Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το επιμελητήριο Πέλλας για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα



Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πέλλας παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στην οικονομία.
            Από την Δευτέρα με τον έλεγχο κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών έχει σταματήσει η καρδιά της Οικονομίας με άγνωστες συνέπειες για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.

            Αναγνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αδυναμίες και πως οι Εταίροι μας έκαναν σφάλματα στην αντιμετώπιση της κρίσης, όμως η απάντηση στην αδιαλλαξία δεν πρέπει να είναι η καταστροφή της χώρας μας και της οικονομίας.
            Κατ’ επανάληψη τονίσαμε στις συναντήσεις των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων με όλους τους αρμόδιος Υπουργούς ότι και οι δύο προτάσεις - και των δανειστών και της Κυβέρνησης - είναι υφεσιακές και δεν αγγίζουν καθόλου το θέμα του χρέους.
            Παρόλα αυτά αγνοηθήκαμε.
            Ωστόσο, κάθε σκέψη για την πορεία της χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδιανόητη.
Είναι ζωτική η ανάγκη της Ελλάδος να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής και Νομισματικής Ένωσης, γιατί μόνο μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθούν οι λύσεις για την ανάπτυξη της πατρίδας μας και τα παιδιά μας θα μπορούν να ελπίζουν.  
            Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι με κλειστές τράπεζες και έλεγχο κεφαλαίων δεν μπορεί να υπάρχει οικονομική δραστηριότητα, δεν μπορούν οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παράγουν, δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και απειλούνται άμεσα με αφανισμό.
            Για άλλη μια φορά οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι είναι οι πρώτοι που βρίσκονται σε απόγνωση, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την επιβίωση τους και την επιβίωση των οικογενειών τους, παρότι αποτελούν το μοναδικό εργαλείο παραγωγής πραγματικού πλούτου για την Ελληνική οικονομία.
            Η πατρίδα μας δεν διαθέτει άλλες εναλλακτικές επιλογές. Είναι επιβεβλημένο με ενότητα να προχωρήσουμε σε μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας για να επιστρέψει η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη, η ρευστότητα και η ελπίδα στην Ελλάδα.


Ο Πρόεδρος

Ιορδάνης Τσώτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου