Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η Κατερίνα Μάρκου εξηγεί γιατί δεν πρέπει να έχουν ρεύμα οι φτωχοί! (βίντεο)



Η Κατερίνα Μάρκου είναι βουλευτής του Ποταμιού και πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Στην ομιλία της στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων είπε, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για ηλεκτροδότηση των σπιτιών των απόρων:
«…πώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς επί της αρχής σε ορισμένα πράγματα όπως δωρεάν ρεύμα για 300.000 νοικοκυριά. Γιατί όχι για όσους δεν πληρώνουν, δηλαδή 600.000. Σίγουρα θα βρεθούν κι άλλοι εδώ μέσα να πουν 900.000, ή και 1.000.000.

Μπορεί να διαφωνήσει κανείς;
Υπάρχει κανείς μας που μπορεί να είναι εναντίον;
Φαντάζομαι πως όχι.
Αυτό που θέλω να πω, όμως είναι ότι δυστυχώς, όσους περισσότερους δωρεάν ηλεκτροδοτήσουμε σήμερα, τόσο περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα έχουν ανάγκη αύριο.
Φέρνω αυτό το παράδειγμα από το “πρόγραμμα” της κυβέρνησης γιατί διαθέτει αυτή τη χαρακτηριστική, επιτρέψτε μου να πω, κάπως ξεπερασμένη εκ της πραγματικής εμπειρίας φιλοσοφία, που κόντρα στο ρεύμα της πλειοψηφίας στη Βουλή, εγώ θα πω ότι είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου».
(Από την ομιλία της βουλευτή του Ποταμιού Κατερίνας Μάρκου, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού)
Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κυβέρνηση, έχει κηρύξει ανένδοτο σε δανειστές και Ευρωπαίους, αυτό πολιτικά την ευνοεί συγκυριακά, αλλά το βαρύ κόστος – που το απεύχομαι – θα πέσει στην παραγωγική μηχανή της χώρας. Προειδοποιώ ότι ο λογαριασμός τότε θα έρθει υψηλός και μη μας πείτε ότι φταίμε εμείς και οι δανειστές».
Η συγκεκριμένη βουλευτής που λέει αυτά, είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές ως «αριστερή» με τη ΔΗΜΑΡ και τώρα ως… σοσιαλφιλελεύθερη με Το ΠΟΤΑΜΙ! Αυτή είναι η μεταρρυθμιστική αριστερά του Κουβέλη και του Κύρκου, που «κληρονόμησε» σχεδόν «σύσσωμη» ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Είναι η πιο σκληρή ακροδεξιά «μεταμφιεσμένη» σε «αριστερά». Για όσους ακόμα δεν λένε να καταλάβουν τι εκφράζει ο συγκεκριμένος «χώρος»…


ingossip.gr

3 σχόλια:

  1. Κύριε συντάκτη του άρθρου, είσαι αντίθςτος με αυτά που λέει η κυρία, αλλά δε βλέπω κανένα επιχείρημά σου ενάντια στα δικά της. Και να σου πω και κάτι άλλο; Είμαι σίγουρος πως για τις 300.000 άπορες οικογένειες που θα έχουν τζάμπα ρεύμα το 1/3 δε θα είναι πραγματικά άπορες, γιατί μπορούν και μαγειρεύουν στοιχεία για να παίρνουν επιδόματα, βοηθήματα και ότι άλλο είναι ΤΖΑΜΠΑ σε αυτό το κράτος, γιατί οι ελεγτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι. Και κάτι ακόμα, τέτοιου μεγέθους κοινωνική πολιτική με ΤΖΑΜΠΑ κάνεις όταν έχεις ευμάρεια και τις οικονομικές δυνατότητες και όχι ξεζουμίζοντας τους πολίτες και με εκατομμύρια ανέργους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση της κας Μάρκου

    "Επειδή βλέπω ότι εσκεμμένα παρερμηνεύονται τα λόγια μου και απομονώνονται προτάσεις από την ομιλία μου στις προγραμματικές δηλώσεις, επεξηγώ:
    Είπα ότι καταρχάς δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με το να δοθεί δωρεάν ρεύμα στους αναξιοπαθούντες αλλά κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν και οι κυβερνήσεις μας ότι πρέπει να αναπτυχθεί η παραγωγή και μέσα από αυτή την ανάπτυξη πρέπει να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική.
    Είπα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρούμε το πρόβλημα ξανά μπροστά μας. Εάν δεν βρουν δουλειά τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ρεύμα δεν θα λυθεί το πρόβλημα.
    Αντί η κυβέρνηση να μας πει το πως θα φτιαχτούν νέες δουλειές, πώς σκέφτεται να ενισχύσει την ανάπτυξη, πώς σχεδιάζει την παραγωγική ανασυγκρότηση, υπόσχεται αναδιανομή με δανεικά που μπορεί να φέρει τους μη έχοντες αύριο σε πολύ χειρότερη κατάσταση.
    Το Ποτάμι έχει προτείνει σειρά μέτρων ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας (π.χ. επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, πανελλαδική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κ.α.). Άλλωστε, επιμένουμε στη μεταρρύθμιση του Δημοσίου γιατί η αναποτελεσματικότητά του πλήττει το κοινωνικό κράτος και εμποδίζει την πολιτεία να στηρίξει, όσους πραγματικά το χρειάζονται.
    Αναδιανομή της φτώχειας με άλλες λέξεις έκαναν δυστυχώς και οι προηγούμενοι. Δεν έχουμε μάθει τίποτα από την οικονομική καταστροφή που βιώνουμε;
    Παραθέτω όλο το κείμενο της ομιλίας μου από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής (σελ. 296 – 302 http://www.hellenicparliament.gr/…/a08fc2d…/syne20150210.doc ) και όχι προσεκτικά επιλεγμένα αποσπάσματα."

    Περιμένουμε νέα ανάρτηση από πλευράς του Πέλλα Δώθε με την απάντηση της Κατερίνας Μάρκου προς αποκατάσταση της αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε και ο ενεργός σύνδεσμος των επίσημων πρακτικών της Βουλής, που αναφέρονται παραπάνω:

      http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/syne20150210.doc

      Διαγραφή