Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ευρωπαϊκός εκτροχιασμός με οδηγό έναν Γερμανό



Του Παναγιώτη Νανούδη

Το τρένο της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης άρχισε να χάνει εδώ και καιρό τη σταθερότητα του και ο οδηγός του μάλλον αδυνατεί να το συνειδητοποιήσει. Οι επιβάτες του αγωνιούν για την τύχη τους, όχι όμως και ο αδιάλλακτος Γερμανός μηχανοδηγός του.


Τα οικονομικά στοιχεία στην Ευρώπη μάλλον δείχνουν ένα σίγουρο εκτροχιασμό, που αργά η γρήγορα θα πλήξουν και τους μπροστινούς του τρένου. Η Γαλλία βρίσκεται ήδη υπό οικονομική επιτήρηση, η Ιταλία είναι προ των πυλών και η Γερμανία αριθμεί 12.500.000 πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι λαοί ασφυκτιούν από τα μέτρα λιτότητας και η Ισπανία σε λίγους μήνες θα δράξει την ευκαιρία για την αλλαγή.

Η χώρα μας προς το παρόν αν και μόνη φαίνεται ν αντιστέκεται, πολιτικά διαπραγματεύεται και λαϊκά ενδυναμώνεται. Η φωνή της άρχισε ν’ ακούγεται και οι λαοί της Ευρώπης άρχισαν να την αναμεταδίδουν. Οι Έλληνες του κόσμου έλαβαν το μήνυμα και τα δίκαια ξεπέρασαν ωκεανούς και ηπείρους.  

Το ευρωπαϊκό ταξίδι μάλλον θα έχει σύντομο τέλος μ’ αυτήν την πολιτική και η αλλαγή θα είναι απότομη και ξαφνική. Και αν μερικοί επιβάτες χάνονται καθημερινά από τα καπρίτσια του μηχανοδηγού, τότε είναι σίγουρο ότι έρχεται και η ώρα του ολικού εκτροχιασμού.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου