Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Σκάνδαλο με ιδιωτικές εταιρείες θα αποκαλύψει ο Κουρουμπλής



Την αποκάλυψη, την ερχόμενη εβδομάδα, σκανδάλου με ιδιωτικές εταιρείες προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Μετά τις ασφαλιστικές εταιρείες που με την ανοχή, όπως καταγγέλλει, των προηγούμενων κυβερνήσεων ζούσαν «παρασιτικά» με τη δημόσια χρηματοδότηση αναμένονται αποκαλύψεις για τις ιδιωτικές εταιρείες.


Η Ελλάδα έχει ιδιωτική δαπάνη υγείας κοντά στα 45%-46% όταν το μέσο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 25%, αναφέρει ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας πως αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν ουσιαστικά ευνόησαν τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την ΕΣΑΝ Α.Ε. ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι μπορεί και να μην την καταργήσει.

«Σε έναν χρόνο τίποτα στο δημόσιο νοσοκομείο δεν θα θυμίζει τη σημερινή κατάσταση», επισημαίνει και υπόσχεται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη και φαρμακευτική περίθαλψη με διαβάθμιση στους πολίτες.

Αρκετά ζητήματα είναι προς έρευνα και τεκμηρίωση, τονίζει ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζοντας πως «την επόμενη εβδομάδα θα σκάσει ιστορία χοντρή με τις ιδιωτικές εταιρείες».




voria 

1 σχόλιο:

  1. Πες μου Τιτάνοτεραστιε υπουργέ που θα βρεις γιατρούς όταν όλοι της γενιάς μου φεύγουν στο εξωτερικό όπου ό μισθός τους είναι τετραπλάσιος! Δεν μιλώ για τους παλιούς ή τους καθηγητές αλλά για τους επιμελητές και ειδικευόμενους που βγάζουν όλη την δουλειά για 1000 ευρώ όταν ένα μέσο βιβλίο για την συνέχιση της εκπαίδευσης τους στοιχίζει 250 ευρώ!!!! Πες μας τεράστιε υπουργέ πόσα παίρνει ένας υπάλληλος ΔΕ σε Υπουργείο ή στην Βουλή? Βρες προσωπικό πρώτα αξιοπρεπώς αμειβόμενο και εμείς πρώτοι οι νέοι θα καταγγείλουμε τα φακελάκια και όλα τα στραβά στα νοσοκομεία! 4500 ευρώ ό υπάλληλος ΟΣΕ που ανεβάζει τις μπάρες στις διαβάσεις 1083 ο επιμελητής γιατρός χειρουργός !!!!!! Συγχαρητήρια θα τα κάνεις όλα τέλεια είμαι και εγώ και όλοι οι συνάδελφοι μου σίγουροι , αλλά μέχρι τότε θα ψάχνετε γιατρό στην Ελλάδα με τα κιάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή