Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Spiegel προς Γερμανία και Ελλάδα: Παρακαλώ, σταματήστε!



Ο εκατέρωθεν «πόλεμος των λέξεων» δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην περαιτέρω κλιμάκωση αναφέρει το Spiegel και καλεί και τις δυο πλευρές να «αφοπλίσουν».Η Γερμανία καλεί την Ελλάδα να δοθεί ένα τέλος στις εκατέρωθεν βολές που κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα. Αυτό είναι το περιεχόμενο του κεντρικού άρθρου της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που φέρει τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο: «Γερμανία VS Ελλάδα: Παρακαλώ, σταματήστε»!


Κατηγορίες, απειλές, γελοιοποίηση: Η ένταση μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, όσο πάει και αυξάνεται. Ο συμβιβασμός και για τις δυο πλευρές γίνεται έτσι δυσκολότερος, ενώ η δυσαρέσκεια μεγαλώνει, παρατηρεί το περιοδικό και ζητά και από τις δυο πλευρές να «αφοπλίσουν» σε αυτόν τον λεκτικό πόλεμο.

Παρά τις εκατέρωθεν δηλώσεις περί εταίρων και φίλων, που έχουμε κατά καιρούς ακούσει τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από την Ανγκελα Μέρκελ, είναι πολύ δύσκολο να τους πιστέψει κανείς, αναφέρει το Spiegel και προσθέτει ότι ο «πόλεμος των λέξεων» και από τις δυο πλευρές κλιμακώνεται μέρα με την μέρα ακόμα περισσότερο. «Είναι ώρα να σταματήστε. Ακούστε μας επιτέλους», τονίζει το άρθρο.

Είναι βέβαια δεδομένο πως και οι δυο πλευρές υψώνουν τους τόνους χάριν του εσωτερικού τους ακροατηρίου, σημειώνει το Spigel, που δεν παραλείπει να τονίσει ότι «η Γερμανία έχει τον δικό της Βαρουφάκη, που δεν είναι άλλος από τον Σόιμπλε».

Όμως, επισημαίνει το Spiegel, καμία από τις δύο πλευρές δεν υπολογίζει τον κίνδυνο του πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κλιμάκωση, καθώς η εμπιστοσύνη εκ μέρους και των δύο είναι στο χαμηλότερο σημείο και το γεγονός πως το "Grexit" ή το "Graccident" είναι πιο κοντά από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου