Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Έρχεται η πρώτη αποτελεσματική κρέμα αφαίρεσης τατουάζ;



Τα δεδομένα στην αφαίρεση των τατουάζ έρχεται να αλλάξει ένας νέος επιστήμονας από τον Καναδά.
Μέχρι τώρα ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από ανεπιθύμητα τατουάζ, που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούσαν κακές επιλογές του παρελθόντος, ήταν η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ. Αυτό όμως μπορεί πολύ σύντομα να αλλάξει.

Ο 27χρονος διδακτορικός φοιτητής Alec Falkenham εργάζεται πάνω σε μία κρέμα που υπόσχεται να αφαιρεί όλα τα τατουάζ μόνιμα, αποτελεσματικά και χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Σύμφωνα με τον Falkenham τα εμφανή σημάδια εγκαύματος και οι ουλές που αφήνει το λέιζερ κατά τη διαδικασία αφαίρεσης των τατουάζ θα αποτελούν σε λίγο καιρό παρελθόν, μιας που η ειδική φόρμουλα της κρέμας του θα στοχεύει μόνο στη περιοχή όπου υπάρχει δερματοστιξία χωρίς να επηρεάζει τον γύρω δερματικό ιστό.  

 
Alec Falkenham
Η κρέμα- που βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δοκιμών- βασίζεται σε μία μέθοδο που ονομάζεται διφωσφονική λιποσωματική αφαίρεση δέρματος. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργεί νέα κύτταρα τα οποία θα αντικαταστούν ανώδυνα τον κατεστραμμένο ιστό όπου υπήρχε παλιότερα μελάνι.
Κι ενώ η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ κυμαίνεται στα 50 περίπου δολάρια ανά συνεδρία, η τιμή της κρέμας δεν θα ξεπερνά τα 5 δολάρια. Όμως, όπως αναρωτήθηκε στο Twitter και ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας William Gibson, αν ένα τατουάζ μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, γρήγορα, φθηνά και ανώδυνα, συνεχίζει να πρεσβεύει την κουλτούρα της μόνιμης δερματοστιξίας; 


lifo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου