Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Το βάσανο της μυωπίας – Ποιοι δε μπορούν να κάνουν λέιζερ;



Μπορεί η μυωπία να ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να καλυτερεύσει κανείς την ποιότητα της όρασής του με τη χρήση γυαλιών, φακών επαφής και για μόνιμα αποτελέσματα, με επέμβαση λέιζερ.
Πολλοί, έχοντας κουραστεί από τον περιορισμό των γυαλιών μυωπίας ή την καθημερινή χρήση φακών επαφής παίρνουν την απόφαση να καταφύγουν στον οφθαλμίατρό τους ώστε να προχωρήσουν στην επέμβαση λέιζερ και να απαλλαγούν μια για πάντα από  το πρόβλημά
τους.
Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι το γεγονός πως δεν αρκεί να θέλουμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη επέμβαση αλλά και να… μπορούμε. Τι σημαίνει όμως αυτό;
Αυτό έχει να κάνει με το κατά πόσο καθένας από εμάς μπορεί να διορθώσει το πρόβλημά του με τη συγκεκριμένη επέμβαση, η οποία όμως δεν εγγυάται 100% αποκατάσταση της όρασης. Επιπλέον η φυσιολογική επιδείνωση της όρασης με την πάροδο των ετών δεν προλαμβάνεται ούτε φυσικά αποτρέπεται η εμφάνιση της πρεσβυωπίας.
Για να μπορέσετε να κάνετε επέμβαση λέιζερ για να απαλλαγείτε από τη μυωπία θα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Να είστε πάνω από 18 ετών.
  • Να έχει συμπληρωθεί τουλάχιστον ένας χρόνος σταθερής μυωπίας.
  • Να μην έχετε ελαφράς ή βαριάς μορφής ξηροφθαλμία ούτε ασταθή αστιγματισμό.
  • Να μην υποφέρετε από κάποια αυτοάνοση νόσο ή πάθηση των συνδετικών ιστών.
  • Ο κερατοειδής χιτώνας του ματιού να είναι φυσιολογικός, χωρίς προβλήματα.
  • Η επέμβαση δε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς κατά τους 9 αυτούς μήνες παρατηρούνται παροδικές μεταβολές στον τρόπο με τον οποίο εστιάζουν τα μάτια.

1 σχόλιο: