Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για το δημοψήφισμα



Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Έδεσσα συνεδρίασε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 η Νομαρχιακή Επιτροπή παρόντων των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας και των συντονιστών των Ο.Μ του νομού και μελών απ’ όλες τις τοπικές οργανώσεις.
Οι βουλευτές ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, τις θέσεις της κυβέρνησης και την απόφαση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, καθώς όσα επιχειρούν να επιβάλλουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας δε συνάδουν με τη λαϊκή εντολή  της 25 του Γενάρη.

Το δημοψήφισμα αποτελεί τον πλέον δημοκρατικό θεσμό, την πιο γνησία και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βούλησης, αφού άμεσα ο λαός αποφασίζει για κρίσιμα εθνικά ζητήματα. Ωστόσο στη χώρα μας για πρώτη φορά και τελευταία φορά διενεργήθηκε δημοψήφισμα στις 8 Δεκεμβρίου 1974 και αφορούσε στη μορφή του πολιτεύματος « Βασιλευόμενη ή Αβασίλευτη Δημοκρατία». Το 69,2% του ελληνικού λαού ψήφισε ΟΧΙ στη βασιλευόμενη και «έδιωξε» το βασιλιά από την Ελλάδα.
5  Ιουλίου του 2015 καλείται ο ελληνικός λαός, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά να περιτρανώσει άλλο ένα ΟΧΙ και να «διώξει» τους επίδοξους επικυρίαρχους, τους καταπατητές της ελευθερίας του, τους υβριστές της αξιοπρέπειας του, αυτούς που επιχειρούν να «αποστραγγίσουν» οικονομικά τη χώρα και το λαό της.
Το μήνυμα που διαμηνύει η Νομαρχιακή Επιτροπή, οι Συντονιστές των Οργανώσεων Μελών, τα Μέλη, και οι βουλευτές του νομού Πέλλας είναι το μήνυμα του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας,  Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτό διατυπώθηκε στο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό : « Μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα αξιοπρέπειας και ελπίδας».

3 σχόλια:

  1. Κορόιδα Συριζαίοι, συνεδριάσατε μαζί με την Τζάκρη που ψήφισε 2 μνημόνια και όταν είδε ότι βουλιάζει το κόμμα που την ανέδειξε και ενώ πριν είχε πρόβλημα επιβίωσης και καθώς είδε ότι το κόμμα της βουλιάζει το εγκατέλειψε. ήρθε με μετεγγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ για να παίρνει δύο μισθούς, κανονικό + επιτροπές από ελληνικό κοινοβούλιο και επιτροπές από την Ευρώπη.
    Κάντε την υπέρβασή σας και πάμε να ψηφίσουμε την πρόταση του ΚΚΕ για να διαφυλάξτε την υστεροφημία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσες φορές γίνανε δημοψηφίσματα στην Ελλάδα και βάλανε τον ελληνικό λαό σε τέτοια διλλήματα, είχαμε εθνικές περιπέτειες και καταστροφές.
    1974, σωστά το επικαλείστε χάσαμε τη μισή Κύπρο και κοντέψαμε να έρθουμε σε πόλεμο με την Τουρκία
    1935, 4η Αυγούστου Δικτατορία
    1920, δημοψήφισμα για τη βασιλεία – Μικρασιατική Καταστροφή
    1915, στα πρόθυρα χρεοκοπίας, οσονούπω Γουδί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την σύσταση του νέου ελληνικού κράτους έχουν διεξαχθεί 7 δημοψηφίσματα.
    Τα 6 είχαν σαν διακύβευμα την μορφή του πολιτεύματος(Βασιλεία ΝΑΙ ή ΟΧΙ).
    Στο τελευταίο που διενεργήθηκε το 1974 η Ελληνική Δημοκρατία "απαλάχτηκε" από τον κληρονομικώ δικαίω ανώτατο άρχοντα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι από τότε αποκτήσαμε πολλές "Βασιλικές" οικογένειες, οι απόγονοι των οποίων, άντρες και γυναίκες, κληρονόμησαν(με την σύμφωνη γνώμη του κυρίαρχου λαού), Βουλευτικούς, Υπουργικούς ακόμη και Πρωθυπουργικούς "Θρόνους".
    Και ήγγικεν η ώρα ο κυρίαρχος λαός να πάρει μία ακόμη μεγάλη απόφαση.
    Ξέρουμε όμως πράγματι σε τι καλούμαστε να απαντήσουμε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.
    Γνωρίζουμε τι είναι το πιθανότερο που θα συμβεί αν επικρατήσει το ένα ή το άλλο.
    Γιατί, για να εμπεδώσουμε τα παραμύθια που μας σερβίρουν πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, απαιτείται ένας μήνας προεκλογικής περιόδου και τώρα πρέπει να αποφασίσουμε εν θερμώ, με κλειστές τράπεζες και τον πανικό να κυριαρχεί.
    Πόσο αντιπροσωπευτικό θα είναι ένα αποτέλεσμα, όταν εκατοντάδες χιλιάδες ετεροδημότες, ακόμα κι αν έχουν την οικονομική δυνατότητα, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματα που θα απαιτούν τα έξοδα της μετακίνησης.
    Και φυσικά όπως πάντα, όπως το 1897, όπως το 1922, όπως στον εμφύλιο, όπως το 1967 για όλα φταίνε οι ξένοι. Οι δικές μας πολιτικές ηγεσίες είναι πάντα θύματα των εκ του εξωτερικού μηχανοραφιών. Οι δικοί μας πάντα άσπιλοι αμόλυντοι και καλοκάγαθοι.
    Η αλήθεια είναι, ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα θα προσθέσει πόνο.
    Και ο ρόλος των κυβερνήσεων σύντροφοι είναι να προστατεύει τον λαό. Είναι δικός της ρόλος να παίρνει επώδυνες αποφάσεις, γι αυτό εκλέγεται, όχι για τα εύκολα.
    ΟΧΙ είχε πει και ο Μεταξάς στις ξένες δυνάμεις, χωρίς η κυβέρνηση του να έχει εκλογική νομιμοποίηση από την βούληση του λαού. Και μην αρχίσετε τα τσιτάτα για το ΟΧΙ του λαού το 1940. Το ΟΧΙ τότε, μας αρέσει δεν μας αρέσει το είπε ένας δικτάτορας. Ο ελληνικός λαός το έκανε πράξη, χωρίς να γίνει δημοψίφισμα.
    Πείτε έστω και τώρα στον κόσμο την αλήθεια. Ακόμα και αν η αλήθεια είναι ότι πράγματι θέλεται να κάνεται πράξη τις υποσχέσεις και επειδή αριστερή πολιτική παροχών με άδεια ταμεία δεν μπορεί, επειδή τα ταμεία με ευρώ δεν μπορούν να γεμίσουν, τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει...

    Υ.Γ. Μπορεί να έκλεισαν οι Τράπεζες αλλά άνοιξε η ΕΡΤ3. Δεν το λες και λίγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή