Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

"Ως το 2073" θα αποπληρώνει η Ελλάδα τα δάνεια



Ως το 2073 – εκτός απροόπτου και νέου δανείου – θα αποπληρώνει η Ελλάδα τα μέχρι τώρα συναφθέντα δάνεια περιλαμβανομένου του νέου τριετούς δανείου που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωπαίους εταίρους, αναφέρει το Business Insider.
Σύμφωνα με την έκθεση, η ανησυχία για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κάνει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να απαιτούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις, πέραν των μέτρων λιτότητας που ήδη έχουν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, ως προαπαιτούμενα.


Προστίθεται πως η φύση των μέτρων αυτών αναμένεται να ενισχύσουν την εχθρότητα των πολιτών για τους Θεσμούς, ενώ το γεγονός πως η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει οφειλές ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου καθιστά τη θέση της αδύναμη, αφού δεν μπορεί να αποπληρώσει αν δεν λάβει την πρώτη δόση.

Ακόμη όμως και αν η συμφωνία κλείσει ως τότε, παραμένει το πρόβλημα του υπέρογκου χρέους, που επιτείνεται από την άρνηση της Γερμανίας να δεχτεί “κούρεμα”, παρά μόνο αναδιάρθρωση με 20ετή περίοδο χάριτος, με συνολική επιμήκυνση 40 ετών.

Το Business Insider δημοσιεύει το παρακάτω γράφημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου