Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Έφυγαν από τους VIP's αλλά δεν επέστρεψαν στα τμήματα 1.000 αστυνομικοί



Μπορεί να απομακρύνθηκαν από τη φρουρά των VIPs, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, ωστόσο οι περίπου 1.000 αστυνομικοί δεν επέστρεψαν στις οργανικές τους θέσεις στην Αττική.

Νευραλγικής σημασίας Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ελλείψεως προσωπικού αφού οι αστυνομικοί που απομακρύνθηκαν από τη φύλαξη γνωστών προσώπων, δεν επέστρεψαν στις οργανικές τους θέσεις.
Μεταξύ των τμημάτων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τέσσερα είναι κομβικής σημασίας, ωστόσο έχουν μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης. Ενδεικτικά, ούτε ένας αστυνομικός δεν έχει επιστρέψει στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Άλλα τμήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι αυτά των Πετραλώνων, της Δάφνης και του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά. Οι ελλείψεις είναι τόσο μεγάλες που όσοι εργάζονται στα τμήματα αυτά δεν μπορούν να πάρουν ούτε μια ημέρα ρεπό.

Όπως εξηγεί στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, "υπάρχει συγκεκριμένο κόλπο που χρησιμοποιούν αστυνομικοί-βύσματα για να μην επιστρέψουν σε μάχιμες θέσεις και Α.Τ. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δίπλα σε επωνύμους φροντίζουν να αλλάξουν την οργανική τους θέση, ώστε όταν έρθει η ώρα να φύγουν από τη συνοδεία του προσώπου να πέσουν στα μαλακά, δηλαδή σε κάποια ευνοϊκή για εκείνους υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν γεμίσει κόσμο υπηρεσίες που επιτρέπουν ξεκούραστα 8ωρα. Έτσι και τώρα φεύγουν από τους VIP αλλά δεν επιστρέφουν εκεί από όπου έφυγαν".

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής έστειλε υπόμνημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για το θέμα των τεσσάρων Τμημάτων ζητώντας τη διερεύνηση «τυχόν ποινικών ευθυνών Διοικητών ή άλλων υπηρεσιακών παραγόντων που αρνούνται συστηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα να εφαρμόσουν με αποτελεσματικότητα και ευελιξία όσο ορίζει ο νόμος, με αποτέλεσμα να έχει σωρευθεί αδικαιολόγητα μεγάλος αριθμός οφειλομένων ρεπό στους συναδέλφους.

Τι απαντά το αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ.

Στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία απαντώντας στο παραπάνω δημοσίευμα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στις μετακινήσεις - τοποθετήσεις των αστυνομικών που αποδεσμεύονται από φρούρηση στόχων και συνοδείες προσώπων, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: 

  • από υπηρεσίες φρούρησης στόχων και προσωπική συνοδευτική φρουρά αποδεσμεύονται συνολικά (868) αστυνομικοί,
  • ήδη (515) από αυτούς έχουν επιστρέψει στις Υπηρεσίες προέλευσής τους, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Σώματος και σύντομα αναμένεται να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών,
  • παράλληλα, αποδεσμεύονται (114) υπηρεσιακά αυτοκίνητα και (56) μοτοσικλέτες. 
Σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ανακατανομή προσωπικού, με βάση τις ανάγκες των μάχιμων Υπηρεσιών. Στόχος να ενισχυθεί η αστυνόμευση και η ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.



news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου