού και Σώματα Ασφαλείας



Όσοι ετεροδημότες δεν είχαν προβλέψει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόμο διαμονής τους, αλλά στον τόπο εγγραφής τους.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση του, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών, στον τόπο διαμονής τους, κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Κρ. Βρύσης με θέμα: "Προβλήματα-προοπτικές της Αγροτικής Οικονομίας"



Η   Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κρύας Βρύσης σας προσκαλεί σε μια πρώτη συνάντηση – συζήτηση με θέμα τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τα αγροτικά ζητήματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου και ώρα 19:00μ.μ στο κατάστημα «Τα τρία αδέρφια». Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944429555  
                                                          Η Συντονιστική Επιτροπή

To Τwitter για το τριαντάφυλλο και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ του Παπανδρέου



Μία ημέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματος του Γ. Παπανδρέου και ήδη στο Twitter έχει αρχίσει η φρενίτιδα.

Να ψηφίσουν και οι νέοι που συμπληρώνουν τα 18 έτη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ



Την άμεση ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας τροποποίησης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος για τις εκλογές, προκειμένου να μην στερηθούν για τεχνικούς ή τυπικούς λόγους το δικαίωμα ψήφου οι νέοι και νέες εκλογείς, που συμπληρώνουν τα 18 έτη στη διάρκεια του 2015 ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Για το σκοπό αυτό αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κατρούγκαλο και τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών.

Πρόσκληση Δήμου Πέλλας στην τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στο Λουδία ποταμό


Απορροφήθηκαν 5,8 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ το 2014



Επιτεύχθηκε ο στόχος καθώς καλύφθηκε σε ποσοστό 96,43%


Η πλήρης επίτευξη τους στόχου απορρόφησης του ΕΣΠΑ για το 2014, που ήταν 5,882 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ποσοστό απορρόφησης 96,43%, ανακοινώθηκε σήμερα. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τα τελικά στοιχεία απορρόφησης των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για την χρονιά που μόλις πέρασε.

ΥΠΟΙΚ: «Δηλώστε δαπάνες για να γλιτώσετε φόρους»



Να αξιοποιήσουν την «ευκαιρία» να μειώσουν το καθαρό φορολογητέο τους εισόδημα, δηλώνοντας δαπάνες σαν να ήταν επιχειρήσεις, παροτρύνει εμμέσως το υπουργείο Οικονομικών όσους μισθωτούς αμείβονται με «μπλοκάκι» κατά το 2015.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή το νέο καθεστώς για την φορολόγηση των ...«μπλοκάκηδων», το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι:

Νόρμαν Ατλάντικ: Στην Ελλάδα επιρρίπτει ευθύνες ο πλοίαρχος



«Όποιος ακολούθησε τις οδηγίες μας για την εκκένωση του πλοίου, σώθηκε», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Αρτζίλιο Τζακομάτζι, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της Corrire della Sera, η ΑNEK LINES είχε την ευθύνη για την υπερφόρτωση του πλοίου, καθώς επέτρεψε να ανέβουν στο πλοίο περισσότεροι επιβάτες, ενώ η Ελλάδα δεν απάντησε στις εκκλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera που επικαλείται δηλώσεις του, ο Τζακομάτζι ισχυρίζεται όχι μόνο ότι η Ελλάδα δεν απάντησε στην έκκλησή του για βοήθεια, αλλά και ότι «η ευθύνη από τη μία είναι ναυτική και από την άλλη εμπορική».

Δείτε σε ποιες περιοχές της Πέλλας θα υπάρξει μείωση σε λογαριασμούς της ΔΕΗ



 Ένα μικρό δώρο θα λάβουν στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ, οι κάτοικοι 272 περιοχών της Ελλάδας που είναι εγκαταστημένα αιολικά πάρκα σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΚΑ και του υπουργείου Εσωτερικών. Το οικονομικό αυτό όφελος θα κατανεμηθεί αυτόματα χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους στους λογαριασμούς τους.
Ειδικότερα, η απόφαση του ΥΠΕΚΑ και του υπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς προβλέπει όλες τις διαδικασίες που θα γίνουν απο τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε οι δικαιούχοι να έχουν την οικονομική αυτόματη απολαβή ως ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος

'Όλες οι προθεσμίες για τις εκλογές



Στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τον πίνακα με τις κυριότερες προθεσμίες που αφορούν τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμενα, οι κυριότερες προθεσμίες για τις εκλογές είναι:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 3/1



Η ομορφιά είναι πως νιώθεις μέσα σου και αντανακλάται ακόμα και στα μάτια σου. Δεν είναι κάτι υλικό.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 3 Ιανουαρίου

Γεγονότα
1496: Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι δοκιμάζει ανεπιτυχώς να πετάξει με ιπτάμενη μηχανή.
1850: Ο αγγλικός στόλος, με πρόσχημα την αποζημίωση του Δαβίδ Πατσίφικο (εβραιοπορτογάλου με αγγλική υπηκοότητα), καταπλέει στον Πειραιά και απειλεί να αποκλείσει όλα τα ελληνικά παράλια, αν δεν ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών. Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το τελεσίγραφο και οι Άγγλοι αποκλείουν τον Πειραιά, προχωρώντας στην κατάσχεση του φορτίου, όποιου πλοίου πλησιάζει. (Υπόθεση Πατσίφικο και τα Παρκερικά)

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Στο νοσοκομείο 12χρονος από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ



Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κατέληξε ένας 12χρονος, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η παρέα του ανήλικου αποφάσισε να γιορτάσει τη νέα χρονιά καταναλώνοντας άφθονο αλκοόλ, με τον 12χρονο να μεταφέρεται από τους φίλους του στο ΠΑΓΝΗ σε κατάσταση μέθης.

Ο ανήλικος δεν κινδύνευσε αν και η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς πολύ σοβαρή.

Ο Γ.Παπανδρέου ανακοινώνει το νέο κόμμα από το Καλένζι(;) – Τι γράφουν οι F.T



«Μπαλαντέρ» των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Finacial Times των Γιώργο Παπανδρέου .
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 65χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και γόνος πολιτικής δυναστείας, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της χώρας με δικό του κόμμα και σύμφωνα με συνεργάτες του το κόμμα θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει «εντός των επόμενων δύο ή τριών ημέρων».

«Όχι» από τον Αντώνη Σαμαρά σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα



Απέρριψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογικό τηλεοπτικό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, επιτιθέμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πρόσφατα, στο «άδειασμα» -όπως είπε- της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη.

Ερχεται νέος χιονιάς - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού



Πριν καλά - καλά επουλωθούν οι πληγές από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια, κρύο, βροχές και καταιγίδες, περιμένουν οι μετεωρολόγοι από τη Δευτέρα. Για το Σάββατο και την Κυριακή πάντως, θα υπάρξουν γερές... δόσεις ηλιοφάνειας, όμως, θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο ενώ τα χιόνια θα διατηρηθούν σε περιοχές όπως η Βόρεια Ευβοια.
Παγετός και παγωνιά επικρατεί σε πολλές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από το μακελειό στο Ωραιόκαστρο (ΦΩΤΟ)



Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την τριπλή δολοφονία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. 
Οι οικονομικές διαφορές φαίνεται πως ήταν το κίνητρο που ώθησε το δράστη να σκοτώσει με μαχαίρι την αδερφή του, τον άνδρα της αλλά και το μόλις 12 ετών παιδί τους.
Αν και ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι της αδερφής του έχοντας στην κατοχή του ένα πυροβόλο, άγνωστο για ποιο λόγο επέλεξε τελικά να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια με το μαχαίρι.

Πρωτοχρονιά στην Π.Ε. Πέλλας


Με αισιοδοξία και ανταλλαγή ευχών ξεκίνησε το 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με την επίσημη δεξίωση που παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο γραφείο του στο Διοικητήριο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η εορταστική ημέρα ξεκίνησε με τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Στη συνέχεια εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των φορέων και πολλοί πολίτες επισκέφθηκαν το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές με τον κ. Θεοδωρίδη για μία δημιουργική, νέα χρονιά.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχείο στα Γιαννιτσά



Πραγματοποιήθηκε  χθες  πρώτη του έτους στο Δημαρχείο στα Γιαννιτσά, ο αγιασμός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο.
Η  τελετή του αγιασμού έγινε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιωάννη Σπυρίδη  και τον Πανοσιολογιότατο π. Καλλίνικο Δοράκη. `
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο  Διευθυντής του τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. Περδικάτσης, ο Διοικητής της 163 Μ.Β.Π. κ. Λάκης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Πασσαλής, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων, Δημοτικοί - Τοπικοί  Σύμβουλοι και δημότες.

Δημιουργία Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κρύα Βρύση



Ανακοινώνεται από το πενταμελές συντονιστικό συμβούλιο ότι ύστερα από πρωτοβουλία μελών και φίλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δημιουργήθηκε Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κρύας Βρύσης με σκοπό τη γνωστοποίηση των θέσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην περιοχή μας.                                                                                                                                                                                                                                                                    Καλούμε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής Κρύας Βρύσης να πλαισιώσουν δυναμικά την πρωτοβουλία αυτή με την ενεργή συμμετοχή τους και τη δυναμική στήριξή τους συμβάλλοντας στην προώθηση και προβολή των θέσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ποια διάσημη είναι το πανέμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας;



Εδώ και μια πενταετία αναστατώνει τον ανδρικό πληθυσμό και είναι η πιο επιτυχημένη στο χώρο της αν σκεφτούμε τα ποσά που παίρνει για κάθε της φωτογράφηση ή παρουσία στην πασαρέλα. Και απ΄ότι φαίνεται από μικρή ήταν πειρασμός και βάσανο για τα αγοράκια της ηλικίας της.

Πριν λίγο: ΤΡΑΓΩΔΙΑ με τριπλό φονικό κοντά στο αστυνομικό τμήμα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης



Σοκ προκαλεί το απίστευτο τριπλό φονικό πριν λίγο το μεσημέρι στην οδό Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο, δίπλα μάλιστα από το Αστυνομικό Τμήμα.

Οι πληροφορίες του avatonpress.gr  κάνουν λόγο για έναν άντρα, ο οποίος επισκέφτηκε συγγενικά του πρόσωπα στην κατοικία τους και τους σκότωσε.
Τα θύματα είναι ένα ζευγάρι καθώς και το 12χρονο παιδί τους.

Σοκ! 4χρονο κοριτσάκι έμεινε ώρες δίπλα στο νεκρό πατέρα του για να ζεσταθεί!



Δίπλα στον νεκρό πατέρα του παρέμεινε επί ώρες, προσπαθώντας να προφυλαχθεί από την παγωνιά, τετράχρονο κοριτσάκι το οποίο βρέθηκε σε παρέβρια περιοχή του Θουρίου Εβρου.

Το παιδί και το άψυχο σώμα του νεαρού άντρα, βρήκε αγρότης μέσα σε οικίσκο γεώτρησης άντλησης υδάτων που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από το ποτάμι και ειδοποίησε την αστυνομία. Οπως διαπιστώθηκε από τα έγγραφα, που έφερε πάνω του ο άντρας, επρόκειτο για έναν 32χρονο, υπήκοο Συρίας, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ο θάνατός του, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια.

Τυχαία λάθη στη διαίρεση των κυττάρων προκαλούν τον καρκίνο



Ο καρκίνος συχνά προκαλείται από την «ατυχία» των τυχαίων μεταλλάξεων που συμβαίνουν στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης, παρά σε γενετικές αιτίες ή σε ένα δυσμενές περιβάλλον σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins και βασίζεται σε ένα στατιστικό μοντέλο που λαμβάνει υπόψη ένα ευρύ φάσμα τύπων καρκίνου. Ωστόσο η μελέτη δεν λαμβάνει υπόψη τον καρκίνο του μαστού που είναι ο πιο διαδεδομένος στις γυναίκες ή τον καρκίνο του προστάτη, που είναι ο δεύτερος συχνότερος τύπος στους άνδρες

21 απίστευτα τρικ-φάρμακα που έχετε σπίτι σας και δεν το ξέρετε!



Αντιμετώπισε ενοχλήσεις υγείας με μολύβια, μονωτική ταινία και 19 ακόμα απίστευτα φάρμακα που έχεις στο σπίτι σου και δεν το φαντάζεσαι.
Μπαλάκι του τένις
Αντιμετωπίζει: πονεμένα πόδια
Για ένα ευχάριστο και εντελώς δωρεάν μίνι μασάζ στα ταλαιπωρημένα σου πόδια, βγάλε τα παπούτσια και τις κάλτσες σου και κύλισε κάθε πατούσα σου πάνω σε ένα μπαλάκι του τένις,

Ο απίστευτος τιμοκατάλογος καφενείου που σαρώνει…



Αν δεν έχετε χρήματα και θέλετε να πιείτε ένα καφέ ή… ένα ποτό τότε μπορείτε να τα πάτε στο παρακάτω καφενείο που βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα.Στο εν λόγω καφενείο μπορείτε να πάρετε έναν καφέ ή ένα ποτό και αντί για χρήματα να δώσετε τρόφιμα.Αν θέλετε να πείτε καφέ θα το ανταλλάξετε με ένα αυγό. Αν θέλετε ένα τσίπουρο θα το ανταλλάξετε με ραδίκια. Αν θέλετε κάποιο ποτό που είναι πιο ακριβό θα το ανταλλάξετε με μία κότα!

Μετέφεραν 100.000 ναρκωτικά χάπια με τζετ σκι


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν 59χρονος πατέρας και ο 35χρονος γιος του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Κω τον περασμένο Μάρτιο να μεταφέρουν από την Ολλανδία περίπου 100.000 ναρκωτικά χάπια με τελικό προορισμό τα τουρκικά παράλια!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από το Λιμεναρχείο της Κω, προσωπικό του οποίου συνέλαβε τον 59χρονο Τούρκο όταν η μηχανή του τζετ σκι που οδηγούσε χάλασε και έμεινε μεσοπέλαγα!

Κορίτσι το πρώτο μωρό του 2015



φώτο αρχείου
Με πολλή μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Χανίων το πρώτο μωράκι του 2015.

Ένα πολύ όμορφο κοριτσάκι βάρους 3 κιλών και 320 γραμμαρίων, το οποίο έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά στους γονείς της, Μανώλη Μπραουδάκη και Ελένη Τζαμπατζάκη από την Μάζα Αποκορώνου, την πρώτη μέρα του νέου έτους.

Από αυτό το δέντρο ξεκίνησε ο ιός Έμπολα




Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, οι ειδικοί είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τον Ασθενή Μηδέν από τον οποίο ξεκίνησε η τελευταία δραματική επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Ένα αγοράκι μόλις δύο ετών, ο Emile Ouamouno, έχασε τη ζωή του στις 6 Δεκεμβρίου του 2013 και ήταν πιθανώς ο πρώτος ασθενής που μολύνθηκε από τον ιό. Από αυτόν εξαπλώθηκε σταδιακά ο Έμπολα σε γύρω χωριά και μετά σε γειτονικές χώρες. Το παιδί πέθανε λίγες μόλις ημέρες αφού αρρώστησε και ζούσε σε ένα χωριό της επαρχίας Guéckédou στη νοτιοανατολική Γουινέα.

"Κϊνημα Αλλάγης" το νέο κόμμα του ΓΑΠ.





Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο το όνομα, το καταστατικό καθώς και απαιτούμενες από το νόμο υπογραφές πολιτών για την ίδρυση του νέου κόμματος με το οποίο θα κατέβει ο Γιώργος Παπανδρέου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.Αυτή θα είναι η πρώτη φάση της ίδρυσης, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του πρώην πρωθυπουργού, το απόγευμα του Σαββάτου, θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στην Αθήνα για να παρουσιαστούν επισήμως η ιδρυτική διακήρυξη, τα σύμβολα και το

Mετρό Θεσσαλονίκης - Απορρίφθηκε η αίτηση διάλυσης



Η Διευθύνουσα Υπηρεσία απέρριψε την αίτηση διάλυσης της σύμβασης της αναδόχου κοινοπραξίας του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή και Θέση σε Λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης». 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, απέρριψε την αίτηση διάλυσης της σύμβασης της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου «για ουσιαστικούς και νομικούς λόγους».

Τσόπτση και Μπουρνάζη ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός Γαλατάδων



Το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Γαλατάδων στην προσπάθειά του για ενίσχυση της ομάδας στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, ανακοινώνει τις μεταγραφές των Τσόπτση Απόστολου και Μπουρνάζη Ευθύμη από τον Ηρακλή Άσπρου.

Δείτε πώς κατάντησαν την υγεία και την περίθαλψη των πολιτών το 2014



Με μία υγειονομική βόμβα στα θεμέλια του κράτους που είναι τα 3 εκατ. ανασφάλιστοι, με μία φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δις ευρώ η οποία δημιουργεί τεράστια κοινωνικά και σχεδόν ανθρωπιστικά ζητήματα, με τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, με υποστελέχωση προσωπικού στο ΕΣΥ (και ενώ είχαν ανακοινωθεί οι προσλήψεις οι επερχόμενες εκλογές θα καθυστερήσουν την υλοποίησή τους) με μία υποχρηματοδότηση στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων η οποία δημιουργεί δραματικές εξελίξεις για την δημόσια, υγεία, με σοβαρά προβλήματα στην στελέχωση του ΠΕΔΥ καθώς λείπουν βασικές ιατρικές ειδικότητες,

Αυξήθηκαν κατά 24 φορές οι μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα!



Σχεδόν κατά 24 φορές (!) αυξήθηκε ο αριθμός των μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μέσω του Αιγαίου το 2014 κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή, σύμφωνα με απολογισμό των τουρκικών αρχών για το παρελθόν έτος. 
Ειδικότερα, η Άγκυρα κάνει λόγο για 12.872 μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω Αιγαίου, οι οποίοι συνελήφθησαν από την τουρκική ακτοφυλακή σε 524 διαφορετικά περιστατικά. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές συνελήφθησαν ακόμη 74 άτομα με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών. 

Εκπληκτική ανακάλυψη: Ηρθε στο φως πόλη... 5.000 ετών!



Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Καππαδοκία. Βρέθηκε μια ολόκληρη πόλη που έχει ηλικία... 5.000 ετών!
Ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Mehmet Ergün Turan δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών.

Σύμφωνα με την iefimerida δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα!

Παρουσίαση βιβλίου του Σταύρου Γρόσδου στα Γιαννιτσά



Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας και το βιβλιοπωλείο της κας Νικολέτας Τσίτα- Αναργυροπούλου
σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π Πέλλας,
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Γρόσδου
Δημιουργικότητα και Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση

Παράταση μέχρι τις 5 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας



Nα παρατείνει την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως και την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου αποφάσισε το υπουργείο οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «με δεδομένες τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και ενόψει της συνεχιζόμενης μεγάλης προσέλευσης των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, η εμπρόθεσμη πληρωμή τους θα μπορεί να γίνεται μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015».

Από τον Δήμο Πέλλας ο Αγρότης της χρονιάς για το 2014



Με εξειδίκευση σε απαιτητικές καλλιέργειες όπως το µπρόκολο και το κουνουπίδι, έµφαση στην ποιότητα του τελικού προϊόντος και αυστηρή εφαρµογή ενός καθετοποιηµένου µοντέλου λειτουργίας, η αγροτική επιχείρηση του 40χρονου Μάρκου Σαπουντζόγλου από το ∆υτικό Πέλλας φέρει όλα τα εχέγγυα, ώστε να του χαρίσει τον τίτλο του Αγρότη της Χρονιάς 2014.